| Autor |
Zpráva |
Martinna
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:19
- Nahlásit
Potřebuji radu, naše půlroční fenka ovčáka spolkla párátko !!!
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:29
- Nahlásit
Martinna
nerozkousala ho?
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:32
- Nahlásit
nerozkousala, drželi jsme ho, ale ona rychle polkla a bylo v ní, vetka říkala,že jí máme sledovat a dávat týden rýži s mrkví, tak nevím máme z toho nervy
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:35
- Nahlásit
Jako dřevěný párátko? To by jí nemělo nic udělat, dřevěný třísky bývaj mnohdy ostřejší
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:39
- Nahlásit
jana33
Jo dřevěné, ale právě že bylo docela ostré, nemůže se jí to někde šprajcnout?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:39
- Nahlásit
Martinna
tak nevím máme z toho nervy
to se nedivim. Tak třeba se nic nestane. Jinak se v takovejch případech se dává psovi taková ta bílá tekutina a pak se rentgenuje. Zkus se zeptat i nějakýho jinýho veta, zavolat někam, kde maj nonstop službu. Nevim odkud jsi teda. Jinak mně pes snědl šnůru od pyžama (takovou tu, co je protažená kalhotama, aby nespadly), vet mi taky řekl ať ho sleduju a hlídám, jestli vyjde. Jsou to už dva měsíce a šňůra nevyšla měla 30cm, to myslim, že bych si všimla, že vyšla)a pes je v pohodě nevim, co s ní provedl
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:40
- Nahlásit
Martinna
Tak teoreticky samozřejmě jo,ale ta pravděpodobnost je dost malá. Jestli to bylo někdy teď,tak do ní nacpi kysaný zelí
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:43
- Nahlásit
Martinna
Jestli ho spolkla ted, tak ji podej syrovy kysany zeli, klidne ho do ni narvi po troskach do chrtanu. Obali paratko a je vyzkouseno i na horsi hnusy nez kousek drevicka. A bud v klidu, kdyby se ji pichlo nekde po ceste, tak uz chrchle. Drevo by mela stravit v poho, kdyz vidim nase "drevokaze" stipajici a ohlodavajici parezy..
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:47
- Nahlásit
zuzanarosakova
Právě, že jsme volali hned vetce a říkala,že tu mrkev a rýži, když tak si zítra máme přijet pro nějakou pastu na obalení střev a má se týden hlídat, no tak jsme zvědavá, raději tam zítra zajedem, to je mrcha jedna malá než jsme se vzpamatovali, tak cpala jednohubku i s párátkem, ještě jsme ho drželi v jejím krku, ale vyklouzlo jak polkla.
jana33
stalo se to asi před čtvrt hodinou, a na co je to zelí, jako aby ho vyblila? Přávě, že jsme se ptali jestli do ní nemáme něco nalít, ať blije a vetka říkala,že kdyby se to snažila vyblít může se jí to někde zapíchnou.
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:49
- Nahlásit
Fifi
Ok tak díky to zkusíme.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:50
- Nahlásit
Martinna
ne, to zelí je na to, aby se to párátko obalilo a sklouzlo a právě se nikde nezapíchlo
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2010 21:54
- Nahlásit
Tak už baští zelí, ani se nemusí nutit, chutná ji.
Zatím moc za rady, doufám že to bude vpoho.
|
romcca
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 10:13
- Nahlásit
Já vím o případu, kdy nedávno cca 2-letý pes spolkl provázek z hračky a umřel, tak to nepodceňujte!
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 10:48
- Nahlásit
romcca
Šmarja to snad ne. Pořád jí hlídáme, zatím je vpoho.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 10:52
- Nahlásit
romcca
Martinna
Já vím o případu, kdy nedávno cca 2-letý pes spolkl provázek z hračky a umřel, tak to nepodceňujte!
Jenže provázek není párátko - co vím, tak tyhle provázky a tkaničky jsou vůbec to nejhorší, protože můžou vést k zauzlování střev.
Moc bych se toho párátka nebála - kor když sežrala to zelí - dřevo je přeci jen měkké a tvárné a párátko není žádná kolosální obluda - ale samozřejmě hlídat
|
impact
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 10:58 - Změnil/a: impact
- Nahlásit
Z toho plyne poučení, že pes má žrát jen svý žrádlo ze své misky. Ale to jen na odlehčení. Viděla jsem psa, který polykal vepřová žebra vcelku. Ani je nepřekousl. A taky prošly.
CHtěla jsem říct, že jsem byla též docela překvapená, jak psům jede sterilovaný zelí.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 10:58
- Nahlásit
Jak provázek zauzluje střeva? Je přece ještě měkčí a tvarnější než paratko,jo jako že ten se zamota kolem střeva a udělá na něm uzel?
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 11:04
- Nahlásit
impact
No jo no to naše mimino je taková popelnice. Žere všechno co se nesmí, ale nad granulema se dvakrát rozmýšlí
A jednohubky s krabí pomazánkou byly fakt velké lákadlo, že ikdyž nežebrá ani se většinou nesnaží brát ze stolu, těm jednohubkám nemohla odolat.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 11:11
- Nahlásit
staropramen
Hele, nevim jak to má přesně fungovat, ale v podstatě jo - v střevě má plno výběžků a pod ,provázek je dlouhej - takže jakože jo - prostě se tam blbě zamotá a může střevo poškodit .
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 12:09
- Nahlásit
jj, mě pes roztrhal prostěradlo, spolykal dlouhé cáry a byly z toho dvě operace střev. Nejprve se mu to zaseklo mezi žaludkem a střevem, nakonec to prošlo až do střev, tak jsme mysleli, že má vyhráno, jenže se to zauzlovalo ve střevech a už šel pod kudlu.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 12:12
- Nahlásit
Takže se teda ten odpad zauzluje ve střevě a ne střevo jako takový.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 12:32
- Nahlásit
pajda222
hele ako dlho po tom, co zozral tie cary sa prejavili tazkosti? Moj pes si totiz na prosteradle pochutnal minuly tyzden. Dva dni potom z neho liezlo prosteradlo roznych dlzok, ale od piatku uz je "cisty". Myslis ze sa mam este bat?
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 13:54
- Nahlásit
Mika
To už buď v klidu. To už má určitě venku.
u nás hned druhý den začal zvracet, tak jsme jeli k vetovi, on zjistil, že je to v tom výstupu se žaludku zaseklý. Řek, že ještě den počkáme, že se to třeba uvolní a on to vyzvrací, jinak že mu to vytáhnou nějakou hadící. Druhej den mu bylo dobře, páč podle rentgenu to měl již ve střevech. Tak jsme jeli dom, že to je super. No a v noci jsme letěli zpátky a musel akutně pod kudlu, byl v dost akutním ohrožení života. No naštěstí se z toho dostal a krom obrovské jizvy už dávno o ničem neví.
staropramen
Víš vůbec, jak vypadá střevo uvnitř? Je plné střevních klků(výběžků), okolo kterých se to zamotá a střevo se stane neprůchodné.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2010 14:03
- Nahlásit
Dyť přece píšu že se ten bordel zamota ve střevě a ne střevo samotný
|