| Autor |
Zpráva |
Hafanka
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2019 19:29
- Nahlásit
Zdravím.
Potřebuji zkušenosti lidí co si se psem zažili panostitidu, aby mi přesně popsali jak to probíhalo, kdy to začalo a kdy to skončilo. Jak psovi ulehčili průběh atd.
Mám půl roční fenu molosse, před dvěma týdny začala kňučet a otáčet se k zadním nohám, jeli jsme hned na veterinu, pod narkózou se udělali komplet rtg celého těla, kromě hlavy, vše ok, klouby perfektní, byli jsme u ortopeda v Bohumíně, dostala antibiotika a Meloxicam 1/4 tbl denně. Po 14 dnech absolutně žádný posun nikam. Je na tom stejně. Naříká, nemůže se pořádně zvednout, nohy má slabé, třesou se jí, dělá mini kroky, vyvenčí se a jde si lehnout. Sehnala jsem si paní z SK co tohle se svým psem už řeší 3 měsíce! Úplně stejný průběh jako my, pes se až po dvou měsících trochu začal lepšit a dnes mi psala, že ráno opět pes ležel, nedokázal se zvednout a řval bolestí. O panostitidě jsem četla mnoho, jak mladí psi kulhaj a střídají končetiny, ale tohle co prožíváme my a paní na SK mi přijde jako něco šíleného a ne panostitida.
Děkuji za reakce.
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2019 08:15
- Nahlásit
Vaší fenky je mi líto. A veterinář Vám řekl, že to je panostitida?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2019 09:02
- Nahlásit
No znám to osobně od známých psů, ale to byly mnohem lehčí typy, takže to bylo fakt jen kulhání. Ale mýho psa taky kdysi léčili chvíli na panostitidu, i když mu pak bylo něco jinéhoa a co jsem pochopila, je to zánět kosti, což u molosse, kdy ta zanícená kost musí nést takovou váhu, má určitě projevy jiný.
Asi by to chtělo změnit krmení. Zkuste doktora Šťourače od dog, myslím, že by vám mohl poradit, má stránky.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2019 09:15
- Nahlásit
znám dogáka, který panostitidou trpěl dost dlouho, ale po celou dobu sice hodně kulhal - ale chodil a byl hravý a aktivní. Takto šílený průběh ani z vyprávění neznám...
Spíš bych hledala jinou diagnózu - ty různé klíštěcí nemoci mívají rozličný průběh a někdy hodně blbý... Nechte otestovat psa na nemoci přenášené klíšťaty (test existuje, veterinář by to měl bez problémů otestovat)
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2019 11:21
- Nahlásit
Spíš bych hledala jinou diagnózu
Taky mě to právě napadlo, že to může být i něco úplně jiného.
Kolegyně měla labradorku, která trpěla na jakési zúžení hrtanu, kvůli kterému měla záchvaty (nemohla dýchat), ale vete řekl, že epilepsie, tak chudák žrala léky na epku, až nakonec skončili na klinice AA vet v Praze na Zahradním městě a tam odhalili skutečný problém a fenu asi ve 12 letech odoperovali. Ještě pak žila přes 2 roky.
Někdy je těžké určit skutečnou diagnózu, ale dobrý a zkušený doktor uvažuje v širších souvislostech a ty možné varianty ho napadnou, takže pak udělá i příslušné testy a vyšetření.
Doporučovala bych zkusit se procpat na nějaké renomované pracoviště.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2019 12:18
- Nahlásit
ABvet Bohumín?
jinak můj HW měl panostitidu, takřka na den přesně v půl roce, 1 a 1,5 roce, skoro nechodil, nejhorší byl ten první záchvat. Potíže trvaly tak měsíc (? - už je to hooodně let). Léčba medikamentózní žádná, klidový režim.
Už bych konzultovala s veterinářem
|