Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kulhání při zátěži
Autor Zpráva
Kristynaaa
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2016 16:07
- Nahlásit

Dobrý den,
mám na Vás otázku ohledně mého 7 mešíčního štěněte pitbulla - pejska.
Před 14 dny jsem zpozorovala kulhání na pravou přední nohu. Bylo to na cvičáku, když si hrál s ostatními psy a kulhání bylo horně mírné.
Poté jsem si dalšího kulhání všimla asi za 4 dny, když jsme byli venku s jiným pejskem, ale to už na tu pravou přední nohu vyloženě padal.
Většinou se to projeví až se trošku uklidní a jde v klidu. Následně za pár dní kulhal na levou přední a při jakékoliv víc namáhavé aktivitě kulhá... buď na pravou, nebo levou přední nohu.
První vet nám řekl, že má být týden v klidu a jen na vodítku, ale jelikož neměl rentgen tak jsem jela k jinému vetovi a ten mu ho zase nechtěl udělat.. když ho prohmatával, tak nejevil žádně známky bolesti a nebylo nic zlomené. Když jsem mu řekla, že mám podezření na panostitidu (nemusí se týkat jen velkých plemen) tak řekl, že by měl nateklé mandle, bolel by ho konkrétní kloub a taky by se na rtg nemuselo vůbec poznat. Takže nám dal injekci proti bolesti a sirup 1x denně -večer. Máme přijít na kontrolu ve čt. Prý je to asi rychlým růstem a může to trvat až do 18 měsíce.
Co si o tom myslíte? Mám jít k jinému vetovi aby mu udělal rtg? Tím se přece nic nezkazí ne? Díky za všechny rady.

Maya
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2016 16:17
- Nahlásit

Kristynaaa
Musite jit k ortopedovi ktery vi co dela a v takovemhle pripade napriklad udela rtg ramen jestli to nahodou neni OCD.
Jo a panostitida se taky diagnostikuje rtg.

Kristynaaa
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2016 17:30
- Nahlásit

Maya Dobře díky, uvidím pokud mu to nebude zase chtít udělat nas vet na kontrole tak pojedu jinam.

Neumi
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2016 06:32
- Nahlásit

Když jsem mu řekla, že mám podezření na panostitidu (nemusí se týkat jen velkých plemen) tak řekl, že by měl nateklé mandle, bolel by ho konkrétní kloub a taky by se na rtg nemuselo vůbec poznat.

tak ti nevím...můj pes teda oteklé mandle neměl a nebolel ho žádný kloub, ale kost jako kost, uprostřed. A na rtg to taky poznat bylo (teda dodatečně to konstatovali v rámci rtg DKK)

o panostitidě zrovna na bulích stránkách : http://natureofunique.webnode.cz/co-bychom-vam-cht eli-rict-/panostitida/

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2016 09:48
- Nahlásit

Kristynaaa
Otazka je jeste vyhodnoceni rtg, co myslite ze tam obycejny vet pozna? To chce proste ortopeda, sama byste si taky asi nenechala lecit podobnej problem od obvodaka.

Kristynaaa
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2016 13:03 - Změnil/a: Kristynaaa
- Nahlásit

Neumi Takže když ho vet prohmatával tak ho to bolelo? ta kost? Slyšela jsem i případ, kdy NO nejevil žádné známky bolesti při prohmatávání, nic ho nebolelo..
Maya Těžko říct, ale je nejlepší v okolí, všichni si ho chválí a vypadá, že se fakt vyzná (narozdíl od jiných vet, které jsem navštívila). Sám mi říkal, že zrovna jednu panostitidu dnes diagnostikoval a setkává se s tím dost často. Dokonce mu tam přišel i kokršpaněl, nebo podobné ''menší'' plemeno s panostitidou...

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2016 13:13
- Nahlásit

Kristynaaa
Ano to verim ze bez rtg, kterym se panostitida diagnostikuje, klidne muze diagnistikovat panostitidu deseti psum denne
Ale komu neni rady tomu neni pomoci, rady se vam dostalo a ted je to vas boj
Akorat se muzete modlit aby pes mel skutecne panostitidu a ne neco horsiho jako treba OCD a nebo DLK kdyz mu doted nikdo ty nohy ani neztentgenival

Kristynaaa
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2016 13:27
- Nahlásit

Maya Nikdo tady neřekl, že ostatním psů RTG nedělal... jak jsem psala, pojedu na kontrolu a uvidím co mi řekne, už mám vyhlídlého ortopeda v Brně, protože ten RTG chtit určitě budu.

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2016 13:36
- Nahlásit

Kristynaaa
Tak kdyby delal bezne rtg pri podezreni na panostotidu tak jak se to ma, tak by ho udelal i vasemu psovi a nelecil by ho bez diagnozy metodou pokus omyl.
Ale tak hlavne ze psa uvidi odbornik a preju at to fakt neni nic horsiho.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2016 13:39
- Nahlásit

Kristynaaa
koho mate vyhlidlyho?

Kristynaaa
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2016 13:53
- Nahlásit

Maya On totiž tvrdí, že panostitida to není a když jsem mu řekla at mu ten rentgen i tak udela, tak rekl, ze nema podezreni, ze to delat nebude... Díky, ja se modlim, aby to nic nebylo.
cernej caj tady je odkaz http://www.snasil.cz/index.php/cs/nase-sluzby-vete rinarni-ordinace-brno/ortopedie.html

cernej caj
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2016 14:16
- Nahlásit

Kristynaaa
tak tam snad budete spokojeni, snasil mi operoval v rijnu fenu

zbrnd
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2016 14:17
- Nahlásit

Ty voe vas je tu zas odbornic se divim, ze neusporadate koncilium a nevylecite ho samy

Kristynaaa
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2016 14:27 - Změnil/a: Kristynaaa
- Nahlásit

cernej caj Slyšela jsem na něj samé dobré ohlasy, tak snad jo
zbrnd Další odborník do party? nebo jen kecal?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2016 15:20
- Nahlásit

Kristynaaa
odbornic je tu jiz dost i beze mne

Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání