Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Ferramol - "jed" na slimáky - neškodí psům?
Autor Zpráva
corgi
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2009 19:38
- Nahlásit

Jako správný důchodce jsem pročetla dnešní várku letáků a koukám, je tam nějaký přípravek na slimáky, co údajně neškodí domácím zvířatům. Vygůglila jsem si to a výrobce opravdu uvádí, že přípravek Ferramol neškodí psům, ježkům, dešťovkám, včelám atd. Asi se nebudu ptát, jestli s tím máte někdo zkušenosti, to by byl trochu sadismus dotazovat se, jestli se tím už nějaký váš pes otrávil. Jen by mě zajímal váš názor. Hodlám to probrat s vetem, ale ten nám tu ouřaduje jen v pondělí...

Atika
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2009 07:44
- Nahlásit

Nevím jestli je to to samé co použila kamarádka, soudím jen podle toho, že je tam napsané, že neškodí psům. Tak škodí! Nasypali to na zahradu, slimáky to snad prý nějak jakože vysuší, ale ty jejich vysušené zbytky zůstanou na zahradě a údajně (dle veta) působením toho jedu chutnají sladce. Psi to sbírají a baští a otráví se. Kámošce ho zachránili, ale byl pár dní na infůzích a vet jí říkal, že psů otrávených tímto prostředkem na slimáky ma hodně a ne všichni přežijí (asi podle toho kolik vysušených slimáků zbaští).Takže na zahradě, kde běhaj volně psi určitě nepoužívat.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2009 12:18
- Nahlásit

Atika
Myslím, že kámoška měla jiný prostředek (nemůžu si už vzpomenout, jak se jmenuje), Ferramol by měl být opravdu neškodný - jen železo a fosfor, dávala jsem ho taky a psy mám dva.

StaHi
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2009 16:39
- Nahlásit

ja znam Vanish, ne ten na skvrny, ale na slimaky. jsou to takovy maly modry valecky-granule. slimaka nevysusej, on spis jako vysumi ..dost drs (obecne je mi tohle proti srsti, ale ten rok, co jsem vanish pouzila, probehla na moji zahrade takova plzi invaze, ze slo o boj 'kdo z koho') ..je to chemka toxicka, radsi jsem mela zahony zaploceny (by se hafove na ty grancle nedostali), ale musim rict, ze to nelakalo ani toho nejpazravejsiho.

corgi
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2009 20:38
- Nahlásit

Atika
Tohle by mělo uvnitř slimáků nabobtnat. Prý s tím vlezou do svých domků a na zahradě se mrtví nenajdou, umřou prostě ve svém úkrytu. Přijde mi to dobré, jestli tady bude tolik slimáků, jako loni, tak to přidám ke každodennímu sbírání...

Atika
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2009 21:12
- Nahlásit

Fakt nevím jak se to jmenovalo, byly to údajně granulky a bylo na tom napsáno, že neškodí domácím zvířatům. Hafík nežral ty granule, ale ty mrtvý slimoše, nebo teda to co z nich zbylo. Je to stafbul, žravej dost,ale kámošce právě ten vet říkal, že ty zbytky psům chutnají, protože jsou nasladko.

arwen
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2009 10:00
- Nahlásit

dle infa od mého veta je jakýkoliv jed na slimáky pro psa škodlivý...bez ohledu jak se to jmenuje a co uvádí výrobce, co chce prodat. Věř mi, mě se loni hafani otrávili, mladá fenka přežila, starší pes umřel - měl slabé srdce. Za pár nesežraných okurek atd. by mi to riskování nestálo.

Adamx
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2016 19:34
- Nahlásit

Zkus je nalákat do vody a nechat ho v té vodě. Pak tu vodu vylít tam kde se pohybují. Zde jak na slimáky jsem četl, že je to pak odrazuje.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání