Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / zapoměl jsem se zeptat veta..
Autor Zpráva
staropramen
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2009 18:54
- Nahlásit

zdravim,když si pejsek hraje a nebo pro něco běží tak se mu občas podlomi přední tlapky v tom spodnim pantu,asi je to v tomhle mladém věku ještě normální ,už se mu to tolik nestává ale stejně,nemůže mu to ty klouby nějak poškozovat?

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2009 19:38
- Nahlásit

Nevim,čemu říkáš podlomí. Jestli tím myslíš,že zakopává,zamotá se,prostě ještě nemá tak koordinované pohyby, tak je to normální a nic se neděje,klouby si tak určitě nepoškodí

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2009 19:55
- Nahlásit

jana33
Nevim,čemu říkáš podlomí.
Von i ten spodni pant..
staropramen
Nam se to u fenek, pokud nezakoply, nestavalo. Pokud mate podezreni na poskozeni kloubu, jedte za vetem, v HK jich je dost.

corgi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2009 19:59
- Nahlásit

Fifi
Von i ten spodni pant..
No já nevim, třeba tazatel myslel zápěstí.... Připomnělo mi to situaci, kdy pan Hořák na výstavě jako obvykle bavil publikum a když ukázal psovi na přední nohu a zeptal se, co to tam ten pes má, nikdo nebyl schopnej říct, že je to loket...

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2009 20:03
- Nahlásit

Fifi
pravdu máš,ale já rotvíka nikdy neměla,třeba to maj jinak,jsou pantový

staropramen
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2009 20:18
- Nahlásit

myslím ten nejspodnejsi kloub na předních nohach já nevím pořádně co je loket a nebo zápěstí u sebe natož u psa.. podezření na poškození nemám,prostě jestli se mu tím ty klouby neposkozuji,upřesním:valí za balonkem,rychle,a jak k němu doběhne v rychlosti tak se mu v tom pantu podlomi a natluce si hubu chápete?

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2009 20:29
- Nahlásit

staropramen
To je v tomhle věku normální a ještě v bezpečnejch mezích. Sranda byla,když jsem si před lety brala týranýho labroše, psovi byl rok a půl, měl čtyřicet kilo a jak nebyl zvyklej běhat,tak měl pohyby štěněte a když ke mě radostně přibíhal,tak to bylo o zdraví. Naštěstí jsem přežila jen s natrhlou achilovkou

corgi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2009 21:23
- Nahlásit

staropramen
Prudké zastavování je všeobecně pro klouby zátěž - holt se mu ten pant (je to zápěstí, pane staropramen) trochu vypantovává
Je asi na uvážení každého, jak moc štěndo zatěžovat, každopádně jsou psi, kterým nevysvětlíte, že se mají šetřit

staropramen
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2009 21:34
- Nahlásit

tak tomu svýmu to těžko vysvětlím. je příliš živej

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 09:00
- Nahlásit

staropramen
Buď rád, že je živej, bude se ti to hodit na výcnik. Rotíci jsou prostě pohromy a jdou do všeho po hlavě, těm se vážně nedá vysvětlit, že maj chodit pomalu a dávat pozor.

corgi
A s tím popisem částí psa jsem byla na výstavě a měli jsme německýho rozhodčího a ta překladatelka věděla o psech akorát tak, že štěkaj. A když měla přeložit koutky, tak pořád říkala ústní rohy.

corgi
Člen
# Zasláno: 21 Čec 2009 14:48
- Nahlásit

Pavlina Moravcova
ústní rohy
Zřejmě se inspirovala cimrmanovskou zadní bradou

Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání