Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / sežral vosu
Autor Zpráva
žanda
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:12
- Nahlásit

Včerejší večerní vycházka, dusno, pes jazyk na vestě,div si ho za chůze nedřel o chodník. Čuchnul se, a zase tam a najednou z travičky vyletěla asi vosa-potvora....a náš kraken chramst a dostal žihadlo.......třel tlamajznu o trávu, mrskl hlavou ze starny na stranu, jazyk z tlamy se protáhl o další půl metru. No a co teď......domů asi 15 minut chůze, co když mi pesan nějak zkolabuje- černé myšlenky-sama jsem alergik. Tak jsem prostě šla domů, ani rychle,ani pomalu-aby se mu moc nerozrpudila krev a modlila se, aby nezačal natékat....za chvíli se peso uklidnil, žádná opuchlina se neukazovala, jazyk už byl zase v tlamě..........představa, že ho nesu jako Bivoj kance přes rameno v mém případě nic moc,když ho ani ze země nezvednu do náruče( Doma dostal zyrtek....vodu a na tlamu pro jistotu mokrý hadr,ale to už byl ready.....než jsme došli domů byl by jistě už nateklej. Pak jsem ho samozřejmě pořád sledovala,ale nic se už nedělo. Docela úleva, žádná noční pohotovost se nekonala. Máte někdo zkušenosti z píchnutím vos? Nikdy žádnej haf mi vosy nežral.......tenhle to zkusil a doufám,že už to nikdy neudělá.....

monika
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:18
- Nahlásit

žanda
nedělej si iluze, já kdysi měla NO a ten vosy vyloženě žral. Dostal nejedno žihadlo, jednou se mi i dusil, ale přesto se nepoučil. Když mu poletí kolem čumáku, stejně ji bude lovit.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:25
- Nahlásit

Naše Salina je ráda loví. Párkrát dostala žihadlo do pysku, vypadala pak jako šarpej Postupně si vypracovala techniku, že vosu lapne-skousne předníma zubama, rychle vyplivne a zašlápne.

joli
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:36
- Nahlásit

Ketrin

jo jako šarpej !!!!!Přesně tak vypadal !!!!

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:44
- Nahlásit

náš Akouš je taky pako a hmyzáky loví. Nejraději ty píchavé potvory...ale i brouky...Kolikrát musím z jeho tlamy zachraňovat střevlíky, majky, chrobáky....které převaluje v hubě, když mu řeknu pusť, vyplivne. Tak beru brouka, odnesu do záhonu, načež pes za chvilku brouka ze záhonu přinese zpátky....chudáci brouci
Pokud se týče vos a včel, Akouš už dostal do pysku mockrát, párkrát jsem taky vyndavala žihadlo. Veterináře jsme ale navštívili jen poprvé, dostali jsme kalciovou injekci, aby oplaskl otok. Pak jsem ale zjistila, že stejný efekt je dát psovi dumlat něco mraženého. Já to řeším mraženými ovocnými knedlíky (už jsem to tu v jiném tématu určitě psala) .
Jinak Akouš ten hmyz chytá, plive, znovu chytá, znovu plive a to dělá tak dlouho, dokud mu ty potvůrky neseberu nebo dokud toho chudáka neutahá. Jakmile to má "hmyzák" za sebou, už psa nezajímá.

Garfield
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:48
- Nahlásit

Ketrin
vosu lapne-skousne předníma zubama, rychle vyplivne a zašlápne

Tak tomu říkám "know how".

žanda
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 09:58
- Nahlásit

eviku, tak to asi budu muset nacpat mrazák tedy, ještě že na ovoce je pesan taky))
ketrin- zašlápne- to mě dostalo))

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:09
- Nahlásit

žanda
Ono jí štve jak bzučí a nenechají ji spát, to víš.desetiletá veteránka

žanda
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2006 10:19
- Nahlásit

ketrin-nojo, proto má už ten grif na jejich likvidaci, holka šikovná-ale mezi námi,doufám,že ten můj trénovat nebude)

kája
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2006 23:29
- Nahlásit

no, naše kajrinka se veškerého hmyzu bojí, protože jí píchla včela rovnou do pipky,
měla ji hrozně nateklou, takovou "rozjetou", já sem nevěděla co se stalo, jestli se někde nenatrhla o větvičku, tak sme jeli na vet a sestřička nám vytáhla žihadlo, chladili sme mokrou utěrkou a byl dobře.ale od teď, když kolem kaj proletí třeba jen moucha, zdrhá

Jandula
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2006 07:44
- Nahlásit

Evik
Sára taky likviduje veškerou létající a lezoucí havěť...

Žihadlo dostala minulý léto, od včely do spodního pysku, ani nenatelka a škoda, že se nepoučila, už je zase loví...

andulicka
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2006 22:23
- Nahlásit

Zvládla jste to fajn, ale pokud by začal otékat v krku tak pomůže jen svěcená voda a veterinář Existuje lidský přípravek Epi-pen v krajnosti pomůže i u psů. O použití a dávkování Vás informuje veterinář. Je to taková jednoduchá pseudoinjekce-ale nic se nepíchá, nebojte. Doporučuji užívat jen u alergikú, protože je to dost drahé...A.

wami
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2006 07:26 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Denysek vosy vyhledava...

Parkrat ji hodne rychle pocvaka tlamou, a jak ji omracenou vyplivne, tak ji pak i sezere. Dela to celych 7 let, co ho mam, a nikdy nedostal jedine zihadlo, ovsem pocet sezranych vos v lete by se mohl asi pocitat na kila.

Tak bych rekla, ze pokud pes neni vylozene alergik, rozhodne se s vosim pichnutim vyrovna lip, nez clovek...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání