| Autor |
Zpráva |
Monischka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2010 16:28 - Změnil/a: Monischka
- Nahlásit
Obracím se na Vás s prosbou o pomoc. Můj přítel má fenku, která ho provázela v dobrém i zlém byla mu nejlepším přítelem. Teď ale potřebuje sama pomoci, a to veterinárním zákrokem, který by ji prodloužil život, ale na který bohužel nejsou peníze. Existuje ale soutěž Naše sny, kde vám v případě výhry poskytnou poukaz na splnění vašeho snu. Mým snem je pomoci té fence a vrátit jí tak alespoň z části její oddanost a lásku.Odkaz na zmíněnou soutěž a přímo můj sen je
http://nasesny.cz/s/nU2I6
pro bližší info skupina na facebooku: http://www.facebook.com/group.php?gid=119549194722 028&ref=ts
Děkuji za pomoc!!!!
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2010 22:35 - Změnil/a: Monischka
- Nahlásit
Na upozornění byl odkaz byl upraven, nyní už funguje....
Na té stránce se snem stačí kliknout na "Líbí se mi"
Pokud chcete cokoli vědět, ptejte se....
Děkuji moc za vaši podporu!!!
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2010 23:02
- Nahlásit
Monischka
sem ti klikla a co je jí?
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2010 23:16 - Změnil/a: Monischka
- Nahlásit
Děkuju moc.... Je toho víc... Zhoršilo se jí astma, a teď má ještě problémy se střevy.... Takže spousty vyšetření a rentgenů a asi operace
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2010 23:43
- Nahlásit
Protože není na vyšetření, tak se přesně ještě neví... Každopádně potřebujeme na rentgeny - podle toho se uvidí co má se střevy a jak s operací. Dál na vyšetření krve a podle toho dostane vhodné prášky na astma.
Začala mít i problémy s klouby - takže taky rentgen a snad bude stačit jenom speciální výživa.
Dál potřebuje dát dohromady zuby (je to bláznivá pitka, která kousala všechno možné, takže si třeba špičák zlomila v půlce)...
Všechno dohromady není nejlevnější... A holčičce je teprve 8 let, je to oddaná milující pesa která pro svého pána už udělal tolik, byla s ním v dobrém i ve zlém a položila by za něj život, lepšího psa si člověk nemůže přát...A myslím že si zaslouží, aby se jí to alespoň zčásti vrátilo
Každopádně výherce soutěže dostane poukaz jenom a pouze na svůj sen = vyšetření a pomoc fence....
|
romcca
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2010 23:58
- Nahlásit
Všichni se do mě asi pustíte, a není to tak, že bych to fence nepřála, přeju jí jen to nejlepší, ale píšete tady o veterinárním zákroku, který by fence prodloužil život, a pak dál se vlastně píše, že vlastně nevíte jaký, protože nemáte ani na RTG. RTG nejsou zadarmo, ale když si pořídím psa, musím počítat i s vyššími náklady v době jeho stáří. Kdyby šlo o pejska o útulku, tak bych nenapsala ani čárku, ale tady má pejsek majitele, o kterém nemám další informace (např. že by byl majitel postižený nebo nemocný, nebo z jiných důvodů by nemohl být výdělečně činný) a pejsek "ho doprovázel v dobrém i zlém a byl mu nejlepším přítelem" - tak to nás snad všichni hafani, dáváme jim první poslední a nepíšeme do soutěží...
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 00:06
- Nahlásit
romcca
Kdo se neocitl v těžké životní situaci nemůže posoudit jednání druhých..to je můj názor.. Mně umřela stafordka na vrozenou vadu srdce a sama vím, že všechny ty vyšetření najednou nejsou vůbec levné a ačkoliv jsem poctivě pracovala a docházela i na brigády, přesto jsem si musela půjčit od známích protože bych to jinak neutáhla. Proto chápu tohle jednání. Je to jednání za dobrým úmyslem.Zachránit svého psa.. Rozhodně lepší než nějakej zájezd do Británie pro manželku.. Toť jen můj názor...
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 00:13
- Nahlásit
Psíček
Nechápu Vaší dětinskou odpověď...
|
romcca
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 00:19
- Nahlásit
NikisekX
Zmínka se zájezdem do Británie pro manželku mi přijde tak nějak mimo tuto diskuzi, která nemá s tématem nic společného.
Toto jednání toleruji, ale nepodporuji jej, protože postrádám podrobnější informace. Četla jsem si info jak o soutěži, tak na facebooku, a nenašla jsem tam víc informací než jsou na tomto fóru.
A ty informace jsem si nevyhodnotila jako dostatečné.
Než se tady do mě smečka pustí, mám mladého psa s PP a materiálně /granule/ podporuji konkrétního jednoho psa stejné velikosti jako je můj a pravděpodobně i rasy (je to kříženec) v konkrétním útulku - krmení mu tam sama vozím ...
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 00:20 - Změnil/a: Monischka
- Nahlásit
Chápu nedůvěřivost, proto klidně vysvětlím..
Fenky se přítel před několika lety ujal, když jejího majitele zavřeli... Přestože neměl dobré zázemí, tak fenku znal a nechtěl aby skončila v útulku... I když sám neměl co jíst, jí vždy dal první poslední... Ona byla s ním i když byl "v luxusu", i když byl na ulici -to bylo zmíněné "v dobrém i ve zlém"... Někdo by zkusil ho jenom praštit a má po ruce... Ale pokud on řekne - ten je hodnej, nechá si od dotyčného líbit všechno... (i když svého psa miluji sebevíc, tohle od ní čekat nemůžu
Teď nemohl sehnat dlouhou dobu práci, proto je absolutně bez financí... Pesu dát pryč nemůže, protože by jiného pána kterého nezná nevystála....
Jinak - postižený není, ale také by potřeboval na několik operací (vyhazují se mu ramena), ale nemůže si to dovolit - potřebuje vydělávat, nemá nikoho kdo by se o něj postaral.
Majitel feny je mladý kluk - 24 let. Já mu sama bohužel nemůžu pomoct, ještě studuji a nejsem samostatně výdělečně činná
Asi tak ke konkrétní situaci....
Psala sem, že ji zákrok prodlouží život - ano, astma se ji zhoršuje, občas kvůli tomu i zvrací... Má problémy se stolicí, což jí na zdraví taky nepřidá...Pokud bude mít špatné klouby, tak může přestat chodit a bez zubů se nenažere....
Proto píši do soutěže - přestože neměl fenku odmala, jsou jako jeden... A fenka nyní potřebuje pomoct, ale on na to nemá peníze... Proto prosím o pomoc takto - nechci ani korunu od vás, ale vaši podporu v soutěži, kde momentálně vyhrává zájezd do Británie.....
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 00:26
- Nahlásit
omlouvám se tedy za špatnou formulaci - myslela jsem obecně za veterináře...
|
romcca
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 00:28
- Nahlásit
Monischka
O zájezd vůbec nejde, mimochodem až teď jsem pochopila, že ten kdo kliká něco vyhraje (asi)
Je mi líto ale podle informací, které byly sděleny na začátku tohoto příběhu, jsem si to takto vyhodnotila. Pokud to mělo být uvedeno, tak s celým příběhem, prostě - jen jsem napsala co jsem napsala...
Už nebudu dále diskutovat, nikam to nevede. Informace se mi prostě zdají takové - kusé - i když byl na ulici, je mladý kluk, potřebuje vydělávat, nemá nikoho, kdo by se o něj postaral, pes jiné nepokousal, tak je to výborné, teď nemůže sehnat dlouhou dobu práci...
Mně ten příběh prostě nepřesvědčil.
Omlouvám se všem, kterým to zkazí zbytek večera. Romana
|
romcca
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 00:33
- Nahlásit
Monischka
Dál potřebuje dát dohromady zuby (je to bláznivá pitka, která kousala všechno možné, takže si třeba špičák zlomila v půlce)...
Monischka
Pejsek, kterého v útulku podporuji tím, že mu platím krmivo stejné značky a kvality jako krmím mého psa doma, má všechny 4 špičáky ohlodané/obroušené/odřené téměř až ke kosti - našli ho ve vybydleném bytě, vychrtlého, nevím čím si prošel /myslím že se snažil dostat ven/, ale podle toho, jak vypadal a jak vypadá pořád ještě i dnes, to nebylo nic hezkého - ale špičáky jsou to poslední, co mu ke šťastnému životu chybí. Chybí mu páníček, domov, láska, pocit jistoty, klid, hry, přátelství - myslím že špičáky ne.
Fakt mě to nepřesvědčilo. A už nebudu dál narušovat tuto diskuzi.
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 00:34 - Změnil/a: Monischka
- Nahlásit
Špatně se veškeré okolnosti vysvětlují, vím jen že veterinář říkal že její zlomené špičáky by se ji měly nějak ošetřit, protože může dostat zánět do dásní... Nejsem veterinář, nevím...
Pointou tu pouze je, že svého psa zbožňuje, ale nemůže mu pomoci bez peněz, protože dneska bez peněz nic nejde....
A výherce dostane peníze pouze a jenom na onen sen, který napsal.....
Proto prosím ty, kteří by chtěli pomoct, o hlas "líbí se mi"
http://nasesny.cz/s/nU2I6
A ti, které jsem nepřesvědčila o potřebnosti, těm děkuji moc alespoň za čas, který s tímto tématem strávili....
|
romcca
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 00:35
- Nahlásit
Monischka
Jasně, to beru, aspoň jsem o tom příběhu přemýšlela
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 00:38
- Nahlásit
Psíček
Vidím, že to je dětinské ovšem nechápu podstatu toho jednání;)
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 08:41
- Nahlásit
Monischka
klikla jsem ti. A nechápu, že to tady někteří tak řeší. I kdyby byl ten kluk jen flákač a proto na ty vety neměl prachy, tak to, hlavně, že to pomůže tomu psovi.( to si asi organizátoři soutěže pak pohlídají, kam ty prachy pak jdou, předpokládám, že jsou u toho " plnění" snu nebo to snad sami organizujou, fotěj...atd) ....
...dyt to nejsou moje prachy, je to jen jeden stisk myši...
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 09:35
- Nahlásit
Jako pochopila bych ty negativní reakce kdyby šlo o Vaše peníze ale vždyť jde jen o klik myší který Vám nezabere ani minutu života...
Psíček
...Očividně....
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 09:59
- Nahlásit
Psíček
za 1) si pokud vím netykáme a za 2) nikdo Vás nenutí na to klikat. Slečna psala, že je to přece dobrovolné, nikdo nikomu nepřikazuje aby to udělal..
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 11:16
- Nahlásit
Psíček
Ne na internetu si netykajá všichni. Ano mám na to jiný názor. Nevidím důvod si tykat s někým koho vůbec neznám.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 11:20
- Nahlásit
A kolik ti je ? Šedesát že ti vadí tykání?
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 11:22
- Nahlásit
staropramen
To je snad jedno kolik mi je ne? Prostě jsem slušně vychovaná a tomu koho neznám vykám, stačí Vám to jako vysvětlení? a pokud mi hodláte dál tykat tak se ani neobtěžujte odpovídat.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 11:33 - Změnil/a: mac1
- Nahlásit
NikisekX
Prostě jsem slušně vychovaná a tomu koho neznám vykám je zvykem si na netu tykat , mělo by být zvykem si zjistit jaká pravidla obecně platí v nějaké skupině, kam chci vstoupit a vstoupím, máš -li svá pravidla pro tykání a vykání, dodržuj si je , ale nenut druhé k přizpůsobení se tobě a nečuř se .. i o tom je slušné chování
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 11:33
- Nahlásit
NikisekX
slecno nikisekx, ale ono to na internetu skutecne vetsinou chodi tak, ze si vsichni tykaji. vykat neznamemu na bezne internetove diskuzi je projevem neucty a spatenho vychovani.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 11:35
- Nahlásit
Já myslím že tykání je projev přátelství, vykání je takový chladný ,buď rada že ti tu tykáme:-D
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 11:40
- Nahlásit
Tykejte... ale já prostě na tohle nejsem zvklá a pokud mě vyloženě někdo o tykání nepožádá tak budu vykat.Jsem tak naučená a měnit to nebudu
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 11:43
- Nahlásit
A co se týče toho snu , klikla jsem , podle mě to je hezký sen ...je to něčí SEN, rozebírat , jestli mu důvěřuju, jestli v reálu někdo může za svoji špatnou finanční situaci nebo ne , poučování jak se chovat , jak co promýšlet .......atd. , to se sny nemá nic společného.
|
pajda222
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 12:25
- Nahlásit
NikisekX
Slečno, či paní NikisekX jsem gentleman a tak i já zde většinou vykám, teda když to není nějaká ,,praštěná" dívčina ze zdejších drbáren, raději nebudu jmenovat, aby mne dámy neukamenovaly. Stůjte si za svým vykáním, je již málo slušných lidí a pokud jste mladá, tak o to je to vzácnější.
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 12:32
- Nahlásit
Hele ty Pajdo :-D takže podle tebe kdo na netu tyká není slušný? Tak sem to pochopil.. Co ty víš jestli se slečna X taky takhle slušně chová i mimo síť
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 12:39
- Nahlásit
Psíček
Tykejte... ale já prostě na tohle nejsem zvklá a pokud mě vyloženě někdo o tykání nepožádá tak budu vykat s tímhle přeci nikdo nemůže mít problém
|