| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 09:30
- Nahlásit
ahoj lidi,ted mi volala Petrak,že jí to z práce nechce pustit na cz.psa s tím,že jsou to nebezpečné stránky,hrozí ztráta dat z počítače a tak podobně..prý mají dobré zabezpečení ..mě to teda nehásí nic,ale mám jen avast..včera i předtím jí to šlo normálně.Tak to jen dávám na vědomost,pak to někdo smažte..
|
inu
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 09:31
- Nahlásit
Mě to hlásí už druhý den, sedí tu nějakej malware, brutová psala, že to má být snad Trojan.
Každopádně mě to vždycky chce otvírat nějaký pdfko a pak to vyhodí, že to nejde kvůli nějaký chybě.
Asi to záleží na tom, jak chytrej máš prohlížeč
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 09:33
- Nahlásit
jojo, taky mi to hlasi.
Safe Browsing
Diagnostic page for www.cz-pes.cz
What is the current listing status for www.cz-pes.cz?
Site is listed as suspicious - visiting this web site may harm your computer.
What happened when Google visited this site?
Of the 242 pages we tested on the site over the past 90 days, 8 page(s) resulted in malicious software being downloaded and installed without user consent. The last time Google visited this site was on 2010-02-18, and the last time suspicious content was found on this site was on 2010-02-18.
Malicious software includes 10 exploit(s), 3 scripting exploit(s). Successful infection resulted in an average of 1 new process(es) on the target machine.
Malicious software is hosted on 2 domain(s), including wonderch.com.tw/, grameendev.org/.
1 domain(s) appear to be functioning as intermediaries for distributing malware to visitors of this site, including wonderch.com.tw/.
This site was hosted on 2 network(s) including AS43541 (VSHOSTING), AS2819 (GTSCZ).
Has this site acted as an intermediary resulting in further distribution of malware?
Over the past 90 days, www.cz-pes.cz did not appear to function as an intermediary for the infection of any sites.
Has this site hosted malware?
No, this site has not hosted malicious software over the past 90 days.
How did this happen?
In some cases, third parties can add malicious code to legitimate sites, which would cause us to show the warning message.
Next steps:
* Return to the previous page.
* If you are the owner of this web site, you can request a review of your site using Google Webmaster Tools. More information about the review process is available in Google's Webmaster Help Center.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 09:36
- Nahlásit
Jo, je to Trojan Downloader Gumbler nebo tak nějak, antivirák mi to hází do trezoru.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 09:38
- Nahlásit
davidkova renata
koukám, že seš jediná imunní
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 09:40
- Nahlásit
inu
koukám, že seš jediná imunní
spíš úpa blbá bo tomu nerozumim ,ale dyš je třá někde trojskej,tak to začne řvát,nevim proč ted ne...asi že tu mám svojí foru,taxi netroufá
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 09:58
- Nahlásit
Já mám Eset NOD a nehlásí nic
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 10:07 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
tak jablůůnce už prej nejde ani psát edit a už jí to ani nepustí
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 10:07
- Nahlásit
To pdfko mi to chce otvírat taky, ale pak to vyhodí chybu...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 10:34
- Nahlásit
Včera sem psala Víťovi, že mi to hlásí Trojana.... jeho odpověď přišla večer:
Díky za upozornění, od odpoledne na tom pracujeme.
Nyní už by se ale hlášení o viru objevovat nemělo, drtivá většina stránek by
měla být vyčištěna. Pokud se Ti ještě někde hláška objevuje pošli mi adresu té
stránky.
Problém je, že mi to opět řvalo teď při otevření diskuze, takže jdu hned Víťovi psát
|
inu
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 10:57
- Nahlásit
vono se toho totiž bohužel nedá tak lehce zbavit
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 19 Úno 2010 11:07
- Nahlásit
Ahoj,
od včerejšího dne na tom pracujeme.
Problém je v tom, že stránky by teoreticky už měly být čisté, alespoň já tedy přímo v kódu stránek žádný problém nemám.
Potřeboval bych vědět, zda vám teď někde hlásí antivirus problém, potřeboval bych konkrétní adresu.
Dělám co jde...
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 11:37
- Nahlásit
Mě to hlásí útočnou stránku a hodně mě to omezuje.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 11:41
- Nahlásit
Mě to hlásí trojana u všech stránek, zkoušela jsem namátkou titulku, diskuzi, katalog, inzerci a ještě nějaká, všude trojan.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 11:42
- Nahlásit
mě to hlásí akorát, že byl detekován malware, který může poškodit můj PC a jestli chci na vlastní riziko pokračovat. Ráno se mi to objevilo při zadání cz-pes a potom když jsem chtěla přejít na diskuzi..
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 11:54
- Nahlásit
ja chodim pres prohlizec seamonkey a nic mi to nehlasi...
AVG taky nic nehlasi, ikdyz me to ve Firefoxu ukazuje google upozorneni...
Podle me, pokud by tam opravdu bylo neco spatneho, mel by to jeste k tomu odchytit rezidentni stit antiviroveho programu, takze bych se snad tolik nebala, ale prijemny pro uzivatele to vazne neni
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 11:59
- Nahlásit
Víťa
Takže,přez prohlížeč SeaMonkey se sem dostanu bez problémů,Mozilla Firefox mě sem nepustí vůbec.
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 19 Úno 2010 12:03
- Nahlásit
Tak objevil jsem další várku v souborech s příponou .js
Teď už jsou čisté, doporučuju stránku v prohlížeči aktualizovat (klávesa F5) ať si natáhnete do cache prohlížeče vyčistěné soubory.
Moc se omlouvám za problémy!
Dobrá zpráva je, že všechny běžně používané antiviry by měly škodlivé soubory normálně detekovat.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 12:05
- Nahlásit
ve firefoxu mam google "blokator" a oni to muzou mit jeste nacachovane z poslendi navstevy, proto i presto, ze to snad administratori spravili neco hlasi...
|
inu
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 12:12
- Nahlásit
Víťa
Moc se omlouvám za problémy!
za to nemůžeš, ten sajrajt je na každejch druhejch stránkách (např. inuvnouzi.estranky.cz), navíc vím, že má tendenci se vracet. Tak to zkuste ještě pár dní hlídat
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 12:29
- Nahlásit
inu
ten sajrajt je na každejch druhejch stránkách (např. inuvnouzi.estranky.cz)
muzes prosim te napsat, co je tam za problem? me ty stranky normalne jdou, takze nevim, co je treba vychytat
|
inu
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 12:39
- Nahlásit
Roxana
Na stránce s novinkama sedí todle:
Varování: Návštěva těchto stránek může poškodit váš počítač!
Webové stránky na adrese www.inuvnouzi.estranky.cz obsahují prvky ze stránek www.aaa-web.cz, které zřejmě obsahují malware - software, jenž může poškodit váš počítač nebo jinak působit bez vašeho souhlasu. Pouhým navštívením stránek, které obsahují malware, se může váš počítač nakazit.
Chcete-li získat podrobné informace o problémech s těmito prvky, navštivte stránku Google Diagnostická stránka bezpečného prohlížení pro doménu www.aaa-web.cz.
Další informace o tom, jak se chránit před škodlivým softwarem online.
Jsem si vědom toho, že návštěva těchto stránek může poškodit můj počítač.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 12:52
- Nahlásit
inu
ok, diky. zkusime s tim neco udelat
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 13:02
- Nahlásit
inu
Roxana
- psala jsem to člověku přes pc, napsal mi, že to vypadá, že se na stránky dostal nějakej bordel, kterej už byl ale opraven a varování není aktuální a napsal mi tohle :
nejspíš ty lidi mají jen načtenou v prohlížeči tu starou (zavirovanou) verzi stránek - tzn. že stačí když si v exploreru nebo firefoxu vymažou dočasný soubory. Ve firefoxu je to v nástrojích - vymazat historii/důvěrná data
tak zkuste
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 13:50
- Nahlásit
ankaras
to nesouvisi s cache prohlizece. tem, kterym to hlida google to pojede, az si google spusti dalsi test a ten dopadne dobre.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 13:54
- Nahlásit
Hledala jsem něco ve starších diskuzích a skoro u všech mi to píše, že jsou nebezpečné pro můj počítač a nechce mě to tam pustit...
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 19 Úno 2010 14:10
- Nahlásit
kterym to hlida google to pojede
Přesně tak, ten kdo má nainstalovanou google lištu v prohlížeči, nebo používá služby Google se sem dostane, až stránky projdou kontrolou u Google, kdy to ale bude nevím. Žádost jsem posílal.
Stránky jsou snad konečně vyčistěné. CCa od 11.50 jsem i přes usilovné hledání v souborech nenašel žádný problém.
Preventivně jsem poměnil i hesla k databázím (člověk nikdy neví).
Pokud byste přesto ještě narazili na nějaký problém, tak sem s poznatkem...
|
Víťa
Administrátor |
# Zasláno: 19 Úno 2010 14:17
- Nahlásit
Pokud by to zajímalo nějaké webtvůrce, tak script (virus) infikoval tyto typy souborů:
.php - přidán zakódovaný script na začátek stránky
.js - přidán příkaz pro načtení skrytého rámce na konec souboru
.htm - přidán tag <script> se stejným rámcem před tag body.
Dále byly infikovány soubory s názvy config, cong, setup, admin a pod...
Největší oříšek byl s těmi .js soubory, v kódu stránky jsem nic neviděl, a přesto se mi rámec pořád pokoušel načíst. Až pak mě napadlo podívat se do javascriptů.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 14:50
- Nahlásit
Víťa
Teďkonc mi google chrome při pokusu o vlez na diskuzi vyhodil toto:
Varování: Návštěva těchto stránek může poškodit váš počítač!
Webové stránky na adrese cz-pes.cz obsahují prvky ze stránek, které zřejmě hostují malware – software, který může poškodit váš počítač nebo jinak působit bez vašeho souhlasu. Svůj počítač můžete infikovat dokonce i tím, že stránky s malwarem jen navštívíte.
Níže je uveden seznam nebezpečných prvků stránky. Po kliknutí na odkaz Diagnostika se zobrazí další informace související s jednotlivými prvky.
Malware http://www.cz-pes.cz/diskuse/img/forum_ico ns/vycvik.gif Diagnostická stránka bezpečného prohlížení
Malware http://www.cz-pes.cz/diskuse/img/forum_ico ns/chov.gif Diagnostická stránka bezpečného prohlížení
Malware http://www.cz-pes.cz/diskuse/img/forum_ico ns/stenata.gif Diagnostická stránka bezpečného prohlížení
Malware http://www.cz-pes.cz/diskuse/img/forum_ico ns/veterina.gif Diagnostická stránka bezpečného prohlížení
Malware http://www.cz-pes.cz/diskuse/img/forum_ico ns/vystava.gif Diagnostická stránka bezpečného prohlížení
Další informace o tom, jak se chránit před škodlivým softwarem online.
Jsem si vědom toho, že návštěva těchto stránek může poškodit můj počíta
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2010 16:10 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit
Víťa
taky mi to přes mozillu nechce pustit, přes explorera se semka normálně dostanu
|