Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Zneškodnění útočícího psa - zkušenosti s praktickým nasazením
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
mac1
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 18:05
- Nahlásit

overgod
nevidim duvod, proc by pes bez vlivu psovoda mel mit moznost se priblizit k memu psovi promiň, ale vzala jsme to jako psa , který se zdá být v danou chvíli osamocen , že bez vlivu psovoda pes je ,když tam psovod není ....neporozumění , to víš , hele a to Ty jako ke svému psovi žádného jiného psa nepustíš ? Kde pouštíš svého psa volně ?
aren
URL

overgod
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 18:49
- Nahlásit

mac1
promiň, ale vzala jsme to jako psa , který se zdá být v danou chvíli osamocen , že bez vlivu psovoda pes je ,když tam psovod není ....neporozumění , to víš
a nerozumim furt a stále...no j to takhle a co tedy? fakt jsem asi mimon.......a proc se omlouvas? ts

hele a to Ty jako ke svému psovi žádného jiného psa nepustíš ?
nene nesmí na ně ani koukat!!!!! na to ještě nemá věk!!!

Kde pouštíš svého psa volně ?
tak dnes měly děcka drakiádu, tak třeba tam....víš jak, von si pohraje a mě s tím neotravuje...rozumíš ne? prostě koláče bez práce.....nebo třeba v trambaji...bo tam si aspon uzije s lidma, muze znackovat kazdej zeslík...a že jich tam je že jo?

no hlavně nesmí bejt navolno v lese, tam by ho mohli zastřelit, ale u nás to nehrozí, bo les nikdá neviděl a ani neuvidí!!!!!!!!

pak nesmí bejt navolno na louce, ponevadz by jich mohl pocurat nebo pokalet a to teda ne..musime bejt zodpovedni, ze jo?

a na ceste nebo chodniku taky ne, bo by mohl zpusobit dopravni nehodu......

a doma taky ne, disciplina je nutna!!!! takze v tramvaji a na drakiádě

A jinak trochu vážně: navolno nikdy!!! kdo to kdy videl?!

overgod
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 19:07
- Nahlásit

mac1
jinak k mé předešlé odpovědi me inspiroval tento Tvuj dotaz

já tam psal o cizím psovi...tedy něco jako neznámým s neznámým pánečkem bez dohody apod.....prostě samovolně se potulující pes či jak to nazvat ...takový odháním

Erin
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 19:26
- Nahlásit

overgod

Tož mě to stricla nebere,ty takové boryš(http://www.pejskarina.unas.cz/index.html) nevygóme jak odpravit strupála aji s jeho čoklem???

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 20:20
- Nahlásit

mac1
Hele a ten sprej...může toho psa oslepit trvale?Píšou,že dočasně,ale věř tomu.Jinak znám taky boxera,už je po smrti,co mu nějakej sprej,nevim ale co,způsobil nakonec oslepnutí po dlouhém léčení.Zbytečně,samosebou,nic nedělal.
overgod
A jinak trochu vážně: navolno nikdy!!! kdo to kdy videl?!
To myslíte vážně vzhledem k Vašim odpovědím na tuhle otázku?A jak se vůbec chová,když se nějakej pes přiblíží?Nemyslim tim toho co bydlí u vás dole.Prostě jakejkoli jinej co jde jen pozdravit kámoše.

overgod
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 20:35 - Změnil/a: overgod
- Nahlásit

Erin
Tvá rada jako obvykle odpovídá míře Tvých znalostí či si jen zapomněla poradit? Či nechtěla?

jinak, proc sem dáváš odkaz na ty stránky?
ber to tak, že se snažím něco zjistit, abych se omylem po mnoha letech praxe s převýchovou nechlubil na svým webu třeba tím, že jsem byl mnohokrát pokousaný.....to já raděj právě ne chápeš?

davidkova renata
To myslíte vážně vzhledem k Vašim odpovědím na tuhle otázku?A jak se vůbec chová,když se nějakej pes přiblíží?Nemyslim tim toho co bydlí u vás dole.Prostě jakejkoli jinej co jde jen pozdravit kámoše.
nijakl přeci paní...přeci ho nemohu pouštět ke psům ..malým by moh ublížit a velký zase jemu žejo?

a jak se chová?...no bojí se a tak je agresivní...to je přeci běžný a správný

a co že to nemám myslet vážně?

no a jinak nenašel by se zde někdo z velkých kynologů, kdo by opravdu měl nějakou radu? teda spíše poznatk z praxe??

overgod
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 20:42
- Nahlásit

davidkova renata
no a jinak ještě k tomu jak se chová......když vidí psa...poslední dobou je k cizím dost nedůvěřivý .... prostě mnohým pejskům nerozumí....někteří se mu líbí a jiné by chtěl asi hamtat ....v každém případě je a byl veden spíš k nekonfrontaci...možná , jak se dnes zdá...bohužel až moc.....neb realita je taková, že kdybych ho od mládí vedle k agresivitě vůči psům, rozhodně by těch šrámů měl méně ...... to je prostě klasickej princip v naši společnosti....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 20:55
- Nahlásit

overgod
když vidí psa...poslední dobou je k cizím dost nedůvěřivý .... prostě mnohým pejskům nerozumí....někteří se mu líbí a jiné by chtěl asi hamtat ....v každém případě je a byl veden spíš k nekonfrontaci..
No dík za normální odpověd.Logicky mu takový historky na snášenlivosti nepřidaj.
nenašel by se zde někdo z velkých kynologů
Zavolám vám teda Bendu,je velkokynolog...
Nicméně já razim ten paralyzér,zajděte do obchodu a nechte si to vysvětlit,pak se můžete rozhodnout.Pokud na všechno odpovíte...ale co když...nikam se neposunute.Paralyzér je jistě vyroben tak aby nedošlo k zásahu i dalšího psa,jinak by to jaksi nemělo žádnej smysl..

mac1
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 20:59
- Nahlásit

davidkova renata
hele nevím, jestli třeba nemůže trvale někomu poškodit zrak, ale vím, že zbytečně bych ho já určitě nepoužila , to by musela být už sakra rvačka , abych nabyla dojmu, že to nelze přerušit či zastavit jinak a že můj pes může přijít o život ......a to se doufám nikdy nestane

Erin
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 21:02
- Nahlásit

overgod

Erin
Tvá rada jako obvykle odpovídá míře Tvých znalostí či si jen zapomněla poradit? Či nechtěla?

jinak, proc sem dáváš odkaz na ty stránky?
ber to tak, že se snažím něco zjistit, abych se omylem po mnoha letech praxe s převýchovou nechlubil na svým webu třeba tím, že jsem byl mnohokrát pokousaný.....to já raděj právě ne chápeš?

Musím opět říci,pokud máš ve spoustě témat výchovy a chovů psů jasno(http://www.pejskarina.unas.cz/index.html),pr oč se vůbec na něco tážeš ty "nadbůhu")))

mac1
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 21:03
- Nahlásit

davidkova renata
aby nedošlo k zásahu i dalšího psa z toho, co píšou usuzuji, že to by se stát nemělo http://www.gunshop.cz/eshop/product_info.php?cPath =77&products_id=480

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 21:05
- Nahlásit

mac1
to by musela být už sakra rvačka , abych nabyla dojmu, že to nelze přerušit či zastavit jinak a že můj pes může přijít o život ......a to se doufám nikdy nestane
no to je jasný,zas to vidim podobně.Mě to jen zajímalo,páč cokoli do oka je dost vošajstlich...třá i u lidí.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 21:07
- Nahlásit

mac1
toho, co píšou usuzuji, že to by se stát nemělo
No já ho mám doma,ale eště jsem ho nepoužila.Logicky to musí bejt zabezpečený aby k tomu nedošlo.Navíc je dle mýho jednoduchý použití,můžeš to přiložit kamkoli ,to se dá stihnout i ve rvačce.
P.S.to snad pudu zkusit...

mac1
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 21:27
- Nahlásit

davidkova renata
také mě napadlo, když jsme to četla, že to koupím a žačala jsem přemýšlet, kam vyrazím to vyzkoušet

overgod
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 21:50
- Nahlásit

Erin
Musím opět říci,pokud máš ve spoustě témat výchovy a chovů psů jasno(http://www.pejskarina.unas.cz/index.html),pr oč se vůbec na něco tážeš ty "nadbůhu")))

no nevím, možná ze stejného důvodu, proč Tvůj oblíbený údajný psycholog psů Rudolf Desenský údajně převychoval stovky ba tisíce psů a přitom o sobě tvrdil, že byl nesčetně krát pokousaný.....

já se jinak ptám proto, abych mohl situace s debilama ne nepodobnými svým chováním Tvému řešit v klidu a účinně. Pokud to Tvá hlava nepochopí, popros o vysvětlení některého mustanga

davidkova renata
No já ho mám doma,ale eště jsem ho nepoužila.Logicky to musí bejt zabezpečený aby k tomu nedošlo.Navíc je dle mýho jednoduchý použití,můžeš to přiložit kamkoli ,to se dá stihnout i ve rvačce.
jo...pokud to zrovna neselže a mimo jiné na toto téma jsem chtěl nějaké info....takže i to raději zkuste paní...vícekrát
bo až to použijete a vono to nepofachščí, třeba byste mohla nehezky nafasovat

No dík za normální odpověd.Logicky mu takový historky na snášenlivosti nepřidaj.
hlavně je problém v tom, že z toho jsem dost nervní já.,.....a pokud budu i dál...tak je to myslím jasný .... a to necu...

Nicméně já razim ten paralyzér,zajděte do obchodu a nechte si to vysvětlit,pak se můžete rozhodnout.Pokud na všechno odpovíte...ale co když...nikam se neposunute.Paralyzér je jistě vyroben tak aby nedošlo k zásahu i dalšího psa,jinak by to jaksi nemělo žádnej smysl..
jj díky...ono m e jde spis o tu spolehlivost a to je do obchodu blby se jit ptat ze jo? )) to je stejny jako jit do reznika a ptat se , kterej reznik ma lepsi uzeniny )) proto bych rad prave nejakou fundovanou odpoved jako my to nepouzivame, protoze se to neosvedcilo nebo naopak...ja hodne slysel, ze se to lehce poroucha....ale je to taky jen tak per huba jedna paní Vomáčková povídala......takže by mne právě zajímalo něco profi..jakože zkušenost nejlíp.....voni uz se delaj i kombinovany s tim sprayem......jakoze pejskovi ranu a rozcilujicimu se paneckovi davku Sarinu ))
do obchodu nechci pro info stejne jako se na to nebudu ptat treba na diskuzi pana Chlibka ci jak se jmenuje, protoze se tam shazej uricty typy lidi mimo jiny a to ja taky nemusim a ty dobry nepoznam.....

overgod
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 21:55
- Nahlásit

aby nedošlo k zásahu i dalšího psa z toho, co píšou usuzuji, že to by se stát nemělo http://www.gunshop.cz/eshop/product_info.php?cPath =77&products_id=480
mac1
jasně, to už jsem taky pochopil, že spíš ne...ale vzpomínám na fyziku a tam nám kdosi vysvětloval že na různý živočichy hlavně podle jejich velikosti pusobi stejne napeti ruzne....tak treba aby se nestalo, ze to na psa nezaucinkuje ci nopak ho to zabije...i kdyz ten proud je tam tak minimalni, ze by nemelo...

ale mohou byt dalsi a dalsi veci, ktere me nenapadaj...treba ta spolehlivost....a c o ja vim jeste nebo treba mi nekdo poradi neco mnohem jednodussiho a ucinejsiho co ja vim....

overgod
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 22:06
- Nahlásit

mac1 davidkova renata

dámy, už jsem to objevil......ale musíte chodit se mnou a nabíjet
http://www.gunshop.cz/eshop/product_info.php?cPath =94_95&products_id=1842

staki
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2007 22:23
- Nahlásit

overgod
já se jinak ptám proto, abych mohl situace s debilama ne nepodobnými svým chováním Tvému řešit v klidu a účinně
Pořiď si většího psa............

overgod
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 00:22 - Změnil/a: overgod
- Nahlásit

staki
Pořiď si většího psa............
jo máš recht...ještě ale dodej...bud hovado a ze psa udelej taky hovado..pak to bude idealni

no ono by stacilo jeste jednoho stejnyho do paru.....prej ze voni se sebe jakoze skoro vzdy zastanou a ve dvou se to dobre tahne i proti vetsimu nepriteli.......

AOZ
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 08:27
- Nahlásit

overgod
nevím, taky jsem to řešila docela dlouhou dobu. Nosila jsem s sebou nůž, ale spíš pro svůj pocit, použít asi ne. Na el. paralyzéry jsem se dívala cca 3.000 kč myslím, na dálku účinné, ale obávám se, že tak silné, že to toho psa zabije. docela mě zaujal odkaz co jsi dával na ten obušek. na babky co venčí svoje šílené řvouny na volno kolem baráku bylo účinné to že, minule už jsem svého psa nechala a trochu mu pomohla, když na něj vyjel čokl, co se nebál mého řevu.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 08:34
- Nahlásit

mac1
že to koupím a žačala jsem přemýšlet, kam vyrazím to vyzkoušet
Co blbneš,to nekupuj,esi příště proběhne akce Vetamix,vemu to s sebou dolu a můžem si vyměnit impulzy a následně zkušenosti
overgod
Pane,má trpělivost s Vámi je zcela bez hranic,to je nade vší pochybnost.Ale používám Vás jako trenažér ,na kterém si vylepšuji svou odolnost vůči psychickému tlaku a počítám,že ještě tak 3 až 4 debaty a mohu si směle pořídit nějaké specifické plemeno,které klade zvýšené nároky na majitelovu trpělivost a vlídné zacházení,třá Čsv ,páč to bude proti tomu procházka růžovou zahradou.
V obchodě bych si nechala vysvětlit věci technické,na jakým principu to funguje a tak.Jinak je to na baterku ,pane a dyš zmáčknete ten čudl,probíhaj mezi těma dvouma jako vidličkama takový modravý světýlka a dělaj takovej praskavej zvuk.Takže vidíte,že to fachá a můžete to zkoušet tak dlouho,dokud Vám nedojdou baterky.Celkem nechápu co furt řešíte bo je nad slunce jasnější,že selhat může naprosto cokoli,včetně mejch nervů ,at je to kalašnikov nebo plynovka nebo ten sprej bo se může třá zaseknout ten čudl a ste namydlenej.Pokud chcete absolutní jistotu,tak vězte,že tou je jedině smrt.Nesložitým myšlenkovým pochodem dojdu k tomu,že je lepší mít paralyzér s sebou,neboť procento selhání nebude tak velké než nemít vůbec nic.
P.S.nebo psa darujte do lepších rukou ,případně ho venčete výhradně na balgóně a máte tu Vaši kýženou jistotu

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 08:47
- Nahlásit

isdpch
bóóóže máš tohle zpotřebí
Tě bůh,náčelníku,no dyk ti řikám,zvyšuju svou psychickou vodolnost až na hraniční mez

tosca
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 08:58
- Nahlásit

overgod
ono m e jde spis o tu spolehlivost a to je do obchodu blby se jit ptat ze jo?

Zajdi si popovídat na Corrado (ul. Cihelní). Paralyzér tam mají (pepřáky taky) a správce Ti to nebude přikrášlovat (doporučí Ti střelnou zbraň, protože s tou vlastní zkušenost při obraně před psem). Takže tam se můžeš dozvědět mnohé informace v "prodejně" (ten prodej je neživí), aniž by Ti zboží vnucovali.

aren
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 09:25
- Nahlásit

mac1
Díky za link.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 09:26
- Nahlásit

Tak musím souhlasit sdavidkova renata, pokud jsou problémy takového rázu, jaké popisuješ na předchozí stránce a majitelé toho psa nic neřeší, koupila bych paralyzér, nebo použila váleček na nudle...je to masívní dřevo a jestli máš odvahu jít do toho z blízka, neváhala bych.
Nakonec se stejně musíš rozhodnout sám.

overgod
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 10:32
- Nahlásit

davidkova renata
V obchodě bych si nechala vysvětlit věci technické,na jakým principu to funguje a tak
vono to nejní asi ani tak o trpelivosti jako o nmeznalosti ci nechapavosti......
psala jste, že byste se v obchodě zeptala na tu spolehlivost, nacož jsem reagoval nebot ptat se prodejce, jak je spolehlive neco, co on chce prodat mi prijde dost hloupe...toz asi tak pani "trpeliva"

.Jinak je to na baterku ,pane a dyš zmáčknete ten čudl,probíhaj mezi těma dvouma jako vidličkama takový modravý světýlka a dělaj takovej praskavej zvuk.Takže vidíte,že to fachá a můžete to zkoušet tak dlouho,dokud Vám nedojdou baterky
aha a z toho plyne, ze je to funkcni a udela to, co ma? no nevim no ....to bude asi ten muj problem pani...nejsem ochoten vsemu slepe verit ....

Celkem nechápu co furt řešíte bo je nad slunce jasnější,že selhat může naprosto cokoli,včetně mejch nervů ,at je to kalašnikov nebo plynovka nebo ten sprej bo se může třá zaseknout ten čudl a ste namydlenej
no výborně a u rozdílných zařízení je různá pravděpodobnost, že selžou, to řeším paní ...jsem zvyklej myslet dopředu, ne až zpětně
Vám selhává trpezlivost? Ale to by neměla ni? To se vobčas právě děje tedkom mi a snažím se tomu zabránit.
Takže třeba co se tý spolehlivosti týče tak ano, máte pravdu, že třeba ty plyny vobčas selžou.....obzvláště, pokud jsou staršího data vydání ...zato takovej nůž Vám selže těžko...ledááá by se zlomil že jo? No asi zustanu u toho nože bo mám takovej pocit, že si lidi stejně nic jinýho nezasloužej.

Pokud chcete absolutní jistotu,tak vězte,že tou je jedině smrt
Ne paní, absolutní jistotu nepotřebuji,ale nevidím důvod, proč nepřemýšlet.

Nesložitým myšlenkovým pochodem dojdu k tomu,že je lepší mít paralyzér s sebou,neboť procento selhání nebude tak velké než nemít vůbec nic.
výborně.....sama jste na to přišla?
bo to stejně je lepší mít propisku, bo ju mohu někomu vrazit do voka...je to lepsi nez nic ne?
nebo třeba drat, bo muzu utocnika skrtit...vsechno to je lepsi nez nic...ze jo? ale je mi moc lito ani na to jsem se neptal....

nebo psa darujte do lepších rukou ,případně ho venčete výhradně na balgóně a máte tu Vaši kýženou jistotu
paní Vy jhste tak trochu pomýlená že?
já psal, že chci mít jistotu?
chci si vybrat vhodné řešení ... já chápu, že je lepší nechat psa běhat navolno a čekat až se něco stane, tak pak začít řvát a však ono to nějak dopadne, že jo? stejně jako třeba s Akélou to taky nějak dopadne nebo dopadlo aji s Joshem paní...ale tohle je ten styl, kterej se mi nelíbí páč nadělá víc škody než užitku.

nebo psa darujte do lepších rukou ,případně ho venčete výhradně na balgóně a máte tu Vaši kýženou jistotu
no tohle je rada hodná nejméne free soboty...tak možná bude lepší si ju nechat tam mezi odborníky

taky muzu psa zabit a bude klid ze jo? mam Vam poak poslat fotky? nebo nejakou trofej?

jinak teda nechpu, proc bych mel psa darovat kvuli tomu, ze jsem si dovolil nebyt spokojen s radami nekterych zdejsich vodborníků...to fakt nechápu

ale jak to tak kolem sebe vidím, tak to bych ho asi paní radši zabil...fakt že jo...než ho darovat

overgod
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 10:37
- Nahlásit

tosca
super...díky moc....svýho času jsme se tam chodili "bavit" díky...
mohu se odkazat?

Jimmi
je to masívní dřevo a jestli máš odvahu jít do toho z blízka, neváhala bych.
asi nemáš zkušenost, že? ne nic ve zlým...ale ono někdy nepomůže ani boxerem do hlavy víš? bo ten pes má srst, netrefíš se přesně a pod.....vono spousta lidí ta zvířata hodně podněcuje, co je zastaví co ne ale je to pohopitelný.....člověk se učí zkušenostma

tosca
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 10:48
- Nahlásit

overgod
mohu se odkazat?

Můžeš, ale pod nickem mě určitě nezná

P.S. Napíšu Ti víc do e-mailu

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 10:48
- Nahlásit

overgod

No asi zustanu u toho nože bo mám takovej pocit, že si lidi stejně nic jinýho nezasloužej. [/i]
A to jó,tak Vy to máte na lidi,no to ste měl říct hned.Tak když se vám tak osvědčil a těžko Vám selže jak píšete tak co teda řešíte?.
Nemáte snadnej život,pane,všude samá nástraha a nebezpečí,pořád abyste se obával odkud se co přižene...To tady je fakt klídek,pohoda ,tabáček
Tož si du dát výše zmíněné.jináč trpělivost celkem mám to pochopí každej kdo sem jen nakoukne bo to je základní předpoklad dobrýho psovoda.Asi taky proto furt Nyný drandí na volno

overgod
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 10:55 - Změnil/a: overgod
- Nahlásit

tosca
děkuji ))))

davidkova renata
A to jó,tak Vy to máte na lidi,no to ste měl říct hned
ale já to psal hned paní Davídková
Další variantou je nůž, ale ten jednak psa také zmrzačí či zabije a za druhé jeho případné použití proti případně rozběsněnému majiteli útočícího psa je relativně riskantní.

Tak když se vám tak osvědčil a těžko Vám selže jak píšete tak co teda řešíte?
no a to jsem zase nikde nepsal, že by se mi osvědčil...Vy jste to někde ode mne četla?

Nemáte snadnej život,pane,všude samá nástraha a nebezpečí,pořád abyste se obával odkud se co přižene...To tady je fakt klídek,pohoda ,tabáček
právě tomuhle se chci vyhnout paní, abych se furt vobával a přitom nechci bejt debil, co si celej život namlouvá, že je to kolem moc príma
Ale důležitý je, umět si sám sobě přesvědčivě lhát...to fakt pomáhá....

Tož si du dát výše zmíněné.jináč trpělivost celkem mám to pochopí každej kdo sem jen nakoukne bo to je základní předpoklad dobrýho psovoda.Asi taky proto furt Nyný drandí na volno
to máš spíš spojitost s trochou té bezohlednosti paní ..... a at to prezenu - moc rad bych Vas videl, jak byste drandila navolno třeba s takovým Baddym.....fakt že jo a doufám že aj bez košíku )

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání