Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Totální endoprotéza kyčle u psa
Autor Zpráva
Lure
Člen
# Zasláno: 31 Led 2008 19:41
- Nahlásit

Text je zkopírovaný iFauny a doufám že se na mně pan doktor nebude zlobit.Myslím že jsou to informace důležité pro pro uživatele tohoto serveru.Jen doufám, že to žádný pes nebude potřebovat.

Dobrý den,reaguji na dotazy na rubrikách po internetu,ohledně problematiky kulhání na zadní končetiny,přesněji DKK(dysplazii kyčelních kloubů).
Na našem pracovišti byl spuštěn pilotní projekt totálních endoprotéz kyčlí u psů velkých dospělých plemen od váhy 35 a výše.Uvítáme jakýkoliv dotaz nebo přímo kontakty na klienty,kteří mají s pacienty tyto potíže.
Vzhledem k vývoji a výrobě v ČR je cena za implantáty a operace mnohem nižší než od zahraničních firem.

Prosím neváhejte mne kontaktovat na www.veterinavozak.com ,nebo přímo na adresu ifo@veterinavozak.com
Je zde v části články podrobně popsána a vyfocena operace feny NO,která se prozatím 3 týdny po operaci klinicky jeví velmi dobře.

Odpovědět... | Autor: vaclavvozak (MVDr.Václav Vozák) | Vloženo: 30.01.2008 16:56:27

Lure
Člen
# Zasláno: 31 Led 2008 19:44
- Nahlásit

Patří k tomu ještě obrázek RTG operované feny NO, ale nevím jak jej vložit.

leila
Člen
# Zasláno: 31 Led 2008 19:48
- Nahlásit

obrázek

Lure
Člen
# Zasláno: 31 Led 2008 19:51 - Změnil/a: Lure
- Nahlásit

leila

Děkuju, doufám že se nebude nikdo zlobit.

Patří k tomu ještě jedna informace, jen ji pak doktor dal do nového tématu.
Citace: Tak dobrý den,raguji na dotazy ohledně ceny.Přátelé není si třeba brát žádné hypotéky a ani půjčky na tuto operaci,cena za jeden kyčelní kloub se bude pohybovat celkem cca 25 000 kč. pro všechny plemena.Na velikosti ani váze nezáleží.Většině pacientům ale stačí provést jen jeden kloub,pouze v případech totálních dysplazii stupně 4 a výše???? jsou nutné provést oba klouby,tedy cena dvojnásobná.

S pozdravem Vozák
Odpovědět... | Autor: vaclavvozak (MVDr.Václav Vozák) | Vloženo: 31.01.2008 09:55:13

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 09:04
- Nahlásit

No tak ať se na mě pan doktor nezlobí,ale totální endoprotéza za 25 tis., to je asi na jedno použití,ne A pro všechna plemena stejná? ano,pokud počítá jen cenu náhrady jako takovou, všechno ostatní se vždy odvíjí od váhy psa,to je dost logické. A hlavně,co je na totálkách nejdražší je veškeré vybavení,které je potřeba k operaci jako taková, instrumentarium. To se pohybuje řádově ve statisících a momentálně ho mají jen lékaři v Brně. Nikdo jiný na něj nemá,proto nikdo jiný endoprotézy nedělá, i když je v Čechách víc erudovaných ortopedů,kteří by operaci zvládli.

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2008 10:10
- Nahlásit

jana33
pokial som to pochopila ta endoproteza je ceskeho povodu, takze kludne moze byt vyrazne cenovo nizsia. Pokial je to pilotny projekt, tiez nevidim dovod, preco rozdelovat podla vahy plemena. Proste teraz mensie plemena budu platit na tie vacsie...

A to, ze to nik nema a nerobi je asi o tom, ze toto je dalsie pracovisko, ktore by sa do toho rado pustilo. Tak preco nie?

arsiela
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 19:45
- Nahlásit

jana33
vzhledem k tomu,že se jedná o pilotní projekt,je otázka nakolik je cena firmou dotována.Od firmy by to byl celkem prozíravý tah do budoucna.Jak znám různé farmaceutické firmy ani by mě to nepřekvapilo.Ale je to jen můj názor.

brut
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 19:53
- Nahlásit

tohoto pana veterináře znám... .... je velmi ochotný, vstřícný, ale zároveń vynikající obchodník ( a to velmi, velmi)

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 20:06
- Nahlásit

brut
ale zároveń vynikající obchodník ( a to velmi, velmi)
co mas tym na mysli?

brut
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2008 20:12
- Nahlásit

pigie
ty neznáš žádného veta obchodníka, který ti je schopen vnutit i to co nechceš a za dost výrazné ceny? Já jo... bohužel je jich několik a ne všichni jsou k tomu dobří vetové ( tenhle je vyjímka potvrzující pravidlo... je dobrý... ale nevím, jestli je to mladý nebo starý doktor)

Fík
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2008 07:26
- Nahlásit

Lure
Díky za odkaz, nemám sice problém, ale rozhodně je to věc o které by člověk měl vědět

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2008 09:35
- Nahlásit

brut
Fakt nie, asi mame stastie na normalnych vetov. Dokonca pri rozmere nasho psa a nadstaveni cien na male plemena nam vela krat da vyraznu zlavu, niekedy dokonca aj zadarmo.

brut
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2008 11:32
- Nahlásit

pigie
tak to buď ráda ... i když my máme teď taky takového veta jako ty, ale hledání to bylo náročné

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2008 12:05
- Nahlásit

brut
Jo jo, som a obcas i zazartuje, ked nas vidi prichadzat- ukaze na nadpis nad ordinaciou, ze tu je ordinacia pre MALE zvierata. Ze velke maju chodit k vetovi na dostihovu drahu (konikarovi)

Černý faun
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2008 20:18
- Nahlásit

Ahojte,
taky jsem zaslechla cosi o endoprotéze za cca 30 000, tentokrát od ortopeda dr. Duchka z pražského Vetcentra, ani nevím, jestli už je to tu, nebo to byly plány do budoucna, je v kontaktu snad s nějakými maďarskými výrobci.
Nechávala jsem ovčandě odstraňovat artritické výrůstky na kyčli, tak se o tom zmínil, že bude možnost relativně cenově přijatelných endoprotéz.

Tchor
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2008 21:00
- Nahlásit

ta cena mi prijde strasne nizka. jen desticka na osteosintezu je radove 5-12 tisic. Lidska endoproteza stoji od ceskeho vyrobce neco kolem 80000

jana33
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2008 09:32
- Nahlásit

Černý faun
Duchek moc chce endoprotézy dělat,ale jak jsem psala už na začátku problém je instrumentárium,které je k operaci potřeba a je nepředstavitelně drahá a v republice je zatím jen v Brně. Právě proto zatím duchek endo nedělá,ale snaží se,aby časem mohl.
A jak jsem psala výše,endo za 25 včetně všeho je podle mě věc nanejvýš podezřelá,pokud to pan doktor nebude dělat jako charitu

Mari
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2008 08:03
- Nahlásit

Teda cena endoprotézy je dost nízká Jsem z Brna a bylo mi řečeno 60 tis. za jednu protézu.

Černý faun
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2008 11:45
- Nahlásit

Asi ano, já asi poslouchala jen na půl ucha Oba moji psi se vystřídali během krátké doby na třech ortopedických operacích, tak jsem z toho už byla nějak mimo a navíc vyždímaná finančně, takže už jsem při těch slovech na Duchka jenom zoufale koulela očima a říkala si - to víš že jo, ještě endoprotézu...
Ale hlavně, že pejsové jsou snad zase na chvíli v pořádku, i když ovčandě je 12, takže už nemůžu čekat žádné zázraky.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání