Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Zhltla bonbón i s alobalem
Autor Zpráva
pavliina
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 16:16
- Nahlásit

Může se 4 měsíčnímu štěndu něco stát když slupla čokoládový bonbón zabalený v pozlátku - jsou to ty z bonboniér??? Je prostě k neuhlídání

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 16:19
- Nahlásit

Může a nemusí. Sleduj jestli jí něco bude (zvracení, časté nucení na kálení bez výsledku). Pokud ano, tak jim vem fofrem na veterinu. Pokud ten alobal alespoň rozkousala a je nadrobený na malé kousky tak z ní pravděpodobně vyjde. Taky záleží na tom jak velké je to štěně. Co je to za plemeno?

pavliina
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 16:29
- Nahlásit

Je to bígl, určitě to musela trošku rozkousat, protože jsem jí maličkej kousek v poslední chvíli vyndala ale myslím, že se kousáním moc nezabejvala, šlo jí o to to rychle slupnout než na to přijdu

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 16:41
- Nahlásit

Pokud to alespoň trošku rozkousala tak by to nemuselo dělat až tak velké problémy. Sleduj ji a uvidíš. Když bude mít nějaké problémy tak jdi k vetovi hned, třeba i v noci. Pumice žere alobal, igelit a podobné pochutiny celkem běžně a nikdy jí nic nebylo. Já to většinou zjistím až když po ní uklízím a koukám co v tom zase je.

pavliina
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 16:43
- Nahlásit

Tak díky moc, budu sledovat

abby
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 17:05
- Nahlásit

pavliina

Vzhledem k tomu,že mají pejsci dost "drastický" žaludeční šťávy,tak se jí asi nic nestane.
Ale stejně ji sleduj.

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 17:11
- Nahlásit

Pumice už dokázala sežrat a následně vyloučit - bodliny z ježka (ty byli krizové, zabodali se jí do žaludeční stěny a už to vypadalo na operaci než je konečně vyzvracela), půlku prupisky, asi 5 cm dlouhý a 2cm široký kus igelitového ubrusu (sežraný ve vzteku, že je u nás návštěva a ji jsme zavřeli do kuchyně), obrovského čokoládového zajíce i s alobalem, několik kelímků od jogurtu ( vždycky má pocit, že ho vylízala špatně, tak ho pro jistotu sežere celý) a nikdy jí nic nebylo. Bígl bude patrně ze stejného těsta

Smečka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 17:31
- Nahlásit

Biluško,je dobrá,ale trumfnu Vás.My sežrali rozbitou sklenici od dětské výživy..jediné řešení byla operace.Šlo o čévéčko.

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 17:34
- Nahlásit

Smečka
tak to jste fakt lepší . Sklo pumu ještě nenapadlo

Kdysi jsme měli křížence krysaříka a ta na jaře venku našla igeliťák od kyselého zelí. Musel tam ležet celou zimu, byl pěkně jetý. Ta pitomka ho začala žrát, on jí v krku zalepil tracheu a začala se dusit. Já se jí ho snažila vytáhnout z krku, vůbec to nešlo, nebylo ho za co chytit. Už jsem fakt myslela, že se udusí. Pak se mi ho podařilo chytit, táhnu ho ven a jak jsem jí ho tahala snad až ze žaludku tak ta krávule, ač polomrtvá, ho začala znova polykat. Takovou dobrotu přece nevzdá

Smečka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 20:08
- Nahlásit

Biluška
Smečka
tak to jste fakt lepší . Sklo pumu ještě nenapadlo

..no jasně musela si přece vybrat něco,co neodhalí ani rentgen.

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 20:13
- Nahlásit

Smečka
Jak jste na to přišli?

Zet
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2006 20:20
- Nahlásit

Mně kdysi čubina sežrala (mimo jiné) celou vánoční kolekci i s alobalem. Měla sice otravu čokoládou, ale alobal jí nic neudělal. Jenom dva dny kadila aluminiové bobky

Syska
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 08:07
- Nahlásit

Tak to já musím říct, že manželova setřice, když ještě žila, dokázala otrhat ze stromečku celou vánoční kolekci, čokoládku si pěkně vybalit a alobaly nechat pěkně vylízané vedle sebe na koberci. Když už byla starší, tak zase otrhala na Vánoce z větvičky borovice, která byla ve váze a ozdobená perníčky, všechny ty perníčky a mašličky nechala...měli jsme strach, protože už v tý době měla cukrovku, ale naštěstí nic.

Smečka
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 08:09
- Nahlásit

Biluška
Smečka
Jak jste na to přišli?

Když vyzvracela střep,došlo mi,že to nebyl manžel,kdo uklidil tu zmiňovanou sklenici ze stolu.Musela jí shodit a pak zbytek obsahu sežrat bohužel i se střepy.Veterinář řekl,že za celou svou praxi(cca 40 let)ještě neviděl psa,který sežral střepy.Vyšetřil jí vlastně jen palpačně a výtěrem z konečníku(krev).

Syska
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 08:15
- Nahlásit

Tak to Tessinka akorát jednou vykadila celej smotek vlasů, jak si manžel stříhal strojkem vlasy a padaly všude kolem, i tak jsem jí musela pomoc při tom kakání a vytáhnout to z ní...

Mar3
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 08:20
- Nahlásit

hmm tak to Berry sežral jednou molitanovej pás asi tak 2m dlouhej, 10 cm širokej, 0,5 cm vysokej.......pak kadil asi 3 dny molitanový proužky (a já furt,co to má za divný bobky.. )

JERDA
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 10:44
- Nahlásit

Kamarádovo kokršpanělka sežrala prázdný krabičky od cigaret
Marlboro, lezly z ní pak popsaný bobky A taky jeho manželce žere krémy, plastovou krabičku rozkousne, kus jí sežere a zbytek vylíže.., ale prý to zatím naštěstí vše ze sebe "přirozenou cestou" dostala

Mar3
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 10:48
- Nahlásit

jo to ten ůj taky sežral kelímek od jogurtu-jednou,ale našla jsem kousky po bytě,kousky v bobcích-naštěstí v něm nic nezůstalo...

Biluška
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 11:21
- Nahlásit

Lidi, já nevím teda, ale nemůžete těm psům dát občas nažrat?

Mar3
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 11:47
- Nahlásit

Biluška
myslíš?? já myslela že po tom pásu molitanu už asi nebude mít hlad

Hafina
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 11:50
- Nahlásit

Už dlouho jsem se tak nepobavila. Aris kromě několika igeliťáků a rozkousaný krabičky od paštiky nic tak hroznýho nepozřel. Ten igeliťák byl ale bohužel i s nějakou sváčou, co nějaký školák "ztratil" u nás za barákem. Vše šlo ven přirozeně.

Bent
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 11:54 - Změnil/a: Bent
- Nahlásit

Mě kdysi čauík na vandru zblajznul sedm pytlíkovejch gulášovek, samozřejmě i s pytlíkama naštěstí to taky vyšlo přirozenou cestou akorát jsme umírali smíchy když ve srancu nečekancu velkým jak kravinec se skvěl nápis POCTIVÁ GULÁŠOVKA.

Biluška
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 12:07
- Nahlásit

Mar3
kdepak, to musíš krmit pravidelně. Já teda krmím vždycky k 1. a k 15.-tému každého měsíce . Ale uvažuju, že jedno krmení zruším, protože jsem četla, že by měl pes mít občas hladovku

Mar3
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 12:08
- Nahlásit

Biluška
já em zase slyšela že přes ty vedra se nemusí krmit vůbec

Biluška
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 12:12
- Nahlásit

Mar3
Fakt?? Tak tos mě potěšila. Hned v sobotu s tím začnu Doufám, že bude horko ještě dlouho, potřebuju trochu ušetřit

Zet
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 13:36
- Nahlásit

Já u našich štěníků rozlišuju 3 období: doba papírová (to jsou ta nejmladší štěňata, která ožírají vlastní pelech za účelem k tomu pořízený - papírová krabice od zeleniny - a velkou část jejich bobků tvoří papír), doba dřevěná (ožírají cokoliv dřevěného najdou a vychází z nich třísky) a doba kamenná (začínají žrát hlínu a šutry). Abčas to ještě prostřídají nepravidelným mezidobím gumovým (boty), látkovým a niťovým (hadry) a igelitovým (odpadkový koš)

Eda
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 15:15
- Nahlásit

teda lidi, fakt dobrý story s vašima pažravejma pesanama ale neformální vítěz je "skložrout" na toho nemáme ani my...

Mar3
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 15:19
- Nahlásit

jo jo musím uznat - sklo vyhrálo,to by mě ani náhodou nenapadlo,že toto by pes sežral...

P.S. to jsem zapomněla: můj má vůbec takhle nejradši lidský hov.a . . . . když třeba v lese nějaký najde, tak mi zdrhne a klidně setam vrátí to dožrat. PRASE!!!

Smečka
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2006 15:38
- Nahlásit

Mar3
jo jo musím uznat - sklo vyhrálo,to by mě ani náhodou nenapadlo,že toto by pes sežral...

Pes ne ,ale čévéčko ano

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání