Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / tmavá krev ve stolici
Autor Zpráva
AOZ
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 07:46
- Nahlásit

Už zase tomu mému šílenci něco je. Včera za celý den vůbec nekadil, až odpoledne z něj vyšla prudkým průjmem velmi tmavá krev. Hbitě jsem část sebrala a jeli jsme na veterinu. No a tady už prostě nevím. Teplota 38,09 = žádná, chuť k jídlu má, jenom je takový unavený, bez nálady, hodně spí, to už možná od soboty(cvičák = únava, tak jsem byla v klidu) a smrdí, hnilobou. Proveden rozbor v odstředivce na červíky, prý má velmi malé množství škrkavky(bobky sbírám, nic jsem neviděla). Dostal dvě injekce, tablety a kapky na domů, vše na zlepšení srážlivosti krve. Jiný rozbor neudělán, v nemocnici už nebyli. psa mám sledovat, doktorka si ale myslí, že už krvácet nebude(po těch injekcích a práškách si to myslím taky) a byla docela v klidu, ale vlastně neví co to způsobilo. A to je můj problém, myslím si že krev ve stolici, natož místo stolice a tmavá, hutná, hnilobný smrad není dobré. Dneska ráno byl začátek bobku krvavý, tmavý i vevnitř zbytek už byl normální bobek. Může to být jenom tím minimem škrkavek?? jo a na psa jsem hypochondr

Bond
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 08:02
- Nahlásit

AOZ
Naprosto s tebou soucítím, já jsem si co se týče průjmu se svým psem užila martirium. Trvalo rok než jsem ho z toho nějakým způsobem vyhrabala. A stálo mě to hodně nervů.
Taky se stávalo, že tam měla krev. Ono je to docela běžný, když je to střevo podrážděný a ty škrkavky ho určitě dráždí.
Ale ten hnilobný smrad, to je fakt divný.
Důležitý je, že už má normální bobek. A jak často ho odčervuješ?

AOZ
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 08:06
- Nahlásit

Bond
odčervení proběhlo před 5 měsíci v říjnu mělo být další, jestli bude OK tak odčervím ve čtvrtek.

krev ten tvůj měl tmavou, my měli předtím jenom světlou, třeba poranění střeva o kousíček kosti a tak.

Bond
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 08:20
- Nahlásit

AOZ
ta krev byla světlá vlastně, a co znamená tmavá krev, neříkali na veterině?

AOZ
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 08:24
- Nahlásit

Bond
neříkali, jen že to opravdu hodně páchne, já si myslím že tmavá krev je nějaké vnitřní zranění

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 08:31 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

AOZ
fuuha, to je neprijemne! krv v stolici moze byt fakt vselico - od tych parazitov az po...
tak drzim palce, aby to nebolo nic vazne!
ale je divne, ze ti nic konkretne nepovedali. Skusila by som to konzultovat s dalsim vetom.

hana
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 09:03
- Nahlásit

pokud pes krvácí z jícnu nebo ze žaludku, je krev velmi tmavá až černá, protože je natrávená. Když krvácí někde ke konci tráv. traktu, blízko konečníku, tak natrávená není a je jasně červená.Já bych moc v klidu nebyla, rozhodně bych chtěla podrobnější laboratorní rozbor a aspoň v rámci možností vyšetření břicha. Krve bylo podle všeho hodně, proto je cítit zápach. Při "pouhém" podráždění střeva je ve stolici jen příměs krve, hleny, ale pes nevykadí hnilobnou páchnoucí krvavou hromadu. Takže asi šlo o jednorázové větší krvácení spíš někde v první polovině zažívacího traktu. Unava může být způsobená poklesem červených krvinek po krvácení. V rámci domácí první pomoci bych krmila dietně, nedávala bych žádné zbytečné léky, dávala bych pozor na možnost otravy.

AOZ
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 09:13
- Nahlásit

když já ten včerejší "bobek" vyhodila, a dnešní nevzala, doktorka říkala, že to musí být čerstvé na rozbor a mám od sedmi a nemocnice taky. Takže uvidím až přijdu domů jeslti ještě něco udělá, když budou bobky Ok tak netřeba se děsit, když ne tak pomastíme na kliniku jinam. díky všem za podporu.

Já u ní byla hodinu a celou dobu jsem jí otravovala s nějakým rozborem, ale ona na to nemá prostředky, takže asi budu muset uvažovat o změně.

Koko
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 09:25
- Nahlásit

AOZ
Ahoj, radu nemám , tak nezbývá než držet palce, ať je Ozzy OK. Myslím na vás, na veterinu bych šla i když už třeba odpo kadit nebude, ale bude vypadat stále unaveně.

AOZ
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 09:42
- Nahlásit

Koko
díky, přemýšlím o Ústí , nevíš jestli v TCE na božáku(i když jim moc nevěřím) mají možnost udělat ten rozbor a nějak líp ho vyšetřit

Koko
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 09:44
- Nahlásit

AOZ
To bohužel nevím, nikdy jsem podobný problém neřešila. Obvolej si to než někam vyrazíš, ať nejedeš zbytečně.

AOZ
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 13:18
- Nahlásit

Tak bratr mi dneska přijel ze školy, tak jsem ho hned hnala ať jde s Ozzym a podá hlášení. Napsal tyto zprávy: konzistence tuha, barva tmava, stopy krve negativní, přesná poloha uložena v mozku pokud bude zájem, možnost exkurze na místo činu. na to jsem položila pár upřesňujících dotazů ohledně nálady, upřesnění barvy a tak. následuje: bobek no.2 konzistence stejná, registruje změnu barvy, světlá jako rozžvýkané seno, pozice hůře zapamatovatelná, ale kdych chtěla tak to zkusí, náladu má dobrou, ale psovi se prý nechce domů, a konečně provedena kontrola bobku č. 1 a vše je OK.

Koko
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 13:31
- Nahlásit

AOZ
Tak to vypadá povzbudivě, což? To mi teda vrtá hlavou, co to mohlo být? Vy si ale vymýšlíte divné choroby.

argosek
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 13:33
- Nahlásit

a kdyz krvaci pes s PP tak modre?

AOZ
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 13:42
- Nahlásit

Koko
jo mě taky vrtá, každopádně mě příjemně překvapil svým slohem

argosek
myslíš že nás podvedli

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání