| Autor |
Zpráva |
Kristynaaa
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2016 16:07
- Nahlásit
Dobrý den,
mám na Vás otázku ohledně mého 7 mešíčního štěněte pitbulla - pejska.
Před 14 dny jsem zpozorovala kulhání na pravou přední nohu. Bylo to na cvičáku, když si hrál s ostatními psy a kulhání bylo horně mírné.
Poté jsem si dalšího kulhání všimla asi za 4 dny, když jsme byli venku s jiným pejskem, ale to už na tu pravou přední nohu vyloženě padal.
Většinou se to projeví až se trošku uklidní a jde v klidu. Následně za pár dní kulhal na levou přední a při jakékoliv víc namáhavé aktivitě kulhá... buď na pravou, nebo levou přední nohu.
První vet nám řekl, že má být týden v klidu a jen na vodítku, ale jelikož neměl rentgen tak jsem jela k jinému vetovi a ten mu ho zase nechtěl udělat.. když ho prohmatával, tak nejevil žádně známky bolesti a nebylo nic zlomené. Když jsem mu řekla, že mám podezření na panostitidu (nemusí se týkat jen velkých plemen) tak řekl, že by měl nateklé mandle, bolel by ho konkrétní kloub a taky by se na rtg nemuselo vůbec poznat. Takže nám dal injekci proti bolesti a sirup 1x denně -večer. Máme přijít na kontrolu ve čt. Prý je to asi rychlým růstem a může to trvat až do 18 měsíce.
Co si o tom myslíte? Mám jít k jinému vetovi aby mu udělal rtg? Tím se přece nic nezkazí ne? Díky za všechny rady.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2016 16:17
- Nahlásit
Kristynaaa
Musite jit k ortopedovi ktery vi co dela a v takovemhle pripade napriklad udela rtg ramen jestli to nahodou neni OCD.
Jo a panostitida se taky diagnostikuje rtg.
|
Kristynaaa
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2016 17:30
- Nahlásit
Maya Dobře díky, uvidím pokud mu to nebude zase chtít udělat nas vet na kontrole tak pojedu jinam.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2016 06:32
- Nahlásit
Když jsem mu řekla, že mám podezření na panostitidu (nemusí se týkat jen velkých plemen) tak řekl, že by měl nateklé mandle, bolel by ho konkrétní kloub a taky by se na rtg nemuselo vůbec poznat.
tak ti nevím...můj pes teda oteklé mandle neměl a nebolel ho žádný kloub, ale kost jako kost, uprostřed. A na rtg to taky poznat bylo (teda dodatečně to konstatovali v rámci rtg DKK)
o panostitidě zrovna na bulích stránkách : http://natureofunique.webnode.cz/co-bychom-vam-cht eli-rict-/panostitida/
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2016 09:48
- Nahlásit
Kristynaaa
Otazka je jeste vyhodnoceni rtg, co myslite ze tam obycejny vet pozna? To chce proste ortopeda, sama byste si taky asi nenechala lecit podobnej problem od obvodaka.
|
Kristynaaa
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2016 13:03 - Změnil/a: Kristynaaa
- Nahlásit
Neumi Takže když ho vet prohmatával tak ho to bolelo? ta kost? Slyšela jsem i případ, kdy NO nejevil žádné známky bolesti při prohmatávání, nic ho nebolelo..
Maya Těžko říct, ale je nejlepší v okolí, všichni si ho chválí a vypadá, že se fakt vyzná (narozdíl od jiných vet, které jsem navštívila). Sám mi říkal, že zrovna jednu panostitidu dnes diagnostikoval a setkává se s tím dost často. Dokonce mu tam přišel i kokršpaněl, nebo podobné ''menší'' plemeno s panostitidou...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2016 13:13
- Nahlásit
Kristynaaa
Ano to verim ze bez rtg, kterym se panostitida diagnostikuje, klidne muze diagnistikovat panostitidu deseti psum denne
Ale komu neni rady tomu neni pomoci, rady se vam dostalo a ted je to vas boj
Akorat se muzete modlit aby pes mel skutecne panostitidu a ne neco horsiho jako treba OCD a nebo DLK kdyz mu doted nikdo ty nohy ani neztentgenival
|
Kristynaaa
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2016 13:27
- Nahlásit
Maya Nikdo tady neřekl, že ostatním psů RTG nedělal... jak jsem psala, pojedu na kontrolu a uvidím co mi řekne, už mám vyhlídlého ortopeda v Brně, protože ten RTG chtit určitě budu.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2016 13:36
- Nahlásit
Kristynaaa
Tak kdyby delal bezne rtg pri podezreni na panostotidu tak jak se to ma, tak by ho udelal i vasemu psovi a nelecil by ho bez diagnozy metodou pokus omyl.
Ale tak hlavne ze psa uvidi odbornik a preju at to fakt neni nic horsiho.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2016 13:39
- Nahlásit
Kristynaaa
koho mate vyhlidlyho?
|
Kristynaaa
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2016 13:53
- Nahlásit
Maya On totiž tvrdí, že panostitida to není a když jsem mu řekla at mu ten rentgen i tak udela, tak rekl, ze nema podezreni, ze to delat nebude... Díky, ja se modlim, aby to nic nebylo.
cernej caj tady je odkaz http://www.snasil.cz/index.php/cs/nase-sluzby-vete rinarni-ordinace-brno/ortopedie.html
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2016 14:16
- Nahlásit
Kristynaaa
tak tam snad budete spokojeni, snasil mi operoval v rijnu fenu
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2016 14:17
- Nahlásit
Ty voe vas je tu zas odbornic se divim, ze neusporadate koncilium a nevylecite ho samy
|
Kristynaaa
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2016 14:27 - Změnil/a: Kristynaaa
- Nahlásit
cernej caj Slyšela jsem na něj samé dobré ohlasy, tak snad jo
zbrnd Další odborník do party? nebo jen kecal?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2016 15:20
- Nahlásit
Kristynaaa
odbornic je tu jiz dost i beze mne
|