Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Dovolená se psem u moře
Autor Zpráva
zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2010 16:55
- Nahlásit

Nemáte někdo tip na dovču se psem u moře? Třeba v Itálii nebo v Chorvatsku( tam, kde nejsou ježci)? Nejlepší by byla vila přímo na pláži k pronajmutí. Doporučíte někdo nějaké místo?
Díky

Gerda
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2010 17:56
- Nahlásit

zuzanarosakova
v chorvatsku mi pro psa přišlo až moc velký horko, naopak moc se mi líbilo v polsku, v lebě, na severu vedle sopot, veliký široký dlouhý píščitý pláže, v podstatě bez lidí, psi mohli lítat, vstup do vody mírnej, písčitej, žádný kameny a ježci. A voda v moři slaná jen tak trošku, klidně to i pili a přesto se vůbec nepodělali.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2010 18:57
- Nahlásit

zajda007 byla nekde vic na jihu se psem, tak az tu bude, mozna ti poradi. Jinak bych to taky videla tak, ze v parnem lete pro psa asi masakr, pokud neni na teploty 30 ve stinu bezne zvyklej... kveten treba muze byt teplotne lepsi, ale zas pro panicky asi nic moc voda...

EvaK
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2010 19:08 - Změnil/a: EvaK
- Nahlásit

http://skola.kynolog.cz/content/view/7/143/
dá se jet se psem i jen tak bez cvičení, pro aktivce co nevydrží válení na pláži se cvičí vodní záchranařina. loni nám správci kempu vyhradili vlastní psí pláž, hezká voda, ježci nejsou...

a jezdíme práve kvůli vedru konec května/začátek června a začátek září.. ale kemp samozřejmě funguje i přes sezónu...

Gerda
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2010 19:11
- Nahlásit

A blbý je, že od června začíná sezóna, někdy se v kempech tvářej na psy nepříjemně, nám to nejlíp vycházelo právě před sezónou, kdy jsme měli pláže víceméně pro sebe a čokl nikomu nidke nevadil. A do vody už se taky vlézt dalo. Ono je pak blbý, že přes den ani nikam moc s tim psem nemůžeš, je takový vedro, že procházka po městě ho oddělá, a bincat se celej den na pláži nebo v hotelu či kempu je taky na prd.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 10:45
- Nahlásit

No my bysme chtěli právě pronajmout nějakej dům spíš, jelo by víc lidí a 3 psi. Aby měl soukromou pláž, takhle jsme to měli kdysi v Chorvatsku (bez psů) a bylo to super, přímo za barákem vstup do moře, ale byli tam právě ježci Jinak válet se celej den na pláži a teprv až neni takový vedro, tak někam vyrazit je pro nás naprosto ok Nejsme moc akční sportovci (ani my ani psi) ) Jinak dik za tipy!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 10:57
- Nahlásit

zuzanarosakova
my jezdíme na Pelješac,je to foukavý revír,takže jsou tam surfeři a tudíž nikdo moc neprudí,že lezou psi do moře.

zajda007
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 13:53
- Nahlásit

Jj, my jezdíme se psem do Chorvatska. Už se nemůžu dočkat, až zase vyrazíme
Chorvatsko mám sježděný od Rijeky až po Dubrovnik. Kdyžtak se ptej na konkrétní místa,kde by se ti líbilo a když budu znát ,poreferuju.
Loni jsme byli na Hvaru v Ivan Dolci a letos jedem na stejný místo. Na Hvaru je víc míst,kde je klid,málo lidí a vhodný i pro psa. Třeba i Jakiruša je OK.

Nori
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 14:03
- Nahlásit

Kontrolují se doklady ve vlaku na hranicích ze Slovenskem? Máte někdo zkušenosti?
Jak velká je asi investice do pasu pro psa ze vším? Jsem radši pro čip, než tetování... Díky.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 14:59
- Nahlásit

zajda007

Dík moc. A měli jste pronajatý dům nebo jste byli v kempu? A co ježci? Nejsou tam? Zkusim progooglovat ten Hvar.

zajda007
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 15:10
- Nahlásit

Ježků minimálně, spíš vůbec. Ale určitě je blbost jet v sezóně. My jezdíme pravidelně v září, loni posledních 14 dnů v září a značka ideál. Lidi nikde, klídek, moře super teplé, počasí ideál pro psa i lidi.
Bydleli jsme v apartmánu, kemp v ID není. Je to malá vesnička, jeden obchůdek, pekárna a restaurace.
Kdyby se ti ID a okolí líbilo, dej vědět, mám kontakt na paní, která má turist. agenturu v ID.
A místní psi pobíhají po ID navolno, chcou se družit, s sebou vzít granule navíc
Loni jsem tam tak léčila dokousanou fenku,která měla akorát štěňata.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 16:54
- Nahlásit

zajda007

díky moc. Ten kontakt by se mi hodil. S časem jsme vázáni na přítelovu práci, takže prostě pojedem, až on bude mít čas Je tam v okolí i nějaká větší vesnice, kam se dá jít za zábavou třeba? A smějí tam chodit psi do restaurací, jsou tam tolerantní lidi?

zajda007
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 21:25
- Nahlásit

Za zábavou je kam jít, ale musíš prostě autem. V restauraci jsme problém neměli, začínají si už i tam zvykat, že pes jezdí na dovču Jedinej problém jsem měla na pevnině na benzince v Gradacu.
V ID je výhoda, že tunelem, kterým musíš projet, projede osobák, max. dodávka. Žádný bus s cestovkou se tam nedostane.
Ale na Hvaru je spousta jiných krásných míst.
Inspirace na www.ihvar.cz, najdeš tam i kontakt na paní majitelku cestovní agentury Jadran.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2010 23:07
- Nahlásit

zajda007
super, díky moc!

Mika
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2010 09:40
- Nahlásit

Nori

doklady sa nekontroluju, ale obcas sa stane, ze prechadza celni policie a budu chciet vidiet pet pas. Urcite by som to bez neho neriskovala, i ked jediny krat som ho vytahovala na celni kontrole prave do Chorvatska.

Nie je to ziadna zavratna investice, cipovanie + pet pas ma pred dvoma rokmi vysiel myslim na nejakych 500,- korun.

Inak, tetovat psa nemozes len tak, bude je s PP a tetuje sa ako stena, a myslim ze sa tetuju este nelazenci v utulku, ale inak to nejde takze jedine cip.

EvaK
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2010 12:03
- Nahlásit

no kontrola jak kdy a jak kde... nás např. kontrolovali ne zrovna příjemní - problémy nejvíc dělají Slovinci.. takže pasy a očkování mít v pořádku, kulaté razítko z veterinární správy, aby vás pustili zpět do EU, sice nekontrolovali čip ani tetování, ale v datech očkování se hrabali dost podrobně. ale asi záleží jak se jim kdo znelíbí... naše auto plné fundláků a flat, přívěs, surf prostě vypadalo podězřele

Mika
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2010 12:08
- Nahlásit

EvaK

kamoska mala krasny zazitok, tiez na chorvatskych hraniciach
tiez im zacali kontrolovat vsetky papiere od psov, ale ked vystrcil z okienka hlavu kamoskin retriever, ktoremu nie celkom prijemne pachne z pusy, a nadsene dychcal panovi colnikovi rovno do tvare, tak to kontrolui znacne urychlilo
my sme to inak riskli bez kulateho razitka (do Chorvatska ho nepotrebujes - i ked mozes natrafit na magora, ktory ho po tebe bude chciet a to uz je na tebe, jestli sa obhajis) a presli sme v pohode.

zajda007
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2010 13:40
- Nahlásit

Do Chorvatska je kulaté razítko v pasu psa potřeba. Na hranicích bývají šťouraví Slovinci. Mám výhodu,že ovládám jihoslovanské jazyka a šťáru, kterou chcou Slovinci nebo i HR provádět vždycky nějak zamluvím. Jednou po nás chtěli aby měl pes na hranicích náhubech Asi se báli našeho 18ti kilového tintítka
Čipování a pas s registrací mě loni vyšel komplet za 770.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2010 13:56
- Nahlásit

zajda007
jezdíme do Chorvatska,teď už se dvěma fenama,osmý rok a kulaté razítko jsme měli jen první roky.Nyní jezdíme pouze s pasem,poctivě jim ho cpu na hranicích a nikdy si ho ještě nevzali.Jedna je tetovaná a jedna čipovaná.

zajda007
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2010 14:05
- Nahlásit

Loni v září jsem před odjezdem do HR zjišťovala, jaké doklady a razítka musí pes mít. I na vet. správě mi vet, která mi razítko dával říkal, že kulatý razítko o nevýskytu vztekliny musí mít.

Mika
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2010 16:01
- Nahlásit

zajda007

oficiálne vážne nemusí
http://www.svscr.cz/index.php?art=1032

Ničmenej, ako som už písala, mnohí colníci to buď nevedia, alebo si radi "rýpnu". Už tretí rok jazdíme bez razítka a zatiaľ v pohode, ale aj moja veterinárka nado mnou krúti hlavou, že nám to riziko "stojí za to"

cernej caj
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2010 12:15
- Nahlásit

zajda007
a tam kam jezdis, predpokladam, ze pani fakturu nevystavuje?

my bychom more v zari zvazovali... kvuli teplu a psum, ale mame problem, ze financne si tu dovolenou dovolit nemuzeme a vyhodu, ze firma me proplati fakturu na max castku 15000, za coz uz myslim 2+2 nekam jet muzou

zajda007
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2010 18:54
- Nahlásit

My letos zas vyrážíme směr Hvar v druhé půlce září na 14 dnů. Už aby to bylo .... A když se zadaří něco ušetřit, pojedem i v červnu, omrknout levandule.

romcca
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2010 20:54
- Nahlásit

My zkusíme poprvé letos Toskánsko - Itálii. 2 rodiny 7 lidí a 2 psi - FCR. Pronajatý dům na venkově, se zahradou. Od pláže 15 km, budeme jezdit autem.

duli
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2010 22:04 - Změnil/a: duli
- Nahlásit

www.cernasmrst.estranky.cz

krátký popisek nasi lonské dovolené...daly se najít malé plážičky sice hodně kamenité ale když jsme vyrazili brzo upíchly jsme i dobrý flek...s místem pod stromy....

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2010 21:20
- Nahlásit

romcca
je, nemohla bys mi dát kontakt, taky bychom možná vyzkoušeli Toskánsko. Dik moc

romcca
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2010 21:22
- Nahlásit

My našli domek přes agenturu http://www.toscanamare.it/affitti_lista.php?ext_se arch=1&PHPSESSID=0ac977735b7a26a37d897ebbfe3fd628 nutno si zakliknout Pets Allowed.

romcca
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2010 21:25
- Nahlásit

Doporučil mi to kolega, byl vloni se psem a nemohl si vynachválit, měli domek 4 km od moře, my bohužel potřebovali hodně velký dům a tento jediný splňoval naši kapacitu. Narozdíl od kolegy z práce nejedeme před začátkem sezóny ani po sezóně, ale v plné sezóně, tak snad to hafani zvládnou. Chceme mít režim moře ráno a večer, přes den budou smradi stejně spát... Flati, oba puberťáci...
Jinak je v okolí i spousta vyloženě psích pláží, ale dle slov kolegy si s tím prý nemusíme dělat hlavu. Tak uvidíme. Mám připravené záložní varianty, vesnička Sasseta, v okolí je spousta zeleně....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání