| Autor |
Zpráva |
Alka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2009 15:16
- Nahlásit
Zdravim , prosím kdo máte zkušenosti s podáváním ostropestřce mariánského, jaké je dávkování, když použiji semena(jiný u nás neměli)? je to pro psa cca 40kg...
Předem děkuji za odpovědi
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2009 15:24
- Nahlásit
Se semenama ti neporadím, z toho by se měl dělat odvar a je to příšerně hořký. Nechceš si ho teda objednat po netu?
Já mám zkušenost s tímhle http://www.lekarna-online.com/zbozi/1451732-ostrop estrec-mariansky-s-propolisem-tbl-50 dávala jsem 40kg pesovi jednu tabletu denně. Obecně dávám jako pro dítě
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2009 15:27
- Nahlásit
objednat si ho určitě můžu, ale nevadí tam ten propolis? A fungovalo to?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2009 15:34
- Nahlásit
Alka
To je otázka. Dávala jsem po otravě, kdy došlo k výraznému rychlému zlepšení jaterních testů,ale samozřejmě neodhadnu, do jaké míry to byla přirozená regenerace a do jaké míry vliv ostropestřce. Podruhé jsem dávala,když pes dostal kortikoidy, doporučila to i vetka, věděla,o který se jedná a souhlasila i s tím propolisem. Jaterní testy se nijak nezhoršili, opět je otázka,do jestli by se zhoršili,kdyby ostropestřec nejedl. A taky jsme je brali poměrně krátce. Každopádně si myslím,že každý živý tvor má v dnešní době organismus zanesenej toxinama,tak mu určitě detoxikace neuškodí. Propolis je antisptický a antibakteriální a v přípravku ho logicky není moc. Opatrná bych byla, jen kdyby měl pes prokázanou alergii na včely,ale třeba já jí mám a propolis mi nic nedělá
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2009 15:43
- Nahlásit
právě, taky si myslím že detoxikace jednou za čas (respektive poprvé), určitě neuškodí. Je to dva roky co jsme taky prodělali otravu, ale tenkrát mě nenapdlo že mám dávat něco na pročištění, vet nám nic nedoporučil. Ted mám pocit, že něco není uplně v poho, pes se chová naprosto normálně, ale jen ten můj pocit...Tak si říkám že tím nic nezkazím. Objednám si ho, děkuji za radu
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2009 15:57
- Nahlásit
Alka
Hele určitě tím nic nezkazíš,tak co. Jestli ještě můžu poradit,tak na ledviny a mocový cesty,který je taky dobrý v rámci "detoxu" pročistit, je dobrá lichořeřišnice,prodávají jí v kapkách
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2009 17:05
- Nahlásit
ok, tak jo....a mám to dávat zároven s tím ostropestřcem? nebo prvně jedno a pak druhé??
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2009 18:01
- Nahlásit
Já bych to klidně dávala najednou
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2009 18:42
- Nahlásit
Alka
podáváním ostropestřce mariánského, jaké je dávkování, když použiji semena(jiný u nás neměli)? je to pro psa cca 40kg...
Podávání semen je nejúčinnější.Jenže pes je nerozdrtí na stoličkách tak,jak to umíme my lidi,takže je dobré lehce rozdrtit v hmoždíři nebo mlýnku na koření,nebo pokud psům vaříš příkrm(rýži např),tak před dovařením tam semena přihodit. Hořká nejsou. Dávkování na detox - 4 týdny podávat 20 semen denně natěch 40kg váhy.Já to podávám čubinám NO vždy po zimě,sami to požíráme taky-3 x 15 semínek/den.A během roku jim to sem tam přihodím do krmení,hlavně po hárání.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2009 18:55
- Nahlásit
Neessi
Můžu se zeptat odkud máš tohle info? Ještě jsem se schválně dívala do všech bylinkářů,co tu mám (Váňa,Janča, Zentrich, babka kořenářka) a všichni píšou semena pouze ve formě odvaru. Tak mě to zajímá
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2009 19:38
- Nahlásit
tak ted si můžu vybrat
semínka mám už doma, a objednala jsem si to i v tabletkách
kdyžtak to budu brát taky, jen ted nevim pro jakou formu se mám rozhodnout pro toho psa
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2009 19:40
- Nahlásit
ještě jsem zapoměla napsat, že když jsem v lékárně kupovala ty semena, tak mi paní lékárnice říkala taky že je stačí rozemlet a přidat do krmiva, akurát mi nedokázala poradit kolik pro psa
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2009 19:50 - Změnil/a: Alka
- Nahlásit
Neessi
Dávkování na detox - 4 týdny podávat 20 semen denně natěch 40kg váhy.Já to podávám čubinám NO vždy po zimě,sami to požíráme taky-3 x 15 semínek/den.A během roku jim to sem tam přihodím do krmení,hlavně po hárání.
...A tech 20 semen 1x denně, nebo 20 semen 3x denně??
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2009 21:06
- Nahlásit
jana33
Můžu se zeptat odkud máš tohle info?
Info mám již letité ,jsou to empirické informace včetně farmakologie.Ostropestřec je součástí mnoha léků na jaterní choroby a jak známo,nejlepší účinky má látka v čisté formě.Odvar je forma k požití také,ale více se týká sušených bylin.Semena se mají podávat v přirozeném "tvaru" a jen lehce nadrtit.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2009 21:10
- Nahlásit
Alka
A tech 20 semen 1x denně, nebo 20 semen 3x denně??
Ta dávka je 20 semínek na den na váhu 40 - 50 kg.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2009 21:13
- Nahlásit
Neessi
Já se v bylinkách orientuju,jen mě zajímala právě ta semena, protože jsem u všech bylinkářů našla doporučení dělat ze semen ostropestřce odvar, ale nikde nikdo nepsal o použití semen jako takových
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2009 21:40
- Nahlásit
jana33
ale nikde nikdo nepsal o použití semen jako takových
ale jo,jen musíš číhnout trochu šíře do literatury.Bylinkáři píší recepty pro lidi a dávky,které uvádějí jsou dost nízké z bezpečnostních důvodů. Je spousta bylin ,které mohou vyvolat otravu ,ale v malém množství mají léčivý účinek.Skoro žádný bylinkář je nikde pro jistotu neuvádí.A pokud je sám namíchá,tak je pro jistotu sáčkuje do malých dávek.
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2009 22:04
- Nahlásit
děkujííí
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2009 22:28
- Nahlásit
Alka
prosím
A ten detox,pokud nemá pes zdravotní potíže,tak si nech na únor-březen.Po 4 týdnech to výrazně zbavuje únavy a zvyšuje imunitu.Teď v létě bych to jen sem tam přihodila do žrádla ( 2 x týdně)
|
Alka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2009 08:49
- Nahlásit
OK, jsi moc hodná
a děkuji za rady
|