Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zvracení a průjem - otrava?
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
blanulinka1
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 11:16
- Nahlásit

Jen takové upozornění... Béďa od dvou v noci střídavě blinká a má průjem. Nevybavujeme si, že by někde něco odpoledne nebo večer sežrala, ale jak je nízko nad zemí, vyloučit se to nedá... Večer dostala granule a kousek masa ze "salámové konzervy" Ráno už došlo na zvracení krve ( růžově zbarvená pěna šťav a slin), takže jsem byla během deseti minut u veta. Dle nižší teploty a bledých dásní vše naznačuje otravu...
Diagnóza:
T: 37,4C, Apatie, GE haem, anemická, vomitus, diarhoe (bříško normální, srdíčko také...
Léčiva - vše inj.: B - neuron, Cerenia, No-Spa, Noroclav, Ranital + s sebou Smecta. 1/4 uhlí podaná doma šla ven v tekutém stavu už za dvě hodiny...
Tak jen, kdyby náhodou, dávejte si pozor na Proseku...

Radecha
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 11:18
- Nahlásit

Někdy tohle dokážou i ty "salámové konzervy".

nika00
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 11:18
- Nahlásit

blanulinka1
to mi ani nerikej

pozor na zvraceni krve....pes cvicitelky z flyballu venku neco sezral, zvracel krev...pri rtg zjistili, ze v tom so venku sezrala, byla ziletka zachranili jen taktak

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 11:26
- Nahlásit

blanulinka1

sakra! Držím palce. Moc!

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 11:31
- Nahlásit

Radecha
Popravdě, v to doufám... Dávám jí stříkačkou čaj, ani nechce pít... Co si mám ještě hlídat? Doufám že bude co nejrychleji v pořádku... Ach joooo

Mar
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 11:31
- Nahlásit

blanulinka1
hele, B měl min tejden něco podobnýho - zhubl mi 2,5 kg

a je to prej prostě bakterie přemnožená jakási ve střevech -stačí prej se napit z kaluže nebo tak.....otrava jako taková to prej není (ale von neměl krev v tom teda )
chuděra malá,že pozdravujem

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 11:34
- Nahlásit

Mar
Na infekci to právě nevypadá... má nižší teplotu, než je normál, což ukazuje právě na otravu...

Mar
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 11:38
- Nahlásit

blanulinka1
áha chudinka malá

Radecha
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 11:39
- Nahlásit

blanulinka1
Jestli pořád zvrací, tak jí pití nenuť. Tím se žaludek akorát podráždí, pokud by zvracela i průjmovala hodně, hrozí dehydratace, ale pak je šikovnější dodat tekutiny infuzí. Ale to ti určitě řekl veterinář.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 12:10
- Nahlásit

Radecha
Už nezvrací cca 3 hodiny. Dle pražské toxikologie to vypadá na otravu tou konzervou...(nebyly jsme včera na poli, jen u nás na sídlišti za barákama a tam běhala spíš po chodníčcích, na trávě, na okraji chodníčku se byla jen vyvenčit...) V tom čaji má rozpuštěnou tu Smectu od veta...

Dostala jsem ještě z toxikologie varování, že teď se hodně vyskytují slimáci a sypou se kvůli nim nějaké modré kuličky, to prý bývá hodně dramatický průběh... (což naštěstí není náš případ...)

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 12:15
- Nahlásit

Ale jedním si jsem jistá, žádná konzerva mi už nepřekročí práh bytu... Chtěla jsem jí přilepšit a místo toho jsem ji totálně odrovnala...

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 12:18
- Nahlásit

blanulinka1
Držím palce. Co se týká toho jedu na slimáky,tak tam je to otázka pár hodin,krvácení ze všech otvorů a smrt.
taky bych se přikláněla k té konzervě. Pokud nebude už zvracet,přidávej jí do čaje i Glukopur - hroznový cukr v prášku,pesanovi to bude chutnat a dodá mu to energii. A určitě kup v lékárně ostropestřec mariánský, chrání játra před poškozením a poškozená rychleji regeneruje. A taky bych koupila kapky z lichořeřišnice nebo brusinky, to je zas na ledviny.A určitě to bude chtít i probiotika na co nejrychlejší obnovení mikroflory

Džuska
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 12:20
- Nahlásit

blanulinka1
Čo to zase jeee! Doprd.le, furt sa musí niečo diať. Dávaš tu konzervu niekam na rozbor? Chudinka naša malá myšička, posielame jej sesterské oblizanie

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 12:25 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

jana33
Ostropestřec už mám...poradil mi to i náš výcvikář...1x týdně po dobu 3týdnů, ředění 250ml...(Zbytek si prý mám nechat pro sebe na tábor...) Díky moc! Koupím brusinky a jakmile to bude možný dostane nějaký jogurty, ty ona moc ráda
Džuska
Díky moc...

Díky všem... Snad nic nezakřiknu...Už to vypadá trošku lépe! (Jak říkal vet, po poledni by se to mělo zlepšit...)

PetraK
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 12:27
- Nahlásit

blanulinka1
Už to vypadá trošku lépe

tohle už se čte dobře. Tak se držte!

Mel
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 12:35
- Nahlásit

blanulinka1
podrbej jí za ouškama, určitě bude mít vet pravdu a bude jako rybička
A prozradíš nám, co to bylo za konzervičku?

Radecha
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 12:37
- Nahlásit

blanulinka1
Dle pražské toxikologie to vypadá na otravu tou konzervou..

Když už konzervu, tak doporučuju drahou, nejlépe veterinární. Takové ty "supermarketové" to bohužel dělaj dost často.

brut
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 12:50
- Nahlásit

blanulinka1
to mi připomíná loňské běhání s Brutem a Bali kvůli otravě kostí ze zverimexu ( od té doby kupuju jen osvědčené pamlsky a nic jinýho mi nesmí přes práh ... včetně konzerv)..... oba se z toho dostali,ale první dny to byl docela horor.... držíme palce,ať je Béďa zase brzy fit

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 13:21
- Nahlásit

Radecha
No... tohle měla jako "výhru" za ZV, včera jsem ji načnula...V pátek ji měla také, ale z toho prvního balení...okamžitě to letí z okna... Konzeru, už nikdy, žádnou...
Mel
Bohužel si to nepamatuju, podívám se večer doma jo? Je to nějaké směs masa, těstovin...

Teplota je o 0,4 vyšší a blíží se k normálu...

Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 13:30
- Nahlásit

blanulinka1
K tomu ostropestřci. Když jsem měla otrávenou smečku tak jsem to do nich cpala taky. Ale rozhodně ne jednou týdně, to mi přijde fakt málo. Dle doporučení našeho veta to šlo v dávkování "narvi do nich co můžeš". Pak mi sehnal lék - "glutaMax". Vyrábí to Italové, je to přímo na játra a ledviny při otravách. Nevím jestli to dokážeš sehnat, on to prezentoval jako absolutní novinku na trhu, co se ještě nerozšířila, ale za pokus to rozhodně stojí. Postavilo to na nohy i Pumu, se kterou to fakt vypadalo bledě. Vyrábí to Candioli farmaceutici.

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 13:36
- Nahlásit

Biluška
blanulinka1
Billuška má pravdu,nevšimla jsem si,jak jsi psala o tom dávkování. Já naší smečce po otravě dávala taky mega dávky. Já standartně nakupuju na www.prozdravi.cz a kupuju i sobě tabletky ostropestřce, klidně bych dávala dvě denně první týden a další dva po jedné tabletě. Nebo tam mají i ostropestřcový čaj. Mrkni na to,ale určitě ne jednou týdně

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 13:37
- Nahlásit

tady to je
Tady to je
http://www.prozdravi.cz/ostropestrec-mariansky-s-p ropolisem.html
http://www.prozdravi.cz/ostropestrecova-cajova-sme s-jk.html

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 13:38
- Nahlásit

Biluška
No ona je malinká, má 4,5 kg, tak zase abych jí zase nějak neublížila, nepředávkovala... Zeptám se ještě svýho veta jak půjdu na kontrolu... Tohle je od výcvikáře - jeho velmi dobré vetky...
Jinak prý podle ní můj vet zvolil medikaci velmi dobře...

Jo a ten náš vycvikář mi popisoval otravu u jednoho svýho psa (jezevčíka), obdobný případ jako jsi měla ty... Prý tenkrát pes trpěl, myslel si že je to páteř, měl strasné křeče, zabalil psa do ručníků...pak mu volal jeho kolega, že jeho čuba to má také, byli spolu někde v terénu... takže mu to došlo, ze psa vše sundal a pořádně, opravdu velmi důkladně a dlouho sprchoval... do 15ti minut bylo po křečích a pes se z toho dostal...

Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 13:46
- Nahlásit

blanulinka1
tak zase abych jí zase nějak neublížila, nepředávkovala...
Vždyť je to bylinka, tím se snad ani předávkovat nedá. Alespoň jsem o tom nikdy neslyšela....Já jsem používala semínka ostropestřce rozdrcená kladivem a zalitá horkou vodou. K tomu ten glukopur, aby měli energii. Vet říkal, že ten glukopur i nutí játra pracovat a tudíž se rychleji čistí. Dvě z těch mých otrávených jsou taky pětikilové a zvládly to .

obdobný případ jako jsi měla ty... Prý tenkrát pes trpěl, myslel si že je to páteř,
Já to původně tipovala na uštknutí hadem, než se to začalo projevovat u dalších psů. HOlt je to svinstvo a mělo by se to zemědělcům zakázat Absolutně nechápu k čemu to má být dobré. I kdybych tomu hajzlovi věřila, že stříkal proti plevelům tak pořád je to chemie, kterou pak všichni jíme, dýcháme, pijeme..... fakt bych to zakázala.

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 13:50
- Nahlásit

Biluška
A čím byli otrávení?

Ad předávkování - samozřejmě že se i bylinkou dá předávkovat,ale zrovna u ostropestřce to myslím až tak nehrozí. Mrknu doma do bylinkáře. Jen bych radila zakoupit přípravek v lékárně, u volně rostoucího ostropestřce je hladina těch užitečných látek poměrně malá. Pro bylinkářské účely se pěstuje speciální odrůda,která má až 200x víc léčivých látek . Proto je v tomhle případě lepší šáhnout po koupeném přípravku.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 13:55
- Nahlásit

Biluška
no u něj to bylo tím, že pravděpodobně ten postřik nebyl naředěnej... příliš vysoká koncentrace... Jenže nikomu nic bohužel nedokázal... Díky moc za rady, jen co bude z nejhoršího, počítám tak dva dny, tak ji začnu "čistit" a podporovat ta játra a ty ledviny...
jana33
Mám koupený Ostropestřec od Natrodale a GS brusinky s kopřivou...

Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 14:04
- Nahlásit

jana33
ty semínka ostropestřce byli normálně koupené v lékárně. Je to patrně míněno jako čaj, ale napřed si je musíš rozdrtit, aby se to vůbec dalo vylouhovat

blanulinka1
počítám tak dva dny, tak ji začnu "čistit" a podporovat ta játra a ty ledviny...
Začni hned, teda pokud bude schopna to udržet v sobě a nebude zvracet.

no u něj to bylo tím, že pravděpodobně ten postřik nebyl naředěnej... příliš vysoká koncentrace...
To u nás asi taky. Jsou tři verze - buď použil něco úplně jiného, nějaký karbofuran, nebo tak něco. Nebo použil to, co uvádí, ale v nějaké absolutně šílené koncentraci. Nebo měl postřikovač špinavý od předchozí látky, do toho nalil ten herbicid, nějakou chemickou reakcí to vytvořilo bůhvíco a to nám vylil na zahradu... kdo ví co tam doopravdy bylo.

jana33
A čím byli otrávení?
Nějaký hajzlík-soukromý zemědělec si stříkal pole a vzal to i s naší sousedící zahradou. Údajně to měl být naprosto neškodný herbicid proti dvouděložným plevelům, ale ten to nebyl ani omylem . Šetří to policie, ale dost pochybuju, že se dohrabou k nějakým výsledkům.

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 14:08
- Nahlásit

Biluška
Tak to je šílený,ale bohužel tohle fakt člověk neovlivní. Já měla psy otrávený,když olízali venku sníh s fenčíma značkama,když tam den předtím někdo odpaloval rachejtle. Taky by mě nenapadlo,že se z tohohle mohou otrávit

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 14:19
- Nahlásit

prďolka už vystrčila hlavu z boudičky a kouká smutnýma očima na svět... Předtím byla vevnitř smotaná do klubíčka... Venku už čůrala, od rána poprvé...teď jsem do ní dostala dalších 20ml čaje. (Celkem od dopoledne asi 50ml...)

Mel
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2008 14:50
- Nahlásit

blanulinka1
je to šikulka, moc pozdravujem, Gary má sice ze zdravé špagetky veeeeelký respekt, ale i tak jí přeje brzké úplné uzdravení

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání