Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Dotaz - Batoh na psa cca. 12 kg
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Linda L
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2011 20:38
- Nahlásit

Zdravím,
hledám někoho, kdo má staršího pesana a přesto nezanevřel na turistiku. My chodíme na túry kolem 10 - 15 km a začínáme se trochu obávat, že by to náš čerstvě devítiletý hafan nemusel zvládnout.
Takže pátrám po nějakém batohu, kam by si pesan mohl třeba na půl hodinky zalézt, nabrat síly a pak jít dál.
Líbil by se mi batoh, který by působil relativně normálně jako bágl na obě ramena, což nabídka internetu tak docela nesplňuje. Všechny nabízené modely vyhlíží přinejmenším podivně. Dále by se do báglu mohla kromě psa vejít ještě aspoň láhev vody... Psisko má kolem 12 kg.
Je tady někdo, kdo takový batoh má a může ho tady prezentovat, nebo ví kde ho koupit (nechat ušít)?
Díky Linda L.

bea
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 07:01
- Nahlásit

Taky sháním běco podobného na 14 letou jezevčici - ztím bez úspěchu

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 08:36
- Nahlásit

napadlo mě, jak jsou ty šátky na děti, nedalo by se třeba pro psa uvažovat i něco takového?

jinak si nejsem jistá, zda něco podobného vůbec existuje

Gerda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 09:00
- Nahlásit

Taky si nejsem jistá, určitě se po tom kouknu, jen si myslím, že aby byla ta věc pro psa pohodlná, bude meganepohodlná na nošení pro člověka. Nicméně lidi, kteří by to vymyslet a ušít/sestrojit pravděpodobně zvládli, znám, ovšem cena nebude nízká. Přece jen 12 kg už není na nošení málo, mělo by to možná mít nějakou knstrukci, aby tam pes nebyl zmáčknutej a mohl najít alespoň trošku pohodlnou pozici a nemusel stát na zadních, aby viděl ven.

jablunka
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 09:10
- Nahlásit

Linda L
bea
cernej caj
Gerda
3iš,já to třeba někde najdu,ale vím,že někdo šil takový klokaní kapsy na psy.......ofšem né na 12 kg,ale na menší.

Gerda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 09:12
- Nahlásit

jablunka
no právě, malinkej lehkej pes se ti asi v klokance nepronese, ani se tam moc nezkroutí, ale čokl nad deset kilo...to ti prdnou záda při výletě a jemu taky, jak mu to bude nepohodlný. Umim si představit ten vozejček, co se do něj dávaj děti za kolo, něco, co má konstrukci a je to jakoby přenosnej pelech...něco jako nůše ))))

jablunka
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 09:13
- Nahlásit

Ale našla sem tohle,je to do 8 kg,tak už jsme o level vejš
http://www.mall.cz/tasky-batohy/ferplast-cestovni- taska-trolley-s-kolecky

jablunka
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 09:15
- Nahlásit

A je tu další level. nosnost do 25 kg,ale taky slušná pálka.
http://www.spokojenypes.cz/prepravky-do-letadla-pe t-cargo-trixie/argo-action-petpack-batoh-na-psa?id =23564

Gerda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 09:26
- Nahlásit

jablunka
moc si neumim představit, jak do prostoru 34x30 nacpu mařenu, která váhovej limit splňuje - 19 kg - ale do dýlky má těch pade. To by musela stát na zadních, aby se do toho báglu vešla.

bea
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 17:35
- Nahlásit

Přesně tak, je to drahý a pes by musel stát

Linda L
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 17:48 - Změnil/a: Linda L
- Nahlásit

Ahojky, díky za všechny ohlasy. Já jsem něco našla, ale jsou hnusný a jako batoh fakt nevypadají. A je pravda, že psisko bych do nich asi nenaskládala (stylem lehnu si a schrupnu):

Tenhle vypadá jak nůše nebo jak popelnice :

Neuvádějí nosnost, není na obě ramena:

Varianta 1 - paní, tohle jsem koupila ve slevě v Kauflandu:

Tenhle je v podstatě fantastickej, ale ta cena:

A tenhle:

Našli jste ještě něco? Díky moc moc moc.

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 18:02
- Nahlásit

Linda L
Svého času jsem nosila Hesinku (šeltie, pět kilo) v starém trampském batohu zděděném po tátovi. Možná i po dědečkovi dle stavu opotřebovanosti . Fotku pochopitelně nemám a ten batoh byl tak starý, že ho nikde na netu nenajdu. V podstatě to byl pytel se zatahováním na šňůrku. Dovnitř jsem dala psa a šňůrku mu zavázala kolem krku (pochopitelně, že ne na těsno). Hesinka většinou seděla s hlavou venku, když byla moc unavená tak zalezla dovnitř celá a lehla si na dno.

Linda L
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 18:10
- Nahlásit

Biluška

Asi takovej?

To je zajímavej nápad, to by šlo i ušít?

Gerda
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 18:10
- Nahlásit

Linda L
možná právě u toho staršího psa bych hleděla na tu pohodlnost, protože potom i taková část procházky, co pro něj má být odpočinková a má se nést, nebude příjemná. Pro mě osobně je nejlepší tvar tašky ta poslední, která je kvádr na šířku a eventuálně, když to nebude moc drncat, si tam ten pes může lehnou. V těch vertikálních kvádrech bude muset pes celou dobu sedět...což třeba taky nemusí bejt problém, nevim, jen bych myslela na to, že když toho psa povláčim na zádech v sedě na tůru, bude z toho namoženej krz tu pozici taky celkem dost. Jelikož mám staršího psa taky, spíš řeším do budoucna plánování výletů tak, aby to pro psa bylo uchoditelný po vlastních, nebo potom tempo a zastávky tak, aby si stihl trošku orazit. Je taky fakt, že v tuhle chvíli mám před očima jen tu jednu variantu, kdy kráčíš dvacátej kilák s čoklem v batohu a bolej vás záda oba dva.... ))

Linda L
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 18:19
- Nahlásit

Gerda
Já už právě jednu zkušenost mám, a sice když pes celou 16 km túru aportoval, až na poslední kilometr, kdy mi vysvětlil, že dál už prostě nepůjde. Tak jsem ho čapla do teplejch a pesan se pěkně nesl v náruči. Od tý doby sice pro jistotu na túrách neaportuje, ale zase má o pár let víc, takže počítám s tím, že taková túra pro něj bude čím dál tím náročnější.
Teď musím vyrazit na Šumavu v rámci studia VŠ, takže program nebude záležet na mně. Na druhou stranu se divím, že je vidět celkem málo lidí se starejma psama (a vůbec ne se psím důchodcem v tašce na zádech), kam je lidi dávají, když jim to přestane ťapat?

Linda L
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 18:27
- Nahlásit

Co nabízí google (to nevypadá špatně a dalo by se to obšlehnout?)

To první mě v podstatě i dost zaujalo.

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 18:28
- Nahlásit

Linda L
kam je lidi dávají, když jim to přestane ťapat?
nechávají je doma
já už s sebou důchodce taky netahám. Dřív jsem venčila všechny psy pohromadě. Stará Heska se pořád snažila držet krok s mladýma, běhat s nima a tak. Byla úplně odrovnaná, vypadala, že nedožije do švestek. Pak jsem to rozčlenila, důchodci chodí ven tak plus mínus třikrát-čtyřikrát týdně, krátkou vycházečku cca kilometr a půl. Hesi úplně ožila, zase mi nosí míčky a chce házet, hraje si...prostě potřebovala zvolnit tempo. V případě dlouhých tůr prostě zůstává doma.

bonc
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 18:32
- Nahlásit

Ty jo, jste mi zase daly naději že by Báda mohl s náma na výlety Je strašně moc smutnej a šílí když odcházim s Bonitou na výlet a jeho nechávam doma, ale on prostě ty dálky zatím pořád neujde. Letos jsme zatím zkoušeli 15km, to dal v pohodě, myslim že těch 20km už by zvládnul bez problémů, ale na jednou tolik to ještě není a hlavně nevim jestli vůbec někdy bude. Přitom bych ho tak ráda brala s sebou, miluje výlety, ale 5 let bez pohybu je 5 let bez pohybu.. Když by mohl jít třá těch 15, pak si hoďku orazit, a jít zase něco... to by šlo.. Jestli najdete něco rozumnýho, určitě to sem prosím dejte vědět, budu to sledovat!

Linda L
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 18:37
- Nahlásit

Biluška

Bilu, tyhle zasloužilý hafíky, co už potřebujou svůj klídek, to je jasný - těm je líp ve svým pohodlíčku a procházka, jak to mají rádi a co zvládnou. To nás časem taky čeká. Já jsem se vyjádřila blbě, takovej 9-letej pes ještě není na ponechání doma, ale už na něj člověk musí víc opatrně a aktivitu mu přizpůsobit

Biluška
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 18:40
- Nahlásit

Linda L
9 let ještě není moc. Osobně jsem teda líná a s dvanáctikilovým psem bych se určitě netahala. Spíš bych přizpůsobila tempo a délku jeho výkonu.

Linda L
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 18:53
- Nahlásit

Biluška

Takhle to děláme, chodíme kratší trasy než dřív, ale nikdy nevím, kdy ho ta chůze unaví a bude potřebovat chvíli nést. Určitě nemám v úmyslu dělat "dobrej skutek" celou 15km túru. Taky počítám, že tu pes ještě nějakej pátek bude a taková taška se myslím hodí do budoucna nejen na turistiku.

Linda L
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 19:19
- Nahlásit

jablunka

Klokanka:

Ještě klokanka:

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 19:35
- Nahlásit

Linda L
Určitě nemám v úmyslu dělat "dobrej skutek" celou 15km túru.

pokud chodíte těch 15 - 20 km,tak prostě naplánujte uprostřed pauzu na hodinku a máte to. To by vám nemuselo narušit moc harmonogram dne a pes si trochu dáchne a vy se s ním nebudete tahat.

My kdysi na seltku taky meli starej neforemnej bagl, pes z nej cucel ven nebo si lehl na dno, nicmene u 8mi kilovyho relativne malyho psa to celkem slo a taky se s nim tahal tatinek

Linda L
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 19:53 - Změnil/a: Linda L
- Nahlásit

Pesan je pořád v pohodě a s únavou začne až na konci cesty, totéž třeba i v lese když jdeme na houby. Jinak pauzy zařazujeme, velkou uprostřed túry a průběžně několik kratších.
Já zas takovej kovanej turista nejsem, že bych to hnala 20 km bez přestávky. To bych zdechla taky
Na těch našich 20 minut nesení psa by se mi zamlouvalo něco jako ta klokanka tady na konci diskuse, s tím, že když není potřeba, tak se šoupne do batohu a je to. Taková KPZ (klokanka poslední záchrany

Linda L
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 20:06
- Nahlásit

Psíček

Nenapadá mě, jak to jinak řešit. Na konci takových túr většinou sám naznačuje, že by chtěl na chvíli vzít. V náruči se nese špatně (12 kg asi přímo nemá, ale tak 10 mít bude), tak hledám nějakou variantu, jak by to bylo pohodlný pro mě i pro něj.

Tami
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 22:30
- Nahlásit

http://www.vkbrasnarstvi.cz/klokanka.php

tady ti ušijí na zakázku, jsou děsně ochotní - měla jsem tu nejmenší klokanku pro jezevčici, když byla štěně.
Vzala jsem to na fakturu a cena byla do tří stovek.
Myslím, že by ti ušili i větší.

Grin
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2011 22:36
- Nahlásit

my máme na čubu tohle a je to super (jezdíme s tím na kole) značka ATANER, ale jestli se to dělá ve větším to nevím...

Martinna
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2011 10:37
- Nahlásit

Grin
To je super

Tady je jich hodně http://eshop.ataner.cz/ataner/eshop/47-1-Tasky-Tor ny-Vaky/0/5/309-Torna-na-zada-pro-psa-c-0

Linda L
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2011 21:08
- Nahlásit

Díky všem za příspěvky do diskuse. Já mám v podstatě jasno a doufám, že nápady pomůžou i dalším lidem.

Falco
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2012 21:36 - Změnil/a: Falco
- Nahlásit

Tak já to zkusím obnovit.
Nějaký nápad, jak dostat 15kg psa přes náročnější části horských tůr (žebříky, řetězy ap.)? 15kg na zádech unesu, nebude se mrskat Jen ten vhodný batoh jsem stále jseště nenašla.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání