| Autor |
Zpráva |
dejavu
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2007 10:52
- Nahlásit
Připravila jsem se svým mužem návod na sestavení invalidního vozíku s nákresy, kdyby někdo potřeboval, nedej bože, najdete zde, případně to teď vychází ve Psu příteli člověka a příští měsíc vyjde druhá část, pokud to někdo potřebuje mimo internet
http://www.vet-centrum.cz/stodulky/lekar/660/psi-i nvalidni-vozik
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2007 10:53
- Nahlásit
článek jsme konzultovali s MVDr. Duchkem, naším veterinárním ortopedem, který se věnuje této problematice ochrnutých psů, tak by tam snad neměly být nějaké bláboly
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2007 22:29
- Nahlásit
tak ještě posouvám a už dám pokoj
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2007 23:05
- Nahlásit
dejavu
Moc hezký článek. Kdybys byla z našeho cvičáku tak řeknu "šikovná Danuška, dostane piškotek"
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2007 23:29
- Nahlásit
dejavu
taky jsem ti to chtěla pochválit, hned jak jsem si koupila PPČ... ale nějak jsem nestihla donést tu myšlenku až k počítači
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2007 23:34
- Nahlásit
dejavu
To, co jste s manželem udělali, považuju za moc záslužné. Napadlo mne, že , bych článek i s plány vytiskla a dala naší veterinářce (nepoužívá internet), která by si to mohla namnožit pro své případné pacienty. Souhlasíš s tím?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2007 23:51
- Nahlásit
maixnerova
To vis, ze jo, budu rada, kdyz to nekomu poslouzi, meli jsme vyrabet s Petrem vozik pro ochrnuteho ridgebacka, ale majitel nejak ztratil nervy a dal ho utratit
Cilem je, aby to poslouzilo lidem, kteri si vozik chteji udelat.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2007 00:39
- Nahlásit
dejavu
Děkuju , už jsem si to ztáhla i s obrázky do poče. Prosím tě, tady v tom odkazu je to již kompletní nebo příští měsíc bude jěště 2. část? Když budeš chtít pošlu ti pdf k autorizaci .
....ale majitel nejak ztratil nervy a dal ho utratit
ach jo.... sama znám 2 pejsky na vozíku, jezevčíka a fenku (možná) pointra, oba dva projevují takovou radost ze života a tak vesele blbnou, že mě nějaký úvahy o menší kvalitě života vůbec nenapadají...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2007 07:00
- Nahlásit
maixnerova
tady uz je to komplet. V PPC na to silene spechali, delali jsme to pres noc honem honem a pak to vyslo az pristi mesic a jeste jen pulka a ostatni clanky vubec, timhle tempem tam asi budu vychazet do smrti
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2007 07:01
- Nahlásit
ono u tech majitelu invalidnich psu nejde o kvalitu zivota psa, ale o dusevni rozpolozeni majitele, nekteri to proste nesnesou se na to divat, protoze maji strach, jinym zase vadi, ze pes je inkontinentni a nechce se jim po nem uklizet.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2007 07:37
- Nahlásit
dejavu
Já budu asi potřebovat vozík pro Brajku . Jenže nevím jak to vymyslíš, když kulhá na všechny čtyři. Levou zadní po delší chůzi (asi tak 60 metrů) začne tahat za sebou. Jenže kdybych jí dala vozík tak to předníma nohama neutáhne, protože na pravou přední kulhá taky (ale až tak po 300 m). Největší problémy máme s těma pitomýma schodama. Jednak se jich panicky bojí (od té doby co ji mám), nedokáže ohýbat kolena takže se jí jde špatně. A teď s tou levou zadní to nejde vůbec. Vynést v náruči ji nemůžu, protože celý hrudník má postižený tou pyodermií a nemám ji jak chytit. Do stěhování chybí minimálně dva, spíše čtyři týdny
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2007 07:42
- Nahlásit
Biluška
daji se delat konstrukce, ktere odlehcuji i predni nohy, ale obavam se, ze Brajena uz je ve stavu, kdy ani to by nepomohlo. Je to smutne, ale na druhou stranu, prodlouzila jsi ji zivot a dala ji moznost dustojneho doziti tam, kde ji maji radi a to je podstatne.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2007 08:10
- Nahlásit
Biluška
Je to smutne, ale na druhou stranu, prodlouzila jsi ji zivot a dala ji moznost dustojneho doziti tam, kde ji maji radi a to je podstatne.
Sice jsem jí neviděla,ale Dejavu napsala to ,co si taky myslím..Co můžeš udělat víc...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2007 09:03
- Nahlásit
davidkova renata
dejavu
Zatím se pořád tváří že má chuť do života tak ji nechám být. Dokud nepřestane chodit úplně,nebo dokud nepřijde o všechnu kůži . Dneska ráno s náma vylezla ven a dokonce projevila chuť aportovat . Pumice jí stejně žádný balonek nepůjčila, protože je sobec a chrtí si všechny pro sebe, ale Braja evidentně ožila. Začínám věřit tomu, že minimálně léto ještě přežije. Jenom už bych nutně potřebovala ten barák. Jednak pět psů ve dvojpokojáku je děsně moc a jednak nezvládáme ty schody
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2007 09:06
- Nahlásit
Biluška
No znáš jí,sama to poznáš.Hele zkus jí na těch schodech podvlíknout pod břicho třeba nějakou deku nebo tak a přizvednout jí,chápeš co myslím,esi to teda půjde..
|
beruskael
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 17:09
- Nahlásit
dejavu
prosim,shanim nekoho,kdo by mi rychle a za rozumny peniz udelal vozicek na nemeckeho ovcaka, bohuzel ve svem okoli nemam nikoho ochotneho,pomuzete nekdo ? Pokud o nekom vite,prosim,kontaktujte mne na helgahelga@seznam.cz.Dekuju moc i za sveho pejska.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2007 17:50
- Nahlásit
beruskael
jj, pomuzeme, neboj
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2007 10:00
- Nahlásit
tak, vozík už se zhmotňuje, tohle bylo nejhorší tyhle kousky vyvrtat a vypilovat z hranolu, v jednom momentě se kousla vrtačka a vymrštila ten kus a Péťa to koupil svěrákem do hrudníku, chudák, má obří modřinu
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2007 10:01
- Nahlásit
úžasné bylo ohýbání, trubky byly vyplněné pískem a museli jsme udělat takovouhle improvizovanou ohýbačku
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2007 10:03
- Nahlásit
zatím je to takhle a vázne to na český poště, která nedoručila kolečka, dolu přijde ošička a na ní se zavěsí kolečka
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2007 10:04
- Nahlásit
Pak přijde ten stanový díl od sedláře a kšírky a celý to bude vypadat podobně tomto, ale toto je jiná konstrukce pro jiný typ ochrnutí a taky je pes menší a má tedy menší kolečka, proto je spodní díl zvednut
My v naší konstrukci počítáme s posuvem, aby pes zatěžoval různě nohy, dokud mu ještě trochu slouží a mohlo se to plynule měnit.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 23:22 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
dnes dosel ten dil od sedlare, kdo ma na to stroj, muze si usit sam, kdo nema a bude stavet, muzu predat kontakt na toho sedlare
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 23:26 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
no a tohle je finale, pes jeste castecne chodi, tak ho to pouze podpira, aby ty nohy pouzival, ale mel zaroven oporu, az ochrne zcela, zvedne se to vys.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 23:32
- Nahlásit
a jeste pro uplnost kolecka s hridelkami
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 06:40
- Nahlásit
dejavu
Jste velcí "pašáci" a patří vám můj velikánský obdiv.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 07:52
- Nahlásit
dejavu
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 08:02
- Nahlásit
dejavu
to je úžasné, co jste dokázali...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 08:34
- Nahlásit
no, jeste se to musi poladit a kdybyste vedeli o zamecnikovi, ktery by si z toho chtel udelat vyrobu, radi predame plany a sedlar je ochotny to sit ty kahotky + postroj
|
kveta
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 17:54
- Nahlásit
dejavu
Mám stejný problém jako beruskael. Prosím,také sháním někoho,kdo by mi rychle a za rozumný peníz udělal vozíček na německého ovčáka.Prosím pomozte a kontaktujte mě na jirkau@tiscali,cz. Předem děkuji za ochotu.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 19:04
- Nahlásit
Posouvám........
|