| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 10:25
- Nahlásit
Prosím, tušíte někdo, v čem se liší maso prodávané pro psy (Falco, Vetamix apod.) od masa lidského? Já když to kupuji od Falca, tak jsou to regulérní celé flákoty hovězího zadního, předního, celá kuřata, celé kusy vepřového. Žádné rozemleté sračky odpadu z jatek.
Takže v čem je to maso "nevhodné pro lidi"? Že by z léky utrácených zvířat? Nebo nemocných kusů? Nebo starých zvířat?
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 10:29
- Nahlásit
Garfield
Beru od vetamixu a hovězí je naprosto super krásný maso, lepší jak u řezníka. Kuřata jsou horší, občas maj modřiny nebo tak, nebo jsou nedorostlý, ale jinak ok. Jinak nevím, jak se to liší...
Jak se to kupuje od Falca? Jde to taky jako s Vetamixem, že zavezou nad 50Kg masa domů? Není někde na netu cenník?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 10:34
- Nahlásit
v čem se liší maso prodávané pro psy (Falco, Vetamix apod.) od masa lidského
jo to by mě taky zajímalo, ikdyž možná je lepší sladká nevědomost
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 10:39
- Nahlásit
WhiteWolf
To nevím, já to kupuju normálně ve zverimexu po 5 kg, nemám to kam dávat, takže bych si to domů stejně vozit nenechala.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 10:41
- Nahlásit
No asi v tom budou normy a ne tolik přísná hygienická pravidla co do zpracování, kvality masa i uskladnění.
Co mám maso od Falca - tak úplně jinak smrdí než "lidské", jsou tam taky kusy se zeleným značkováním od veta...
Odpad to bude určitě.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 10:43
- Nahlásit
Terri
Já hovězí nejím, tak nemohu posoudit, jak smrdí hovězí vařené pro lidi a jak hovězí vařené pro psy. Mně se navaluje z pachu vařícího se masa vždycky i u kuřecího a vepřových jater, které jinak zbožňuju.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 10:45
- Nahlásit
Garfield
Tak to máš těžký.
Ale prostě to smrdí jinak, a hůř. Pokud ovšem nekupuješ takové to super kvalitní pro psy za 80kč/kilo. To je fakt,že jsem měla jednou a nesmrdělo
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 10:49
- Nahlásit
Mně teda smrdí vařený hovězí jak pro py, tak pro lidi. Napíšu jim o cenník a jestli zavážej normálně i maloodběratele (teda my bychom brali těch 50Kg, tak nevim, jestli jsme malo nebo velko )
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 10:57
- Nahlásit
No já myslím,že to je stejný maso,co se dřív prodávalo v nuceným výseku,takže kusy,co si přerazej hnátky nebo musí být utracený z jinýho důvodu, "nedochůdčata" atd.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 11:55
- Nahlásit
Garfield
většinou jde o tzv. výsekové maso, tzn. že je to maso např. ze zvířat co si při cestě na porážku, nebo v chlívě třeba zlomila nohu, nebo měla nějaký úraz...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 12:11
- Nahlásit
WhiteWolf
mně smrdí jakékoli vařené maso, pokud není dobře okořeněné
Já se přiznám, že jsem těm "psím masům" nikdy moc nevěřila, takže když už pejskům vařím, koupím jim to, co kupujeme sobě...
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 12:58
- Nahlásit
Evik
Já těm psím masům věřím víc než granulím, takže vaříme maso od vetamixu... už je tomu rok a psi vypadají ok
Jinak nemáte někdo zkušenost s konzervama od Falca? Jak vevnitř vypadají? Když jedu na dovolenou se psem, beru konzervy Rex nebo Maso. Rexové jsou super, maso taky, jen mi přijde, že je tam dost jater (a nebo měli zrovna plnej stůl zbytků z jater, když plnily konzervy, co se dostaly ke mně).
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 13:42
- Nahlásit
WhiteWolf
no já si granule vybírám taky hodně opatrně, taky jim moc nevěřím, ale už skoro dva roky mám Akouše na HappyDogu superprémiovce a prospívá výborně....takže mu to občas ozvláštňuju tím vařeným. Samo, že maso je pro psy nejpřirozenější potrava, ale já bych se bála dávat syrové a vařit každý den nestíhám...Ty krmíš syrovým, nebo vaříš?
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 13:51
- Nahlásit
Evik
Já krmím syrové a jsem spokojená.Doga se na žrádlo vždycky třese a těší, takže taky spokojenost. Syrové mi bylo doporučeno vetem,který také chová a také krmí masem. Beru to tak,že ví o čem mluví, když tak krmí 30 let
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 13:53
- Nahlásit
Frog
No a krmíš syrové jakékoliv? Hovězí, vepřové, kuřecí, svalovinu i vnitřnosti? Nebo krmíš jen vybraným syrovým masem (např. hovězí svalovina apod.)?
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 13:57
- Nahlásit
Garfield
Já krmím syrové všechno kromě vnitřností. Ty uvařím třeba zároveň s rýží. Jinak já dávám z hovězího snad všechno, svalovinu, hrubomleté, dršťky, vemínka, jazyk . Kuřecí od Vetamixu není nic moc, takže to kupuju krůtí ořez,nebo krůtí stehna( to je fakt parádní maso). Jen vepřové nedávám...
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 14:00
- Nahlásit
Evik
Syrovým i vařeným.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 14:44
- Nahlásit
WhiteWolf
a jak často odčervuješ? Já nevím...prostě se toho bojím....už taky proto, že jednou moje babička dala pejsům syrové odřezky z kuřete (normální masíčko, co už se jí nevešlo do kastrolu) a oba psi se po tom pozvraceli tak už jsem to pak prostě nezkoušela...
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2006 15:01
- Nahlásit
taky krmím vařeným i syrovím a chutná jim oboje teda feně pes je nežravec, odčervuji dvakrát ročně a neměla jsem nikdy potíže.
Třeba vepřové nožičky vařím ale jen tak třeba 20min a do vývaru dám rýži,třeba játra,prostě vnitřnosti zeleninu a baští všechno
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 06:52
- Nahlásit
Evik
Odčervuji 2x ročně a nikdy jsem si u nich žádných parazitů nevšimla.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 06:58
- Nahlásit
WhiteWolf
no ono by teoreticky to riziko nakažení parazity z masa mělo být fakt mizivé, to je pravda....
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 08:56
- Nahlásit
Evik
No ale hlavně jim chutná a Brix už neni hydra, ale pes Teď je dokonce takový zakulacenější, ve výstavní kondici
|
abby
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 12:29
- Nahlásit
Garfield
A kde to ve zveráku propávají?U nás mají něco,co se mi moc nezdá,takže radši kupuju u řezníka.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 12:33
- Nahlásit
abby
Na Horackym namesti maji Falco, ve meste (to by dovedla poradit Frog) maji i vetamix, ale ten mi prijde bohuzel predrazenej ve zveraku...
Ja kupuju hovezi hrubomlety nejcastejs, drubez normalne v lidskem krame.
---
A taky - mimo hovezich vnitrnosti davam vse syrove...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 12:36
- Nahlásit
wami
Frog už mi to jednou radila,ale zapomněla jsem to
Kde to tam na tom Horáckým náměstí je?Nemají náhodou www stránky?Nebo alespoň otevíračku.
Poslala bych tam mladýho na nákup
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 12:37
- Nahlásit
abby
Na Kounicově je novej zverák, kam berou Vetamix.Je to vedle parkovacího domu. Na nám. 28.října berou jak Falco,tak Vetamix.Ale dneska mi ho přivezou,tak se zkusím zeptat kam v Brně ještě zavážejí
|
abby
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 12:41
- Nahlásit
Frog
Dík.Zeptej se.Psala jsem jim mail,tak mi třeba taky odpoví
Začala jsem ho kupovat ve zveráku kousek od práce,ale poslední dobou se mi nějak nezdá,tak radši kupuju u řezníka.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 12:42
- Nahlásit
Jo a nemáte někdo nějaký recepty na vařenou stravu.Já to dělám s mrkví a rýží a mám pocit,že jí to poslední dobou moc nejede
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 12:42
- Nahlásit
abby
Na Horackem namesti kdyz vystoupis z autobusu, jses v podstate naproti zveraku...
Frog
Na Kounicově je novej zverák, kam berou Vetamix.Je to vedle parkovacího domu.
Je to ten nove zbudovanej parkovaci dum? Zverak tam je uz par let, jen jsem nevedela, ze tam taky berou vetamix. Mam to nejbliz, zkusim tam dneska skaknout...
A za kolik maji treba kilo hoveziho hrubomletyho? (Pro srovnani cen...) Diky!
|
abby
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2006 12:44
- Nahlásit
wami
Třeba je to jinej zverák.Ale fakt je,že jeden je tam už pěkných pár let.Jen mě taky nenapdalo,že tam berou Vetamix.Jestli tam půjdeš,tak pak napiš
|