| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2014 15:28
- Nahlásit
Myslím, že to tu před časem někdo i zmiňoval, že když je průjem tak se může stát, že oblíbená a léty osvědčená rýže nemusí zabrat. Je to tak. Vyzkoušeno na "vlastní" kůži. Neboli u naší fenky paradoxně tahle klasika nepomohla, naopak udržovala spíše setrvalý stav.První den měla feňule průjem. Podle mě vycházející z dietní chyby /nesedla jí ovařená zelenina-něco jí tam vadilo, ač je jinak popelnice co zbouchá cokoliv/. I proto jsem jí večer nedala hladovku, ale trošku rýže. Nezabralo to, ve čtyři v noci zas přišly potíže, takže ráno nedostala už nic. Přes den přišla vodová konzistence. Ale psová čilá, bojovná, v pohodě. Takže pořád hladovka a pak následovala zas rýže. Suchá. Nechtěla (hm, věděla narozdíl ode mne proč), brala jsem to tak, že nechce, protože druhý pes měl v misce flákotu, takže to bere jako bojkot. Zkusila jsem tedy aspoň rýži s mrkví. Do toho už šla (takže jsem to furt brala jako, že jí šlo o to nemít jen tu suchou rýži) . leč hodilo nás to zase zpátky. Smecta nepomohla. Takže jsme zajeli za veterinářem, teplota nebyla, zjistil podrážděný žaludek (rýže????) dostala KAOLINOVÉ TABLETY - kdo nezná (jako já), tak bezva věc, zabralo to suprově a hned a 4 konzery od Hilsu, kde je vše namasakrované na atomy. Přišlo okamžitý zlepšení či spíš hned srovnání do původního stavu. Takže jsem si řekla, že se podělím s ostatními o zkušenost, že ne každýmu psovi ta rýže musí nutně pomoci. Myslím, že kdybych bývala místo ní uvařila to kuřecí prso a rozšmelcovala ho, jak mi radila Fifi, že by to bývalo bylo zafungovalo mnohem líp. Případně jak doporučuje i MVDr. Štourač - rozmašírovaný brambory. Já jsem pak ještě pár dní před jídlem podávala zralý rozmačkaný banán, který je v takových případech taky dost nápomocný. Měla jsem kdysi odzkoušeno, že pomáhal při zvracení, u průjmu jsem se trochu bála, ale jo nevadil, pomohl.
Takže tak, prostě info pro ostatní.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2014 17:38
- Nahlásit
No a není tedy fenka citlivá na obilniny?
Jinak já když vím, že je to z něčeho sežraného, začnu vždycky hladovkou. Minimálně 24 hodin absolutně nic. Klasiku Smectu používám s úspěchem, teď jsem koupila ten hit EnteroZoo, tak uvidíme, až to vyzkoušíme...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2014 19:58
- Nahlásit
Já už to ověřila taky, pokud chci psovi spolehlivě rozhodit žaludek místo uklidnění, dám mu rejži s kuřecím masem. Pro Mařku je to přesný opak dietního, uklidňovacího jídla. Se Smectou velká spokojenost.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2014 20:25
- Nahlásit
corgi
No a není tedy fenka citlivá na obilniny?
ta je alergická tak leda na to, že nemá jídlo
ne jí fakt zpravidla nic problém nedělá. Jediný co podezřívám je tepelně opracovaná cuketa, která možná ten problém způsobila /syrová nastrohaná neva/. Jinak fakt může cokoliv z toho co zatím jedla. I tu rýži předtím měla a nic to neudělalo.
Já právě doteď i když naštěstí moc příležitostí nebylo, přesně stejný postup, hladovka, a pak rýže, pak rýže s mrkví a pak přidat libové kuřecí prso.
Jak vidno - nefunguje to vždy. A i to prý právě MVDr. Štourač zmiňoval na nějaké přednášce
Gerda
mu rejži s kuřecím masem.
aha ! takže taky
tady ta rejže udělala medvědí službu, věřím tomu, že dát na Fifinu a na samotnou Bubici, bylo by to bývalo lepší. Že jen to čistý libový maso, bez ničeho rozmasakrovaný na prť by líp žaludek vzal a není to ostatně u masožravce až tak nelogický.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2014 21:11
- Nahlásit
Ono tohle bude asi, jako vse u psu, silne individualni (znam furu psu, kterym klasicka dieta varena pomohla). Ale dobry vedet, ze nekterymu psovi se rejzi spis pritizi. Kor kdyz v posledni dobe tech sracko-blitek mezi psama lita hodne.
Ja mela srajdu u cubek tedy jen parkrat, doslova - jednou vcetne bliti (darek - uzeny, zrejme zatuchly veprovy usi). Zeblity z podoby (vypadalo to, ze blijou snad hovna, vypadalo to tak, i to tak bylo citit), prubezne i prujem - fuuuj, nikdy vic uz tyhle pochutiny nedostaly.
Dat jim 24 hladovku, tak by zvracely dal, z hladu, jak mely zaludek podrazdenej. Takze stacilo jen vynechat jejich lehkou snidani, odpoledne kazda kousicek bananu uzralyho, za hodinku to samy a vecir prave rozmasakrovany uvareny kureci prso bez kuze, kazda jen hrsticku. Kdyz to bylo dobry, tak pak dalsi hrst. I to je dulezity, dle myho, davkovat krmeni v takovych pripadech fakt po trosickach, aspon dva dny.
Gerda
Zdravime Maryji!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2014 08:28
- Nahlásit
PetraK
Tak zajímavý vědět, sice jsem to nikdy nepotřebovala, u nás tak maximálně byl normální jednorázový průjmik nebo blití, ale člověk nikdy neví. Když měl Kim ucpaný střeva, tak jsem akorát tak mohla hledat na netu ve fofru, protože jsem taky vůbec netušila dopředu co na to.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2014 09:18
- Nahlásit
Fifi
. Ale dobry vedet, ze nekterymu psovi se rejzi spis pritiz
no přesně. Mě by to nenapadlo, kdyby se o něčem podobném tady před časem někdo nezmiňoval - možná zrovna právě corgi??? - nevím. a navíc si myslím, že to taky může být rozdílný i u jednoho psa tím, čím to bylo způsobeno. Tohle byla podle mě dietní chyba - podráždilo jí to žaludek a tím pádem ta rýže je možná pro psa - jako masožravce - v tuhle chvílí naopak zátěž??? Možná , kdyby to bylo virový, reagovala by jinak. A pomohlo by to spíš než naopak to maso.
Dat jim 24 hladovku, tak by zvracely dal, z hladu, jak mely zaludek podrazdenej.
No to u ní právě bylo jednu chvilku taky,
Takze stacilo jen vynechat jejich lehkou snidani, odpoledne kazda kousicek bananu uzralyho, za hodinku to samy a vecir prave rozmasakrovany uvareny kureci prso bez kuze, kazda jen hrsticku. Kdyz to bylo dobry, tak pak dalsi hrst.
Já se toho banánu bála - vzhledem k tomu průjmu. Na zvracení mám ozkoušeno, že fungá, ale u průjmu jsem nevěděla - a i jsem to tuhle psala Vero, no teď už odkoušeno mám, že i u průjmu to jde. Ad to maso, prostě je to pro psa přirozenější, líp to zpracuje, než tu rejži. Paradoxní je, že zrovna ona, popelnice a bufetářka, strojek na jakýkoliv žrádlo, zareagovala takhle.
I to je dulezity, dle myho, davkovat krmeni v takovych pripadech fakt po trosickach, aspon dva dny.
to natuty. Ani nemusí být jedinec nemocný, já si tuhle dala půsta a pak jsem to přepískla při prvním jídle a nestačila se divit
Maya
dyž měl Kim ucpaný střeva, tak jsem akorát tak mohla hledat na netu ve fofru, protože jsem taky vůbec netušila dopředu co na to.
aj jaj! taky průser. A co se dává?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2014 09:48
- Nahlásit
PetraK
no veterinář radil olej, jenže samotnej olej do psa moc nedostaneš, na netu pak bylo mlíko, ale to vím, že mu nic nedělá, tak to jsem ani nezkoušela, nakonec jsme skončili u sardinek v oleji, ale stejně to nepomohlo, až kapačky, ale někomu to pomůže
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2014 09:57
- Nahlásit
Maya
Hm, tak to jsem si tak nějak myslela. Přemýšlím, jestli by se nenašla bylina nějaká, vím, že jakýsi čaj pro lidi je, ale nevím z čeho.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2014 11:59
- Nahlásit
Maya
no veterinář radil olej, jenže samotnej olej do psa moc nedostaneš
nám se to podařilo a olej pomohl, kromě toho jsme ještě mazali olejem zadek, páč u nás to bylo z vařených kostí (si to nějak moc nepamatuju, je to už dvacet let a bylo to po smrti babičky, než jsme vyřešili přesun).
Ten zadek bych možná mazala i při průjmu (stejně jako u dětí)
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2014 16:55
- Nahlásit
Maya
Mně se začal pésa už "stařecky" ucpávat - co mu dřív udělalo tvrdší bobek, z toho už má teď zácpu. Pochopila jsem to, až když byl celý den ucpaný, tlačil a nic. Vetka radila "klystýr" z teplé mýdlové vody s olejem, vpravit to opravdu hluboko a pokud možno ještě držet uvnitř. Olej bych si mu dát netroufla, játra nabořená a sklony ke "slinivkaření". V lékárně jsem druhý den koupila glycerinové čípky, dřív se dělaly pro děti, teď už jen pro dospělý, takže nožíkem udělat půlku nebo třetinu podle velikosti a vpravit opět co nejdál dovnitř. Dobrou chuť, pokud právě obědváte
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2014 08:28
- Nahlásit
corgi
No Kim neměl zácpu, ale doslova zabetonovaný střeva, nemohl skoro ani chodit, naříkal bolestí a tak, klystýrů mu dělali několik na veterině a nepomohlo to, až fakt ty kapačky skoro po tejdnu, čípky mě teda nenapadly a ani vet nic neříkal, tak taky dobrý vědět, že na nějakou větší zápcu můžou zabrat.
|