| Autor |
Zpráva |
Karrie
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 10:51
- Nahlásit
Je v pořádku když můj pes tak jedenkrát za týden venku požere trochu trávy a pak ji vyzvrací? Udělá to jen jedenkrát a pak je zase v pohodě, normálně žere, dovádí, průjem nemá... Nedávno jsme mu kvůli potravinové alergii nechávali udělat rozbor krve a vše bylo v pořádku.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 10:55
- Nahlásit
Karrie
pesani se tou trávou čistí.
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 10:59
- Nahlásit
fromeli
To vím, jen mi to přijde nějak často, každej týden. Navíc je to celkem pravidelný (skoro vždycky v pátek). Dělá to tak 3 týdny, dříve ne. Je možné že na to teprve teď přišel - je mu 10 měsíců.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 11:00
- Nahlásit
Karrie
Moji psi to dělají každý den. Je to opravdu čištění trávicí soustavy a pro psa je to zdravé.
|
Chodka
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 11:04
- Nahlásit
No mě někdy přijde, že jdu na procházku s kozou a né se psem.
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 11:04
- Nahlásit
aren
Tak to jsem ráda, On má totiž chudáček citlivé zažívání a tak jsem měla strach, aby mu zase něco nebylo.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 11:07
- Nahlásit
Karrie
.... nebo jestli jim nechybí něco ve výživě, naše psy střídavě krmím vařenou stravou/granulemi a v období, kdy jsem vařila, pásli se skoro každý den, pak jsem si uvědomila, že jsem jim zapomněla dávat multivitamín, dostávali pouze kousky syrové zeleniny, ovoce. Když jsem opět zavedla multivitamín, pasení přestalo.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 11:07 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Karrie
Naopak, bude mu líp.
Já když jsem to viděla poprvé, tak jsem se smála, protože přesně správně provádějí jeden blahodárný očistný jógový cvik (akorát pro lidi se doporučuje s vodou, ne s trávou) včetně těch stahů břišní stěny.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 11:08
- Nahlásit
Karrie
Někteří psi požírají trávu, protože je jakoby pálí žáha. Mě říkal vet,že 1 týdně je to v pohodě.
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 11:12
- Nahlásit
aren
Chodka
A taky vám potom psi zvrací?
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 11:14
- Nahlásit
jindriska
No my kríme jen granulema. Teďka zrovna veterinárníma.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 11:16
- Nahlásit
Karrie
A taky vám potom psi zvrací?
Jasně. Nejdřív okusuje trávu, pak po chvíli zaujme takový nahrbený postoj, provede pár břišních stahů, a vyzvrátí takovou zelenkavou pěnu s tou trávou.
Někdy ale kousne trávy jen trošku a nezvrátí, to by mohlo být doplňování čerstvých vitamínů a vlákniny do střev.
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 11:20
- Nahlásit
aren
Přesně tak to probíhá u nás. Úplně jak říkáš.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 11:21
- Nahlásit
Karrie
naše holky labardorky ji žerou denně,ale nezvrací ji, ale kadí navázaný bobky
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 11:31
- Nahlásit
Jsem v tom zcela liberální, ať se můj pes čistí čím chce, třeba kopřivama, když mu to pomůže, ale trošku mi na tom vadí jeho obvyklé pravidlo před jízdou MHD, kdy za pět minut čekání spase celou zastávku (od pampelišek přes konvalinky až po šeřík a travnatý plevel) a pak to všechno o minutu později vysadí v trolejbusu a zalije žlučí.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 11:31
- Nahlásit
Karrie
taky si myslím, že 1x týdně i dvakrát je v poho. Spíš jsem Ti to psala jako možnost vysvětlení a svou zkušenost.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 12:12
- Nahlásit
Brut žere trávu denně a v množství hodném kozy a ne psa. Nezvrací jí, ale vykadí. Denyna se taky pase, ale ta jí vyzvrátí ( asi 1-2x týdně). Ptala jsem se veta a bylo mi řečeno, že se nemám znepokojovat. Někteří psi to dělají, čistí si střeva a žaludek. Vitamíny a ani nic jiného nepomáhá.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 12:27
- Nahlásit
wensday
jj, to znám, občas pes tak divně přihrblý se dopajdá ke mně a pod ocáskem cosi visí na trávě
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 12:47
- Nahlásit
Tak pro "pobavení" osazenstva:
Náš nejnovější psí přírustek nejen že žere trávu (takovou tu typickou ostřici), kterou nezvrací, ale vyhrabává si k tomu i kořínky. Je to labužník, jen tak nějaký kořínek se mu nelíbí, přesně si je vybírá.
Příčinu už známe - špatně fungující slinivka. Ty kořínky zřejmě obsahují nějaký přírodní enzym napomáhající trávení. Bohužel ne v dostatečném množství.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:59
- Nahlásit
Fakt mu z toho nic nebude.Naše "malá" má taky velice citlivé zažívání,ale tráva jí problémy nedělá.Oni se musí občas napást
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 15:21
- Nahlásit
mac1
no jo a pak jim musíš pomoct rukou navlečenou v sáčku na bobky.....že jo
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 30 Kvě 2006 19:59
- Nahlásit
Moje malá jezevčice miluje nejen čestvou trávu, ale hlavně ty kusy a hroudy už zetlelé trávy. které zůstanou na trávníku když sečou městskou zeleň.
Je po tom úplně posedlá, většinou to ale v pohodě vyzvrací.
|
jitka HS
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 00:57
- Nahlásit
Ahojky,náš Jimmík má neradši pejr,nezvrací ale tky se někdy pase jako koza.Jí ho jak potřebuje.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 08:40
- Nahlásit
na téma žraní trávy jsem četla nedávno článek, jehož autorem je veterinář. Vyplývá z toho, že to žraní trávy zas tak dobré asi není....no přečtěte si to schválně...je to tady:
http://www.hafbezobav.cz/view.php?cisloclanku=2006 051501 je to v té části o dietních chybách.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 10:41
- Nahlásit
no článek si přečtu,ale naše malá štěnice se pase skoro denně....a někdy anio nezvrací...ale musím říct že je jekoa králík,vybírá si co zblajzne
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 10:46
- Nahlásit
Evik
btw:
nenašla jsem zmínku o škodlivosti trávy....spadané ovoce,zelenina ze záhonku,chcíplý zvířata,kosti a grilovaný masa...myslím,že o trávě nepíše nic???nebo to jen nevidím???
|
brut
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 11:01
- Nahlásit
Evik
Je to hezky popsáno, ale o trávě se tam vet zmiňuje jen okrajově. Většinou je v článku zmínka o ovoci, kostech, lidském jídle, myších, mrtvých rybách.......
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 13:47
- Nahlásit
sarax, brut
no je tam o té trávě jen zmínka, nicméně z toho vyplývá, že pokud je psovi blbě, tak mu ta tráva nepomůže, spíš to ještě zhorší. Jinak ale pokud pes žere trávu z blbosti, nebo prostě jen, protože mu to chutná (náš knírač, dokud byl naživu se pravidelně popásal na mladém sladkém obilí - prostě mu to chutnalo a nikdy z toho nezvracel) tak na tom podle mě taky nic špatného není.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 14:07
- Nahlásit
Na poradně našeho pana doktora jsem četla tento dotaz a je tam i odpověď.
Dobrý den, máme rok a půl starého psa ND, velice dobře prospívá, krmíme Eukanubou s přídavkem vařeného masa, v posledních týdnech denně požírá trávu,kterou 1-2x týdně vyvrhne. Krmili jsme 2x denně, nyní ranní dávku odmítá, večer žere dobře, též stolici má v pořádku. Je toto chování v normě ? Děkuji za informaci.
bonoda reaguje:10. 5. 2006 (19:48) X Dobrý večer, požírání trávy svědčí o tom, že Váš pes si potřebuje pročistit trávicí trakt. Možná je také překyselený, může mít pocit jako když Vás pálí žáha a tímto způsobem se tohoto pocitu chce zbavit.
Doporučoval bych Vám přidat vlákninu (Lepicol, Psyllium),
případně začít chvíli podávat preparáty snižující aciditu žaludku (Anacid, Rennie, Maalox).
Podívejte se do rubriky výživa. Osobně při frakvenci 1-2 do měsíce bych zůstal klidný, ale 1-2x týdně se mi zdá trochu často a měl bych obavu z možnosti neadekvátní tvorby plynů a torze...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2006 14:14
- Nahlásit
Frog
Díky....Brut trávu žere, ale nezvrací po ní...ještě se zkusím zeptat u veta ( jiného).
|