Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / vytápění boudy
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Majla
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 09:41
- Nahlásit

Mám doma fenku, které je venku zima. Máte někdo zkušenosti s vytápěním boudy?

Meggi
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 09:47
- Nahlásit

Majla
S vytápěnou boudou Ti neporadím. My tam dáváme holkám na zimu seno - do té boudy a když už mrzne, tak na noc jsou doma ve sklepě, kde mají svojí místnost a postel. Takže řešením bude asi jdenině si jí vzít domů!

wami
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 10:04
- Nahlásit

Majla
co je to za fenku?

Pokud boudu dobre zateplis (staci boudu zevnitr oblozit 2cm polystyrenem a prekryt treba preklizkou), na podlahu das slamu (i kdyz teda mne se pro jednoho psa podarilo ulovit i cely slamnik z detske postylky ) nebo treba taky nekolik vrstev kobercu, tak si pes boudu vyhreje. Na zimu se jeste vchod do predsiny boudy da zakryt dekou nebo kobercem.

A je to citelne znat uz i ted, ze kdyz vlezu psovi do boudy, ma tam docela teplo, i kdyz tam neni... (jsem musela zkusit znovuzateplenou boudu, no... )

Lola1
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 10:04
- Nahlásit

S vytápěním boudy mám zkušenosti z loňské zimy. Koupila jsem ročního něm. pinče, který byl zvyklý venku a nechtěl zůstat v bytě, když jsme v práci. Takže je na zahradě (než přijdeme z práce), má zateplenou boudu a v boudě je položené na zemi šikmo venkovní zrcátko z kamionu, které je na 24 V. Bouda je u domu a z okna vede drát, na WC máme transformátor a časový spínač. Je to zrcátko použité, s popraskaným sklem, které je jinak na vyhození.
Mohla bych poslat foto, ale nevím, jak ho sem vložit.

Mar3
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 13:48
- Nahlásit

Lola1
tyjo,taková vychytávka!!!
bejvalej kolega měl normálně nějakou el.dečku (přímo do boud pro psy) a vedl z ní drát oknem do bytu

Lola1
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 14:05
- Nahlásit

Mar3
No, na to jsem nepřišla já, ale skorozeť to viděl u kamaráda, co topil leguánovi v teráriu.

stamir
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 14:17
- Nahlásit

Majla
ja som zrobil temperovanú búdu: 100W vykurovacia rohož s termostatom z chladničky. Temperujem na +6 C. To stačí.
Pozor na uloženie kabelov - musí to byť dobre chránené pred psiskom. Je to super, ale stálo to nejaké bubáky....

Mar3
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 14:49
- Nahlásit

Lola1
to bych teda fakt chtěla vidět jak vypadá

Lola1
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 19:20
- Nahlásit

Mar3
Zítra nebo nejdéle v sobotu boudu vyfotím a fotky dodám. Zkusím to přes to URL nebo bych to mohla poslat na mejl.

Majla
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 21:00
- Nahlásit

Megi
Noo…...kdybych si jí mohla vzít do bytu tak se tak hloupě neptám. Boudu má zateplenou 4cm polystyrenem a slámu na zimu taky dáváme. Jsem ráda, že si je můžu nechat a mám kde bydlet já L Bohužel je to Argentinská doga bez podsady

Tchor
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 21:52
- Nahlásit

My mame boudu topenou klasickou elektrickou topnou rohozi co se pouziva pod dlazbu. Jinak se prodavajo stropni topny panely primo urceny pro psi boudy.

Majla
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2006 07:43
- Nahlásit

a na které části boudy máš topnou rohoz danou?

Lola1
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2006 08:30
- Nahlásit

Majla
Kdybys chtěla ušetřit, můžu Ti jedno zrcátko poslat

Tchor
Kde se psí panely prodávají a kolik stojí?

Petra
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2006 09:03
- Nahlásit

Majla
Ahoj já měla am.budoga, měla boudu zateplenou 10cm polystyrénu, slámu, a když mrzlo hodně tak jí máma ušila zimní bundu a čuba byla v pohodě, lítala a užívala si sněhu, mohla do chlíva ke koním kde je teplo(nemrzne tam) a nechodila tam stačila jí ta bouda

Majla
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2006 14:05
- Nahlásit

Petra
To nám taky nepomohlo. Na noc dostává svetr. Zateplenou boudu má a slámu tam má taky.

V zimě toho sežere jednou tolik a hrozně jí jde váha dolů

pigie
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2006 14:10
- Nahlásit

Majla
tak budes musiet krmit 4x denne. My sme mali drobneho maleho psa u babky, ktory tiez zle znasal zimu. Otec mu presmeroval vyvod kurenia (maju gamaty) pri ktorom sa potom ohrieval skoro cely den a celu noc.

Petra
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2006 14:35
- Nahlásit

Majla
i když budeš mit v boudě topné těleso tak ti stejně pude s váhou dolu. Kupovala sem třeba granule pro aktivní psi, ty sem dávala na noc ale jinak ráno sem dávala vařené pořádný kus masa a přílohu, rýži nebo těstoviny. V zimě se musí krmit víc

Petra
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2006 14:37
- Nahlásit

v zimě krmíš hlavně tu zimu, taže musíš přidat krmnou dávku, kor u hladkosrstého psa

Majla
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2006 14:59
- Nahlásit

Já si právě řikám, že nebude mít tak velký výdej energie. Nejde jen o peníze. Já prostě nechci aby venku mrzla, když bude třeba -20.
Dneska už jí zase ráno tekla nudle

pigie
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2006 15:03
- Nahlásit

Majla
a nemoze byt ani niekde v predsieni?

Lola1
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2006 15:59
- Nahlásit

URLMajla

URL

URL

Posílám fotky vytápěné boudy. Stejně ale pokud bylo víc než -10, brala jsem Gerryho na dopoledne do práce, když to bylo možné.

Lola1
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2006 10:51
- Nahlásit

Mar3
Čau, už jsi fotky viděla?

Tchor
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2006 13:55 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

Majla
a na které části boudy máš topnou rohoz danou?
Spodek boudy je udelanej z betonu pod kterym je izolace a na kterem je normalni keramicka dlazba a pod ni je topna rohoz.

Lola1
Kde se psí panely prodávají a kolik stojí?
To ted opravdu nevim,ale myslim ze je sezenes v obchodech s chovatelskejma potrebama (zkus to treba u Barona) cenna by nemela byt nejak moc vysoka, myslim ze urcite bude drazsi k nim termostat.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2006 13:58
- Nahlásit

Já jsem asi debil, pořád to nechápu. To zrcátko je jako vytápěné nebo co? Nejdřív mě napdaly různé lomy slunečních paprsků směrem do boudy, ale ty fotky mě možná trkly. Já nevím, jsem asi trubka.

Lola1
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 13:44
- Nahlásit

Mucholabka
No, to zrcátko na náklaďák je vytápěný, aby za jízdy nezamrzlo. Takže v boudě, když se přivede 24 V, tak je hodně teplý, ruku bys na něm neudržela. Ale zase ne tolik, aby podpálilo celou boudu. V tom zrcátku je zevnitř přilepená taková folie s drátkama.
Mimochodem i novější a osobní auta mají vytápěná zrcátka.

chovatel
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 18:18
- Nahlásit

Různé panely na vytápění bud se samozřejmě prodávají, ideální je asi kouknout do inzerce v časopisech Pes přítel člověka nebo Svět psů. Já jsem si kdysi tyto panely nechala poslat z Plzně (od pana Píky, které je přímo vyráběl), cena za jeden byla asi 450 Kč i s poštovným. Mám je dodnes a slouží výborně. V každém případě je potřeba el. kabel zabudovat tak, aby se k němu pes v žádném případě nedostal, už jsem slyšela i o případu zabití psa el. proudem, když chtěl šňůru překousnout. O jaký druh topení šlo, nevím, ale to asi není až tak podstatné.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 19:55
- Nahlásit

chovateldobry,ja mam takovy maly technicky dotaz,mam psa bytaka,jezdim s nim hlidat,psa mam pokud jsou zamestnanci v kotci,bouda je jen hole drevo,neni ani zateplena,chtela jsem se zeptat prave na ty topny panely,psala jsem na jednufirmu a ti mi napsali,ze jejich elektricke podlazky se do boudy nehodi,ze to je do bytu spise pro stenata,mohl by jste mi dat,nebo poslat na neho telefon,popr.adresu,nebo pokud vlastni internetove stranky?rikam,mam psa bytaka a mam dilema,pokud budou mrazy,aby pes pak netrpel na ledviny,nebo klouby,diky moc.dana

Arguskaaa
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 20:26
- Nahlásit

nedivila bych se, pokud je to jorkšírka, čivava nebo tak
ale to asi nee, vid? pokud je venku opravdu zima-mrazy, tak ji vem třeba jí udělej bydlení třeba na chodbě a nebo ji na noc brávěj domů.
Anebo je možné že jí je prostě zima, i když mrazy nejsou a to pakznamená jediné, že není vhodná ven, ale prostě domů do bytu

petr26
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 20:33
- Nahlásit

Já osobně nemám psa venku, ale na serveru mushing toto téma bylo, takže ti jeden příspěvek přeposílám. Díval jsem se na ty uvedené stránky a je to docela zajímavé. Cena za jednu desku 1000-1500,-Kč, což se mi zdá za originál i s izolaci přijatelné.

Příspvěk mushingu: Nemám s vytápěním bud zatím žádné zkušenosti, mám ale staré psi takže jsem letos objednal topné desky, které se používají ve stájích pod selata . Desky se vyrábějí v různých velikostech a watážích a dodává je firma SELKO PRAHA www.selko.cz. Bohužel mi nedokázali říct kolika watovou desku zvolit . Zvolil jsem teda desku 500x400mm a 25 Wattů je nejmenší a nejméně výkonná myslím, že na tom psy neupeču. Poradili mi ještě jinou možnost a to vzít výkonnější desku a připojit na ni regulaci, která by upravovala výkon podle venkovní teploty. Každopádně než dám desku do boudy trošku se prohřeju sám abych věděl jestli jí dát na zem nebo na stěnu.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2006 21:07
- Nahlásit

petr26diky,diky!uz jsem se na tu firmu divala,zitra tam zavolam,jedna firma mi nabizela elektrickou topnou podlazku,nejlevnejsi za sest tisic!!!!to si myslim,ze to je dost.s tim regulovanim je to super,to bude asi neco jak termostat,ono jde o to,aby to pes nemel pretopene,ale normalni teplotu,aby nevybehl z pretopeneho rovnou do mrazu,coz taky neni dobry,ted je pes v objektu v pohode,ale az nastanou mrazy,tak to bude sila,prave jsem volala na firmu terarus,ale jak pisu,ti mi rekli,ze ty ohrevne podlazky se do kotce nehodi,ze to je pro stenata,kotata do bytu,takze jeste jednou diky za adresu.dana

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání