Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Fontanely - co poradit?
Autor Zpráva
corgi
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 16:13
- Nahlásit

No jo, tak moje kamarádka neodolala a koupila si "minijorkšíra" sice s PP od nóbl chovatelky, ale taky s dírou v hlavě. A teď po mně chce, ať jí poradím, co dál. Máte nějaký tip, jak podpořit srůst? Štěněti je asi 7 nebo 8 týdnů, nevím, jak je díra velká. Poradila jsem koupit kloubní výživu, přidávat sulc z nožiček, nepřehánět to s vápníkem, krmit co nejlíp (na BARF jí nepřesvědčím, takže co nejlepšíma ganulema). Ještě něco vás napadne?

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 16:45
- Nahlásit

corgi
A teď po mně chce, ať jí poradím, co dál
Dat se na modleni? At to sroste. A davat velkyho majzla, at se nebuchne do hlavicky. Nevim, zda nejaky pripravky podporej zarust diru v hlave, fontanela je dle myho dost dedicna, ne? Treba k tomu vekem dojde...

moll
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 17:46
- Nahlásit

pořídit helmu ve stylu golmana čecha....

corgi
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 18:19
- Nahlásit

Fifi
fontanela je dle myho dost dedicna, ne?
Nevím, ale každopádně chovatelka o tom musela vědět, pes je z vrhu Z, tudíž paní už je protřelá - rozhodně ví, jak nenápadně prodat naprostým laikům štěně s vadou...

davat velkyho majzla, at se nebuchne do hlavicky
moll pořídit helmu ve stylu golmana čecha....
To je právě pěkně na houno. Já bych asi uvažovala o vrácení štěněte. I když tady machruju a ve skutečnosti bych ho litovala a určitě si ho nechala...

Dines
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 18:27
- Nahlásit

corgi
To je právě pěkně na houno. Já bych asi uvažovala o vrácení štěněte. I když tady machruju a ve skutečnosti bych ho litovala a určitě si ho nechala...
No, a pokud né o vrácení štěněte, tak vyžadovat vrátit aspoň část kupní ceny... a to písemně s dokladem od veterináře a co nejdřív...

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 18:30
- Nahlásit

corgi
ja se v tech pidizvejkach fakt nevyznam, jorkove nesmi mit fontanelu? Omlouvam se predem vsem, ale fakt to nevim, nikdy sem tyhle hadimrsky nemela. Jen vim, ze treba u civav to je bezny i v dospelym veku.
Nevím, ale každopádně chovatelka o tom musela vědět, pes je z vrhu Z, tudíž paní už je protřelá - rozhodně ví, jak nenápadně prodat naprostým laikům štěně s vadou...
Maji nejakou smlouvu?

moll
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 18:31
- Nahlásit

corgi
a co se zeptat nějakého chovatele čivav - ty mají děravou hlavu skoro všechny a taky to musí nějak řešit....

corgi
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 18:58
- Nahlásit

Hm, tak jsem prošla nějaká fóra čivavářů a dočetla jsem se, že v podstatě je velká naděje, že to sroste. Ale teda pro mě, jakožto člověka neznajícího tyhle miniaturní potvory, je představa života se štěnětem s děravou hlavou hrozná

Pumpa
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 13:30
- Nahlásit

corgi

standartně velká fontanela by měla zarůst fyziologicky sama od sebe, ne?

corgi
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 15:45
- Nahlásit

Pumpa
Tak chovatelce volali a ta se jim prý hrozně omlouvala, že jim o tom zapomněla říct. Mělo by to prý do půl roku zarůst tak, že zbyde fontanela velikosti špendlíkové hlavičky. Ovšem na veterině prý majitelům řekli, že pes bude nechovný a neměli by ho množit, tak nevím. No, nezávidím jim to

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 15:54
- Nahlásit

corgi
Tak tam hodně záleží na velikosti, jestli to sroste nebo ne. Každopádně mě by z toho kleplo

corgi
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 16:07
- Nahlásit

jana33
Každopádně mě by z toho kleplo
No právě, ještě že se to corgi netýká. I když s tím současným trendem zmenšování...

Pumpa
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 18:21
- Nahlásit

corgi

no, to já též ne....
To tedy asi bude buď a nebo.

enri
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 18:44
- Nahlásit

Taky jsme koupili fenku s PP s fontanelou - tak 1 mm. Ale byli jsme na to upozorněni s tim, že to s věkem zmizí. Že pokud ne, bude nám vrácena 1/2 kupní ceny (tím pádem by byla za cenu bez PP). A srostlo to. Fenu jsme bez problému uchovnili.
Ono jinak fontanela velikosti špendlíkové hlavičky je u tak malého zviřátka dost velká díra

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 19:19
- Nahlásit

Fontanelu mívají tahle mini plemena často a opravdu většinou do roka osifikuje, tedy zaroste, pak se pes normálně může v chovu použít, vyřazují se psi, kterým zůstane, byť i jen částečná.
Chovatelka to musela moc dobře vědět, že 100% jistota, že zaroste, není a její výmluva, že zapomněla je fakt něco. Holt kamarádka narazila na neseriózní chovatelku a sama z neznalosti si štěně nepřekontrolovala, pokud to tedy nemá ve smlouvě, je to na reklamaci, je to zatajená vada, ovšem nejlepší by bylo asi dohodnout se s chovatelkou, jeslti to půjde, na dodatku ke smlouvě, který by řešil situaci, že fontanela nezaroste.

corgi
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 19:52
- Nahlásit

enri
Ale byli jsme na to upozorněni s tim, že to s věkem zmizí
To je právě ono, vám to aspoň řekli, že jo...

Maya
Chovatelka to musela moc dobře vědět, že 100% jistota, že zaroste, není a její výmluva, že zapomněla je fakt něco.
Taky si myslím, vždyť už je to vrh Z. No jo, holt viděla naprostý laiky...
sama z neznalosti si štěně nepřekontrolovala
Obávám se, že by to ani nepoznala - já se v těch trpaslících nevyznám, takže nevím, jak moc to je nebo není patrné. Každopádně psa měli déle než týden doma, aniž by si čehokoliv všimli, pak šli na veterinu zřejmě na přeočkování a až tam to zjistili.
pokud to tedy nemá ve smlouvě, je to na reklamaci, je to zatajená vada
Pokud vůbec smlouvu mají Já jí to kladla na srdce, ale mám pocit, že smlouvu nesepsali, protože když jsem se jí na to v mailu zeptala, nic neodpověděla...

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Led 2010 23:40
- Nahlásit

corgi
Pokud nemá smlouvu nebo alespoň doklad o zaplacení, tak má asi smolíka. Musí jen doufat, že to zaroste.
Jinak já fontanelu taky nepoznám, ale vím o nich, takže kdybych si kupovala minipsa od někoho cizího, tak si určitě sebou vezmu někoho, kdo jí umí nasahat. Nasahat se dá vždy, údajně člověk, co to umí, pozná po hmatu i tu zarostlou.
Měla alespoň štěstí, že narazila na veterináře, který zřejmě ví o co jde a šel po tom.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání