Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Malý abchazský tulák, první pomoc!
Autor Zpráva
Hančule
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2014 16:55
- Nahlásit

Dobrý den,

nevím na koho se obrátit, jsem zoufalá. Pobývám v Abcházii a zde není žádná veterinární pomoc.
Je zde spousty toulavých psů a mezi domy žije fenka se štěňátkem, které bylo doposud v pořádku. Chodím je krmit, krmí je i jiní lidé.
Jenže teď už druhý den štěně vydává písklavé zvuky, jakoby mu něco uvízlo v krku. Štěně se nedá chytit, pokouším se o to, ale bez výsledku. Matka se ke mně jde normálně pomazlit, ono nikoli. Hrozně ráda bych mu pomohla, ale nevím jak. Kdybych ho alespoň mohla nějak chytit a podívat se, co je za problém. Přijde mi, že se ani nemůže najíst. Přinesla jsem mu mělkou stravu, ale lapl hubičkou do prázdna, nebyl schopen ji sebrat a poté se ji snažil čumákem přebírat.
Jak jej nejlépe chytit? Jsou zvyklí, že k lidem nesmí, dospělí si to dovolí, štěňata ne. Pokud bude mít uvízlou kůstku (kterou mu někdo možná dal), co mám dělat?
Je možné mu nějak pomoci bez veterinární pomoci?

Jsme zoufalá, nemohu se tady na to jen tak koukat.

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2014 21:02
- Nahlásit

Hančule
Uf, no každá rada drahá...
Od feny už nepije?
Nemá průjem, nezvrací?
Jak jej nejlépe chytit? Na jakou vzdálenost přijde?

Hančule
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2014 12:33
- Nahlásit

Děkuji Vám za odpověď (alespoň někdo), včera se zaběhl na druhou stranu silnice a hýkal tam, tak jsem za ním šla přišli tam za mnou dva manželé. Přišlo mi to jak zázrak, podařilo se nám ho odchytit a odvezli ho k nějakému známému doktorovi. Řekli mi, že mi dají vědět, jak to s ním dopadlo. Měli podezření na zaskočenou kůstku nebo vzteklinu, ale myslím, že kdyby měl vzteklinu, choval by se jinak. Doufejme, že to vše dobře dopadne Mám strach se jít zeptat...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 10:31
- Nahlásit

Hančule

Hančule
Člen # Zasláno: 10 Kvě 2014 08:02
- Nahlásit

Děkuji vám za odpověď, opravdu jsem se pobavila, ale vidět to na vlastní oči, jak to tu chodí, asi byste se nesmáli. Koukám, že tady se lidi začínají realizovat stejně jako na Facebooku.

Pokud tedy nevíte a nemáte chuť poradit, prosím, neodpovídejte.

Já si myslím, že když začneš používat chlavinku, pochopíš, co jsem se ti snažil sdělit, jak vidno jiní to pochopili.
A pokud nechceš odpovědi, tak se neptej, vem všechny abchazský tuláky, zavez je do Suchumi třeba, tam je nalož do letadla a pošli je na dobírku třeba Vlčáčkový.

danajasa
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 18:21
- Nahlásit

zbrnd Ale no ták může po cestě pobrat něco tadydle aby se to vyplatilo) http://www.novinky.cz/domaci/328263-veterinari-var uji-pred-dovozy-psu-z-ciziny-hrozi-vzteklina.html

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2014 18:27
- Nahlásit

danajasa
to já raději dvezu všechny ty z východní asie, co tam jsou chovaný na maso a kožešinu :/

Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání