| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 21:53
- Nahlásit
Chci se zeptat, jestli používáte biotin, který vyrábí nějaká "psí značka" nebo ho kupujete v lékárně, myslím ten lidský? Nebude to stejné?
Když jsem se dívala na stránky s vitamíny pro psy, tak tam se ceny za 60 tablet pohybovaly i přes 500kč.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 22:31
- Nahlásit
[b]Verca[/
Nekoukej na cenu za počet tablet,ale na to,kolik jednotek biotinu je v kile.Ve zverácích mi nabízeli biotin do stovky,ale obsahoval 50 000 jednotek v kile.Což je na nic.Jinde mi nabídli 250 000 jednotek za dvě stovky,což je sice lepší,ale taky nedostačující.Nakonec jsem objednala biotin od nutriPETS.V kile je obsaženo 1 500 000 jednote(mcg) a 100 g(30 tablet) stálo 605 Kč.Dostala jsem k němu letáček,kde jsem se dozvěděla,že se biotin dodává v pěti kvalitativních třídách.První je pro farmaceutickou výrobu,druhá a třetí pro potravinářskou a čtvrtá a pátá pro krmivářskou.V první kvalitě je biotin rozptýlen rovnoměrně a je ho stejně v každém gramu,u páté kvality je množství hrozně rozdílné a někde je ho spousta a někde není.Takže biotin koupený v lékárně bude mnohem kvalitnější než ze zveráku.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 06:27 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Já jsem kupovala lidský biotin, bylo tam 100 tabletek a stál asi 120 Kč. Ale dávala jsem ho jen při výměně srsti štěněčí za dospělou, protože nás to postihlo uprostřed zimy, chtěla jsem to nějak urychlit.
Jinak běžný línání zvládáme bez doplňků, tedy vlastně teď dávám už víc jak měsíc pangamín bifi plus.
Ten biotin byl tento:
http://www.lekarna.cz/p/vitaminy-mineraly/natures- bounty-biotin-tbl-100x300mcg/
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 07:21
- Nahlásit
já jsem taky kupovala ten lidský.....ono na těch "medikamentech" pro zvířata si firmy udělaly obrovský kšeft, všechno pro naše mazlíčky je dražší, než kdybychom to kupovali sobě. Už jen to krmení.....zkuste si to schválně spočítat....prožerete za měsíc 1500 kč? Já teda ne
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 08:53
- Nahlásit
biotin vercaje jen jeden. Je to vitamín H tak je jedno zda je vyráběr pro člověka nebo zvíře. Ty dražší jsou většinou zahraniční.Důležité je kolik jednotek biotinu obsahuje.
|
LeJa
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:02
- Nahlásit
No nevím kolik je v tom výrobku jednotek, ale našla jsem výrobek firmy Caress- 8 in 1 - Caress biotin extra 125tbl. za necelé 200Kč a 500tbl. za necelých 500Kč.
Zkus se podívat na www.allpet.cz no a uvidíš sama.
Teď na to koukám a je tam biotinu 1250mg/kg.Ale nevím jestli je to dost nebo málo.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:15
- Nahlásit
fromeli
a kolik obsahoval ten lidský biotin?
|
ira
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:21
- Nahlásit
Biotin od Natures Bounty obsahuje 300mcg biotinu v jedné tabletě,tj. přepočetno na 100g je to 200mg účinné látky.
Lékárna Pinie Ostrov u K.V.
P.S: cena za 100 tbl. je 110,-
|
ira
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:22
- Nahlásit
Pozor na rozdíl mezi mcg (mikrogramy) a mg (miligramy ). Dost se to laikům plete !!
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:29
- Nahlásit
ira
když pro člověka je doporučené množství 30 mcg (jestli jsem četla dobře), kolik je doporučené množství pro psa (na kilo)?
respektive můžu to dorovnat tím, že mu jich dám víc?
můžu ho biotinem předávkovat?
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:48
- Nahlásit
Biotin je vitamín rozpustný ve vodě,proto ho předávkovat nelze.V těle se drží max.26 hodin,proto je důležité pravidelné podávání.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 17:08
- Nahlásit
dorfa
já vím, že je jen jeden biotin, jen jsem nevěděla, jak to pojmenovat, jestli ho můžu koupit v lékárně nebo ve zveráku, jestli pro zvířata, je tam třeba přidána nějaká látka na "strávení" atp. Prostě jsem vůbec netušila, tak jsem se zeptala.
Jinak všem moc děkuji. Taky si myslím,že ve zvířecích obchodech je to jen předražené a platí se za značku (ovšem jak všude, že?)a za to, že je to pro naše miláčky.
Chci na výstavu, tak jsem chtěla tu srst vyživit i zevnitř. Potřebuji tedy těch 1 500 000 jednotek na kilo nebo stačí méně a kolik?;)
Evik
No já 1500 kč určitě prožeru.
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 18:42
- Nahlásit
Já mám Biosil, je to pro lidi, na vlasy,plet a nehty a obsahuje to taky vitamín H V lékarně mi nabízeli ruzné drahé vitamíny, Centrum a takový, a já si pak ukázala na tento, a byl levnej a navíc obsahoval nejvíc Hčka ze všech léku, co mi nabízela
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 12:23 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit
tak v tom mám teď trochu zmatek
kolik vy dáváte psovi biotinu na kilogram živé váhy?
Azoráček
kolik obsahuje ten Biosil?
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 12:53
- Nahlásit
pro člověka je doporučeno 150 mikrogramů biotinu na den. Průměrný člověk se počítá, že váží 70 kg, z toho bych si trojčlenkou spočítala kolik dát svému pejsovi podle jeho váhy.
Ale moc bych neočekávala velké zlepšení s línáním.pes si tu srst vyměnit musí s tím se prostě nedá nic dělat. A doplńky pro zvířata je stejně velký kšeft jako doplňky pro lidi - dávala bych to jen ve skutečně odůvodněných případech!
|
ira
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 15:40
- Nahlásit
Biosil plus obsahije v jedné tbl. 150 mikrogramů vit.H (Biotinu ),ještě navíc panthenol 6 mg, zinek 7,5mg a křemík 15 mg.
|
Azoracek
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2006 18:55
- Nahlásit
Iro díky za odpověd
|