| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 10:34
- Nahlásit
Fajka
a nevím nevím jestli by byla v ohrožení
už sem zticha!!
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 10:48
- Nahlásit
PetraK
žádný zticha, ty přijedeš na to kafe, a případně vydrhneš Fajkýše
ikdyž lanovka asi nebude ty lidičky, co jí vlastní, a kteří i vždy udělali, tak nejedou, starší pejsek (berňáček 9let - 3x účast na MS záchranářů!) je po operaci tak nepřijedou
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 10:53
- Nahlásit
Janiii
žádný zticha, ty přijedeš na to kafe, a případně vydrhneš Fajkýše
ANOOOOOO, máš skvělé organizační schopnosti to beru jen ať PetraK nezapomene sebou ten šampoooon
ikdyž lanovka asi nebude
jééééé to je škodáááá a já se na nííí tak těšiláááááá
berňáček 9let - 3x účast na MS záchranářů!) je po operaci tak přejeme brzské uzdravení.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 10:59
- Nahlásit
Fajka
jééééé to je škodáááá a já se na nííí tak těšiláááááá
no to budeš muset jet asi i v léééétěěěěě
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 11:01
- Nahlásit
Janiii
ty si dobrý našeptávač
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 11:03
- Nahlásit
Fajka
máš skvělé organizační schopnosti
ty si dobrý našeptávač
ale už dost těch komplimentů, nebo si ještě narychlo vytisknu jeden diplom
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 11:16
- Nahlásit
Janiii
nebo si ještě narychlo vytisknu jeden diplom
Jako pro mě jo? Beru
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 11:47
- Nahlásit
Fajka
tak tady je to subjektivní hodnocení jedné paní, která s námi byla poprvé na táboře ...
Nejsem žádná spisovatelka, ale tentokrát mi to nedá a pokusím se popsat svůj pohled na „Psí tábor U nás“ v Sedlici. Znalci mi snad odpustí gramatické chyby.
Nejdřív se sluší napsat, proč jsem se přihlásila právě sem – rozhodovala jsem se mezi Letním výcvikovým táborem Přátelství 2006 v Roudné u Soběslavi a Psím táborem U NÁS v Sedlici u Blatné. Vzhledem k omezeným možnostem našeho rodinného vozu a trochu i s ohledem na pro nás vhodnější termín konání zvítězil Psí tábor U nás.
A důvody proč jsem vůbec chtěla jet na psí tábor? Těch je hned několik:
1) Doufala jsem , že na psím táboře potkáme správné chlapy, kteří Zdendu přesvědčí, že nejen „holky“ umí zvládnout všechno na světě. Při svých životních zkušenostech totiž zřejmě došel k přesvědčení, že muži jsou na světě jen tak nějak do počtu a že by radši chtěl být holkou. Vím, že je to hodně moje vina. Ale po 10 dnech U nás to vypadá, že se vše v dobré obrací a Zdenda si našel své klučičí (nebo chlapské?) vzory A to že tihle bezva chlapi měli vedle sebe i své báječné ženské působilo jako balzám nejen na křehkou dětskou dušičku.
2) Chtěla jsem se dozvědět, jak zvládat psího puberťáka, který se pokouší nakrývat vše živé, co se nebrání. Tak tohle už vím, že je běh na dlouhou trať. Alespoň jste mi dali naději, že jednou snad bude líp. V neděli v Mladé Boleslavi, když jsme měli předvádění za sebou a opadlo napětí a tréma, dostavila se s plnou silou únava z posledních dní a nedospaných nocí. Ještě nikdy jsem takhle téměř bezmocně „nepovlávala“ za svým psem, který odmítal zdržovat se na jednom místě. Už chápu jak musí být člověku, který přes všechnu snahu svého psa nezvládá. Pro mě to po velkém úspěchu (už mám přeložený posudek a lepší jsme nikdy nedostali) byla sice nepříjemná, ale dost cenná zkušenost pro příště.
3) Čekala jsem, že se naučím, jak správně cvičit a předvádět na výstavách mého psa. Že je Car celkem poslušný pes to jsem věděla - kromě přivolání od běžícího psa nebo hárající feny (to první určitě, to druhé snad časem ještě zvládnem). Ale vážně jsem nečekala, že, když se já naučím jak který cvik provádět, Car už je bude dělat vlastně sám. Tak teď denně alespoň chvíli trénujeme pořadovku a odkládání jako na táboře a na Carovi je vidět, jak ho to baví. A co se týká předvádění v kruhu – já nesmím zapomenout to pracně nalezené správné tempo pohybu, aby Car zase nechodil jako prse – celá panička (já už se prý také nenaučím chodit jako dáma). Zdendu si vezmu pořádně do parády, když už víme jak na to. První neúspěch ho od junior handlingu neodradil a motivaci má hodně silnou (ale jakou to je tajemství). Doufám, že to plesknutí, které rozhodčí posoudila jako bití psa (a já s ní souhlasila i přes protesty ostatních rodičů), bylo vážně poslení – slíbil mi to.
4) Přála jsem si potkat lidi s úplně jiným okruhem zájmů, než jsem potkávala dosud. Protože, ač mám pár dobrých přátel, hodně lidí, kteří se dají označit jako kamarádi a téměř neustále se pohybuji (poslední rok většinou i s Carem) mezi různými lidmi – ať už v práci, na rockových koncertech, v hospodách, při hasičských akcích nebo na výletech s přáteli a kamarády (a kamarádkami) - stále mi „něco“ chybělo. Už ve chvíli, když jsme si s Hankou Antuškovou podávali ruce na uvítanou při příjezdu, věděla jsem, že to „něco“ jsem právě našla. Že jsem tady dobře! A když jsem se postupně seznamovala s ostatními, to vědomí se jen upevňovalo a potvrzovalo. Z mého dalšího (a jako vždy marného) pokusu chovat se jako většina ostatních mě vyléčila přednáška o výchově psů, kde Vašek (mimo jiné) kritizoval moje zacházení se psem. To byl ten správný kopanec, který mě donutil dál už dělat věci po svém. Vím, že do konce tábora jste se přesvědčili, že Cara skutečně netýrám, ikdyž to tak možná při naší „úvodní“ rvačce vypadalo. A přiznám se, že vaškova pozdější slova: „Děláš to dobře – tvrdě, ale spravedlivě.“, jsou pro mě tím nejvyšším oceněním, kterého jsem zatím ve svém životě dosáhla. A málo co, takové ocenění kdy překoná – zhruba půl života už mám za sebou, tak to musím vědět. Když jsem se vrátila mezi své známé (v neděli jsem se stihla trochu dospat), všichni se mě ptají, co se na tom psím táboře dělo, že jsem se vrátila tak nabytá energií, optimismem a radostí ze života. Na podobné otázky mám prostou odpověď: „Našla jsem smečku, do které patřím“
Díky!!!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 11:49
- Nahlásit
Janiii
Fajka
jaký KAFE???? Tý žbruňdě co pijete říkáte jako KAFE, JO?? Tak KAFE fakt jako vypadá jinak
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 11:51
- Nahlásit
PetraK
si přivezeš v termosce svoje co máš jako další výmluvu pro to, nepřijet?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 11:58
- Nahlásit
Janiii
co máš jako další výmluvu pro to, nepřijet
musim do Pelhřimova
a fuj, termoskový KAFE taky není KAFE! To pouze v případě, že :
se jedná o sbírání hub ve Víšňové spojené s píknikem za spoluúčasti vynikajícího meruňkového koláče od mojí maminky. A to tam u vás asi teda nebude
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 12:04
- Nahlásit
Janiii
týýýjo to je pěkný ze života a upřímný se na to fakt těším jupííí už zííítraaaaa
PetraK
fuj, termoskový KAFE taky není KAFE! To pouze v případě, že
no paní, budem v přírodě a néé v žádným interhotelu s pětima hvězdičkama... víte jak chutná 3v1 dyž je člověk promrzlej na kost a vyčerpanej po náročným dni
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 12:05
- Nahlásit
Fajka
víte jak chutná 3v1 dyž je člověk promrzlej na kost a vyčerpanej po náročným dni
to fakt jako nevim. Tudle nemoc mě naučili léčit na Šumavě festovním grogem
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 12:07
- Nahlásit
PetraK
tak na to nemám su abstinent a po alkoholu se špatně kontroluju
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 12:08
- Nahlásit
Fajka
ze života a upřímný
ta paní s námi byla i další rok, a teď přijede i na Pecku
není pro nás větší radost, než když se lidi vracej ...
a co teprv, když jsme potřebovali vybojovat tábor i na tento rok v Klubu, a jedna paní přijela z Ústí n.L. do Rožnova p.R. na schůzi jen kvůli tomu, aby dala hlas PRO - na výstavu nejela, páč čuba hárala - tak sedla do auta a jela sama, bez psa
balzám na duši
PetraK
To pouze v případě, že :
se jedná o sbírání hub ve Víšňové
co máš s Višňovou???? tam odtud je moje nová kolegyně
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 12:13
- Nahlásit
Fajka
tak na to nemám su abstinent a po alkoholu se špatně kontroluju
ale to buď v pohodě, já nejsem abstinet a po alkoholu se taky špatně kontroluju
Janiii
to je prima pocit, když takhle lidi napíšou, viď? To je hned člověku tepleji u osrdí!
Do Višňový jezdíme na hůbky. Rostou tam lištičky, mňám. Asi budu muset udělat kulajdu!!!!!!!!! A řekla Ti nová kolegyně, že Višňová = Třešňová, kde se točili Chalupáři? Asi řekla, že jo?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 12:33
- Nahlásit
PetraK
Do Višňový jezdíme na hůbky
prej kam tam jezdíte? asi vám chce kolegyně houby vysbírat
jasný že mi to řekla
musim chvíli pracovat, šéf prudí, mají tu poradu tak pořád něco chce - a já hlady šilhám
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 12:40
- Nahlásit
Janiii
No vyřiď kolegyni, že za Višňovkou doleva, jako na Sedlčany a furt a furt, až se dojede k takovýmu parkovišti v lese. To bylo naposled zavřený, páč lidi jsou hnusnej dobytek a vyrobili tam skládku .
Loni jsme poprvé nebyli, objevila jsem místo s praváky u nás na chalupě. Ale po těch lištičkách se mi stýská, letos se tam musíme vypravit!!!
Nech bosse taky vyhladovět, ať ví, zač je v kantýně oběd!
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 13:04
- Nahlásit
hotovo, a jsem tu zas!
hele a to tam máte chatu? nebo jezdíte jen na ty houby?
ale taky bych si dala - houbovníček, smaženici, omáčku, mňaaaaaam
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 13:07
- Nahlásit
Janiii
jezdíme tam na houbičky. Chalupu máme směr Kadlé-Vadlé , ale zasejc tam nemaj lišky. Teda lišky jako živý máme kousek za chalupou v hafo počtu, ale tydle houbovity nee. Na ty musíme jezdit na Višňovku.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 14:11
- Nahlásit
PetraK
prostě, žádný výmluvy, na houby je ještě brzo, tak přijedeš na kafe - mlíko "našleháme" brčkem, a to budeš valit vočadla na tu dobrotu
Fajka
jak vlastně dopadlo sázení cibule?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 14:56
- Nahlásit
Janiii
jak vlastně dopadlo sázení cibule?
je přece zasazená
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 15:16
- Nahlásit
Fajka
takže cibule zasazená, odjezd povolen jo?
hele, a že bude Pája fotit i cizí psy a ne jen Fajku? ikdyž chápu, že to bude tříbarevná nuda
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 15:18
- Nahlásit
Janiii
takže cibule zasazená, odjezd povolen jo?
no jo už jen věci naházet do tašek a tradááá
hele, a že bude Pája fotit i cizí psy a ne jen Fajku? ikdyž chápu, že to bude tříbarevná nuda
no něco říkal že bude fotit všechno a všechny jak o život, tak doufám že neplácá do větru
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 15:22
- Nahlásit
Fajka
tak to je super!! budou fotečky :_)
já se teda snažim vždycky vyslat Míru na obchůzku s foťákem, ale málokdy se mu chce - radši kecá někde svalenej na dece nebo na lavičce na terase
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 15:23
- Nahlásit
Janiii
já se teda snažim vždycky vyslat Míru na obchůzku s foťákem, ale málokdy se mu chce - radši kecá někde svalenej na dece nebo na lavičce na terase
dyž ho trošku poškárlíme (no já né spíš nějaká jiná baba) tak to von by se zase roztrhal to joooo...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 15:32
- Nahlásit
Janiii
budeš valit vočadla na tu dobrotu
jen abych pak nevalila vočadla samým úsilím v kadiboudě
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 16:07
- Nahlásit
PetraK
v kadiboudě
zas tak na samotě nebudem, záchody tam jsou splachovací
nebo snad by sis šla posedět až doma?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 16:15
- Nahlásit
Fajka
zrovna jsem si psala s tím naším kamarádem, bláznem do výstav a vystavování, tak jsem mu psala, že jsem mu domluvila jedno protekční ukazování zoubků, že to potřebujete trénovat ... a píšu mu - no on to není berňák, je to jiná potvora ... a Pavel "a copak?" já "japonská akita" a pavlova reakce "no to jsou pěkný svině"
já věděla, že bude rád
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2008 16:18
- Nahlásit
Janiii
a Pavel "a copak?" já "japonská akita" a pavlova reakce "no to jsou pěkný svině"
no vida tak představený už jsme byli
|