| Autor |
Zpráva |
Luci1
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2013 15:46
- Nahlásit
Mam sesti mesicni stene Kavalira,ktere prikousnul pes,ktereho zname.Bohuzel tak nestastne,ze mu veterinar musel vzit ocicko.Byla jsem s nim 14dni
doma,nebot jsem byla tez po operaci.Bdela jsem u nej ty prvni noci,protoze mel nocni mury a prekazel mu ten krunyr.Zlepsoval se kazdym dnem a ted uz je jako driv.Az na jednu vec,ze nemuzu nikam jit doma.Jakmile jdu na toaletu do koupelny,tak skrabe
na dvere a knuci.Byl zvykli spat v obyvaku sam,ale
ted me nenecha odejit.Zkousela jsem ho nechat vyknucet,ale po 30minutach jsem to vzdala a sla za nim.Co s tim?
A jeste bych se chtela zeptat,jestli timto jsme vyrazeni z vystav.Mel velke predpoklady stat se sampionem.
dekuji
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2013 16:04
- Nahlásit
Luci1
to je hrozný co se mu stalo. Já bych začala zase jako s úplně malým štěňátkem. Nejdřív, aby uměl být chvilku na pelíšku sám - vy v jíné místnosti - otevřené dveře, prodlužovat ty chvíle, kdy zvládne být sám (pochopitelně odměňování a chválení) . Pak bych ty dveře buď zavřela a kdyby to nezvládal, tak třeba přizavřít, aby měl zpočátku pocit, že pořád jste pospolu. Až by to zvládnul, vydržet aspoň chvilililinku se zavřenými dveřmi, tak prodlužovat postupně.
nenechávala bych ho vykňučet, postupovala bych po opravdu malých krocích, které zvládne - i když to bude zpočátku třeba jen zavřu a hned otevřu dveře, zavřu, půl vteřiny počkám, otevřu dveře.... a prodlužovat podle toho co zvládá. Je to ještě mimino, stalo se mu něco dost děsivýho. Nastavujete opravdu situaci tak, aby jí zvládnul a na další krok se jakoby těšil. nevím, zda jsem to vysvětlila dobře??? No a až zvládne být v jiné místnosti, tak pak učit váš odchod z bytu. Máte možnost být ještě doma??
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2013 16:14
- Nahlásit
Luci1
No z výstav jsou vyloučeni psi po úraze, ale hlavně výstava je soutěž krásy a pes s takovouhle vadou na kráse nemá podle mě šanci na nějaké lepší umístění, spíš by byl často asi neposouzen a vy všem k smíchu, že tam takového psa taháte. A navíc propadlý peníze, žejo. Být vámi na výstavy zapomenu.
|
Luci1
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2013 17:25
- Nahlásit
Endy je neuveritelne sikovny,uz od malicka.Je akcni a rychle se uci,chodime do agility parku,behame spolu zavody a tesili jsme se na vystavy... .
Pokud odejdu z bytu pryc,tak je v pohode,odejde si na svuj gauc a jde spat nebo si hraje.-To je nauceny a zvlada to.
Problem je pokud vi,ze jsem za dvermi,tak place a chcese ke me dostat,ikdyz je doma muj pritel a do
te doby byli spolu.
Dekuji za info a zkusime to
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2013 17:38
- Nahlásit
Luci1
Chudak malej.
Problem je pokud vi,ze jsem za dvermi,tak place a chcese ke me dostat,ikdyz je doma muj pritel a do
te doby byli spolu.
Zkus to, co radi esusova, nebo poridit ohradku do dveri, pokud tedy nesmi do nejakych mistnosti. Bude vic v klidu, uvidi na tebe a muzes rychle odmenovat za klid. Zavislacka, co si asi prosel docela peklem je fakt lepsi ucit vse od zacatku.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2013 20:53
- Nahlásit
Luci1
fajn, že zvládá, když odejdeš, to je super, toho bych se bála víc, tohle dáte, jen to chce trpělivost a jít opravdu po malých krůčkách.
a věřím, že Tobě musí být hrozně z toho co se stalo. On sám si po čase zvykne na to, aby fungoval s jedním očkem, neboj. Blbější to bude pro Tebe.
|