| Autor |
Zpráva |
monika
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 09:55
- Nahlásit
Ahojky všichni, byla jsem se svým štěndem na očkování. Bylo to třetí očkování bez vztekliny, vakcína CANVAC DHPL.
Fanka je apatická, bez elánu, baští, nemá průjem, nezvrací a nemá teplotu. Je furt spavá a sem tam jakoby kníkne ze spaní.
S jakou reakcí na očkování a jak dlouho to přípradně trvalo jste se setkali vy? Já celou noc nespala, hlídala jsem jí, dneska jsme byli u veta a prý je to reakce na to očkování.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 09:58
- Nahlásit
monika
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=1&topic=3209
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 09:59
- Nahlásit
monika
jestli máš děti tak je to stejné jako u miminek některé reakci má a některé né, sleduj tak tři dny, ale když už si mluvila s vetem tak je to nejspíš v poho
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 10:01
- Nahlásit
Anu
ježiš tak ne ten tvůj příběh jsem úplně zapomněla
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 10:09
- Nahlásit
Petra
je tady další adept na Srstku...jsem ráda že nejsem sama...:
co se týče očkování,lepší jít k doktorovi za den 10x než to nechat být. U nás to mohlo skončit dost blbě.A začalo to dost nevinně-pouhá reakce...
|
sněhule
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 10:10
- Nahlásit
Ahoj Moni,
Connie se po druhé dávce očkování udělala v místě vpichu boule. Nejdřív jsem se lekla, ale pak mi to došlo. Dnes je to týden a už se pomalu ztrácí. Přesto jde pořád nahmatat. Dva dny po očkování byla taky apatická.
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 10:11
- Nahlásit
monika
Očkujeme taky Canvacem a po posledním očkování (před měsícem) byl psík trošku malátnější, než obvykle. Trvalo to týden, od té doby je v pohodě. Může do toho zahrát počasí, aktuální zdravotní stav, věk psa. Nechala bych ji v klidu, nepřetěžovat, ať odpočívá, když chce odpočívat. Sleduj, zda se neobjeví nějaké další problémy. Pokud by přestala žrát, pít, objevil se průjem nebo teplota, fofrem k veterináři a donutit ho, aby našel příčinu. Zvláště pozor na to pití. Ale věřím, že to bude v pohodě. Mírná malátnost bývá po očkování běžná. Tělo vytváří protilátky a pokud třeba nebyl pejsek 100% zdravý (nějakou slabou virózu ani nezjistíš), může být unavenější.
Anu
Nestraš ji Byla to hodně zlá zkušenost, ale takové reakce, jako měl Anubis, nebývají zas tak časté. Je dobré o této možnosti vědět, ale nebudeme ji předpokládat při každém očkování (to bych při 3 psech zcvokla a veterináře bych si mohla zaměstnat na plný úvazek )
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 10:15
- Nahlásit
tosca
já nestraším...už mlčím...jen že to začalo taky nevinně...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 10:33
- Nahlásit
Díky moc, já jsem se toho strašně lekla. Nikdy jsem se u svých psů s takovou reakcí nesetkala. Ještě, že mám dovolenou, nespala jsem celou noc, furt ji hlídám.
sněhule
zdravím tě, jak to zvládáte?
|
evina
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 11:21
- Nahlásit
před lety jsem měla u pejska dost ošklivou reakci.Začal běhat jak zběsilý a strašně se kousat.Štěstí bylo,že jsem byla akorát na psím táboře kde se mu ihned něco píchlo proti reakci.Pokud bych byla už s pejskem doma,bylo by to pravděpodobně mnohem horší.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:32
- Nahlásit
Já už to myslim psala v předchozí diskuzi, která tu byla zmiňovaná, že když pejsině očkovali všechno dohromady, šíleně ji natekl celej čumák a vypadala jako šarpej, ale do hodky (co nam poradil vet ať počkáme) byla splasklá... Tak teď očkujeme zvlášť
|
sněhule
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:50
- Nahlásit
monika
Díky za optání, sice padám na hubu poté co jsem se čtyři dny nevyspala, jak mi kocour skákal v noci po hlavě a v pět ho Connie začala hlasitě "vystavovat", ale držím se. Už umíme sedni a "chodíme" na vodítku. Dnes je poprvé čtyři hoďky sama doma.Všechno napíšu. Užívej si dovolenky...závist
|
Madlenka
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 00:12
- Nahlásit
Dozvěděla jsem se od našeho veta, že za krátkou dobu se objeví nové vakcíny od firmy Virbac, které budou mít hlavní výhodu v tom, že po nich bude minimum reakcí!
Navíc cena, by se neměla od stávajících lišit!
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 07:58
- Nahlásit
Je možné, aby se psovi v místě očkování teprve 14 dní po vpichu udělala boule? Nechápu, jak by bylo možné, že bych si jí dřív nevšimla...Máte někdo zkušenost s boulí po očkování? Mám strach...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 08:11
- Nahlásit
Meta
nám se to taky stalo, bouli sem nějakou dobu při mazlení masírovala a za pár dní byla v čudu.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 08:27
- Nahlásit
fromeli
Jak byla velká? A udělala se hned po očkování? Já si hrozně vyčítám, že jsem si dřív ničeho nevšimla, třebaže Berta každý den češu a mazlím...No, je ho velká plocha a ta boule je dole na žebrech, to jo, ale stejně...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 08:36
- Nahlásit
Meta
právě že se neudělala hned po očkování, všimla sem si jí tak 2-3 týdny po něm, zpočátku byla velká skorem jako pinpongovej míček.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 09:29
- Nahlásit
fromeli
Tak to bude ono! Jsi zlatá, jsem v noci i blbě spala a chodila kontrolovat psa, zda má mokrý čumák...se mi zdála divná ta časová prodleva. Takže masírovat...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 09:47
- Nahlásit
Meta
já taky vyšilovala hned sem kabelovala na veterinu, ale vet mě uklidnil
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 10:02
- Nahlásit
fromeli
Upřímně řečeno, už jsem byla nachystaná vézt odpoledne psa na kliniku.
|