| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 13:01
- Nahlásit
Najde se tady někdo, kdo by měl pesana s jaterní dietou, kdy je vyloučeno maso a pesan odmítá průmyslové krmivo? Chtěla bych zkusit sestavit jídelníček.
Zatím tam mám pouze Tvaroh a máme povolený trochu ryby. To jaksi moc není. Měl někdo někdy podobný problém, který se mu podařilo vyřešit? Navíc fenka je šílená vybíravka, bude to hrůza.
Dík za každý nápad.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 13:18
- Nahlásit
PetraK
a dietu kvůli čemu - nesmí bílkoviny nebo tuky? Rozdíl mezi dietou nízkobílkovinnou a šetřící na játra (málo tuků) je dost velký!!! V obou případech si myslím, že princip je stejný jako u lidí, v knihkupectví se prodávají brožury s dietami a je tam i rozpis množství bílkovin, tuků a pod, tak to zkus okouknout a propočítat a aplikovat na psa.
|
Jassica
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 13:36
- Nahlásit
PetraK > Naše holka je na jetarní dietě a každý nám radí něco jiného. Máme granule od Trovett, ty docela chutnají. Co dali vám? S tvarohem nevím, ten my nemůžeme.
kokoška > Nevíš náhodou které granule by byly vhodnější když potřebujeme snížit bílkoviny? Máme Trovet a Hills obojí L/D. Nevím zda můžeme maso (jako málo, ne nějaká kvanta), eliminujeme tuky i bílkoviny jak to jde, ale ty Trovett se mi zdají dost "mastný".
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 13:42
- Nahlásit
kokoška
jestli jsem to dobře pochopila, tak nízkobílkovinovou, bez masa. Takže u psa, kterej normálně granule odmítá a s konzervama je na štíru, docela problém.
Jassica
my tvaroh můžem, to jsem se právě ptala.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 13:51
- Nahlásit
PetraK
Ty máš novýho psa??????????????
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 14:06
- Nahlásit
Já mám skoro 13-letou čubinku, (LR) které před měsícem v souvislosti s operací nádoru, v rámci předoperačních vyšetření, zjistili nějaké menší, ne příliš podstatné jaterní změny - zvýšené hodnoty čehosi, a doporučili takovou lehkou seniorskou dietu - méně červeného masa (nebo žádné), místo toho více drůbeže a ryb, a všeobecně méně živočišných bílkovin a více zeleniny, ovoce a sacharidů, častěji bílý netučný jogurt, dále psyllium a vůbec víc vitamínů.
Předtím byla krmená BARFem, tak jsem tu stravu jen upravila.
Jinak ona žádné potíže nemá a neměla a vybíravá taky není
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 14:38
- Nahlásit
Montik
ne nemám novýho hafa. Nela je přišlík - adoptovala si nás před osmi lety na chalupě, má ji teď synovec. A Nelča na starý kolena začla "zlobit".
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 14:39
- Nahlásit
Jassica
v granulích se moc nevyznám, takže neporadím
PetraK
tak dej to, co normálně žere (akorát vynecháš to, co nesmí = maso) a ovoň to třeba klasickým hovězím vývarem. Se bude olizovat až za ušima, ale bude tě to stát větší námahu. Jestli může tuky bez omezení, tak bych tam prdla lžičku sádla (dle velikosti porce) a je to bez práce
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 14:43
- Nahlásit
kokoška
spíš to vypadá, že vůbec nevědí, co smí a nesmí, protože vše je v rámci probíhajícího vyšetření
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2008 17:58
- Nahlásit
Hele, a když už jsme u těch jater, tak co Ostropestřec?
|
Hani
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2008 21:43
- Nahlásit
Co to znamená, když má pes zvýšený bilirubin? Jakou jaterní dietu by měl držet?
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2008 22:55
- Nahlásit
to Dines:
ano, ostropestřec mě taky napadá, dokonce bych to řešila jako první krok, spíš než nějaké drastické změny jídelníčku. Ostropestřec umí regenerovat i těžce poškozená játra. Existuje i přímo pro zvířata (Hepatosan), nebo se dají použít přímo drcené plody (prášek, čaj). Tinkturu bych neriskovala kvůli obsahu alkoholu, lidské tablety zase kvůli dalším složkám, čistý je k mání málokdy.
|
baile
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2008 14:33
- Nahlásit
Mám psa se špatnými játry, ptala jsem se veterinářky, co všechno může a moc toho není. Prý trochu rýže sem tam neuškodí, ovoce a zeleninu může (ale neměla by být moc nadýmavá). Jinak máme zakázané všechno ostatní. Z granulí jíme jen Trovet HLD (prodává se i paštika, která mu moc chutná) a jinak pamlsky, které může je jenom Candyes (takový ti žraloci). Naštěstí je můj psík velký jedlík, tak granulky jí s chutí. Kdyby byl vybíravej, tak by měl smůlu, protože všechno jiný mu škodí.
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2008 10:23
- Nahlásit
Tady jsou odkazy na ruzne diety na jatra...
http://dogaware.com/specific.html#liver
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2008 23:28
- Nahlásit
Dines
Díky - ostropestřec jsem navrhla současně s veterinářkou, páč jsem si ho tady vyšťarala z tý záležitosti, jak měla Biluška otrávený hafany, takže ten už je na seznamu
RenataL baile
díky za další info
Barunka
díky moc za odkazy
|
tipetka
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2009 16:16
- Nahlásit
Zdravíčko,
mám malou (13 let, fenka ratlíka) s jaterníma testama tak zoufalíma, že mám pocit že i vzduch je pro ní toxický . Veterinář nám zakázal cokoliv kromě granulí!!! Nevím proč nesmí rýži nebo zeleninu- no nesmí a je to hrozné videt jak touží po jiné stravě. Ono je ale dúležité vědet proč máte játra špatný- i dle toho třeba uspúsobit dietu! My máme příčinu nejasnou, zato máme navíc ledvinové kameny. Takže jsme nahraní- to co smíme na játra u ledvin škodí...peklo. Já malé dávám alspoň čaj z ostropestřce a Sanicell...ale jestli máte i jinej tip- naše malá vám za nej pošle pac i pusu!!!!
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2009 12:19
- Nahlásit
tipetka
Taky jsme měli špatná játra a zároveň ledvinové kameny.Dávala jsem lipovitan střídavě s esencial forte N, ten je ale v kapslích tak nevím, jak bys to u takového prcka dávkovala.Později jsem zkoušela i sanicell, ale to už nám zbývaly poslední dva měsíce.Jak jsem někde vyčetla, je dobré u špatně fugujících jater podávat vyšší dávky B komplexu, předávkování nehrozí, tělo nadbytek vyloučí. A další balzám na špatná játra je med.Na tu rýži a zeleninu bych se zeptala jaký je důvod, u lidí se naopak doporučuje.Ještě jsem někde vyčetla, že by se neměly podávat při špatné funkci jater ke krmení ryby.Jaký druh ledvinových kamenů máte?
|
Vikula
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2009 13:40
- Nahlásit
tipetka
A na to hlavní jsem zapomněla!!! Legaphyton!!! Podporuje funkci ledvin i jater, takže pro tyhle případy jako stvořené.
|
tipetka
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2009 14:21
- Nahlásit
ďekuji ďekuji ďekuji,
hned to očumákuju . Co se týče našich kamenú- nevíme, kameny jsme zjistili včera a zatím se náš vet. moc k činu neměl-on je z naší malé hodně vedle.Typ kamenú se dá zjistit sedimentací kamínkú, nebo operací a následním rozborem- je to tak? Sama jsem doma skusila pásky na moč ale z toho ph moc chytřejší nejsu Vím jenom, že krev v moči nemáme. Zatím si nedovolím spekulovat s dietou- je pravda že na oxalaty se nesmi zelenina, vit C a D atd, ale na struvity naopak- takže jsu teď v slepé uličce. Chce to ten rozbor. Každpádně moc ďekuji za radu.
|