| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Čen 2005 13:39
- Nahlásit
áááhoj, prosím jaké syrové maso je vhodné na krmení dospívajícího psa velkého plemene (bez rizika svalovců, salmonel apod. a bez rizika neutichajících průjmů) jaké maso se osvědčilo vám?
Díky.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2005 14:13
- Nahlásit
Takže my dáváme syrové maso zcela běžně, ovšem většinou v menším množství, buď s přílohami nebo jako pochoutku mimo hlavní krmné dávky. Maso musí být vždy důkladně vyšetřené a tyto požadavky splňuje pouze maso určené ke konzumaci pro lidi. Takže pokud syrové, tak pouze z těchto zdrojů. Dáváme také syrovou zvěřinu, ale pokud je z divočáků, tak tam jde také o důkladné vyšetření veterinárním lékařem, takže až po negativním výsledku vyšetření. Zvěřiny syrové dostanou ovšem pouze minimální množství, většinou znehodnocené po špatně provedené ráně a tohle je pouze chuťovka. Syrové kuřecí dávám většinou to, co se dá koupit v obchodě, nejoblíbenější jsou u nás syrové kuřecí krky. Maso krmím syrové pouze libové nebo mírně prorostlé, všechno hodně tučné či lůj výhradně vařím.Nikdy bych psovi nedala syrové maso z nuceného výseku či z pochybného zdroje.
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2005 15:55
- Nahlásit
...... Nikdy bych psovi nedala syrové maso z nuceného výseku .....
Proč ne? Vždyť také prošlo kontrolou. Nejedná se o nemocné kusy. A je (i) pro lidskou spotřebu.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2005 18:09
- Nahlásit
Evicka
Proč ne tučné zasyrova???
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Čen 2005 19:04
- Nahlásit
Myslela jsem co dávate za maso, jako jestli vnitřnosti, nebo veprové nebo hovězí nebo prasečí nožičky, kuřecí srdíčka a tak
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2005 19:39
- Nahlásit
Já dávám co zrovna mám. Vepřové bych se ale za syrova bála dávat pravidelně. Výjimečně ho ale dám
Jinak většinou dávám syrové kuřecí kostry, mleté hovězí a drůbeží, když vařím pro nás a něco "upadne", no prostě co je zrovna doma.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2005 23:31
- Nahlásit
Anonymní
já dávám syrové z lidských obchodů - kuřecí srdce, žaludky, krky, hřbety, vepřový nebo hovězí jazyk , srdce, oháňky - ty milují, vepřové nožičky- ty ale spíš vařím, a občas sjedu do masokombinátu, kde prodávají vařenou namletou směs pro psy, jen na spestření, jsou tam žaludky, hrtany, plíce - myslím, že to je občas taky třeba na zpestření krmné dávky, než jen čistá svalovina.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 08:08
- Nahlásit
Já k nuceným výsekům nemám důvěru. Tak prostě proto tohle maso nedoporučuji. Vnitřnosti ano, ale vždycky jen vařené a s množstvím nepřehánět. Například plíce nebo slezina by mohly způsobit průjem.Jinak prakticky jakékoliv maso, lepší uvařit. Oháňky, nožičky, všecko je dobré.Syrový tuk - nevím proč ne, já ho prostě mám osvědčenější vařený. Píšu jen vlastní zkušenosti. Nejsem schoná z hlediska možných rizik posoudit jestli ano či ne. Možná až se ozve Sali jako lékařka, třeba nám podá fundovanější vysvětlení.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 08:41
- Nahlásit
A ta kuřecí kostra narozdíl od kuřecích kostí dalších nevadí, jo? (Jakože kuřecí kosti se dávat nemají, protože jsou duté..)
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 08:50
- Nahlásit
Já kuřecí kosti taky dávám, ale ne ty dlouhé a duté a potom ne žebra. Jinak v podstatě taky.Nejlepší jsou vážně asi kuřecí krky a ty pěkně na prkýnku roztluču na kaši a pak dávám i štěňatům. Svého času jsme měli u nás výkrmnu brojlerů. A pokud někdo chtěl, tak se rovnou zabíjeli a my jsme si potom brali ky kuřecí hlavy a nožky. Většinou jsme to psům vařili a tak celé (kromě zobáku a drápů) jim to dávali. Občas slupli i nějakou hlavu syrovou, a bylo to pro ně super.Nechutné, že, ale pro psy bomba.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 09:40
- Nahlásit
Evička
kuřecí krčky jsou super---moji hafové se taky po nich můžou utlouct. jinak taky milují rybu - filé z mořských ryb - pořádně to vždycky vyberu a dávám jakoby "polosyrové"
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 10:15
- Nahlásit
No můj tatík je rybář a třeba celé kostry ze pstruhů, kůže, hlavy jim uvařené dávám taky. Tyhle kostičky jsou měkké a psi je milují. Občas nám v mražáku zůstanou makrely, tak ty taky uvařím jen tak zpola a celé, včetně kostí jim je dávám. Taky mooooooc dobrý. Zatím žádný úraz z kostičky nebyl.
|