Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / čipování??
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 19:46
- Nahlásit

Je pravda, že psům čip pod kůží nijak nevadí? Četla jsem článek v Reflexu od Jiřího X Doležala /nechal se sám načipovat, aby si to vyzkoušel) a psal tam, že psi čip vnímají asi jako kdyby vám někdo narval do zátylku kelímek od hořčice...

inu
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 20:22
- Nahlásit

no, tak psa se na pocity těžko zeptáme.. ale není tohle trochu přehnaný? Kelímek je přece mnohonásobně větší..

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 20:33
- Nahlásit

inu
no on to myslel jako v poměru k velikosti člověka. Třeba Německá doga je asi s čipem v pohodě, ale malej pes? Nebo jsou čipy i různě velký?

inu
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 20:42
- Nahlásit

zuzanarosakova
no on to myslel jako v poměru k velikosti člověka.
aha

ebo jsou čipy i různě velký?
to ti nepovím, každopádně na naší akitě jsem ho teda nenašla, leda čtečkou

leila
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 20:42
- Nahlásit

zuzanarosakova
ty já nevím měla jsem a mám střeďáka oba byli čipovaní a nějak jim to teda nevadí... nikdy si to místo nějak extra neškrábali či když jsem je za ně chytla nevypadaly,že by to bylo jiné než kdybych je chytla třeba za druhou stranu, kde čip nemají... těžko říct no
Jinak já střeďákem myslím pumi 10kg a foxlinku 6kg

A ještě k velikosti, je jen jedna velikost, ale mám dojem, že se čipuje na různá místa...

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 20:44
- Nahlásit

A je to povinné? Nechce se mi do toho, naši psi maj tetování. Ale zajímalo by mě, jestli existuje čip, pomocí kterýho se dá najít ztracený pes? Něco jako auto, když vám ho ukradnou??

leila
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 20:46
- Nahlásit

zuzanarosakova
to ti teda nepovím, já jednoho psa čipovaného dostala a malou jsem nechala čipovat kvůli cestě na sever . Ale myslím, že v Praze to snad je povinné, nebo buď to či to? To by jsi měla zjistit ve vyhlášce ne? Jinde to povinné zatím není...

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 20:49
- Nahlásit

leila
jojo v Praze asi jo, ale u nás Průhonicích 4km za Prahou ne

ale ten naváděcí čip, by byl dobrej. Ten bych jim dát nechala.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 20:54 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

když je pes pouze tetovaný, hrozí riziko, že tetování časem nepůjde přečíst a když pak pes zaběhně, kdo bude vědet, že je tvůj? Předpokládám, že když najdou čipovanýho psa, podívají se do registru a kontaktují majitele.

jinak našemu 7kg štěndu čip evidentně nevadí, nedrbe se, prostě jak psala leila...

reneeska
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 20:58
- Nahlásit

zuzanarosakova
Něco jako auto, když vám ho ukradnou??

Nerozumím jak si to představujete? Aby se dali najít jako mobil? Protože auto takle najít nejde ne?

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 21:01
- Nahlásit

[b]reneeska[/b

Nerozumím jak si to představujete? Aby se dali najít jako mobil? Protože auto takle najít nejde ne?

myslim, že auto najít takhle jde, pokud má v sobě to zařízení, ale každý ho nemá samozřejmě. Ale myslim, že by to možná psovi nesvědčilo, kdyby ten čip neustále přijímal nějaký signál gps. Byl by horkej (třeba jako bluetooth, když ho dlouho používáte). Jedině, že by to měl pes v obojku třeba)

Alexa
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 21:24 - Změnil/a: Alexa
- Nahlásit

mám čipované toy pudli a čip jim vůbec nevadí. Dá se nahmátnout, ale nijak nereagují i když jim ho "požmoulám". U Alexy (NO) ho vůbec nenajdu a Báře (BOM) jen když dlouho hledám. Jinak mám zkušenost s tetováním štěňat a jsem všemi deseti za čipování. Připadne mi - subjektivní pocit a řev štěněte - čipování ke štěněti méně bolestivé a hlavně u všech psů, které jsem měla tetované nešlo tetování po nějaké době přečíst.

reneeska
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 21:41
- Nahlásit

zuzanarosakova
Aha to ani nevím, ale máš pravdu, asi by to nešlo

Vikula
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 22:24
- Nahlásit

četla jsem na nějakých stránkách chovatele malého plemene psů, už nevím jakého, že taky zvažoval jestli tetovat nebo čipovat.Měl známého veterináře, od něho si nechal zavést čip do zápěstí. Záměrně prý zvolil místo, které je podobné krku psa, málo svaloviny mezi kostí a kůží. Prý ten čip nebolel, ale pořád cítil nepříjemný tlak v okolí čipu.Nakonec raději zůstal u tetování.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 08:50
- Nahlásit

Já mám sbt čipovanou, bohužel čip ji přecestoval ze zad na krk a musím říct, že jí tam asi vadí. Hlavně při nošení obojku, to má pak tendenci se občas předrbat. Čip normálně nahmatám rukou, dokonce dělá na kůži krku malou bulku. Docela zvažuju, že bych jí ho nechala nastřelit znovu, ale nevím, jestli to není větší trápení než ho nechat kde je. Ale zase vím, že občas jí vadí. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Jde to vůbec udělat?

Tinta76
# Zasláno: 5 Bře 2010 09:21
- Nahlásit

PeKrato
To je divný ne? Když se čip dává na levou stranu krku ...

jira_hera
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 09:23
- Nahlásit

Já mám malé knírače. Štěňata jsem nechávala čipovat v sedmi týdnech, protože některá šla do zahraničí. V té době měla necelá dvě kila, takže mrňousi. Při čipování všechna držela, ani se nehnula a nevydala ani hlásku - proběhlo to stejně jako očkování, zatímco při tetování všechna řvala. Čip jim byl umístěn na levou stranu krku. Teď jim je skoro pět měsíců - dvě holky mám doma a za celou dobu jsem si nevšimla, že by si byť jen všimly, že nějaký čip mají. Tak nevím, já osobně, kdybych měla možnost volby, bych jenom čipovala a tetování bych se klidně vzdala. Tetovat ale musíme.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 09:26
- Nahlásit

Tinta76
no mě bylo řečeno a v pet pasu máme uvedeno, že čip dávali na levou stranu ale až k lopatce. no je to divný, teď ho má asi 2 cm za uchem, nahmatatelný, dělá jí tam trochu bulku.

inu
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:08 - Změnil/a: inu
- Nahlásit

PeKrato
kamarádi mají čubu AI a tý čip taky cestuje. Prý se to stává, pes má hodně volné podkoží.. každopádně nevím, co s tím.. není možný, aby to odcestovalo časem jinam?

PeKrato
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:24
- Nahlásit

inu
no zatím to nechám být, řezat to ven se mi nechce. že by to ještě odcesotvalo ale nevěřím, má to tam tak od 6 měsíců pořád na stejným místě tak snad jí to moc nevadí.

inu
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:33
- Nahlásit

PeKrato
má to tam tak od 6 měsíců pořád na stejným místě
hm, to je blbý. navíc, je fakt, že máš plemeno, u kterýho mi nepřišlo, že by ta kůže byla zas až tak volná. Pokud jí to nějak vadí, asi bych konzultovala s vetem a nebo místo obojku zkusila třeba postroj nebo jinej typ obojku.

bsn
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:46
- Nahlásit

Já mám čipované i kočky -čipovaly se jako kotátka a nic jim nevadilo a nevadí.Mám i některé psy také vpohodě- jen u jedné feny malounko sklouzl po krku trochu níž ale ničemu to nevadí a jí.Tetovat bych už nikdy nešla - měla jsem z toho před tím vždy trauma- štěnata strašně řvala - a já se nedivím ,stačí se podívat jak vypadají tetovací kleště- jsem ráda že už to nemusím nechat dělat

PeKrato
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 10:57
- Nahlásit

inu
jj, jen mě zajímalo, jestli tady má někdo zkušenost s přečipováním

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 13:07
- Nahlásit

No to tetování musí bejt peklo, ale á psy tetovaný už koupila, takže s tim nic nenadělám. A ten čip teda furt nevim no. Naši psi jsou strašně rozmazlený kňučny, když jim náhodou po procházce zapomenu sundat obojek, choděj za mnou a kňouraj, že jim vadí, až když ho sundám jsou v pohodě. Co teprve, kdyby měli čip

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 13:39
- Nahlásit

podle me, kdyz to dostanou hned jako stenda, tak sou na to hodne zvykly... az kdyz sou dospeli a najednou tam neco maj, musi to vadit asi vic

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 14:33
- Nahlásit

Podle mě jim to nevadí, já mám čipovaný oba, psi mají na krku hodně volnou kůži, jsou to šelmy, tak to je k minimalizaci zranění a s člověkem se to nedá srovnávat, člověk nikde takhle volnou kůži nemá, takže pocit při aplikaci čipu se nedá srovnávat.

Dines
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 14:55
- Nahlásit

Když už jsem u těch čipů a srovnání s člověkěm - vždyť nějak podobně vypadá jakási antikoncepce ne? Tyčinka co se zavádí pod kůže a postupně uvolňuje hormony ;)
Jinak teda netuším co na čipu by mohlo psovi vadit...
Moji teda asi neví že ho mají

Majesty
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 20:09 - Změnil/a: Majesty
- Nahlásit

Náš má taky čip, je to střeďák. Vůbec mu nevadí a ani ho nenahmatám.
V praxi by to mělo vypadat tak, že když se pes zaběhne, měla by policie nebo veterinář takového psa zkontrolovat čtečkou a pokud čip má, pak zjistí majitele. Reálně to vypadá tak, že co mám zkušenost, tak veterináře ani nenapadne takovou kontrolu udělat. Nevím jak teď, ale na začátku bylo více druhů čipů a k tomu příslušných čteček. Určitou čtečkou přečetl jen určitý čip. Možná už teď udělali nějakou univerzální čtečku, ale nikde jsem se nepídil. Navíc mám pocit, že od roku 2011 bude čipování povinné a do některých zemí je nutné už teď. Každopádně to je podle mě lepší než tetování, to časem stejně nejde přečíst. Třeba tchýně má psa 15 měsíců a už teď je nečitelný.

bsn
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 22:54
- Nahlásit

Já jsem některé psy taky čipovala až v několika letech a vůbec jim to nijak nevadí -vždyt čip je velký jen jako trochu větší zrnko rýže,takže to nemůžou vůbec cítit.

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 23:23
- Nahlásit

ja cipuju vsechny depozitni kocky, ktere u me jsou (az na jednoho kocourka, ktery je plasan a byli jsme s vetem radi, ze jsme ho naockovali ale nacipujem ho pri kastraci) a nikdy jsem si nevsimla, ze bys tim mela nektera problem.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání