| Autor |
Zpráva |
Smecka
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 15:09 - Změnil/a: Smecka
- Nahlásit
Ačkoli jsem odpůrcem všemožných chemických vymožeností aplikovaných na naše zvířectvo, tentokrát jsem pod tíhou zodpovědnosti udělala vyjímku. Zodovědností nad naším očekávaným Béčkovým vrhem. U pana doktora jsem zakoupila kompletní odblešení a odklíštění pro celou smečku. Doporučen mi byl nejmenovaný Spot-on se kterým jsem zatím neměla žádné zkušenosti. Prý něco novéha a skvěle fungujícího. Ok, levný sice dvakrát nebyl ale když je tak skvělý ...
Aplikovala jsem ho Agarovi, Ambře, Kačce a Miovi. Tajga dostala Frontline - vhodný i pro březí feny. Druhého dne ráno při vypouštění z kotců se Mio a Kačka chovali nějak podezřele. Neřvali, neskákali, nekousali. Vyploužili se a odploužili na pískoviště. Ježišmarja co vám je chudinky moje! Pojďte mě kousnou, umazat a poskákat. Jdu přece do práce a mám na sobě čisté oblečení!
Nic. Nikdo nesvinil. Fakt jsem se orosila a přemýšlela co může být příčinou tak náhlé změny. Že by dospěli a ze dne na den dostali rozum? Ne, tu variantu jsem okamžitě zavrhla. Začala jsem v hlavě přehrávat průběh předešlého dne až se vylučovací metodou dostala k jádru pudla tedy čévéčka.
Je to ten spot - on, to je jasné. Vytočila jsem číslo pana doktora a sdělila mu obavy nad stavem téměř poloviny smečky. Jó jasně, prohodil jakoby mimochodem pan doktor. U malého procenta psů se po aplikaci navodí svat podobný stavu po narkóze, taková malá letargie. Jsou hodní že jo? Aha u malého procenta .... Hm, tak to zřejmě statistiky neprováděli na čévéčkách. Jsou moc hodní, jejich aktivity se omezlily pouze na vyměšování, sděluju rozvernému panu doktorovi. Nebojte, za 24 hodin už budou zase vlčit. Nevydržela jsem čekat na obnovu jejich přirozeného stavu a celou tu protibleší a protiklíšťovou parádu za několik stovek vyšamponovala z jejich kožichů. Ačkoli předvýstavní porcedury podobného typu nesnášejí, tentokrát vůbec neprotestovali. Stáli jak v mrákotách a skelnými pohledy z jiného světa pozorovali mé počínání. Vlčili až za 48 hodin.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 15:17
- Nahlásit
Tyvogo Aspoňže vím, že to nebyl Frontline, ten bereme my.
|
impact
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 15:25
- Nahlásit
Smecka
To zní jako pěkný uklidňovák. Že bych to začala používat na zmije?
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 15:43
- Nahlásit
impact
To zní jako pěkný uklidňovák.
Spíš bych řekla totální útlum v oblasti CNS.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 16:20
- Nahlásit
Smecka
Prosímtě,jaxe to jmenovalo???Začnu to aplikovat dětem.
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 16:41
- Nahlásit
jablunka
No já nevím... to bude antireklama
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 16:44
- Nahlásit
Smecka
No já nevím... to bude antireklama
Proč anireklama,lidi by měli vědět co se může stát.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 16:44
- Nahlásit
Smecka
Taky chci vědět jak se to jmenovalo, abych se tomu obloukem vyhnula Páč já tyhle svinstva používám docela často. Když tak mi to písni mailem, jestli nechceš veřejně.
Jinak když už je tady takové krásné téma tak všechny upozorňuju na obojky Scalibor. Lilátko se po něm komplet osypalo, na celém krku se jí udělala hnusná vyrážka, mokvavá. Obojek hned letěl dolů, vyrážka přetrvává a už si s tím hraju třetí týden
Zbytku saně nedělá Scalibor nic. Blechy zatím nemají, klíšťata jo
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 16:50
- Nahlásit
Biluška
Pro Meris Duo je ten zázrak.
Doktor mi dal jen holé spot ony bez příbalového letáku. Ten jsem dohledala na netu (po akci) a nestačila se divit.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 16:51
- Nahlásit
Biluška
tak všechny upozorňuju na obojky Scalibor.
Vidis, a kamosky psiska s nima nemaji jedinej problem.
Ono to je asi jako vse indivindi dle imunity, co snese nekterej pes, nemusi zvladat druhej (taky se mi osypal cokl po odcerveni Pratelem, taky mel reakci jak prase na ockovani jednou vakcinou..).
Jinak ja obojky ani spoty nedavam, vystacim si s Arpalitem Neo ve spreji - taky zadnej bezchemickej zazrak, ale cuby bez reakci, bez klistat i blech. Ale jinejm by taky nemusel sednout.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 16:57
- Nahlásit
Smecka
Doktor mi dal jen holé spot ony bez příbalového letáku
No já, když voni doktoři jsou vobčas placení vod dealerů, že áno
OT: budete na Intercanisu?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 16:57
- Nahlásit
Fifi
Vidis, a kamosky psiska s nima nemaji jedinej problem.
No našich zbývajících devět taky ne, Lilátko přímo děsivej
Smecka
Ten mi byl velice doporučován Bože, furt aby se člověk bál co se těm saním stane
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 17:01
- Nahlásit
inu
Pokud nebudem rodit, tak ano
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 17:20
- Nahlásit
Smecka
Tak ten jedinej sme snad ještě nezkoušeli a teď teda už ani nebudem.
Jinak mě se katastrofálně loni Brůs osypal po Advocate,kvanta pupenů po celým těle,ale nejvíc na hlavě,hnisalo to praskalo a dlouho se to hojilo.Vypadal dva měsíce jak prašivej.
|
inu
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 17:33
- Nahlásit
Smecka
Pokud nebudem rodit, tak ano
tak to buď doufám, že dobře odrodíte, nebo že se uvidíme
|
Smecka
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 18:50
- Nahlásit
inu
|
Gigi
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 20:04
- Nahlásit
Smecka
Ty vado! Tenhle zázrak máme taky a způsobil jenom to, že nezpůsobil naprosto nic - klíšťouny tahám jak divá. Nikdy více.
|
Damocles
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 23:28
- Nahlásit
No, kupovat si věci bez příbalových letáků je o hubu. Veterináři to dělaj moc rádi, protože maj velký balení, na kterým vydělávaj a prodávaj odčervovací tablety nebo spot-ony jen tak po kusech a bez pořádných informací Já si prostě kupuju Drontal na odčervení nebo Advantix (blechy, klíštata a i komáři!) v lékárně a vím, že to tam neleží roky, mám u toho příbalovej leták a vím, že to nevyrobili číňani nebo že to není placebo )
Jinak je fakt,že se u všeho najde pejsek, kterej je na danou věc alergickej, zatímco jinej hafan je naprosto ok, ale třeba Frontline slyším furt jen, že nefunguje. Meris Duo teda neznám a po přečtení už znát nechci.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 06:35
- Nahlásit
ahoj, asi jsme exotky, ale na naší LR funguje naprosto ok Meris Duo i Scalibor. Přešla jsem na obojek jen proto, že účinky spotu byly za chvíli v čudu, protože se Eda pořád máchá v řece. Obojek je 98%, nějaké klíště sem tam je. Ale minimum
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 09:45
- Nahlásit
Damocles
Jenže třeba tady v Brně ti žádný spot v lékárně neprodají, ani tady u nás na veterině (mám na mysli VFU). Prý je to zakázané.Takže máš holt smůlu a musíš k veterináři. A taky nevím, že by se spoty prodávaly po jednom (mám na mysli balení i s příbalovým letákem), jen po celém balení a pokud nechceš 5 ks nějakého spotu, tak ti nic jiného nezbývá, než koupit po jednom. Jinak odčervení si taky radši koupím v lékárně a koupila bych tam radši i ty spoty, jako jsem to dělala dřív (vyšlo to levněji), ale bohužel.
Smecka
ProMeris Duo jsme měli loni jedenkrát a až na to že docela dost smrděl a moc nefungoval se nic nedělo. Díky bohu.
Biluška
Můžu potvrdit. Po Scaliboru děsné mokvavý boláky na krku, kolegině u své feny to stejné. Ale znám spoustu psů, kterým to nic nedělá. Bohužel ten náš musí být zase v té špatné skupině.
Ještě jsme vyzkoušeli Preventic obojek a k tomu, že hrozně smrděl a neustále mě z toho smradu šíleně bolela hlava, tak se mi po 3 dnech pes mínil zdrbat z kůže. Takže my už radši nic nezkoušíme a radši zůstáváme u vyzkoušených a osvědčených spotů.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 11:31
- Nahlásit
Hafina
Ještě jsme vyzkoušeli Preventic obojek a k tomu, že hrozně smrděl a neustále mě z toho smradu šíleně bolela hlava, tak se mi po 3 dnech pes mínil zdrbat z kůže
Ty vado, já si furt řikam, proč se mi pes drbe jak blázen, jdu to hned sundat!
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 11:33
- Nahlásit
Gerda
Stejnou reakci na Preventic měl i kámoščin pes, navíc ona na to měla nějakou alergii dokonce. Taky ho hned sudnali a všichni měli pokoj.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 11:38
- Nahlásit
PeKrato
Ona si Mařka zase poměrně hnusně rozlízala nohy, nemůže chodit a já furt nemůžu přijít na to, proč to dělá, takže obojek jde dolu jako první.
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 11:40
- Nahlásit
Gerda
Rozhodně ho sundej, už aby jsi vyloučila první možnou příčinu. Je vcelku dost pravděpodobné, že to bude tím. Já jsem ho původně taky chtěla nasadit i na demodexe, ale po zkušenosti té kámošky jsem to neudělala. Těch případů, kdy to způsobí psovi problémy, znám z okolí docela dost, bohužel.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 11:47
- Nahlásit
Gerda
což o to,to ho sundej,ale akorát nevim esi to tim bude..nebo ona má ten obojek stabilně celej rok i v zimě?Páč to my ne..jen sezonně
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 11:58
- Nahlásit
davidkova renata
v zimě ho nemá, končí na podzim a dostává ho zase až v březnu, nebo s prvnim klíštětem.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2009 12:02
- Nahlásit
Gerda
hm,tak to máme stejně..jenže ona má tyhle problémy i v zimě .Ale sundala bych ho bo to může třá problém nějak zvyšovat..
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 01:11
- Nahlásit
Gerda
PeKrato
¨hm a já mám dost citlivýho psa co nesnese jen tak něco a Preventic nám bezva seděl....takže tak a je to i pro malý štěnda jako jeden z mála...takže jsem to měla na psový mooc měsíců cšelkem od jejích cca 2 měsíců a nic--
momentálně jsme na spotech bob martin nebo exspot a spokojenost
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 08:46
- Nahlásit
Můžu potvrdit. Po Scaliboru děsné mokvavý boláky na krku
Mně se taky jeden pes po Scaliboru drbe na krku a má tam vyrážku, ale druhý pes s tím problém nemá. A ostatní obojky i pipety jsou OK.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2009 09:32 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
sarax
OT: prosím tě, za kolik kupuješ exspot a kde? Díky
Jinak u nás byl jediný problém s promerisem duo, se kterým jsem nebyla schopná vydržet v jedné místnosti (ale jsem háklivá i třeba na některé pěny na holení). Psům to bylo šumák.
|