| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:20 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Uprostřed pracovního odpoledne uhoněná vystresovaná a věčně nestíhající na chvíli zpomalím a uvařím si dobrou silnou kávu. Alespoň na chvíli vypnu a odpojím mozek od šedých pracovních starostí. Závaly přijatých mailů, vrčících faxů, pípajících eSeMeSek a nekonečně zvonících mobilů i pevných linek na krátký moment odstavím, utlumím a zkusím ignorovat. Tisíce forem komunikací. Nevím, jestli mám být ráda, že jsem člověk. Nejmoudřejší tvor, čtoucí, píšící, počítající, rukodělně tvůrčí. Špička přirozeného přírodního výběru. Lidé zahlcení komunikačními technologiemi, vědou a poznáním. Kolik forem přenosu informací potřebujeme, abychom si porozuměli a dosáhli kýženého cíle. Stejně si nerozumíme, stejně válčíme poznamenáni netolerancí a neadaptabilností. Planeta rozřezaná na Spojené arabské emiráty, Rusko a Spojené státy. Z rádia se nese hlas moderátora předčítajícího odpolední zpravodajství. Mám pocit že jsme nezničitelní. A věčně nepoučitelní z vlastních chyb.
Uchopím horký hrnek do rukou a usrknu kávu. Horká nahořklá chuť se rozlije po jazyku a doušek prohřeje až do plic. Slastně přivřu oči a hluboce vydechnu. Připadám si jak v poutavé reklamě na Tchibo Café.
Otočím se na TEBE. Ležíš schoulený ve svém štěňátkovském pelíšku. Jsi o polovinu menší než obvykle, působíš malinký a zranitelný. Ač jsem svůj pohled k TOBĚ upřela zcela neslyšně, mé oči a myšlenky TĚ ihned vytáhly ze slastného spánku. Pohlédl jsi na mě. TVÉ krásné jantarové oči obkreslilo bílé bělmo a pohladily je tmavé řasy. Aniž by jsi se pohnul, koukáš na mě a čteš v mých myšlenkách. Jsi klidný. Schoulená kulička tišená pocitem bezpečí. Víš, že se nezvednu, že nikam neodejdu, víš, že jsem tu s TEBOU a víš, že i vždycky budu. Možná právě proto zavíráš oči a opět se propadáš do říše spánku.
Krev vlčích předků a neustálá potřeba střežit nutí TVÉ velikánské uši stříhat jak velké satelity za každým zvukem v dalekém okolí. Tiky pohybu uší ustanou. Pohled v pootevřených očích ztratí svou osobitost. Máš oči pootevřené a já vím, že už jimi nic nevidíš. Už spíš. Mohutné plyšové packy ovládány spící psí duší se těkavě rozběhnou po imaginární louce.
Usmívám se. Ví jen bůh, koho honíš, za kým právě teď větří TVŮJ černý čenich, na koho vrčíš a na koho štěkáš ve snaze dostihnout. I TVŮJ spánek je neklidný, nevyrovnaný a věčně ve střehu, stejně jako TY. Stejně jako já.
Celé TVÉ tělo se zmítá v záchvěvech tiků, imaginární štěkot přešel v hlasité kňučení. Skláním se k TOBĚ a něžně jemně hladím TVOU plyšovou hlavu. Zhluboka jsi vydechl a zase po mně blýskly ony dvě mandlové jantarové lampičky do TVÉ duše.
Aniž bych se dál pohnula, aniž bych cinkla klíči, aniž bych zamířila k botníku, pohotově vstaneš, protáhneš své ovčáčí tělo a velikýma očima, jež zdobí velká vzpřímená ušiska, koukáš upřeně a oddaně do mých očí. Vím, že víš. Víš, že vím. Nádherné souznění.
Natáhnu levou ruku, uchopím myš počítače, zajedu na monitoru do levého rohu, dvakrát zaklikám a ozve se známý zvuk počítače ukládajícího se ke spánku.
Dlouhý půlměsícový ovčáčí ocas soustředěně bije z levé na pravou stranu a oťukává nábytek, kolečkové křeslo i dámskou kabelku položenou na zemi. Skočíš mi na hrudník a olízneš mi tvář. Neřekla jsem jediné slovo, nenapsala jsem jedinou SMSku, nemusela jsem Ti poslat žádný mail, aby jsi pochopil vše, každičké slovo, které probíhá mou hlavou a mým srdcem.
Oblékám si kabát, obouvám si boty, konečně zachrastím klíči a zvedám se k odchodu. Celou dobu mne bedlivě sledují dvě krásné hluboké jantarové oči. Cítím ten upřený pohled, který hltá každé mé gesto, každý můj úsměv, vidí každou mou slzu stékající po tváři. Miluji ty jantarové oči. Jejich ušlechtilost, hrdost a bezmeznou věrnost.
Ty dva janterové drahokamy, ty dva poklady jsou tím nejcennějším, co nyní mám. Jsem hrdá, že mohu být tou, koho ony dvě lampičky do TVÉHO srdce spatří jako prvního když se probouzíš a jako posledního, když jdeš spát. Slibuji, že tomu tak bude vždycky. Vždycky dokud budou ty dva přísné jantary sledovat tiše a bez protestů dění tohoto světa...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:24
- Nahlásit
Garfield
děkuju za krásnější ráno...
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:32
- Nahlásit
Garfield
jo, pěkný začátek víkendu...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:33
- Nahlásit
isdpch
skoda, zrovna jsem chtel neco hezkyho k tomu napsat, ale kdyz jsi mi to zakazal, tak te musim jakozto svyho tatku poslechnout ....
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:38
- Nahlásit
Garfield
krásné a dojemné, ty to tak krásně umíš.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:40
- Nahlásit
Jirikovo
Od Tebe očekávám konfrontaci s realitou, že včera jsem o něj rozbila 18,37 radiátorů a dnes na něj píši ódy na krásu.
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:41
- Nahlásit
Garfield
Tak teď už vím proč jsem tak šťastnej. Nemám fax ani mobil ani pevnou linku. A můj mejl zná jen málo lidí. Jen vedle mě mi do těch mejch koukají ty dvě jantarové oči.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:42
- Nahlásit
Garfield
no neco takoveho jsem i napsat chtel, ne o radiatorech, ale o mrtvych uklizeckach, nicmene tatku mel jiny nazor ......
|
Nahoda
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:42
- Nahlásit
Garfield
krááááásnééééé, fakt. . .
Jáááá chcííííííííí knííííííííííííížkůůůůůůůůů
|
Amir
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:43
- Nahlásit
Garfield
Jo taky děkuji, už zase skoro brečím
Leni, nemáš v so nebo v ne chuť na lehce adrenalínovou prochajdu Kohoutovidkým lesem?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:45
- Nahlásit
Jirikovo
Totálním paradoxem je tvrzení v poslední větě o nějakém sledování světa tiše a bez protestů...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:47
- Nahlásit
Amir
Klíďo a pak bychom mohli dát i to vínko nebo paňáca a zeptám se i bord, ale v tuto chvíli ještě nevím, kdy. V so dopoledne mám cvičák, večer jdu do kina a mezitím nevím a neděle asi nic. Ale písnu, jo. Určitě s tím počítej.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:49
- Nahlásit
Garfield
Totálním paradoxem je tvrzení v poslední větě o nějakém sledování světa tiše a bez protestů...
no hlavne je dulezite uvedomit si, proc ten svet tak hezky porad sleduje. priznejme si, ze s nejvetsi pravdepodobnosti hleda nekoho, koho by mohl zakousnout, hleda duvod, aby mohl zavrcet (napr. hrbitov) a podobne ....
|
Amir
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:59
- Nahlásit
V so dopoledne mám cvičák
Garfield
no to já taky tak se domluvíme osobně
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:54
- Nahlásit
...tak to jsou ony...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:55
- Nahlásit
Garfield
proc jsi ho fotila s kosikem?? snad se ho sama taky nebojis?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:57
- Nahlásit
Jirikovo
To fotil můj bývalý první manžel michalm na Piláku. Zjistila jsem, že na všech krásných fotkách má ten pes náhubek.
Vůbec nechápu, proč.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 09:59 - Změnil/a: Jirikovo
- Nahlásit
Garfield
na všech krásných fotkách má ten pes náhubek.
hmmm, tak to musel byt fotograf docela pohotovy, protoze ja si treba z Pilaku pamatuju Gafa vetsinou bez nahubku ..... a na volno mezi detma zatimco ty ses prevlikala v chatce .... isdpch je mi svedkem
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:00
- Nahlásit
Jirikovo
...se mi nechce ani věřit...
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:26
- Nahlásit
Garfield
Fešák - teď vidím foto...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:34
- Nahlásit
Garfield
Myslím,že jsi nádherně vyjádřilo to,co cítí všichni pejskaři,kteří milují svého psíka.Díky za to
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:37
- Nahlásit
A já se těšila, že si přečtu článek o tom, jak jste zahrabávali zakousnutou uklízečku. To by byl důvod k pláči...
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:39
- Nahlásit
Garfield
......kruci, to bylo krásné a zase se mi chce řvát...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:40
- Nahlásit
Garfield
a na volno mezi detma zatimco ty ses prevlikala v chatce
to určitě nebyla Slepička....nevěřím...
ale zas se ti povedlo mi zlepšit ráno..a že v mám stavu to jde už těžko
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:46
- Nahlásit
sarax
Jirikovo
No jo, tak jo, máte pravdu, ale už su hodná, ne?
|
Amir
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:57
- Nahlásit
No jo, tak jo, máte pravdu, ale už su hodná, ne?
Garfield
Jo už jsi hodná, klidná holka
|
wami
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:58
- Nahlásit
Garfield
jo, o jantarových očích vyprávím už taky dlouho...
pěkný...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:47
- Nahlásit
isdpch
Ty vogo, co bych za to dala moci zase nechávat psa pro změnu doma a mít klid a nemuset ho pořád buzerovat.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 17:49
- Nahlásit
Garfield
Díky moc, i když nemáme doma jen jantarová očka
|
Kvido
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 18:25
- Nahlásit