| Autor |
Zpráva |
pfufí
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2012 10:31
- Nahlásit
Máte někdo zkušenosti s jaterní dietou? Můžete doporučit granule, případně konzervy, říct, jak dlouho je pes či fena užíval, jaké měl konkrétně problémy a jak a jestli mu granule pomohly?
Všude nacházím barfaře, ale já do toho jít nechci, chci, aby byla dál nejlépe na granulích. Děkuji.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2012 10:35 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit
pfufí
já mám dobrou zkušenost s Hillsem, ale d/d, j/d - alergie na
potravní složku a jédéčka na klouby, podle mě je tahle značka
opravdu dobrá
Hills Canine l/d (dieta)
Indikace :Onemocnění jater. Hepatální encefalopatie. Portosystemický shunt. Onemocnění jater z nadměrného ukládání mědi.
edit:Kladné účinky krmiva :
-Snižuje zatížení jater.Snižuje hromadění amoniaku a následné CNS příznaky (hepatální encefalopatie. Napomáhá hojení a regeneraci jaterní tkáně.
- Předchází deficitu, který je u onemocnění jater běžný.
- Snižuje zpětné vstřebávání amoniaku (a jeho tvorbu) ve střevě.
- Omezuje portální hypertenzi a ascites.
- Předchází hypokalémii, která může vyvolat CNS příznaky.
- Předchází hromadění mědi v játrech.
- Redukuje oxidativní poškození buněk, které souvisí se závažností jaterního onemocnění
Doplňující informace :
Poskytuje kompletní vyváženou stravu pro rostoucí šťěňata, stejně tak jako pro dospělé psy
|
pfufí
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2012 12:17
- Nahlásit
Eninka
Díky, asi do těch hillsů půjdeme. Ale třeba bude mít ještě někdo zkušenosti další.
|
pfufí
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2012 19:28
- Nahlásit
Nakonec jsme se rozhodli pro Hill's granule, ale veterinářka nám dala i recepty na vařenou stravu, kdyby nechtěla žrát granule...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2012 19:33
- Nahlásit
pfufí
ale veterinářka nám dala i recepty na vařenou stravu, kdyby nechtěla žrát granule...
Whau, tak to je jedna z tisice. Muzes napsat, jaky vam dala rady na tu varenou jaterni dietu? - ze uz se to tu driv nekde probiralo..
|
pfufí
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2012 09:22
- Nahlásit
Já jsem se koukala, že probíralo, ale nikde jsem nenašla granule. Vyfotím, co nám doporučila a vložím to sem. Nechce se mi to přepisovat
|
pfufí
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2012 09:39
- Nahlásit
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2012 15:25
- Nahlásit
pfufítak esli tě ta cena nepoloží tak sou tu,ale nikde nenajdeš z čeho se to vlastně skládá tipuju že zaplatíš 500kč za jméno 50kč za pšenici kukuřici max sušený zemáčky a jinak v tom bude kousek šupinek z odpadu z rybárny jediná výhoda je že nemusíš vařit no http://www.pet-food.cz/diety/7276-hills-canine-l-d -prescription-diet-12-kg.html
|
andulicka
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2012 19:20
- Nahlásit
já používám ráda Trovet HLD, jak konzervy, tak granule...
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2012 22:07
- Nahlásit
andulickavidíš máš pravdu trovet mě nenapad
|
nevada13
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2012 07:04
- Nahlásit
My jsem krmili Purina VD Canine NF Renal Failure a zabrala téměř ihned - portosystémovy shunt.
|
pfufí
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2012 07:48
- Nahlásit
Děkuji, akorát jste mi řekli Purinu, Hill's a Trovet a jsem zase na začátku, protože si nevyberu Každopádně jsme koupili Hill's.
|
evarici
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2012 22:56
- Nahlásit
mám teď stejný problém s malou yorkšírkou, jdu se kouknout na Nutram, mají také diety a myslím, že dobré
|
evarici
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2012 23:06
- Nahlásit
http://www.svetkrmiv.cz/travici-trakt-a-jaterni-po ruchy/strana-3/
nejlevnější Trovet mi nabídla Heureka u firmy Svět krmiv
asi dobré budou hypoalergenní granule Brit care, mám je teď pro dospělé i štěňátka yorků
|
evarici
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2012 23:11
- Nahlásit
U Trovetu je hlavní složka kuřecí maso a rýže, koupila jsem štěňatům konzervy Rocco a je to kuřecí maso s rýží a calciem a chutnají.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2012 23:48
- Nahlásit
nejsem zastánce Hill´su , ale diety zejména jaterní má opravdu vynikající! Doporučuju
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2012 07:53
- Nahlásit
evarici
Ahoj mam cubu krysarika s shuntem a doporucuju ti z vlastni zkusenosti i po porade s dobrym vetem tohle: nedavej psovi granule, bud mu var a nebi mu davej konzervy, vyjde te to tak na 800/mesic ale pes bude lepsi, jakmile jsme davali grancle, hned sly dohaje ledviny, ta mokra strava je mensi zatez pro organismus kterej je uz tak zatizenej z te jaterni nemoci. Ja jsem vyzkousela hills, trovet i royal canin a u royalu jsem zustala, cuba po nem prospivala nejlip. Plus doporucuju obohatit jidelnicek o ovoce a zeleninu.
|
pfufí
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 12:09
- Nahlásit
Také jsem spíš pro vaření. Ale my neměli moc šanci to vyzkoušet nakonec, takže nevím. Měli jsme i nějaké konzervy, snad od toho Hill's? Fence moc nechutnali, zkoušeli jsme to i ostatním psům, ale ty to taky nechtěli, takže pokud má pes k tomu ještě nechutenství, ta vařící dieta by mu mohla pomoc víc. Játra mají tu výhodu, že se dovedou dobře regenerovat Z granulí bych vybrala Hill's, ale dlouhodobější zkušenost nemám. Trovet nám vet doporučoval jako levnější ale stále slušnou variantu.
|
Goldynka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2012 11:21
- Nahlásit
Hodíte sem ještě ty recepty na vařenou stravu?Obrázek nefunguje.Díky
|