| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 13:38
- Nahlásit
isdpch
že bude lépe koupit ešusovi novej balon.
nebo mě něco heskýho! Navíc mi nějako teče votpad f koupelně uš zase,takže je to vlastně totéš jako dyby to Petra dala na povodně..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 13:40
- Nahlásit
Dobrej den, celej den.
davidkova renata
Trnova koruna ti slusi, ste paka, vobje s Gerdoslavou!
jablunka
Milouseeeeeek!! To je krasa, ho videt takhle spokojenyho!
PetraK
asik bych naložila auto věcma,vyjela a na místě bych to pořešila..
Jak rika chytra pani vyse.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 13:41
- Nahlásit
Biluška
Biluše, znáš Mirku Podhradskou?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 13:42
- Nahlásit
PetraK
Počli to mě . Mě znáš a máš jistotu, že fšechny prachy bez problémů rozfrcám. A vytopený sme imrvére furt, nejmíň dvakrát do roka V krajním případě se rozdělím aj s Davídkovou, ale jenom s podmínkou, že mi poděkuje v tisku. Jinak jí nedám nic
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 13:43
- Nahlásit
Gerda
Nic mi to neříká. Měla bysem ji znát?
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 13:45
- Nahlásit
Biluška
je od vás. Odchytla mě na fejsbůku s tim, jesi nejsem od vás, ale přitom já od vás nejsem, ale ona je od vás, teťkoc prej bydlí f praze....přímo jako z liptáně...
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 13:48
- Nahlásit
Biluška
mám ti vyřídit od pár lidí,že kdybys posunula termín plavání tady u prahy,tak by to bylo lepší
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 13:50
- Nahlásit
Gerda
Tu fakt neznám. Jenomže mě jsou lidi v Liptani tak nějak ukradení, sem se sem nestěhovala abych se kamarádila s lidma, ale abych se jich zbavila . Znám jenom nejbližší sousedy a pak ty, se kterýma přijdu do styku obchodně.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 13:51
- Nahlásit
brezen2008
mám ti vyřídit od pár lidí,že kdybys posunula termín plavání tady u prahy,tak by to bylo lepší
Tak jim vyřiď, že si to představují jak Hurvínek válku Ať si zkusí někdy něco zorganizovat a potom nebudou nikomu říkat, aby posouval termín
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 13:56
- Nahlásit
Biluška
Tak prej jí neznáš, ale máš znát Lukáše Procházku....
|
Jimmi
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 14:03
- Nahlásit
Biluška
Tak prej jí neznáš, ale máš znát Lukáše Procházku....
a ještě Pepu Nováka, teďkonc bydlí v Praze
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 14:06
- Nahlásit
Jimmi
pani, jesi vy budete hubatá, ten dort zejtra dostane jen jablunka a ve středu taky )))
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 14:07
- Nahlásit
Fifi
davidkova renata
isdpch
no jo, ale jestli to klapne, nebude to matroš a s financema, kór když nejsou jen vaše je nutno nakládat obezřetně.
isdpch
neříkám, je tam pár masakroidních situací
no sem právě měla na mysli tydlety masakroidní situace, představa, že mi to sebralo barák, utopilo koně a čokly a mám jen prázdný ruce a bahna plnej dvůr mě děsí, proto bych aspoň chtěla přispět pidi pomocí a vyrumplovat trochu ostatní z toho posezu v křeslech. Aby aspoň došli ke kasičce s bankovkou nějakou. Otázka je, jestli se mi to rumplování zadaří
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 14:45
- Nahlásit
PetraK
Předseda má pravdu paní.
Ti lidi to nemají lehký, to fakt ne. Ale od tohoto pojišťovny jsou. Ti skutečně potřební co přišli o všechno budou stát potichoučku vzadu. Ti, kteří měli vodu v předsíni si budou do baráku zvát novináře a televizní štáby, hrdě jim ukazovat, že "až posud sahala voda" a tvářit se patřičně zničeně. Vzápětí shrábnou fůru peňazí od lidí jako ty a za měsíc ještě stejnou částku od pojišťovny. Přitom jediný o co přišli byl starý koberec, který už dávno chtěli vyhodit. Jenže dobře vědí, že likvidátoři mají práce nad hlavu (a jsou to taky jenom lidi, takže s těma vyplavenýma soucítí) tak se napíše, že jsme přišli komplet o všechno a máme škodu za půl milionu, on to nikdo prověřovat nebude
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 14:46
- Nahlásit
Gerda
Procházka je tady každej druhej. Tu když hodíš šutr tak trefíš buď Konvičku, nebo Procházku. Nebo ještě Němce
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 14:46
- Nahlásit
isdpch
jestli nejsem debil, tak ho mám dobře pojištěnej, jestli debil sem nezasluhuju si žádnou pomoc,
ale jo, to máš pravdu, jenže v ten moment je ti to k čemu? všechno je v hajzlu. doslova. A nebo spíš v někde v ústí řeky do moře. Za to co by se případně vybralo stejně nekoupíš dneska ani nářadí na tu opravu baráku. Já mám na mysli tu momentální pomoc v ten moment, kdy ani tak neřešíš spadlej barák, ale to, že nemáš nic. Nebo skorem nic.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 14:48
- Nahlásit
Biluška
Ti skutečně potřební co přišli o všechno budou stát potichoučku vzadu
no právě a po těhle se já chci ptát. Sem psala, že ty co byli v novinách na mysli nemám. ať už byli , či nebyli v hajzlu doslova, tak se oně už někdo postaral. Já hledám cestu, jak najít ty co stojej potichoučku vzadu.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 14:54
- Nahlásit
PetraK
jestli chceš někomu konkrétnímu, nezbývá Ti než tam zajet , vím to od dob zatopené Moravy, nevím už v kterém roce, kdy jsem to chtěla také dát někomu konkrétnímu , akorát, že tam se zajet na místo nedalo, neb by tě tam nepustili , nakonec jsem dala nějaké prachy - o kterých fakt nevím kým a na co byly použity a na Vinohrady jsem se tenkrát táhla s několika balíky pitné vody ( nějak se tam organizoval odvoz) přeháním, vzala jsem si taxi , abych si pak přečetla jak ji tam někdo draze prodával , ale třeba ne tu moji . A jinak, jak říká isdpch, kdo si nepojistil , má smolíka, jeho blbost, a utopení koně a psi ? Pokud je nechal uvázané , ani houno, jedině přes držku , a pokud je pustil, aby měli šanci , tak tam bych o něčem uvažovala, třeba nějaká pomoc při výstavbě stájí, materiál na ně .....peníze asi ne , z toho už jsem vyléčená.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 15:02
- Nahlásit
mac1
no já jsem tehdy měla přes hodně dobrého známého lidi, kterým jsem konkrétně pomoci mohla- jak matrošem, tak financema. Tu vodu jsme tehdy taky krom tý osobní zásilky přes toho známýho někam tahali (už ani nevím kam) a pak jsem se dočetla, jak se s tím vesele kšeftovalo. proto jsem si říkala, že zkusím najít zase cestu nějakou, jak konkrétně pomoci.
a utopení koně a psi
ten člověk říkal, že to bylo tak rychlý, že neměl šanci, pro to, jak rychlý a silný ten proud byl, že tam nestihl dojít. A to to neměl ani nijak daleko. Moje kamarádka třeba má ty koně hodnej kus od domu, jezdí za nimi na kole. Neměla by sebenebšá šanci. Vono - nám se to tu takhle říká, ale malililinkatě vím, jak rychlý to dokáže být - od ségry, kterou vyplavil potůček za domem - nikdy by mě nenapadlo že tahle nítěnka,ta parodie na potok něco takovýho dokáže- zvlášť, když voda musela překonat svoje koryto, garáž a přístěnky, dvorek a aby se dostala do domku, je to přes tři schody, takže taky ne úplně na zemi. Voda je fakt sviňa a neuvěřitelně rychlá.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 15:17
- Nahlásit
PetraK
dneska sem mluuvila s naší účetní,byli tam od pátku do dneška do noci bo jejich céra kamarádí s nějakou dífčinou co je to vyplavilo.Obec asi o 6 rodinách..To ale říct nechci,chci něco k tý vodní rychlosti..pravila,že ty lidi sou blbý bo zas táák rychle to nejde,je pár hodin k dobru kor dyš sleduješ zprávy a skoro tejden to řádí.Jenže si každej řekne..no nás se to netejká,sem to nedojde a kašlou na to až je fakt pozdě.Jak jsem nakoupila tak prodávám,nevim ,nebyla jsem tam..
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 15:30
- Nahlásit
davidkova renata
.pravila,že ty lidi sou blbý bo zas táák rychle to nejde,je pár hodin k dobru kor dyš sleduješ zprávy a skoro tejden to řádí
Ono to nejni uplně jednoznačný.........gdyš nás to jemně postihlo přet čtyřma rokama,nigde nic neřádilo,prostě najednou tma,vichřice,kroupy jak tenisáky,vody tolik,že to potok nezvládl a kanalizace nebrala.Vodnesli sme to jen zatopeným sklepem,kotelnou a rozbytou střechou,ale nigdy sem se necejtila tak bezmocná,jako tu půlhodinu,co to u nás řádilo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 15:36
- Nahlásit
isdpch
jo a jestli tam najdeš někoho kdo podle tebe potřebuje pomoct
no to je právě ta potíž, že já se tam nedostanu
davidkova renata
bo zas táák rychle to nejde,je pár hodin k dobru kor dyš sleduješ
to jsem si taky říkala, že je divný, že se k tý stáji a k tomu psovi nedostal, ale co člověk ví, jestli to bylo v noci třeba? Otevřený je předtím nechat nemohl. Říkají že na týhle povodni je nejhorší to, že to je vážně hodně rychlý. No a vem si, že bys třeba s předstihem měla nechat vypuštěnýho Terezána.
Je to těžký. Ale ať tak nebo tak, já tu sedím suchým zadkem na suchý židli a medituju co mám ráno voblíct. Voni tu suchou židlu nemaj a esli maj hadry na sebe, tak to taky bude asi mokrý. Páč dyš bydlíš v přízemku a nemáš půdu, tak máš halt smolikov. A tak si řikám, že dyš mám tu suchou židlu, tak se z ní můžu zvednout a pomoct ať už se to má tak a nebo tak. Vono kdyby jim to mělo pomoct jen na to, že si nechaj vyčistit zabahněnou studnu - vím vo co go, když se čistila u ségry, je to strašná raubířina. A ta rychlost - čoveče pani- jak píšu u ségry to šlo jen z blbýho rybníka na návsi, to co z toho normálně teče, aby člověk v tom korytu hledal. A simsala bim, voda v garage, a simsala bim voda v síni. Připravit se nebylo kdy, potok mají za domem. Jenže korýtko nebylo pročištěno, voděnka neměla kam odtékat a o zábavu bylo vystaráno.
Já na to možná koukám moc idealisticky, vím, ale koukám na to taky tak, že bych v jejich kůži být nechtěla no.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 15:40
- Nahlásit
isdpch
parodie na potok, kterej se během hodiny zvednul o pět metrů,
todle přesně nepochopim, jak se tak rychle ta voda dokáže zhmotnit. to je myslím na tom to nejhorší, že je to takovej frmol. Vono se dejme tomu lecos připravit dá,( odnosit nahoru do patra - když je ale kam)- zvlášť když teda člověk bydlí v dosahu řeky, či většího potoka a hlásí se dopředu potíže, ale voni se ty povodně taky všivě modernizujou, takže jak se to valí z polí, zaplaví to i lidi, který zrovinka moc u vody teda nejsou.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 15:47
- Nahlásit
PetraK
Hele,třeba já mám kamarádku,která kontaktovala nějaký Václavíkovi,kterejm to vzalo fakt fšechno,maj čtyři děti a nemají se ani do čeho převlíct.Barák je podle statika na zbourání.
taxem aspoň vytahala všechny věci co tu mám po dětech a zejtra vyráží směr Morava.A když budou Václavíkovi chtít,tak si sem na nějakou dobu vezmu i jedno z menších dětí.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 15:49
- Nahlásit
jablunka
Hele,třeba já mám kamarádku,která kontaktovala nějaký Václavíkov
a jak, jak to udělala, prosim, prosim, potřebuju know-how. A ne že to bude knof-hofnov
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 15:52
- Nahlásit
isdpch
tak třeba proto
no u ségry to byla kombinace velkýho deště a zasejřenýho koryta, protože obec na to z vysoka.A to bylo loni - nebylo to v rámci nějakých záplav po republice. Prostě najednou- hrc a voda aniž zaklepala, byla v obýváku.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 15:53
- Nahlásit
isdpch
jen aby to nebyl tendlecten Václavík
čoveče - vy ste takovej echtgoldultrablp, že druhýho na zemeguli néni
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 15:56
- Nahlásit
Jo tak dyš vyberete konkrétní václavíkovi, tak jim taky přidám, beztak mám vyčleněný oblečení, co mělo jít do chráněnejch dílen vot dežaví, tak by to šlo k václavíkovejm.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 15:57
- Nahlásit
PetraK
Viděla nějakej šot v televizi,já nevím gde,páč sme teď byli mimo.Viděla lidi s těma dětma brečet nad zbořeným barákem a přez televizi zjistila o koho jde.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2009 16:08
- Nahlásit
isdpch
Hele,domluvte se a pokud něco poscháníte,dám vědět jaxe to tam dopraví.
|