Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Antiparazitika - ceny
Autor Zpráva
Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 13:39
- Nahlásit

Je to levné, nebo předražené? Lze sehnat něco levnějšího stejné kvality?

LOPATOL 500 ad u.v. tbl 4x 500mg ..... 150,-
LOPATOL 100 ad u.v. tbl 6x 100mg ..... 109,-
DRONTAL a.u.v. tbl 2 ..... 105,-

nemethova5
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 13:44
- Nahlásit

Dagmar Fišerovázdravim,az na to.ze lopatolem bych uz neodcervovala,je to humus a malem jsem takhle prisla o psa,ze jsem ho tim predavkovala,druha vec je ta,ze jsou daleko lepsi antiparazitika a podle me ceny jsou slusny,ono se to vetsinou pohybuje,cim tezsi pes vahove,tim je to drazsi,bude rozdil,kdyz budete odcervovat civavu,nebo bernardyna,zkuste se poradit s nejakym dobrym vetem,urcite vam vyjde vstric

Erin
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 13:46
- Nahlásit

Dagmar Fišerová

Pokud vím, tak jednu tabletu Drontal nakupují vetové za 18,-
Je to zlodějna

nemethova5
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 13:49
- Nahlásit

Erinjo,ale dotycna psala 6 tablet za 109kc.kdyz jedna stoji 18kc.,tak sest jich bude stat 108kc.,takze to jde,ale stejnw,jsou lepsi odcervovaky,nez lopatol,nebo drontal a dokonce silnejsi a nejsou tak toxicky.

Erin
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 13:53
- Nahlásit

nemethova5

Já jsem se vyjadřovala jen k Drontalu a zde jsou uváděny 2tablety za 105,-to mi připadá opravdu mnoho peněz

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 13:53
- Nahlásit

nemethova5
jenže náš vet distrubuuje jen už Drontal - a my jsme ho dávali už 2 za sebou - teď potřebuji změnu.
Také budu odčervovat kočky před kastracemi.
Musím se s odčervením vejít do 2000,- na všechno:
Musím odčervit
5 psů o váze 30 - 40kg
2 psy o váze 15-20kg
7 koček silně zaparazitovaných - tulačky

a pokuď možno vše léčebně a ne preventivně - takže budu odčervovat 2x - hlavně ty kočky.

Tak jsem přemýšlela o tom, že si antip. objednám přes net. Lopatol jsem ještě nikdy nezkoušela, tak nevím. Jenže tady je riziko silného začervení oblými i plochými červy, a bůhví čím ještě - takže aby bylo širokospektrální.

aren
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 13:57
- Nahlásit

A co Stronghold? Je to spot, a vezme i blechy.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 14:00
- Nahlásit

aren
za kolik cca. je? Existuje nějaký internetový obchod kde je levnější?
Otázka ale je, jestli bude účinný na odčervení při silném začervení - působí i na cyklující larvičky?

nemethova5
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 14:00
- Nahlásit

Erinjezis,promin,tak to je fakt zlodejna,no oni jsou chudaci nekteri veti,ze takhle na lidech vydelavaji,prave proto jsem ho zmenila,kdyz ma tvuj pes po sobe trikrat infek.kasel a vet ti ho furt cpe antibiotiky a pak se dozvis nakonec,ze proti tomu je ockovani,tak to je na zabiti,jeste jednou se omlouvam,blbe cumim,jsem po nocni.Dagmar Fišerováno,tak to je blby,no nevim,to se pani asi nevejdete do te cenove relace,jak rikam,chtelo by to sikovneho veta,ktery by je odcervil vsechny a pri hromadnem odcerveni by mela byt sleva a jinak jsou vynikajici silna sirokospektralni antiparazitika,jo treba takovy zipiran,pokud si matne vzpominam,jinak je fakt,ze odcervovat dvakrat po sobe,to neni zrovna dobry,pak uz ziskaji ty cervy rezistenci,proste jsou imunni,treba fakt hledat normalniho veta,jo,da se i pres net objednat.dana

aren
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 14:02
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
To já nevím, já taky teď jen pátrám.

aren
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 14:07
- Nahlásit

nemethova5
Co se týče infekčního kašle, tak to jsme kdysi chytli celá smečka, a když jsem se pak zajímala o očkování, tak mi vet vysvětlil, že to je podobné, jak s chřipkou, že je toho kašle víc druhů a očkování je jen proti některým a stejně pak padneš na vira, proti kterému to nebylo.
V našem případě jsme to očkování shodou okolností i měli - bylo součástí kombinace v očkovací látce.

Odčervovat dvakrát po sobě se právě musí, protože za čtrnáct dní se začnou líhnout larvy nakladené tou usmrcenou generací.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 14:08
- Nahlásit

nemethova5
ve vyhledávači mi to žádný Zipiran nenašlo

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 14:11
- Nahlásit

aren
vím, že existuje nějaký přípravek, který působí i na cyklující larvičky a při něm se nemusí odčervování opakovat - jenže co to je za antiparazitikum nevím - a jestli to není něco jen pro dobytek - možná že jsem na něj narazila právě u dobytku.

Erin
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 14:17
- Nahlásit

nemethova5

Neomlouvej se,překouknutí se stává.S tím kašlem,to je síla,přitom místo antiboitik na to zabírá krásně jitrocelový sirup.Taky mě to minulý rok chytila celá smečka.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 14:23
- Nahlásit

nemethova5
.....jde,ale stejnw,jsou lepsi odcervovaky

těmi odčervováky je myšleno co? obojky? Ty u nás nepřichází v úvahu, bohužel.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 14:36
- Nahlásit

Dagmar Fišerováomlouvam se,napiste si ZYPIRAN,nebo PRATEL,nebo CESTAL PLUS,jo a moc dobry odcervovak je ted novinka a je to i proti srdecnim cervum,jmenuje se to MILBEMAX,ja myslim,ze jsou to dost silne antiparazitika a psovy neublizi,kdysi byl jenom helmirazin,ktery byl i pro skot a kone a hospodarska zvirata a museli jsme si vystacit,jinak urco neco v te cenove relaci najdete,pak napiste,co a jak.Erinani nemluv,hajan ze byl jeste k tomu oslabeny,protoze to mel trikrat a trikrat dostal antibiotika,do toho jeste dostal anginu,takze za veskere leceni jsem dala skoro trojku,je primo proti tem vsem ruznym bacilum infek.kasle ockovani primo do nosu,nakape se to jak kapky,nevim,ale jak se to jmenuje a ani nevim kolik ta sranda stoji,jinak mi nejde o prasule,jde o to,ze ho lecil bez valneho vysledku a tahal v klidu ze me prachy,pak pripustil,ze teda nejake ockovani do nosu existuje,ale proc by mi to rikal,ze?kdyz ze me tahal prachy,o to jde,ze je zvireti mizerne,a clovek nevi co ma delat,pokud je ta lecba videt,tak se na penize nedivam,ale podle me.rok co rok antibiotika taky neni zrovna koser.takze priste budu chytrejsi koupim jitrocelovy sirup a udela lepsi sluzbu nez ATB,ja je nemela 15let!dana

nemethova5
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 14:38
- Nahlásit

Dagmar Fišerováne,obojky ne,ty nic neresi,ty jsou jenom prevence,lepsi jsou prasky,nebo pasta,urcite.dana

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 14:51
- Nahlásit

nemethova5
jak se projevilo předávkování tím lopatolem? Teď mi vet. poslal sms, že Lopatol je nejlepší, když máme výskyt červů u koček - pravděpodobné je, že se mohli začervit i psi - a tak doporučuje léčbu. Prý s Lopatolem zatím nikdo neměl problém. otatní antip. působí spíše preventivně, ale Lopatol léčí. Je to prevít ale když se prý dodrží dávkování, tak je to prý OK. On ale prý Lopatol teď na skladě nemá a objedná ho až za měsíc. - proč ho nemá a dlouho nebude - toť otázka.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 14:55
- Nahlásit

Dagmar Fišerováskoda,ja psa predavkovala,je fakt silny,ale predavkovala nechtene,byl jak ozraly a mel silny prujem,takze je fakt,ze se s tim musi opatrne,no ja nevim,ale u nas lopatol prodavaji i v lekarne,zkuste se poptat po lekarnach,to je nejaky divny,ze neni na sklade,spise chce resit vse tim drontalem,kdyz ho tak rad prodava.dana

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 15:08
- Nahlásit

nemethova5
právě, že jsem na tu nabídku narazila na i-lékárně - a jak tak projíždím různé diskuze, tak ty ceny jsou normální. Asi to fakt zkusím s tím Lopatolem u psů a u koček Drontalem.
Už jsem to dala do košíku - ale ještě neodeslala - součet je 1700,- a k tomu 150,- za dodání - takže to není tak hrozné - a dodají to brzo. Chvátám na to kvůli tomu, že musíme rychle kastrovat - jedna kočka vrhla koťata - a taky abychom neměli tady invazi.
Nejlepší slast bude vápnit okolí - jsme na statku, takže to bude zajímavé - koupili jsme nehašené vápno 3 pytle. Přivezli nám už i dezinfekci na roztřik do půdy - celý barel - na naše poměry to stačí - už to stálo 3000,-!

Sranda prostě musí být. Když člověk má chvilku klid od neplánovaných výdajů, tak se musí vždy něco nového objevit.

aren
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 15:12
- Nahlásit

Dagmar Fišerová
Nejlepší slast bude vápnit okolí - jsme na statku, takže to bude zajímavé - koupili jsme nehašené vápno 3 pytle. Přivezli nám už i dezinfekci na roztřik do půdy - celý barel
Jako kvůli parazitům?

nemethova5
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 15:27
- Nahlásit

Dagmar Fišerováno,koukam,ze to je sranda,to znam,neplanovane vydaje a ta dezinfekce na roztrik pudy je fakt proti parazitum?

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 15:46
- Nahlásit

aren
jo. Je to ale nutné, protože to z té jedné kočky padá a dokonce jsem na dvoře statku objevila dospělce, co jí asi vypadli z tr. traktu.
nemethova5
je to roztok právě na desinfekci půdy při parazitálním napadení okolí - úspěšně to používají desinktátoři a deratizátoři. V pondělí nám na to přijede firma, co má roztřikovače a ochranné pomůcky. Už máme vyřešeno i umístění zvířat, protože to vyprchává 24 hodin a po tuto ochranou dobu s tím nesmí zvířata přijít do styku. Je to ekologické a má to úžasně dlouhé složení v samých vzorcích a já ve škole nedávala při chemii pozor - takže z toho vím jen to, že jeden ten vzorec znamená, že tam je uhlík navázaný na .... a to už nevím, a těch vzorců je tam hodně. V místech, kde jsou kotce použijeme jen nehašené vápno a v maštali také. Stejně musíme to vápno dostat alespoň 3cm do půdy a pak až hasit.
Dezinfekce má ty účinky, že naruší povrch těch prevítů a tím zahynou - jak tak koukám, tak jednou ze složky je chlor. No to to tu bude fakt fajn vonět.

nemethova5
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 16:04
- Nahlásit

Dagmar Fišerováno,takze mate zamoreno,tak aspon ze tak,ze se to dobre zlikviduje,no,ale ta desinfekce je teda pekne draha?

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 16:33
- Nahlásit

nemethova5
drahá? Tomu se dá říct pomalu dar. Normálka 1 litr stojí 250,- a tohle je celý 100l barel.
Ale samozřejmě, že nám na tom tak trochu lehnul rodinný rozpočet. Ona když je někdo na MD. Každý měsíc dělám rodinný rozpočet: škatulkuji penízky - asi tak jako v jedno filmu, kde škatulkovali do krabiček od sirek - no a teď to budu muset rozškatulkovat a znova jinak zaškatulkovat. Jenže kterou škatulku zrušit? Elektřinu? Ne. Školu dětí? Ne. Krmení psům? To rozhodně ne!!! Škatulku na jídlo? Brrrr, ni pomyslet! Telefon? Ten zaplatit musím. Takže zbývá škatulka na blbosti, jako je uhlí, benzín, ..... . To zruším. A v zimě budeme hodně běhat, aby nám nebyla zima - při tom nedostatku benzínu to půjde lehce.

Ale ne, ono není nic tak horké, aby se to nemohlo sníst.

fatdog
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 17:07
- Nahlásit

chtěl bych dotyčné upozornit, že zde diskutující nick Dagmar Fišerová nemusí být zrovna důvěryhodným zdrojem informací.

přišel mně o ni totiž následující email...sám mu osobně moc nevěřím, ale mělií bychom býti opatrní...

Všimla jsem si, že se zabýváte případem Dagmar Fišerové - Druhá šance, která má bydliště v ČB a má akity - bydlí na jí uváděné adrese na internetu a znám jí osobně: znám její fenu Čihu, Geny a Mydlinku - takže je to ona. Tato paní je opravdu lhářka. Nevím co vykládá o nějakých dětech co má, když jí byly sociálkou odebrány pro týrání. Co vím, tak zanedbala péči o první dvě děti a soud teď rozhodl, že jí odebere i to třetí.
Ale to je její věc.
Píšu vám hlavně kvůli tomu, že její feny žijí v příšerných podmínkách a mělo by se něco s tím dělat. Má je v malých kotcích (jestli se tomu dají říkat kotce) bez boudy - má tam jen přístřešek a nemohou se tam ani otočit. Pod sebou mají alespoň 5 cm "sraček" a jsou vyhublé. Jedna dokonce kulhá a je celá porvaná. Tato dotyčná paní stále své feny bije a myslím si, že jim nedává ani nažrat - jsou jim vidět žebra a sotva chodí a nemají srst. Z Budějc se musela odstěhovat, protože na její psy byli samé stížnosti - smrad, štěkání, vytí. Jedna s fen měla být i utracena protože pokousala vážným způsobem cizí dítě. Za rok odchovává na nich 4 vrhy a ty prodává bez PP, protože feny nemají PP - ani to nedaní - jedné z fen je 8 let a myslím si, že taková fena nemá mít vůbec štěňata - obě jsou velmi agrasivní - chtěla jsem si je pohladit a obě mě napadly. Má je přivázané i na řetěz aby jí prý neutekli že přeskakují plot - už na ní ve Srubci byly stížnosti. Ta její malá fena Mydlinka je v ubohém stavu. Má na sobě kaštany od sraček. Ještě bych měla upozornit, že tato paní je v podmínce za napadení veřejného činitele a za týrání svěřené osoby. Povídá se, že i snad svého syna zneužívala.

Prosím vás, jestli by bylo možné jí psy co nejdříve odebrat - v těch podmínkách ve kterých je má brzo zemřou. Mají vylysalou srst a zimu by nepřežili. Ani je nevenčí - hrůza. Ještě jsem si zjistila, že nemá ani očkování proti vzteklině. Neodčervuje je ani neočkuje. Všude vykládá jak jsou s PP ale to není pravda a ani žádné zkoušky s nima nemá složené a ani není členkou Cantesu - to jsem si ověřila. Ze ZŠ, kde učila kynologii jí vyhodili a nesmí tam ani páchnout - zneužívala tam nějakého chlapce - je mi z ní na blití.

Teď si pořídila nějakého dalšího psa a stále ho bije a říká tomu převýchova - viděla jsem to na vlastní oči - ten pes byl ošetřen ve veterinární ošetřovně u MVDr Fialy na následky jejího brutálního procesu - jak tomu říká. Jsou s ní jen problémy. Mám zvířata ráda a měli by se jí psi odebrat.

Děkuji mockrát, že se jejím případem budete zabývat - já se jí bojím - vy ne jak je vidět. Bydlím vedle nich a mohla by se mi mstít.

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 17:12
- Nahlásit

fatdog
prostudujte si laskavě pane Berger zákony. Jestliže o něčem pochybujete a považujete za pomluvu, tak to nesmíte dávat na veřejná místa a dále to šířit. A jestli si myslíte, že jste za vodou, když tam dáte formulaci, že tomu nevěříte, tak jste hodně vedle.
A všechny tyhle Vaše excesy se budou brát. Jste spokojen, že se prvně nic nedělo? Tichá voda..... znáte ne? Aby jste si to ještě víc to pokažené nekazil.

fatdog
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 17:14
- Nahlásit

Madamme nejspíš si mne opět s někým pletete. Pokud máte problém, řešte si jej na policii. nashledanou a bubu si dělejte na své pejsky...

Dagmar Fišerová
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2007 17:18
- Nahlásit

fatdog
zase lež?
tomu říkám už patologie.

Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání