| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 09:38
- Nahlásit
Vero
tak to je supr, ze je lepsi
hele, chtela bys neco specifickyho, po cem se ti mam doma kouknout? mam tech hadru nejaky mraky tak se mi to nechce prolizat tak kdybys mela treba specificky pozadavek jako "bile tilko" nebo "kratka sukne" tak se ti mrknu
(se dneska v praci nejak nudim, novacek mi vyzira vsecku zajimavou praci a na me zbyva nudna udrzba
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 09:41
- Nahlásit
cernej caj
htela bys neco specifickyho
ani ne vem to, jaks psala, a uvidíme
se dneska v praci nejak nudim
já zrovna musím začít makat jak šroub
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 09:50
- Nahlásit
cernej caj
já se dneska taky celkem nudím, už se těším na oběd, si dám smažený sýr
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 09:53
- Nahlásit
tak jedna zajímavost
Mame 12 mesicu, ale puvodne jich bylo 13. Ten posledni, Smolinec, byl pozdeji z kalendare odstranen. Navic Smolinec nastaval jen kazdych 13 let (tzv. "smolny rok"), trval presne 13 dni a kazdy den byl patek.
A z te doby take pochazi vyraz "sesmolit". Ten puvodne oznacoval vypracovani vedecke prace za jeden smolinec, tedy v kratsim nez obvyklem case a vetsinou ve spatnych svetelnych podminkach, protoze smolinec nejcasteji pripadal na zimni obdobi.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 09:55
- Nahlásit
Maya
tyjo, to sem ani nekoukala, co je dneska k obedu, a jeste ani ovoce neprislo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 09:59
- Nahlásit
cernej caj
to já koukám vždycky hned ráno, co je k obědu ovoce nám teda nepřichází nikdy
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 10:09
- Nahlásit
Maya
nam prichazi kazdy den sem vam tu neposilala tu reportaz?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 10:22
- Nahlásit
cernej caj
jako pěkný a taky tam někdy pracujete?
ne jako fakt, si nedovedu představit si jít sednout na pár minut na gauč, z toho by byly dvě hodiny šlofíka
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 10:22 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁRRRÁÁÁRRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
RRRÁÁÁ
MMŠTÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJN !!!!!
Takhle jsem taky dneska od rána makala jako hošíčci, taky jako barevná:
Fifi
ale byla bych za sprostou
a drzou
uděláme Fifině pápááá
edit : za tuhle větu to rušim:
Ale neni snadne se vyrovnat s tim, ze ma clovek najednou prvni fenu, navic starou a z utulku a este svini harajici, a k tomu psa-psa. To zase chapu, ze se pta a zjistuje a boji se a nevi..
je to jemení staf, nic nevim prostě a navíc Brtník jak toho má moc, jde, nechá otevřený dveře, případně, protože vona ječí zavřená, tak jí pustí na zahradu, kde je ofšem Ešus, protože já jsem na louce a sekám kopřivy kosou, není tedy možno míti psa s sebou. Ešivá tohle dám, jsem dobrá .
pokud se Blandimira prohara ke krycim dnum. To proste neprehlednes, jeho chovani.
tak ať se na to buď už vyprdne, a nebo prohárá, ať vim na čem sem, nechci čekat, híml
.Fajka
ještě že Blanice má rozum a šla za tebou !
páč ví, kde má dobrý bydlo, kravěna
á už byla a zrovna sem přišla
tak di eščtě!
zkušenosti , tak píšu ty svoje [/i
takvoý nechci, ty si nechej!!
]Maya
[i]si testovala podle cizích psů venku,
no, taky tak nějak činím, když majitel nechává svýho psa vočuchávat Blandíru, přes upozornění, že hárá . zatím nic šílícího nepřišlo.
jen mě utvrzuje v tom, že čubu domu nikdyyyyyy
no já taky ne , nevim, kdo měl ten blbej nápad, bejt to na mě, čubu doma nikdá nemám
Vero
vy ste ale blbé zlé kamarádky
a ty asi ne, viď, kdyse směješ jako kravěna
Fajka
PS: asi mě ráno ubezduš
asi si vjedma
e by si řešila takhle hárání když si měla doma tři fenky dvě děti a Ciráta..
to bych asi neměla. tohle je výjimečnej staf, kterej už nehodlám opakovat nikdá. Fenu jsem nechtěla nidky, natož takovouhle kombinaci, upletla jsem si na sebe bič, nešlo ofšem jinak, prostě za fšecko se platí. takže se z toho prostě zblázním.
Sim tě, mám jí dva měsíce, ty moudrá vjědmo, je to bábrdle, kulábrsk vo ní vim, o hárání taky prt vím, tož hledám, jaký alternativy můžou nastat, páč nastat může cokoliv a já ráda vím, co můžu čekat. Když už to čekání nesnášim
a zvedla náladu a přešla mě moje podzimní depréze
i]a chudák Ešuska začíná druhej týden a píše že nesnáší čekání [/i]
ty jemene! ČTI pořádně!! já jen nesnášim čekání na to, až přijde TO!! vim, že čuba bude min. tak 4 neděle hárat, jen mi vadí že ještě nenastalo TO co mám hlídat nejvíc, až to tady bude, zařídim se podle doho, ale vono TO furt nejde a já nevim, jestli To poznám, začátek a konec. vostatní mi je šumááááááááááááááák . Až bude hárat podruhý, už trochu budu vědět. kapišto?
Fifi
A treba ji bude Blana harat mesic a pul
ale jo, ať si hárá, ale ať já mám pojem, ten zatim nemám,
b]kachna_[/b]
Prostě jí zavřeš do baráku a ven pouze pod dozorem
ale jo, jasný, hlavně jí nesmím jít venčit na pole a pilovat přivolání
a vůbec, jste skončily:
Ne mi jde o to, abych je tu zbytečně nebuzerovala oba zbytečně dlouho. Jestli jsou tohle teprve rozjezdy pro hvjézdy a to nejhorši teprvá přijde, tak to prostě mě neba, už to trvá dlouho .
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 10:42
- Nahlásit
Rumštajn ! zelenej !
PetraK
ty seš jemen bo nečteš
Až bude hárat podruhý, už trochu budu vědět. kapišto
budeš beztak vědít kulový bo to může bejt pokaždý trochu jináč jak ti píšem s Fifijovou !
a jiný to může bejt dle závislosti na počasí, tlaku rosnýho bodu, aktuálního zdravotního stavu a náladě...kapíšto ?
já jen nesnášim čekání na to, až přijde TO!! vim, že čuba bude min. tak 4 neděle hárat, jen mi vadí že ještě nenastalo TO co mám hlídat nejvíc, až to tady bude, zařídim se podle doho, ale vono TO furt nejde a já nevim, jestli To poznám
to může napsat fakt jen čék kterej fenku nidká neměl a hárání nezažil
essi vono by nebylo lepší než debatovat s náma " co taky nevíme" hodit řeč rači s Blandimírou , aby ti sama řekla kdy se na TO chystá
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 10:44
- Nahlásit
Maya
v poho, to si pak nadpracujes ten prospanej cas
ale treba na kulec a fotbalek chodi hodne lidi a na tech sedacich mistech muzes v poho resit nejaky kecaci veci, nebo si tam treba delat na ntb nejakou prezosku, kdyz chces klid a mas ntb
PetraK
no snad to bude mit blanimura rozumne kratce a ze se z toho nezesilite
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 10:45
- Nahlásit
PetraK
zase ale lepší když ty je budeš buzerovat zbytečně dlouho než kdyby tebe pak buzerovalo 10 vižlat ne?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 10:48
- Nahlásit
cernej caj
poho, to si pak nadpracujes ten prospanej cas
no to bych byla v práci denně do půlnoci
ale jo, tak určitě na odreagování dobrý a jako to u práce u pc bodne, já se můžu jít tak akorát projít po chodbě
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 10:51
- Nahlásit
Fajka
to může napsat fakt jen čék kterej fenku nidká neměl a hárání nezaži
no podle me to predtim obdobi muze trvat ruzne dlouho, +/- tyden - 14 dni klido, pak par dni TO a pak jeste par dni doznivat, ale ja mam pocit, ze ti moji vojizdeci by se vojizdeli klidne 14 dni
Maya
bud rada, ze to neni nemocnicni chodba a ty nejsi v kazajce
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 10:53
- Nahlásit
Fajka
udeš beztak vědít kulový
já vim, nejsem blbá, ale budu vědět jak REAGUJOU SPOLUUUU, vostatní je mi úplně šumák, kapišto? Nebude to vo tom, že začne hárat zničehož nic a on na ní hned první minutu skočí. Já je potřebuju mít ve voku A TO NEMÁM, kapišto?
jen čék kterej fenku nidká neměl a hárání nezažil
NO A VO ČEM SE TADY ASI CELOU DOBU BAVÍME?? ŽE SEM ŽÁDNÝ HÁRÁNÍ NEZAŽILA, ASI NE? ŽE VO TOM NEVÍM NIC, panebože, spíš ešče nebo co? vždycky jsem měla psy, ty vole. a navác asi bych těžko tady navíc řešila hovadiny, kdybych neměla psa už doma to za bé, prostě bych venčila fenu na flexině a neřešila bych nic, páč by nebylo řešit co, psy venku bych si odháněla a neměla žádnej problém, ale já psa doma máááááám, víme? a za cé , jest to fena dospělá, nehárá poprvní, což by bylo jednodušší, páč aspoň vona by nemusela vědít vo co go, jestli už štěňata měla a jestli jí to baví, bude to zase zajímavější, nebo může být ten týpos, jako sousedky fenka, že jí psi prsotě ani při tom hárání moc nebrali, chápěš to?? Až třeba takovejhle detail budu vědět, bude se mi s tím líp pracovat, takhle musím čekat úplně všechno co se může vyskytnout. a to ve společnosti psa, psa prasáka. chápeš to?
cernej caj
e mit blanimura rozumne kratce a
a to by bylo moc háský, dělá už takhle hodně věcí pro mě, aniž bych to čekala. jest to moudrá babka.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 10:55
- Nahlásit
cernej caj
no podle me to predtim obdobi muze trvat ruzne dlouho, +/- tyden - 14 dni klido, pak par dni TO
jako já znám aj fenky co na ně TO přišlo a krycí dny měly až 22 den od začátku hárání takže to máme tři týdny ...
to jen tak pro info kdyby si Ešuska chtěla myslet že když 14 dní uplynulo a nic tak že už je to za nima
Maya
budeš buzerovat zbytečně dlouho než kdyby tebe pak buzerovalo 10 vižlat ne
ale tak dyk stejnak uvažovala že by si nechala Ešusovic synátora , tak by ho měla krát 5 + 5 malých Blanimírek
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 10:57
- Nahlásit
Maya
zase ale lepší když ty je budeš buzerovat zbytečně dlouho než kdyby tebe pak buzerovalo 10 vižlat ne?
to bez pochyby , jen to jest náš lidský pohled, pro ty psy je to vopruz. Na sebe kašlu, já jsem si to uvařila, tak si to vypapám
,cernej caj
no podle me to predtim obdobi muze trvat ruzne dlouho, +/- tyden - 14 dni klido,
jojojo, no to bude asi u nás, škoda, že nejsem vet, měřila bych jí progesteron co druhej den a měla to
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 11:00
- Nahlásit
PetraK
A VO ČEM SE TADY ASI CELOU DOBU BAVÍME?? ŽE SEM ŽÁDNÝ HÁRÁNÍ NEZAŽILA, ASI NE? ŽE VO TOM NEVÍM NIC, panebože, spíš ešče nebo co
nééé su vopilá zelenou hned poránu
jak nic nevíš ? to si kynoložka??
čekat úplně všechno co se může vyskytnout. a to ve společnosti psa, psa prasáka. chápeš to?
a chápeš že nám příjde děsně ftipná představa že máš doma Erotomana Ešusa a že se děsíš že ani jeden nepoznáte že UŽ TO přišlo?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 11:03
- Nahlásit
PetraK
no to bude asi u nás, škoda, že nejsem vet, měřila bych jí progesteron co druhej den a měla to
pokud tě to (ne)-uklidní tak přesně ve chvíli kdy nám vet říkal že dle progesteronu je ještě brzo by na sebe nechala Fajuše vylíst i jozepčíka a ve chvilí kdy vet řekl, že je dle progesteronu k nakrytí by psa kterej by si k ní jen čuchnul zabila
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 11:04
- Nahlásit
Fajka
ako já znám aj fenky co na ně TO přišlo a krycí dny měly až 22 den od začátku hárání takže to máme tři týdny ...
no přesně. a to je to vo čem mluvím, že jí nemám načtenou, to je to čekání, co mi vadí, když budu vědět, že má rozjezd rychlej a dlouhý TO, tak jasně- blbý, ale budu s tím počítat. Stejně tak, když budu vědít, že má rozjezd dlouhej a TO tak nějak normálně, prostě nějakej hrubej fáhrplán mít v tlapce.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 11:08
- Nahlásit
PetraK
to je to vo čem mluvím, že jí nemám načtenou, to je to čekání, co mi vadí,
no jo milé dívče ale to ti i tak nic jinýho než těch 4-5 týdnů stejnak nezbejvá než čekat
a příště to stejnak může bejt jinak páč jakýkoliv centrální plánování a sociální jistoty jsou stejnak k prdu
zas ale pozitivní je že se tu budem dost bavit budeš nám zpestřovat nudné podzimní večery
aaaaau..a už du...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 11:12
- Nahlásit
Fajka
to si kynoložka?
nikdá sem se za ňu nepovažovala
příjde děsně ftipná představa že máš doma Erotomana Ešusa a že se děsíš že ani jeden nepoznáte že UŽ TO přišlo?
mně to tak ftipný nepřijde ne jako já nepotřebuju vědět na minutu ten rozjezd, tak jako blbá ešče nejsem, vím, že to tak není, ale já o ní a tom jak to u ní probíhá nevím lautr nic, tak prostě nevím tu jednoduchou základní informaci - zda krátkej, či dlouhej rozjezd, zda to vůbec přijde a tak. Podívej, ty máš za ty roky s Fajkou spoustu informací - třeba i to, že jak líná, blíží se hárání. Nic moc informace, ale máš takovejch dohromady v ruce habakůk, když se to sečte, máš s čím pracovat.. Já mám ty ruce totál prázdný, jedinej, kdo líná je Ešus, Blandíra má nádhernou srst, lesklou jako talíř (když odmyslím ty vyholený místa po sonu na zádech a na pupku ), rozumíš mi? Ty svou fenu znáš, víš co čemu předchází, jak se chová, co od ní očekávat. Já můžu očekávat naprosto cokoliv. to je ten rozdíl.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 11:14
- Nahlásit
Fajka
příště to stejnak může bejt jinak
ano , ale rámec chování ty feny bude stejnýýýýýýýý, budu jí, jí samotnou a to jak se chová v takových situacích, budu znát. to je furt dokolááááá
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 11:24
- Nahlásit
PetraK
ne jako já nepotřebuju vědět na minutu ten rozjezd, tak jako blbá ešče nejsem, vím, že to tak není
no ale může to tak bejt ležej vedle sebe a celkem v poho a pak jak dyž luskneš prstama a (z minutu na minuty) rvali psa s feny dolu a kdyby tak nestrčili ruku tak kdo ví jak by to dopadlo
rozumíš mi
rozumím
budu jí, jí samotnou a to jak se chová v takových situacích, budu znát. to je furt dokolááááá
anooo ale když ted zjistíš že to přišlo třá 22 den..... tak jestli si myslíš že příště si budeš moct býti do 22 dne v klidu tak to se dost šeredně mýlíš
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 11:27
- Nahlásit
Fajka
ležej vedle sebe a celkem v poho a pak jak dyž luskneš prstama a (z minutu na minuty) rvali psa s feny dolu a
jo, řikala mi Fifina, mám osypky, že v takovej moment, někdo z nás blbě zafunguje
tak jestli si myslíš že příště si budeš moct býti do 22 dne v klidu tak to se dost šeredně mýlíš
ne- e, fakt nésu tak blbé, ale budu znát to její chování, zatím se s ní sžívám, učím, poznávám. za půl roku - pokud se nenaplní tady věštění kachny už snad budu znát trochek víc.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 11:31
- Nahlásit
PetraK
letos se hodne fenam, co znam, posunulo harani o 2-3mesice kvuli dlouhe zime...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 11:31
- Nahlásit
PetraK
že v takovej moment, někdo z nás blbě zafunguje
no jo, ale alespoň když to budeš vědět, tak se s tím dá něco dělat, blbý by bylo kdybys na to přišla až při porodu
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 11:36 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
PetraK
řikala mi Fifina, mám osypky, že v takovej moment, někdo z nás blbě zafunguje
no hlavně pravidlo základní je je nenechat splu bez dozoru ani na minutu po celou dobu hárání
ale budu znát to její chování
tak to se těším a todle si píšu do deníčku... a při příštím hárání se těším že budeš v naprostým klidu
ti to připomenu
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 11:40 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Maya
cernej caj
koukám že dneska udělá pápá Ešuska nám všem
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2013 11:41
- Nahlásit
Fajka
no asi jo
no hlavně pravidlo základní je je nenechat splu bez dozoru ani na minutu po celou dobu hárání
jojo
|