Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / problém s chovatelem
Autor Zpráva
sisimkyn
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2016 01:49
- Nahlásit

Dobrý večer,
Uz skoro 2 měsíce mám zajednane stěně s PP u jednoho chovatele. Před skoro týdnem mi volal, ze u něj byl chlap od krycího psa a říkal, ze to moje stěně bude ostřejší a tvrdší zdali od něj z vrhu nechci jiné. Pak jsem mu volala ze chci to stěně nechat které jsme si vybrali původně. O den později jsem mu psala o foto štěněte a o dva dny později ještě o nějaké info ohledně toho kdy si pro stěně pojedeme . do ted mi neodpověděl. Přitom kamarádce na email hned odpověděl. Co si o tom mám myslet ? Zálohu za stejně jsem mu zaplatila hned na místě... Prosím poradte co mám dělat, stěně moc chci. Predem dekuju

corgi
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2016 08:21
- Nahlásit

sisimkyn
Nejsem chovatel "ostrých a tvrdých" štěňat, ale normálních psů. Za mě takto: Chovatel i zájemce jsou jen a jen lidé. Dobří, špatní, blbí, lháři, podvodníci, čestní chlápci, hrdinové, podrazáci. Někdy prostě "blbě narazíte" - ať jako chovatel, nebo jako zájemce. Nepíšete, o jaké plemeno jde. Každopádně pokud chovatel jednal s vámi, vzal od vás zálohu a pak dá na kecy někoho o tom, že štěně (ve věku x týdnů?) bude ostřejší, tvrdší atd., a vás klidně pošle k vodě, asi to nebude úplně fér chlápek, že? Nemailujte, volejte. Třeba několikrát denně. Pokud bude hrát mrtvého, napište sms nebo mail a žádejte zálohu zpátky.

Nicky
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2016 09:10
- Nahlásit

Je možné, že si vaše štěně vybral někdo jiný a prostě vás přeplatil. Volejte a položte přímou otázku, pokud máte zájem dorovnejte nabídku, pokud je to fér člověk, měl by držel štěně prvnímu zájemci. Taky to může být úplně jinak, štěně je nemocné a chovatel nechce veřejně přiznat, že ve vrhu má nemoc. Taky to může být spousta jiných variant.

sisimkyn
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2016 15:03
- Nahlásit

Je to nemecky ovčák fena. Dnes jsem se mu na druhy pokus uz dovolala a zeptala se ho zda vše platí a jestli počítá s tím že ten určitý den si pro ni prijedeme. Řekl ze vše platí a ze s tím počítá .. Tak uvidíme, snad to bude vše OK. Uz jsou po tetování par dnu ..

zbrnd
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2016 23:34
- Nahlásit

sisimkyn
Co si o tom mám myslet ? Zálohu za stejně jsem mu zaplatila hned na místě..
Ja bych si o tom myslel, ze jsem pekny blb.

sisimkyn
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2016 23:45
- Nahlásit

zbrnd
Jasne... Chtěla bych vidět Vas na mém místě ;) přišla jsem si sem o radu od normálních lidí, ne od lidi kteří umí jen nadavat druhým ;) tak ze pokud nic inteligentního neporadite, tak raději nepiste ;)

zbrnd
Člen
# Zasláno: 9 Dub 2016 23:51 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

sisimkyn
Jasne... Chtěla bych vidět Vas na mém místě ;)
Dik, ja ne ..

přišla jsem si sem o radu od normálních lidí,
Podobně normálních jako jste Vy?

ne od lidi kteří umí jen nadavat druhým ;)
Tady někdo někomu nadává? To je teda děs..

tak ze pokud nic inteligentního neporadite, tak raději nepiste ;) A jakou inteligentní radu by jste si na ten nicneříkající blábol asi tak představovala?

sisimkyn
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2016 10:47
- Nahlásit

zbrnd
Nevím o co Vám jde.. Já jsem si asi jako každý člověk zajednala stěně u chovatele, chovatel se mnou komunikoval bez problémů. Nechal me si vybrat jméno. Když byla štěňata měsíc stara, jeli jsme si prcka vybrat.
Na místě jsem mu dala nějakou zálohu, abych měla jistotu, ze mi stěně podrží, a i on měl jistotu ze stěně opravdu chci.
Šlo pouze o to, ze 10 dni než si pro stene pojedeme volal, zda nechci jiné z vrhu ze to moje bude ostřejší a tvrdsi... A pak se mnou skoro týden nekomunikoval po mailu jako před tím. Telefon mi na druhy pokus vzal a řekl ze vše platí, tak snad to bude OK.
Spis mi šlo o radu od někoho, kdo mel takovou zkušenost s takovym jednáním, ne o nekoho kdo tady dělá chytrého a naparuje se tu ;)

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2016 15:39
- Nahlásit

sisimkyn
Nevím o co Vám jde..
o spoustu věcí
zde se snažím reagovat přiměřeně ovšem v tomhle topicu je to dost problém, jelikož kdybych psal přiměřeně, byl by to ještě větší binešt než zatím je

Na místě jsem mu dala nějakou zálohu, abych měla jistotu, ze mi stěně podrží, a i on měl jistotu ze stěně opravdu chci.
ano a pak se Vám zdálo, že to nějak nelape a tak jste přišla o radu..ale jak Vám může někdo radit něco jiného než nicneříkající bláboly, když o té situaci vlastně nic víc neví...neviděl smlouvu ani nev jestli existuje, jestli existuje nějaký doklad o předání peněz, jak vypadá atd atd atd ... to Vám tu mohu poradit jakýkoliv blábol .... tak pokud chcete přidám se a začnu radit tímto stylem

tak snad to bude OK.
tak snad jo ... ale jak to má odhadnout někdo tady, když jste napsala tak málo info
atť Vám to tedy vyjde

Spis mi šlo o radu od někoho, kdo mel takovou zkušenost s takovym jednáním, ne o nekoho kdo tady dělá chytrého a naparuje se tu ;)
s jakým jednáním? že Vám nabídl jiné štěně? třeba měl k tomu důvod...možná Vás odhadl podobně jako já ... nebo milion jiných variant je možných

ne o nekoho kdo tady dělá chytrého a naparuje se tu
tak tady fakt neni treba se baparovat, staci se neudrzitelne smat ..

Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání