Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Na běžky s pejskem
Autor Zpráva
Lady
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 21:17
- Nahlásit

Tak jsme o silvestra vyrazili s Lady na hory. Už v létě jsme ji koupili postroj a pomalu na něj zvykali takže teď už umí táhnout a zdá se že jí to baví. Aby ne když má v sobě půlku malamuta.
Byl to úžasný zažitek. šlapala za paníčkem ve stopě a během toho dne pochopila i povel do stopy, který jsem si vymyslela, aby šla za páníčkem a nevybočovala do protisměru.
Vše by bylo v pořádku a prožili bychom idylickou běžkařskou túru, kdybychom nepotkaly jednu paní, která nám vynadala (musím ale přiznat že velmi slušně) a řekla nám že psi do běžkařských stop nepatří. Byla jsem z toho špatná. Chěla bych s Lady dál běžkovat ale "prý" je to zakázaný. Máte někdo s tímto podobné zkušenosti? Je to opravdu zakázané? A proč? Paní argumentovala, že pes i psovod ničí stopu, což myslím, že je blbost, protože pokud pes šlápne do stopy já jí za ním ujedu. Druhým argumentem byla bezpečnost, ovšem já myslím, že pokud psovod je zodpovědný a předvídá každý "skok" psa pod cizí běžky také to není pádný argument. Co si o tom myslíte?

wami
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 21:25
- Nahlásit

Lady
Ze to holt budes muset zvladnout. Potkas se s lidma, kteri nadavaji, i s lidma, kteri obdivujou.

Ja pouzivam argument, ze pes neni tak tezky, aby stopu znicil a ja ji za nim opravdu ujedu.

Nejjednodussi je jezdit na vyrolbovanych trasach pro bezkare - bruslare, ale ono jich neni moc a ja treba nemam v dosahu ani jedinou. Takze se slusnymi se slusne pobavim a snazim se jim to vysvetlit, sproste ignoruju nebo jim taky nadavam.

Koneckoncu - ty mas stejne pravo na to, delat si svuj sport, jako kterykoliv jiny bezkar. Oni maji jako sport bezky, ty skijöring... Zadny zakon ani vyhlaska nezakazuje mit v lese psa, a to ani v zime na bezkarskych drahach...

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 21:25
- Nahlásit

Lady
Mě pes netáhne a taky si to šlape ve stopě. No nevím, jsem zvědavá na reakce. Jinak já dostala jen reakci "paní, vy ale máte odvahu s tím psem"

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 21:28
- Nahlásit

wami
Jé wami ahoj, prosímtě, vím že už se postroje probíraly atd. ale jen mi prosím řekni, od kdy můžu pomalu štěndo učit táhnout? A co si mám koupit jako začátečník? (postroj, opasek, šňůru)

Lady
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 21:35
- Nahlásit

Wami
Děkuji za odpověď
Jsem ráda že jsi se ozvala koukala jsem teď akorát na Tvé stránky a jsou moc pěkné.

Terri
Jestli mohu, jsem také začátečník, pořídila jsem postroj od manmatu jak na psa tak na sebe a zároveň šňůru a nemůžu si stěžovat

wami
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 21:35
- Nahlásit

Terri
Ahojky...
Tak zhruba od pul roku navykej na postroj, pozdeji na postroj s voditkem, na mirny tah (tahani klaciku, pozdeji retezu nebo pneumatiky)... postupne ho uc, aby umel chodit pred tebou a pritom mit napnutou taznou snuru. Pak se muzes priprahnout za nej. Vse primerene veku a sile stenete...
V prubehu uceni pak pridavej povely pro zataceni...

Jinak ja mam postroje od Polaru a plna spokojenost, Lumpa na bezky teprve ucim, ale v klasickem zaprahu svisti suprove (nekde tu mam fotku se sanema). Od Polaru mam taky CC popruh, jen sedak mam od Manmatu, je se spodnim tahem...
www.polarpesek.com (podle navodu zmerit psa, zavolat, ahlasit miry a co je to za psa a jaky typ postroje chces... )
www.manmat.cz

Jo - a ja mam na oba postroje s kratkou zadi (typ guard) - Deny neni moc tahavy, tak to staci. Lump zatim roste a typ s dlouhou zadi (sled) je dobry kupovat uz na hotovyho psa, takze tak cca v roce a pul...

wami
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 21:38
- Nahlásit

Lady
Dekuji... Stranky se chytam aktualizovat, jen co si najdu puldne casu. Chci napsat nejake nove povidani a mam par fotek Lumpikovych sourozencu...

Jinak k tem postrojum - mam radsi Polar. Je stejne kvalitni, levnejsi a me zatim oba postroje usil psum opravdu na miru a jeste jsem si mohla vybrat vzorek popruhu...

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 21:42
- Nahlásit

wami
Díky moc! Máme akorát 6,5 měsíce. Postroj máme obranářský, ale musí do něj dorůst, ten předek je volný a on se ho snaží kousat. Díky za návod i za odkaz. Mrknu na to. Jůůj já se zas těším na nové zážitky...

wami
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 21:48
- Nahlásit

Terri
Hele, na tah jsou fakt lepsi tazny postroje. Jsou jednak jinak sity, nez obranarsky, druhak jsou vypolstrovany. A ver mi, ze kazdy pes pozna rozdil... (To je jak z reklamy na vlozky! )

Nikita
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 21:49
- Nahlásit

Terri
Já mám všechno Manmat - sedák, šňůru s amortizérem, postroj (Guard) dostanu prý k narozeninám.
Já to teda plánuju spíš na caniscross, běžky moc nemusím.

Nikita
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 21:50
- Nahlásit

wami
Obranářské jsou taky polstrované. Ale já plánuju spíš i kousat na tom Manmaťáckým guardu než na obranářským Gappay, no uvidím.

wami
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 21:51 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Nikita
tsss... Se tady snazim propagovat konkurencni prostredi a ona mi zas do toho vlitne s manmatem...
Ale ne - ja mam proste Polar radsi, ze to neni konfekce, ale sity na miru, a hlavne ze jsou levnejsi...

Jenze jde o styl, jak jsou sity. Je fakt, ze nemam obranarsky gappay, ale zatim co se klasickeho tahu tyka, tak zadny obranarsky, co jsem videla (i kdyz byl polstrovany), nesedel psu pro tah tak, jako tazny.
Ale zase je pravda, ze na cvicaku vidam kousat psy hlavna na manmatackym guardu. Ony ty postroje s kratkou zadi si budou hodne podobne... Ale pro dospeleho psa uz to chce ten sled, a tam neni co resit...

Lady
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 21:52
- Nahlásit

Wami
ještě jsem se chtěla zeptat jak mám psa učit na povely "dží" a "hó" (to jsem někde četla že je vlevo vpravo)
Já vím že to bude znít blbě, ale nevím jestli korigovat těmito povely právě i jen např. vybočení ze stopy.
A ještě nevíš o nějakém cvičáku kde by se těmito sporty zabývali? Nechci udělat nějaké chyby.

Nikita
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 21:59
- Nahlásit

wami
Já myslím, že pro nácvik u štěněte stačí jakýkoliv obranářský (ten Terri má) a až bude psu aspoň rok, dá se vymýšlet už něco finálního, ne? Stejně do té doby mluvíme spíš o nácviku na postroj a tah než na nějakou opravdovou zátěž, kde by hrozilo odření psa apod., ne?
Jinak souhlasím - obranářský postroj je na obranu, na tah jsou tažné postroje

wami
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 22:01
- Nahlásit

Lady
Hm, to ti moc neporadim, zpusobu je spousta, ale ja jsem lina, tak to moc neucim dopredu, ale proste na kazde vyjizdce...
Ja teda ukazuju (ucim left a right, aby se mi to nepletlo... ) zaroven s povelem. Dolazovala jsem to pri poslusnosti, kdy jsem pri chuzi u nohy a obratkach za chuze zduraznovala "k noze LEFT" nebo "k noze RIGHT".
Ale u Denyho mam pocit, ze se to usedlo po prvnich par trecich, kdy to mel v usich furt, Lump zacina pomalu ragovat taky, tak snad se to casem taky nauci.

Jinak se to dobre uci na krizovatkach typu "T", pripade mu doma udelej z neceho chodbicky do krizovatky...

Co se tyka toho, aby sel "ve stope" (povel "trail"), tak to jsem ja nikdy neucila, protoze ve hlubokem snehu mi jinam Deny nesel. Nevim, jestli to budu ucit Lumpa, ale asi jo, a jak ja to vidim, tak zase v praxi - kdyz vyboci, dam povel a navedu ho do stopy, pochvalim. To se asi neda trenovat dopredu...

Azoracek
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 22:04
- Nahlásit

Tak my letos sme byli na běžkách jen jednou, ale bez Azorka, zrovna sípalA běžkovalo se docela bblě, protože je málo snížku( asi 15cm), na poli oranice, takže občas vykukoval drnNa louce by to asi šlo, ale po dnešku už asi taky ne, pěkně to tu táloa to sem se tak těšilaSnad ještě napadneLoni jsem s ním byla jednou, ale to jsem neměla postorj, takže byl na vodítku a nejdřív běžel vedle stopy, ale pak ho to omrzelo, bylo mega sněhu, tak se řadil za měAkorát jsem se bála, že ho nakopnu

Azoracek
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 22:07
- Nahlásit

Nikita
běžky moc nemusím
Tak to se neboj, že tě nezačnou bavitJá běžky do lonska nesnášela, pak jsem jednou vzala psisko, a od té doby se mooc těšímA jako na potvoru není sníh nebo příležitost

wami
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 22:08
- Nahlásit

Nikita
Na nauceni staci cokoliv, jenze psa taky ucis treba od stenete, ze stopovaci postroj=stopa... Siroky obojek=obrana... (Priklady!) Tak i proto ja radsi od pul roku pouzivam pro tah tazny postroj, aby se pripravil na to, co se po nem bdue chtit... aby se naladil...

Teoreticky pak muzes poridit postroj az v dospelosti, ale treba ja predpokladam, ze budu rozlisovat. Pro sane, bezky, brndu a jine podobne kravinky, kde pujde hlavne o tah na plno a na rychlost, chci pouzivat sled.

Guard mi zustane na dogtrekking (pokud nebudou zase brasny), protoze tam potrebuju vetsi ovladatelnost a pohodli psa pri dlouhodobe zatezi...

Nikita
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 22:14
- Nahlásit

wami
stopovaci postroj=stopa... Siroky obojek=obrana... (Priklady!)
Hele to mi připomíná fetišistické chování stylu že záchránářský postroj = hledání "zachraňování",... já Ti nevím, Já si dala psa k noze, zašeptala mu dvě slova a pes přesně věděl! Jestli sundám obojek nebo ne (záchranný pes pracuje bez obojku), jestli mu navleču nějakou dečku nebo ne (já ji nemám ráda, lehce se za ni chytne v hustém terénu), to mu bylo šumák. A nejlepší na tom je, že na stejný povel "revír" jsem dělala záchranářské i obranářské vyhledání.
Ono je sto jiných věcí než postroj. To by znamenalo, že mi na cizím postroji s cizí šňůrou neodejde stopu? Nebo že s tímhle obojkem nebude dělat poslušnost???
Nedramatizuj to tak

wami
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 22:17 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Nikita
Ja to vzala jako priklady z tvoji branze, ja to opravdu takhle neresim... Jen jsem zvykla na to, ze mi to lidi ze sportovky vtloukaji do hlavy...

Ale co se tyka postroju - proste jsem zacala ucit tahat na klasickem postroji, co ma na stopy a obrany (nepolstrovany, latkovy), ale protoze mi do tahu sel od zacatku naplno a na tomhle postroji se mi pak dusil (na obranach se nedusi), poridila jsem guard, aby do nej mohl dorustat a mel to pohodlny a mekky od zacatku... Tot vse...

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 22:24
- Nahlásit

Stejně mluvíte pro mě víc čínsky než česky
Potřebovala bych si to ošahat než něco objednám.
Canniskross - no já běžky docela nemusela a pak jsem si před dvěma lety řekla, že dost brodění v hlubokém sněhu a koupila si je. A pak potichoučku polehoučku SAMA hlavně jsem si tu jezdila po lesích. No a dnes kopeček, který jsem dřív sjela se třemi pády (projistotu) sjedu docela v pohodě. Stále ale nic moc rychlost ani technika natož bruslit! - jde mi spís o pohodu

Dost začátečnický dotaz ale "sedák" je co? Amortizér brzdí nárazy? A jak se říká tomu co pouští psa když moc trhne (např. když se jezdí na kole)?

wami
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 22:33
- Nahlásit

Terri
Tak jed pristi vikend (6.1.) do Noveho mesta na Morave, na Trech Studnich je mistrovstvi CR ve sprintu, urcite tam bude Manmat a mozna i Polar (to nevim jiste). Kazdopadne si tam budes moct osahat spoustu psu v postrojich...

Nebo mi pisni mejlik (treba na brunifidu), zkusim zjistit, kdo ma severany v tvem okoli...

Jinak jestli chces poradit fakt fundovane, zavolej Ladovi Peskovi do Polaru. Vetsinou byva ochotny, poradi, vysvetli...

jinak:
canicross (CC) - beh se psem
skijöring (SKJ) - bezky se psem
dogtrekking (DT) - chuze se psem na dlouhe vzdalenosti
scootering (SC) - kolobezka se psem
sedak - ze spojeni "horolezecky sedak", je to zjednodusene, ale tomu horolezeckymu podobne. Jde o stejny princip - pes te tahne za teziste (zadek), nikoliv za pas (zada). Bederak - pas urceny k tahu bez spodnich popruhu (mezi nohama), pes te tahne za zada. Sedak - bederak se spodnim tahem (s popruhama mezi nohama), pes te tahne za zadek. Kdyz se sedak dobre seridi a nedre, je pohodlnejsi.
amortizer (gumicuk) - brzdi narazy, je to dobre zejmena pro psi pater.

Ja bezkarim s pseky taky hlavne pro srandu (kralikum)...

Jinak asi myslis vypousteci karabinu, ale ja ji nepouzivam...

Azoracek
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 22:36
- Nahlásit

Kéž by tu napadlo malinko víc sněhuA hlavně mrzlo

Nikita
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 22:46
- Nahlásit

Azoracek
Přijeď sem, tady je sněhu až to hezký není!

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 22:48
- Nahlásit

wami
Bohužel jsem 5. a 6. na intenziv. kurzu angličtiny
Díky za tipy a vysvětlení pojmů.
Ja bezkarim s pseky taky hlavne pro srandu (kralikum
Já bych tak asi vzhledem ke své kondici, práci, času, výkonu atd. brala všechny sporty Ale právě tím to má pro mě ty "správné koule" jak u nás říkáme
Jinak, z Havířova to není tak daleko k nám když děláš ten dogtreking...

Ta karabina - jen jsem chtěla vědět jak se to jmenuje - asi bych raději spadla ale zachytila psa než aby se vyškub a něco se mu stalo

Tak kdyžtak zbytek na Brunifidu

Lady
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 22:48
- Nahlásit

Tak já nevím, přítel říká, že někde na mapě tu ikonku s přeškrtnutým psem viděl. No fakt je že část jsme jeli po jizerský magistrále, ale já to na netu nemůžu najít. Mno takže jezdit budu a budu a budu

Azoracek
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 22:49
- Nahlásit

Nikita
U nás také bylo, ale je nad nulou, taje to, do toho dneska pršelo
A kam že to mám vyrazit

Terri
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 23:00
- Nahlásit

Včera zima -6 , fičák, půl metru sněhu, kalamita a v noci začlo pršet, plus 5 st. a dnes celý den poprchává, a ze sněhu máme hňačku

wami
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 23:08 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Terri
Ale do Havirova to mam daleko! (Jsem ze Stonavy... ) Ja vim, ze Haj ve Slezsku neni daleko, a jestli vydrzis, az pojedu na vikend domu, tak se domluvime a vsechno ti muzu ukazat... Ale nevim, dky to bude...
Pojmy znas, jen kdyz se o musherinu zajimas, jinak to je takova splacanina, kde v anglictine to obcas znamena neco trochu jineho (treba scooter je hlavne skutr, kolobezka az druhoplanovite... )

Lady
Jezdi a jezdi a jezdi, ta sranda za to stoji! A kdyz nahodou na trefite na cedulku s preskrtnutym psekem, tak se seberete a pojedete jinam - ja ji v lese jeste nezazila...

Nikita
Člen
# Zasláno: 1 Led 2006 23:20
- Nahlásit

Azoracek
Liberec. Tady bylo dneska kolem nuly a sněhu všude až hanba. V lese běžkařů a bobařů a všeho že jsem z toho byla až vzteklá, pořád chytat psa, aby se náhodou nezbláznili.....

milovnikpejsku
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 16:14
- Nahlásit

běžky se s naší psem jsou absolutně v pohodě a užíváme si to mi o ona

Ketrin
Člen
# Zasláno: 3 Led 2006 08:33
- Nahlásit

Já beru psy dost často na běžecké trasy v Krkonoších - Rezek - Dvoračky - a okolí. Vcelku tam nebývá problém-většina lidí je "obdivuje", občas se najde nějaký prudič ale to je všude a člověk se nemůže nechat otrávit. Mám je navolno. Pokud je stopa urolbovaná na bruslení, tak jdou vedle mě mimo tu hlavní stopu.
Jinak taky jezdíme v okolí našeho domu - bydlíme na samotě - po loukách a polích, to nejsou žádné značené cesty, ale hodně lidí tu taky na běžky chodí. Vždycky si vyšlápnu svou vlastní stopu - okruh, kterou pak samozřejmě používají i jiní. Pouze jednou se stalo, že někdo měl kecy, že psi ničí stopu-tak jsem mu řekla, že to je moje stopa a ať si teda vyšlápne jinou, kam já psy nebudu pouštět.

Mel
Člen
# Zasláno: 3 Led 2006 09:35
- Nahlásit

Taky se musím pochlubit - na silvestra jsem poprvé vyrazila na běžky s vydatnou pomocí pesana Bylo to úplně super a fakt je to dost velkej rozdíl, když pes táhne a když se musí člověk pohybovat vlastní silou. Přítel byl taky moc spokojenej, že na mě nemusí čekat a pesánek dostal konečně do těla. Už to potřeboval.
Mě nikdo nic neřekl, ale chápu, že někteří mají asi strach o stopu. Osobně si ale myslím, že pes se snaží jít po té ujeté stopě, kde se nijak nepropadá a tudíž tu stopu nijak neničí.

Garfield
Člen
# Zasláno: 3 Led 2006 12:30
- Nahlásit

Pobavili jste mě, že se na Vás lidi zlobí, když jim psi šlapou ve stopě....
Umíte si představit, co posloucháme my, když 600 kg koně 4 za sebou projedou běžkařskou stopou?
Netušíte, kolik rozličných názvů obsahuje vulgární slovník mnohých spoluobčanů.

wensday
Člen
# Zasláno: 3 Led 2006 12:35
- Nahlásit

Garfield Hele, nejezdili jste o víkendu v okolí Vranova ????? To jsem já, co jsem nadávala jako špaček, kerý "koně" rozmajdali stopu na kaši !!!!!!!!!!!!

Jinak Anne běží vedle stopy, nebo i ve stopě, ale většinou některej z nás páníků za ní a zase to ujedem. No jo, ale fakt, co je to proti koni ??????

KatkaK
Člen
# Zasláno: 3 Led 2006 18:00
- Nahlásit

Ahojky, ja jsem vyrazila se svyma dobrmankama na sjezdovky v Praze v Cholupicich. Byla to super jizda.

Tady je par fotecek a video z jizdy
http://www.alargobohemia.com/fotogalerie.htm
http://www.alargobohemia.com/video.htm

Terri
Člen
# Zasláno: 3 Led 2006 19:17
- Nahlásit

Štěník mi snaží běžky sežrat, lítá před nima, vrčí na ně a chytá mě za nohavici. Kouše do hůlek a když už teda vidí, že jsem na něj naštvaná, tak se snaží přitisknout k nohám z boku...
Na to že už jdeme poněkolikráté, tak už by se moh umoudřit. Znáte to taky?

wami
Člen
# Zasláno: 3 Led 2006 19:41
- Nahlásit

Terri
Tohle mi delaval Deny a nejakou dobu trvalo, nez pochopil, ze bezky ho ani me neohrozuji. Za to me dodnes chyta za nohy, kdyz jedu na sankach s kopce...

Lumpik bezky nelovi, jen se strasne zamotava, na to je profesional - staci 10 sekund a clovek je jak moucha v pavouci siti...

Azoracek
Člen
# Zasláno: 3 Led 2006 21:24
- Nahlásit

Tak jsem dnes uvažovala že vyrazím na běžky, celou noc a den drobně sněžilo, ale bylo nad nulouNakonec sem to vzdala, nic moc počásko. Ještě že tak! šli jsme k babičce místy,kde sem chtěla na běžky, totálně zapadlé, stopy nebyly vidět, navíc by se to lepilo. Pesan koule velikosti fotbal. míče, to ani nebyly koule! Každých 50m jsem ho obírala, no příšerný! Ani už mi nechtěl běhat. Nadávala jsem si jak špaček, že jsem se radovala z tolika snížečku, ono v lese to je krása, ale pro psisko moc neAle v lese fakt kráása Uplne jsem se rozplívala. Jenže pak jsem si to chtěla zkrátit přes pole- opět blbej nápad. Pes se pak už řadil za mě a nechtěl jít jinudy, aspon jsem si to odnesla, že jsem to tak blbě vymyslelaMěla jsem sněhule, ale zouvaly se mi ponožky, zapadávala jsem téměř po kolena, za mnou pochoduje sotva se pohybující pes...no uplně dokonalé Příště si rozmyslím, kdy vyrazím do nedotčené přírody

Terri
Člen
# Zasláno: 3 Led 2006 21:32
- Nahlásit

wami
Tak to jsem ráda, že lump (můj) není Lumpem sám
Snad ho to přejde.
Azoracek
Vzhledem k tomu, že se mi nechce chodit po vesnici (a mám pocit že bych tím moc psovi nedala), tak tohle co dnes Ty absolvujem téměř denně. Měla bys slyšet, jak si nadávám Obvykle to nahradí jen nadšený psí pohled!
(A to mě doma čeká jen a jen vytírání potopy po rozmrzlém psovi )

Lady
Člen
# Zasláno: 3 Led 2006 21:41
- Nahlásit

Garfield
No to já většinou slyším na úkor jízdy na svém koníkovi řev lidí, že rozšlapem cesty v lese a oni se budou muset bořit blátem, chudáci.

Azoracek
Člen
# Zasláno: 3 Led 2006 22:33
- Nahlásit

Terri
A mě pak čeká mrznutí venku a potmě vyndávání, vysekávání těch blbých kuliček ze zamotaných psích chlupuUmíš si asi představit jak to na mrazu jde užasně A Azorek moc nadšený taky nebyl, dyk mi i stávkoval Ono když ten sníh má po boky a koule má že nemuže ani chodit, na břiše, nohách, hrudníku, všude, spodek těla není vubec vidět v záplavě koulí, ani se nedivím

Azoracek
Člen
# Zasláno: 7 Led 2006 19:32
- Nahlásit

Nazdárek,
tak se musím pochlubit, že máme po dnešku za sebou náš první opravdový ( to jest se šnurou, postorjem a páskem) skijorging! Bylo to božííí Víc sem popsala na serveru www.mujpes.cz ve foru dogtrekking, tak kdo chce

Azoracek
Člen
# Zasláno: 7 Led 2006 19:33
- Nahlásit

Jen škoda, že nemám žádnou fotečkuJela jsem s mamkou, ale nefotili jsme, navíc sme přijeli až téměř za tmyBylo pěkné šero
Snad třeba zejtra budou fotkyJen doufám že mi ten dnešek pejsa zas neodstoná kašlem

birma
Člen
# Zasláno: 7 Led 2006 19:35
- Nahlásit

Azoracek
gratuluju - přečetla jsem si to na mujpsovi amuselo to bejt fakt super

Azoracek
Člen
# Zasláno: 7 Led 2006 19:40
- Nahlásit

birma
To si pišJen doufám že z toho Azorek zas nechytne kašel

birma
Člen
# Zasláno: 7 Led 2006 19:41
- Nahlásit

Azoracek
jestli si ho pak dobře vytřela tak by neměl podle mě

Azoracek
Člen
# Zasláno: 7 Led 2006 19:50
- Nahlásit

birma
On téměř mokrej nebyl, sníh byl zmzlý, takže koule žádné. Stejně jsem ho otřela ručníkem, ale nevím, stejně tam malé zmrazky měl, to mu z toho nedostanu. ale jen maličké.

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Led 2006 19:55
- Nahlásit

Tak náš mladej stále na běžky ze začátku útočí, haha velká sranda sežrat hůlky. Když mu panička pohrozí že ho napíchne na špičky když se mi rozvalí do stopy a číhá pak se urazí, běží ZA mnou a hezky chňape po kotnících. A pokud ho náááhodou panička sprdne tak vlítne mezi nohy..

Azoracek
Člen
# Zasláno: 7 Led 2006 19:58
- Nahlásit

Terri
To ho máš na volno vidJá na vodítku, protože jinak by hop hop a je za srnkamaOn by zdrhnul, je tam děsně pachu, nebo by lítal kolem, ale ne u nás a ostatníběžkaři by byli problémTak si toho aspon užíváme taktoAle sranda byla když dnes se najednou v běhu zasekl, já ho málem přejela, on mi prolítnul mezi nohama a pak se rozběhl, takže já brutus obmotaná gumou, a mamka ještě na něj volá

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Led 2006 20:53
- Nahlásit

Azoracek
Mám na volno - u nás běžkujou jen "magoři" a to jsem já
Vím že Ty musíš dávat bacha, ale mi se podařilo totálně ho zatím odrovnat od stop tím, že zrychlím (teda to je docela směšný v mém tempu :biglol a hned ho volám tak si to capká se mnou.
A jak to zvládáš na běžkách a s vodítkem?

Azoracek
Člen
# Zasláno: 7 Led 2006 21:11
- Nahlásit

Terri
No loni jsem poprvé držela vodítko v ruce, to jsem byla s mamkou na běžkách a přemluvila mě at jedu s ní ( ona moc ráda běžkuje, za to já to loni nesnášela), to se docela zvládalo s vodítkem v ruce, a pak mě to chytlo a od té doby mě běžkování bavíA dns sem už měla postroj a vodítko napojené na gumu a tu zas na pásek od ledvinky

Tak zrychlit jsem taky praktikovala, když chtěl odbočit a strhnout mě do sněhuAle na volno by být nemohl, prostě bych ho nepřivolalaA šnura by byla k prdu, už vidím jak na vběžkách za ním lítám a snažím se zašlápnout šnuru

Azoracek
Člen
# Zasláno: 8 Led 2006 20:23
- Nahlásit

Tak jsme dnes opět byli na běžkách Jeli jsme dál než včera, téměř celá rodinka a Azorek tam, kde včera už moc netáhl, dneska letěl jako vítrCelou cestu krásně táhl A konečně mám i nějaké fotky, tak až to hodím na web, dám vám vědět Tím se nedá nepochlubitI když tam Azorek není moc v tahu
Horší bylo když párkrát vyraizl do boku za stopou a já to nečekala, takže náky držkopády byly

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání