| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 10:17
- Nahlásit
PetraK
tak to ste sikovny blanka si u vas teda rychle zvykla a rychle se uci, je to supr
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 10:37
- Nahlásit
jo a Blanice je taky šprtka děsná, když chce je z ní úúúplná profesorka Doktorka Zorka Horká
vzala jsem jí na stopce na póle pod chalupou. soused sekal, tak jsme tam nešli, ale využila jsem toho, že má tam na tý svý hromadě soused různý kosti, kusy kůží a tak. A šli jsme trénovat, že humusy se nežerou. Výsledek je ohromující . Když Blanimíra podruhé narazí na to, co už jsme probírali, tak se zastaví a kouká, jestli já se koukám aby tedy byla odměněna . No ovšem, když najde o kus dál novej kousek do sbírky, tak to už ty původní pravidla prej neplatěj, tohle je nový, tam je to jinak . Ale je hodná, vydá, nehrdlí se
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 10:38
- Nahlásit
cernej caj
jo ona je opravdu hrozně moc a moc chytrá - až moc, fakt umí rychle situaci vyhodnotit a podle toho se zachovat. Pochopila některý věci neuvěřitelně rychle - to, že to není stopro je už věc jiná, to se dotáhne, ale spoustu běžných věcí z chodu domácnosti už má v malíčku .
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 10:54
- Nahlásit
PetraK
tak to je zas dost plus, na to jak ses bala a mas tak chytrou potvoru
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 11:32
- Nahlásit
a budu si muset koupit nakladacku asi druhou, sem vcera zkusila cviceni z youtubka doma a ty moje cepy od traktoru, co mam od muze po dedovi sou na me moc tezky
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 11:35
- Nahlásit
Rumštajn!
to byla fčéra buřina. U nás v okrese dost kalamita, popadaný stromy směrem na Liberec zavalený silnice bahnem že se nedá projet, no chrůůza děs běs :-/
Teplota u nás včera 35°a dneska 16° mám hlavu jako škopek
PetraK
Když Blanimíra podruhé narazí na to, co už jsme probírali, tak se zastaví a kouká, jestli já se koukám aby tedy byla odměněna . No ovšem, když najde o kus dál novej kousek do sbírky, tak to už ty původní pravidla prej neplatěj, tohle je nový
křížená s liškou bystrouškou?
kde se to dá
tu taj:
http://www.fler.cz/zbozi/mam-te-na-srdci-polstarek -s-vyplni-3871689
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 11:48
- Nahlásit
Fajka
a u vas dobry aspon?
tam maji i pyzlu vizlu polstarek
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 11:55
- Nahlásit
cernej caj
to jako že posiluješ?
PetraK
teda když to tak čtu o Blanici, tak si říkám, jak někdo může takovýho psa vyhodit nebo co, vždyť žít s takovým chytrým psem je radost, že jo
Fajka
jj, četla jsem to na netu, že Liberec jako dopadnul nejhůř
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 11:56
- Nahlásit
cernej caj
a u vas dobry aspon?
no u nás nějaký utrhaný plachty z lešení, rozházenej polystyren po zahradě a přestěhovanej písek o metr jinám ale jináč nějak tak dobrý
tam maji i pyzlu vizlu polstarek
no dyk ! jeden polštářek je Pipiny jeden pyžly - jinač řečeno oba dva Ešusa
no a aby se neřeklo jeden zbude Blanici houbíkové
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 12:01 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
cernej caj
upit nakladacku asi druhou, sem vcera zkusila cviceni z youtubka doma a ty moje cepy od traktoru, co mam od muze po dedovi sou na me moc tezk
jakým jazykem je hovořeno?? Co je nakládačka? co jsou čepy od traktoru od muže po dědovi?
Fajka
mám hlavu jako škopek
zkus si dát mou bylinku. třebas pomůže.
U nás v okrese dost kalamita, popadaný stromy směrem na Liberec zavalený silnice bahnem že se nedá projet, no chrůůza děs běs :-/
a vy jste o.ká?
s liškou bystrouškou?
jo, asi jí začnu říkat Foxino
http://www.fler.cz/zbozi/mam-te-na-srdci-polstarek -s-vyplni-3871689
žiš to je paráda, fakt!! nevidím tam cenu, nevíš, kolik to koštuje?
cernej caj
lu vizlu polstarek
kde, kde, kde?? nevidím tam nic
edit - jooo, už to vidím - navedl ona tam není vižla pižla obrázkem ale nápisem
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 12:02
- Nahlásit
Maya
teda když to tak čtu o Blanici, tak si říkám, jak někdo může takovýho psa vyhodit nebo co, vždyť žít s takovým chytrým psem je radost, že jo
tohle přesně nechápu! a proto si i myslím, žes možná měla pravdu, že třeba páníček umřel??? Mohlo se stát opravdu cokoliv. Ona je tak hodná - zatím , nenáročná - zatím , milá, učenlivá.... je opravdu skvělá.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 12:03
- Nahlásit
Maya
jak někdo může takovýho psa vyhodit nebo co, vždyť žít s takovým chytrým psem je radost, že jo
ano mít chytrého (vychytralého až vyčůraného psa) je fakt radost ...viz včera Fajfka jak se blížila a byla buřina a to se ven jako teda nepude, vona čůrat nepotřebuje ne ne ne...no ale když jdu spát tak se vkrade za mnou do ložnice (jináč by tam nešla bo tam je dost teplo a ona ted většinou zůstává dole u našich bo tam je chladnějš...no a najednou včera kráčí jakoby samozřejmě se mnou a lehne si vedle postele... a to proto aby mě krafka až přejde buřina mohla vzbudit že už není buřináá, že se jde jako vééén bo vona přece potřebuje čůrat bo nebyla
takže já jak blbka se procházím po vsi ve tři ráno
fakt chuťovka jít spát v půl jedný ve tři hodinu venčit a ráno v šest vstávat k zedníkům
, četla jsem to na netu, že Liberec jako dopadnul nejhůř
jj ráno sem jela do Liberce a fakt docela maso všude u půl metru bahna na silnicích místama
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 12:06
- Nahlásit
PetraK
zkus si dát mou bylinku. třebas pomůže.
nějako neudržela myšlenku essi to mám vylouhovat jako čaj? asi jo nebo nee?
tam cenu, nevíš, kolik to koštuje?
no dost je to pačvooork ten je dycky drahej.. 277,- za kus
kde, kde, kde?? nevidím tam
ten poslední polštářek na vobrázku !
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 12:12
- Nahlásit
Maya
no ja chodim 1x tydne cvicit, ale rikala sem si, ze zkusim neco doma - to je takovej 30ti denni trenink 20minut denne, tak sem si rikala, ze si dam vyzvu a zkusim to zmaknout aspon 2x tydne a kazdej ten cep ma 3.8kg coz na holy bicaky pohoda, ale na ty cviky co tam ma bych potrebovala max 2kg... ale jo, jinak se me libi namakany paze u zenskejch, ale na to su ja moc lina
Fajka
že se jde jako vééén bo vona přece potřebuje čůrat bo nebyla proto chcu asi radsi hloupyho psa, co sam nepremysli
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 12:13
- Nahlásit
Fajka
jo jako čaj, ono se to musí pít dlouhodobějš, ale třeba budeš z těch, kterejm to zafungá i hnedle.
. 277,- za kus
díkuju, asi si napíšu jéžiškovi to bé mít Brtnik radost, že píšu už v létě
en poslední polštářek na vobrázku !
už vidim, vidim. já hledala vobrásek.
a to proto aby mě krafka až přejde buřina mohla vzbudit že už není buřináá
pipííí malé moudré
TU LEJE JAKO KRÁÁVA.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 12:17
- Nahlásit
jooo a to jsem vám říkala,??? .... seděli jsme s Brtnikem na zahradě, Blanimíra se mi vyvalovala u nohou a já říkám?"Je dobře, ne? že jsme si jí vzali, co?"...Brtník jí podrbal a pravil "Je!" měla jsem moc velkou radost
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 12:21
- Nahlásit
PetraK
to je super oni se ty chlapi nezdaj, nekdy sou vetsi mekoty jak zensky
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 12:25
- Nahlásit
cernej caj
i nezdaj, nekdy sou vetsi mekoty jak zensky
jo ona si ho myslím hodně získala. Na druhou starnu jsem ráda, že jsem ho kdysi kynologicky vzdělala, takže postupujeme jednotně, když se něco nesmí, tak se to nesmí a basta, naučil se, že pes se musí věci naučit, že je neumí jen tak sám od sebe a když je problém, musí se pořešit a tak. Je šikovnej. Zvládá je i venčit sám
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 12:34
- Nahlásit
PetraK
tak muj muz je zvlada vencit sam taky... a pak je taky zvlada krmit od stolu kdyz zebraj, zvlada jim nandat granule do misek, zvlada je okrikovat jmenem kdyz delaj neco blbe... tohle me stve, ze neni ochotnej aspon akceptovat tyhle 2 veci - nekrmit kdyz zebrat a neokrikovat jmenem
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 13:00
- Nahlásit
cernej caj
a pak je taky zvlada krmit od stolu kdyz zebraj,
tak to se u nás neděje od nikoho, ani do mámy, ani od ségry, či synovců, všichni vědí, že tohle dělat nesmí. Jedinej, kdo to dělat mohl jsem byla já a to jen opravdu velmi zřídka a v době, kdy Ešus naprosto jasně respektoval pravidla a pochopil, že je to jen na mě, jestli něco kápne a fakt nežebral. Teď jsem to zase zrušila , páč u Blanimíry hrozí, že by se v tomhle ohledu dost rozjela. takže jí v tom nechci podporovat.
Proč vadí okřikování jménem? Však když jsou ti psi dva, tak musí vědětí, koho se to týká, ne? Jak by to pak rozlišili? Či mi něco uteklo?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 13:19
- Nahlásit
PetraK
no nevim, me by prislo mozna rozumnejsi treba oslovit normalne bez negativniho hnusnyho podtonu jmenem a pak treba dost razny fuj misto rovnou hnusnyho rvani jmena - nevim, asi bych mela strach, aby blbe nereagoval pak na jmeno, kdyz bude jmeno = rvani za neco nechteno, tak jak pak cekat, ze pri volani se jmenem treba pribehne?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 13:30
- Nahlásit
cernej caj
normalne bez negativniho hnusnyho podtonu jmenem a pak treba dost razny fuj
než tohle uděláš, je ten moment fůůč. Si myslím. Já vždycky Ešusa oslovuju, ať chci co chci, tím myslím, ať volám kvůli něčemu příjemnýmu, nebo třeba kvůli běžný manipulaci, nebo i když dělá nepřístojnost. Stejně tak teď Blanimíru, Chci aby věděli, koho se to týká, musí to rozlišit, a to hned z první. Oni nejsou pitomí. Když Ešus leží a koná dobře a ona se sápe na postel, přijde mi lepší houknout Bláno dolů a masti! a ona sjede jako blesk, stejně tak když jí jiným tónem zavolám Blankoooo pojď seeem, tak se taky hnedle šmrdolí. Ovšem veseleji, než když má opustit ten gauč, to dá rozum
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 13:44
- Nahlásit
to jo, ale ja myslela spis tak, ze ja pouzivam "normal: time" "hnusne: fuj" zarvany prakticky po sobe, zatimco muz jen "hnusne: time"
takze kdyz treba leze po stole a leze do misky, tak na nej jen hnusne vali jmeno, coz mi proste nevim proc vadi, chtela bych, aby jmeno nevalil hnusne, nebo k nemu aspon pridal to fuj...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 14:08
- Nahlásit
cernej caj
jsem měla tetkon problém s "time" . psáno "normal time jsem nevěděla, co znamená, pak mi došlo, že nejde o čas, či načasován či co, ale o jméno .
No já když něco provozujou, tak prostě houknu to jméno konkrétního jedince, aby se probral. prostě ho houknu důrazně, aby hnedle z první věděli, že něco je tak jak nemá být,
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 14:33
- Nahlásit
cernej caj
já to chápu, můj táta je úplně stejnej jako tvuj muž, prostě když po psech něco chce, tak řve akorát jméno a myslí si, že ten pes sám vydumá, co má jako dělat, můžu to vopakovat furt dokola, že za jménem má alespoň zařvat povel, aby ten pes věděl vo co gou, ale je to marný
jako a ten vyšší levl že na Kima nemá cenu řvát, když je hluchej, to už radši nechávám bejt, u něj je to stejně jedno kdo na něj co řve
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 14:36
- Nahlásit
Maya
va ten vyšší levl že na Kima nemá cenu řvát, když je hluchej
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 14:44
- Nahlásit
Maya
nemá cenu řvát, když je hluchej,
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 16:50
- Nahlásit
cernej caj
to je takovej 30ti denni trenink 20minut denne, tak sem si rikala, ze si dam vyzvu a zkusim to zmaknout aspon 2x tydne
mam za sebou, celých 30 dní, a v kuse masakéro.
PetraK
nechtělo se dom, nechtělo ... v Čechách máme krásně, ale musim uznat, že tohle jsou zase jiný výhledy ....
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 17:37
- Nahlásit
Janiii
tak to ses hodne drsna teda, klobouk dolu a je to fakt poznat?
ja mam ted za sebou druhej den a su mrtva, prakticky hned po docviceni uz citim paze a to vcera bylo dost v pohode
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 17:38 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
jo a hlasim... cca 3tydny krmeni masem, 2% z vahy 19kg cilova - tim mel asi 16,6kg po kokorine, tak ma 16,5. tzn. asi by to chtelo pridat na vaze, otazka zni, zkusit z 19ti kg 3%? nebo i vic aby fakt trochu pribral?
|