| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2005 11:44
- Nahlásit
Právě jsem doobědvala gril. kuře Štěk u mě sedí, smutně kouká, je zahnán na místo a za ním se táhne slintavá stopa. Tak se podvolím a dám mu do misky kůžičku, ulámu konce kostí (klouby) a dám mu i ty hnusný části masa, který nerada včetně prdylky. A kosti vyhodím. A tak mě napadá, že je sice pravda, že jsou duté, tříštivé a ostré, ale zase mi uniká, proč je desetiletí psy žrali a nic, proč dáví lišky, kuny, vlci a zatoulaní psi kuřata a baští je i s kroužkama na nohách a střeva jim to netrhá. Myslíte, že skutečně pro dospělého bafana se zdravým silným chupem a dobrým trávicím ústrojím jsou kuřecí kosti nebezpečné?
|
moll
|
# Zasláno: 11 Srp 2005 11:57
- Nahlásit
Pro naše psy nejsou kuřecí kosti nebezpečné - prostě je polykají celé, jen si je v tlamě správně naorientují. A s trávením taky nemají potíže, kosti se v jejich organismu jen rozplynou. Je fakt, že takhle dostávají jen kuřecí kosti; slepičí, krůtí, králičí a pod. už ne.moll
|
idpch
|
# Zasláno: 11 Srp 2005 12:05
- Nahlásit
Garfield
Povedlo se nám to 2x vždy nedopatřením, jednou po drastické olejovošlehačkové dietě vše v poho, podruhé týden zvracení, na závěr kadění krve, hnusná léčba několika štípavými injekcemi denně, takže pro příště zůstáváme u chrupavek, hnusnejch kousků masa a prdelky .....
|
handula
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2005 12:12
- Nahlásit
když Rek chytil zajíce, sežral ho kosti nekosti, srst nesrst, zuby nezuby, drápy nedrápy a když dožral, šel znova na lov...a nic mu nebylo, když jsem dala hovězí kost našemu psovi, narval si ji celou do huby a protože nevěděl co dál - chtěl jí sežrat, voněla, na rozkousání tvrdá, na spolknutí velká, tak si ji zarazil do krku a nebýt mé duchapřítomnosti leží tam se zašprajclou kostí dodnes....taky tuto problematiku jaksi nechápu....
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2005 12:14
- Nahlásit
Garfield
Taky je spousta lidí, co cpe své (a snaží se i cizí) psy kuřecíma kostma a nikdy jim nic nebylo.... Já ale stejně tomu svýmu "chudákovi hladovýmu" taky dávám kůži, hnusný maso, prdelky, chrupavky, apod. (pečlivě preparuju půl hodiny)
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2005 12:30
- Nahlásit
Garfield
spokojeně už dobu krmím SYROVÉ kuřecí kostry,křídla,krky,tak jak se prodávají na polívku,někdy je uvařím kvůli vývaru,ale většinou dávám syrové,celé je hážu po psech,nebo si je nacházejí na konci stopy,pět kilo mám na pět psů taky občas na den,a zatím moji spor´táci žijou a vzkvétají...už léta.
Držím si sportovní psy na výkon,zdravé domestikované psovité šelmy...
Samozřejmě bych cíleně nekrmila vypečením nebo vygrilováním do kamenna vypálené kosti zadních končetin...ale syrový kosti jatečných zvířat a mladé drůbeže jsou naprosto v pohodě pro zdravého psa velkého plemene.....a pokud chce člověk výkon,musí chtít i zdravou základnu... nemám zvířata co znají jen granulovaný obsah pytle...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2005 12:38
- Nahlásit
Sali
A jaký je rozdíl mezi výplní syrové kosti kuřecí stehenní, vyřené a pečené? Nikdy jsem to nestudovala, obvykle se v interiérech kostí nehrabu.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2005 12:41
- Nahlásit
Sali
Jo vidíš, když jsi tu. Včera jsem si na Tebe vzpomněla, když jsme se hádali s přáteli, kdy musí jít tělo člověka na pitvu (jako úmrtí v nemocnici po dlouhé léčbě zhoubné choroby, úmrtí doma, úmrtí po převozu do nemocnice po autonehodě, sebevražda, smrt starého člověka, majícího kardiostimulátor, 5x za hodinu dialýzu, 127 druhé léčiv, doma). Já tvrdila, že každé úmrtí mimo nemocnici jde na pitvu, jo?
|
klára
|
# Zasláno: 11 Srp 2005 12:43
- Nahlásit
můj první pes - střední pudlice zvládla sežrat syrovou králičí hlavu (byla to největší pochoutka, která jí vydržela cca 40 minut), dostávala občas i kuřecí kosti, ale vždycky jen syrové, pečené nikdy a zažívací problémy s tím neměla žádné. Můj druhý pejsa je ňouma, čumí jako vejr i na bůvolí kost a neví co s ní.... Kupované syrové maso už občas sežere, ale nad zdechlinou venku neváhá ani vteřinu, tam mu nevadí ani kostičky ani můj řev a výhružky
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2005 14:25
- Nahlásit
Garfield
mám za to že výplně (kostní dřeně )se to netýká...ale že vypálením dehydrovaná kost kostěná se stává štěpivou a strašně tvrdou...při kousání se chová jinak,štípe se do ostrejch hran,a blbě se rozpuští žaludečníma šťávama...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2005 14:31
- Nahlásit
Garfield
prosímtě jsou pitvy klinicko-patologické,ty dělám já,pak pitvy zdravotní a pitvy soudní,ty oboje se dělají na odděleních soudního lékařství.Jasné rozdělení je v Zákoně o pohřebnictví.
Zjednodušeně řečeno,klinpat pitva se týká pouze zemřelých ve zdravotnických zařízeních,a to bez souvislosti s úrazem jako faktorem vedoucím ke smrti.Ze zákona se musí pitvat absolutně všechny děti do 15 let a úmrtí v souvislosti s těhotenstvím a porodem.Ostatní dle prohlížejícího lékaře.
Všichni zemřelí mimo zdravotnické zařízení spadají do pravomoci souďařů a dál se to dělí podle možnosti cizího zavinění,to pak policie nařídí jako pitvu soudní.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2005 14:39
- Nahlásit
Sali
No, hezky si mi to vysvětlila, teď budu zase dělat chytrou, rozumíš, jakože mám fakt všeobecný přehled a jsem neskutečně sečtělá a moudrá
Ale ty děti nezávidím, i když z hlediska čistě estetického je to asi příjemnější... Zase blbý téma, dneska mi ty voloviny vyloženě jdou.
|
Lenny
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2005 18:53
- Nahlásit
Sali
Ty jo ty děláš takovouhle práci? Jak ses k tomu dostala, jestli se můžu zeptat?
|
Endy
|
# Zasláno: 11 Srp 2005 22:41
- Nahlásit
Já psům kosti z kuřete nedávám a zbylé maso taky ne.Vždyť je nakořeněné a to bych jim neudělala.Když peču kuře,stáhnu ho z kůže,uřežu biskupa a krk a povařím jim to.Chutná jim to i bez koření a pečení.
|
pigie
|
# Zasláno: 12 Srp 2005 01:13
- Nahlásit
ja si myslim, ze to maso aj korenene im raz za cas neublizi. Hlavne, ked tych zbytkov byva malo... Ale kosti ani ja nie. Ja tiez odlupavam chrupavky, aj ked ho prenho varim, vypreparujem cele kura. Priatel sa mi smeje, ze niektore z tych kosti by kludne on zjedol, tak preco nie pes
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 07:41
- Nahlásit
já se kuřecím kostičkám taky nevyhýbám, ale dávám jen ty z dobře upečeného kuřete, které jsem schopná překousat sama, aniž bych se o ně popíchala Jinak taky hlavně krky. Občas se rozšoupnem a pokud dělám čínu z kuřečích prsíček, vždycky schovám kousek i pro pesy (tedy ne čínu, ale jen ta prsíčka - zlehka povařená s rýží) Jinak souhlasím se Sali, že ty kuřecí kostry - hlavně když je to z mladinkého kuřete, normálně zdravému většímu psovi asi nemůžou ublížit. Nějakému mrňavému pejskovi bych ale taky raději dávala jen chrupavky a ty vysloveně měkké kosti....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 08:58
- Nahlásit
Evik
spokojeně dávám na zabavení celý kuřecí syrový kostry i sedmitejdenním štěňatům,jak si je vemu od chovatele a nějakej čas vozím s sebou do práce,tak aby se měly v pracovně čím bavit,než odečtu biopsie...ta velká kostra zabaví maligně nebo pinzetě tak na 15 minut...od mala dělám stopy na syrový a na konci je vždycky kuří kostra,velkej pes si jí sežere na místě,prcek si jí odnese do auta a v klidu žvejká v boxu...
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 09:09
- Nahlásit
Sali
ta velká kostra zabaví maligně nebo pinzetě tak na 15 minut..
To já mám obavy, že ten můj blb by to zbodnul celý na jedno schramstnutí... Každopádně to vyzkouším. Přece mu nebudu odpírat takovou lahůdku
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 09:11
- Nahlásit
Mel
od určité velikosti to na jedno schramstnutí je...ale desetikilový devítitejdenní štěně si s tím chvíli pohraje...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 09:41
- Nahlásit
Sali
no nevím, nevím....ten můj lumpík se už od prvního dne u nás vrhal po všem, co bylo k jídlu s takovou razancí, že to do něj padalo všechno "jak do kozy" ani ty velké buvolí kostičky mu nevydržely dýl jak půl hoďky... Asi taky záleží na žravosti psa (pokud se náhodou zpozdím, že psi dostanou nažrat třeba jen o půl hodinu dýl, sežrali by mi přinášené jídlo i kastrolem a rukama:biglol
|
maja
|
# Zasláno: 12 Srp 2005 09:54
- Nahlásit
Já kuřecí kosti dávám, vyjma těch stehenních, no někdy vyndam i ty silnější z křídel, i když naši kdysi dávno jimi normálně krmili NO a nic, vždycky v pohodě. Ale četla jsem jaký je ten rozdíl mezi tím vařeným a syrovým. U toho pečeného a vařeného kuřete vadí ty duté kosti, jsou samotné - maso z nich snadno spadne, tudíž je riziko zapíchnutí se do kruku. Ale u syrového kuřete je kost masem pevně obalena a tudíž by prý to riziko zapíchnutí hrozit nemělo. Na vysvětlenou tam bylo uvedeno, že ani vlci, lišky a podobné šelmy si uloveného zajíce, kachnu či slepici taky předem nevykošťují a problémy nemají.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 10:10
- Nahlásit
Evik
a měl toho dost???
|
handula
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 10:14
- Nahlásit
sežrali by mi přinášené jídlo i kastrolem
u nás se tak stalo, francouzský brambory tak chutnaly, že se z miskou neolizoval a začal ji žrát...naštěstí ty platový střepy vykadil bez újmy, ale měli jsme nahnáno..
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 10:19
- Nahlásit
Sali
krmná dávka našeho mlaďocha - už jsem to někde taky psala - je cca půl kila granulí denně (rozděleno do dvou dávek), k tomu všeliké pamlsky - právě ty kostičky, sejry, piškoty při tréninku poslušnosti, spadané hrušky na zahradě - prostě sežere toho za den tolik, že kdybych to sežrala já, bude mi týden špatně a on je v pohodě a pořád štíhlý teď jak dospívá, až hubený..... prostě hyperaktivka, pořád lítá, ani doma na zahradě se nefláká - nechrní - furt blbne - je k neutahání
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 10:23
- Nahlásit
Evik
to samý jako Bobulka....v šestnácti měsících vypadá furt jak z dachau.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 10:57
- Nahlásit
Evik
Sali
Teda, taky bych si někdy přála mít takovýho žrouta. Ten můj není zrovna zastáncem paniččiný lásky k jídlu
Když byl malej, dělal mi starosti. Ale teď už žere celkem normálně. Akorát to dávkování si řídí sám. Když jsme třeba na víkend mimo Prahu a celý den řádí venku s kámošema, tak žere asi tak zhruba dávku, co by měl podle návodu na granulích sežrat. A někdy zase třeba dva dny "drží dietu". A akční je taky až moc, ale jinak si myslím, že figuru má OK.
Jinak je to ale když dostane třeba masíčko nebo kostičku - to zblajzne hned (maso ani nekouše) a někdy pak blije velké kusy kostí - a samozřejmě tak kolem čtvrté ranní, aby si to panička užila taky
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 11:11
- Nahlásit
Mel
já přešla v sezoně na doma připravovanbou stravu a granule krmím jen na tréninkových výjezdech,séřu se tím jako s dietou pro vrcholovýho sportovce,a jediná změna je u Bobulky nádherná srst.Jinak pořád vypadá stejně,jako dostihovej chrt.Viditelná a ta cílová změna u všech je výbušná energie a fyzická neúnavnost.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 11:14
- Nahlásit
Sali
jé, tak to je Bobulka asi skoro stejně stará jako ten můj cvok - ten je 17.březen 2004
ono na tý malině musí být ta štíhlost vidět ještě víc - on můj cvoček na první pohled vypadá naprosto akorát - díky tý spoustě chlupů, jak ale šáhnu do chlupů, brnkám na žebra
ale ono je pořád lepší mít "hubeného" psa při vědomí, že ho krmím tím nejlepším , než mít vyžranou kouli s pak třeba kloubními potížemi.....Vždycky když mi teta nadhodí, jak je můj pejsa hubený, představím si toho jejího 60kg labradora a jsem v klidu....(toho jejího psa je mi ovšem líto, protože ten nemůže za to, že ho panička přecpává...)
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 11:17
- Nahlásit
Sali
Já holt krmím jenom granule + občas samozřejmě něco na přilepšenou. Kdybych měla ještě po přilítnutí z práce vařit, tak mám doma gaučáka - což by ani nešlo, protože on když nemá pohyb, je nesnesitelnej. Ale teďka jsem zakoupila Eagle Pack a jsem zvědavá, jestli mu bude šmakovat víc
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 11:20
- Nahlásit
Evik
nejde o hubenost,ale o celkovou kondici...mě vadí že ta čuba nemá žádnou rezervu,kdyby se jí něco stalo a pár dní nežrala...ona je přesně na hranici,má ideální kondici pro výkon vytrvalostně-výbušný,ale říkám nemá žádný rezervy.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 11:24
- Nahlásit
Mel
prosímtě já po přilítnutí z práce mám půlhodinky na to,abych uvařila rizoto pro 5 velkých psů, a nechám ho dojít v hrnci,než se s nima vrátím z venčení nebo tréninku...tak v devět večer hážu do misek syrový komponenty a převrstvím je rizotem,promíchám a zchladím i rozředím vodou,a servíruju....
Vařím každý den čerstvý,nemám kde skladovat takový objemy do zásoby...a dá se to taky.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 11:26
- Nahlásit
Evik
Teda Akouš je přesně na den o půl roku mladší než Gary -ten je 17. 9. 2003
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 11:36
- Nahlásit
Sali
Samozřejmě, že by se to dalo. Všechno jde, když se chce. Ale přiznávám, že je to i moje pohodlnost. Navíc si myslím, že kdybych mu vařila a pak třeba někam jela, ty granule už by nežral - a jak jsem psala on občas drží dietu i teď, takže nepochybuju, že pár dní by vydržel (což by asi nervově nevydržela panička)
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 12:04
- Nahlásit
Sali
no nevím, jak dobře bych já mohla posoudit, zda Akouš má nebo nemá rezervy..jak píšeš na nějakých 52 - 53 cm k.v. má 22 kg....jen pro zajímavost, jak je na tom Bobulka - kolik měří a váží....maliní fenka nemůže být o moc vyšší než chp. ne? Tedy ten můj má tak na výšku trošinku "podmíru"....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 12:09
- Nahlásit
Evik
to se nehodnotí přes míru a váhu...ale přes celkovou kondičku.
Bobule má nějakých 30 kilo,ale jen kosti,svaly a šlachy.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2005 14:15
- Nahlásit
Sali
no Akouš má taky svaly dobře vyvinuté - doma pořád lítá, běhá u kola, chodíme plavat, pereme se o hračku - prostě sportujeme trochu jinak než ty s malinama a pinzetama, ale v podstatě je to pohyb jako pohyb a tělo psa se formuje....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Srp 2005 08:47
- Nahlásit
Mám doma pětiletou fenku kernteriéra, stravování už od štěněte bez problémů - psí konzervy, má stále k dispozici misku granulí (a samozřejmě vodu), naštěstí nepatří k těm "bezedným" psům, kteří žerou a žerou dokud mají co, prostě si pár granulí smlsne když má na ně chuť. Jinak na přilepšenou vařené maso z polévky, z kuřete jen chrupavky a malé měkké kosti, vařené kuřecí krky. Asi tak do roka kosti zvracela, tak jí větší kosti moc nedáváme, někdy jen kus žebra, i když má čelisti silné dost a hravě by si s nima poradila. K příspěvku Pigie: kořeněné a slané "lidské" jídlo raději nedávat psům vůbec. Po ochutnání kořeněného hovězího skončila Carina u veterináře s podrážděnou slinivkou...Ale i u psů je to určitě individuální, jako u lidí.
|