| Autor |
Zpráva |
Hanna
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:09
- Nahlásit
chtěla bych se dozvědět,jaký je názor na tohle:mám fenku,která ma rakovinu mléčných žláz,není na tom moc dobře,ještě jí i chodí,je milá,ale už začíná hubnout a tak..za 14 dní má termín na očkování proti vzteklině,ale nevím jestli jí to třeba v tomto stavu nemůže ublížit..nechci ji ale zase očkování nechat propadnout,protože nevím jak dlouho tu ještěs náma bude..díky za radu..
Hanna
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:25
- Nahlásit
Hanna
Mně jednou doktor říkal, že z důvodů legislativních je očkování proti R povinné každý rok, ale ve skutečnosti prý imunita trvá minimálně dva roky. Tehdy jsme očkování prošvihli kvůli hárání -háravky se očkovat nesmějí - pak měla štěňata - březí a kojící feny se také neočkují - takže očkovaná pak byla až asi za rok a půl od posledního.
Takže já bych na Vašem místě neočkovala - oslabí ji to - a o razítko už Vám asi nejde, na žádné akce už s ní asi nechodíte...
|
Hanna
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:32
- Nahlásit
víš v čem je problém?že mě jde jen o to razítko..momentálně jsme totiž na britských ostrovech /pracuju zde/ a kdyby se něco semlelo a musela bych se rychle vrátit do čech,tak mi ji bez razítka nepustí ven z anglie..jediný řešení by pak bylo nechat ji utratit a to je to co mě trápí..
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:32
- Nahlásit
Podívejte se do očkováku na název/výrobce použité vakcíny a zkuste najít na internetu, jak dlouho "drží". Já to nesleduji, protože podle zákona se přeočkovává jednou za rok, i když výrobce vakcíny uvede, že jeho vakcína drží tři roky. Vzteklina se musí očkovat inaktivovanou vakcínou, je to předpis SVS, takže fence onemocnění po očkování nehrozí. Mohlo by jí ale zbytečně oslabit imunitní systém. Nejsem veterinář, berte to ode mně pouze jako základní info.
|
Hanna
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:36
- Nahlásit
zeptám se dnes veterinářky,ale někdy mám větší důvěru ve zkušené pejskaře..navíc tady jsemv cizině
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 12:37
- Nahlásit
Hanna
můj příspěvek byl pozdě...
Tak tohle bude jenom na tvém rozhodnutí. Neodvážím se poradit. Vím, že u dlohodobě nemocných lidí se očkuje taky, prostě někdy není na vybranou...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 13:03
- Nahlásit
Aha, tak to je problém... to musí asi poradit doktor, zvolit to nejmenší zlo.
|
haha
|
# Zasláno: 11 Led 2006 15:18
- Nahlásit
Hanna
asi bych se domluvila s vetem ať dá razítko bez očkování snad by to šlo ne?
|
Hanna
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 15:59
- Nahlásit
taky nápad..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2006 16:19
- Nahlásit
Hanna
Starej pes znamych mel necekane bourlivou alergickou reakci na ockovani - to bylo vloni, malem neprezil. Vzhledem k veku(brzy 10 let) se mu vet neodvazil letos ockovani podat. Takze pes ma nyni razitko v ockovaku i bez ockovani....
Pokud je vet i za channelem normalni, placne ji tam stempl a nebude ji vystavovat zbytecnemu riziku... Snad...
|