Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěně ke štěněti
Autor Zpráva
papajapa0
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2012 15:47
- Nahlásit

Dobrý den, určitě spousta z vás má zkušenosti s pořízením druhého pejska do domácnosti,proto se sem obracím..máme doma 8-mi měsíční fenku rhodéského ridgebacka a chtěli bychom jí pořídit kamaráda..jen nevíme,jestli moc nespěcháme a neměli bychom počkat až naše fenka trošku dospěje? Rádi bychom měli druhého pejska co nejdříve,ale bojíme se,že to naše první štěně bude brát špatně..a také nás zajímá,jestli by bylo vhodnější pořídít si znovu fenku,nebo můžeme uvažovat i o pejskovi? Předem děkuji za odpovědi.

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2012 16:18
- Nahlásit

papajapa0
Rozhodne bych s porizenim psiho kamarada pockala minimalne rok, dva. V 8 mesicich je fenka teprve stene pred pubertou, bude potrebovat sama hodne vychovy. Venovat se dvema mladasum najednou je dost zaprah. A taky je dobry si uvedomit, ze za treba deset let budete mit domov duchodcu, dva psy podobneho veku...
Zkuste si radsi najit na vylety a venceni psi kamarady, se kteryma se fenule vyradi. Az dospeje a budete si jisti, ze je ovladatelna a vychovana, pak bych teprve poridila dalsi stene.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2012 16:53
- Nahlásit

papajapa0

Rozhodne bych s porizenim psiho kamarada pockala minimalne rok, dva. V 8 mesicich je fenka teprve stene pred pubertou, bude potrebovat sama hodne vychovy. Venovat se dvema mladasum najednou je dost zaprah. A taky je dobry si uvedomit, ze za treba deset let budete mit domov duchodcu, dva psy podobneho veku...

rozhodně souhlasim s Fifi, mám dva stejně starý psy a s výchovou ze začátku to byl celkem mazec. A ten domov důchodců už mě taky párkrát napadl i když jsem teď ráda, že je mám, příště už bych to určitě neudělala.

papajapa0
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2012 17:06
- Nahlásit

Myslela jsem,že čím by naše fenka byla starší,tím hůř by si na nového člena zvykala..o výchovu se tolik nebojím,to naše šídlo je moc šikovné na to,že je to ještě takové mládě a taky je velké plus, že na to nejsem sama,takže cvičení každého individuálně by nebyl žádný problém. A ohledně stáří,pokud bych měla přemýšlet takto,tak si pejska ani nepořídím. Uvědomuji si,že všechno je to dvojnásobná starost,ale hlavně taky dvojnásobná radost. Vážně myslíte,že je to tak špatný nápad a nedalo by se to zvládnout?

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2012 17:12 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit

papajapa0

Já si myslím, že pokud máš potřebu ptát se na internetu či "žádat o schválení", neměla by sis pořizovat dvě štěňata najednou, zvlášť když jde o velké plemeno ne úplně jednoduché na výchovu.

Pokud jsi si jistá, že to zvládneš, víš co a proč chceš a máš pro to podmínky, jdi do toho. - Ale to by ses neptala na netu...

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2012 17:15
- Nahlásit

papajapa0
Vážně myslíte,že je to tak špatný nápad a nedalo by se to zvládnout?
Ja si vazne myslim, ze je to spatny napad. Nerikam, ze zvladnout se to neda.
Myslela jsem,že čím by naše fenka byla starší,tím hůř by si na nového člena zvykala.
Ne, toho se bat nemusis, naopak starsi pes prichodem stenete ozije, dva tydny vetsinou trva, nez se smiri s novym vetrelcem. A pak uz jen sama pozitiva.

Chtelas nazor, svuj jsem napsala, jak se zaridite, je jen a jen na vas. Navic brat k k dejme tomu 2,5lety, trilety fene stene je uz o necem jinym, tezko dojde k nejakym trenicim "Kdo s koho" - i v tomhle je vekovy rozestup dost dulezity.

papajapa0
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2012 17:32 - Změnil/a: papajapa0
- Nahlásit

Nevím,z jakého důvodu tady na mě útočíte,pouze jsem chtěla znát názor někoho,kdo s touto situací má zkušenosti,samozřejmě mám svůj názor a nikde jsem neřekla,že se vašimi radami budu řídit slečno Kratochvílová.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2012 17:41
- Nahlásit

Já mám domov důchodců a jde to. Blbý je, že na tom nejsou všichni zdravotně stejně. Ale to nebudou ani přibližně stejně staří psi ani psi 2 roky od sebe. Blbý je to v tom, že některý potřebuje procházku kratší, jiný delší.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2012 17:51
- Nahlásit

papajapa0

jestli jste dva a ten druhý pes by byl třeba spíš přítelův a on by s ním cvičil a tak, tak to asi neni problém. Já mám zkušenost se dvěma 5ti měsíčníma štěňatama, byla jsem na to sama a prostě bych to už příště takhle neudělala, dalo se to zvládnout, samozřejmě, psům jsou 4 roky a jsou v pohodě, ale bylo to pro mě o dost těžší než kdyby byl jeden.

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2012 17:57
- Nahlásit

papajapa0

z jakého důvodu tady na mě útočíte

nenašla jsem v žádným příspěvku ani náznak útoku. Pokud se ptám na netu na nějaký rady, dostanu reakce, názory a tak, a vyhodnotím to jako útok, tak potom jsem zde jenom proto, aby mi to všichni odsouhlasili (ten nápad) a pro nic jinýho, protože všechno ostatní označím za útok. V tom případě tady každá "rada" drahá.

Já osobně bych určitě počkala a hlavně si pokud možno pořídila k feně psa, protože dvě fenky je už samo o sobě zadělání si event. na nějakej problém v budoucnu, neříkám, že je to zákonitý, můžou bejt v pohodě, ale je větší pravděpodobnost třenic, než kombinace fena-pes. Ono ale ze všeho nejvíc záleží na výchově a páníčkovi, v tom pak totiž tkví většinou ten potencionální problém. Jinak od staršího psa se druhej jako štěně naučí hodně věcí, než od štěněte. Ulehčí to částečně i výchovu druhýho štěněte

papajapa0
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2012 18:10
- Nahlásit

Já netvrdila,že všechny názory,které by vyvraceli můj názor,jsou útok,pouze jsem reagovala na jeden příspěvek,kde slečna tvrdila,že člověk,který se na něco takového má potřebu ptát na internetu si vůbec dalšího psa pořizovat nemá. Nevidím důvod,proč bych se vůči takovému názoru nemohla ohradit. Myslím si,že každá rada dobrá,chtěla jsem jen znát názory lidí,kteří mají zkušenosti s touto situací,at už pozitivní či negativní,tak proč je to tak nepochopitelné.

Paní Vlčáčková,Adiddaska,
děkuji moc za vaše příspěvky.

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2012 18:17
- Nahlásit

papajapa0

ale ty jsi vůbec nepochopila, jak to Lucie Kratochvílová
myslela

proč bych se vůči takovému názoru nemohla ohradit

to samozřejmě můžeš, jsi na diskuzi, já zase reaguji na tvůj názor o "útoku" na tvoji osobu

Janiii
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2012 18:21 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit

máme doma 8-mi měsíční fenku
o výchovu se tolik nebojím,to naše šídlo je moc šikovné na to,že je to ještě takové mládě
vzpomněla jsem si na svoji čubu, když jí bylo 9 měs. - hrozně jsem litovala, že se nemůžou zkoušky z poslušnosti skládat dřív, než v 10měsících věku psa. byla talentovaná, poslušná, byla jsem z ní nadšená.
o měsíc později, když začala hárat a šla do puberty, jsem už mluvila jinak
souhlasím s holkama.

LucieS
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2012 18:24
- Nahlásit

papajapa0
Jenže ona má ta Kratochvílka celkem pravdu... pokud bys byla zkušený majitel, na netu se ptát nejspíš nebudeš...

Jinak souhlas s ostatními, počkat aspoň rok.
Píšeš: to naše šídlo je moc šikovné na to,že je to ještě takové mládě
Pozor na to, funguje to naopak - štěňata jsou většinou šikovná, problém přijde AŽ POZDĚJI, až fenka dospěje. To se teprv ukáže, jestli jsi vychovávala správně.

Uvědomuji si,že všechno je to dvojnásobná starost
Mám pocit, že druhý pes není dvojnásobná starost, ale nejmíň trojnásobná....Prostě jeden pes je brnkačka, dva už jsou smečka a jsi o level výš.
Jinak, až jednou, k feně bych pořídila psa.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2012 18:24
- Nahlásit

Fifi
dva tydny vetsinou trva, nez se smiri s novym vetrelcem. A pak uz jen sama pozitiva.

S tím souhlasím za předpokladu, že člověk má cit pro psy a umí s nimi aspoň trochu zacházet. Může to dopadnout dobře, ale taky nemusí.

a hlavně si pokud možno pořídila k feně psa, protože dvě fenky je už samo o sobě zadělání si event. na nějakej problém v budoucnu - Pokud bude vyřešeno případné hárání a zamezení nežádoucího nakrytí, pak souhlasím. Mám zkušenosti se smíšenou smečkou a pokud někdo z nich není kastrovaný a není možné je na čas rozestěhovat, je to záhul Představím-li si to u rýčbejků, "krása"!

neříkám, že je to zákonitý - to je dobře

Ono ale ze všeho nejvíc záleží na výchově a páníčkovi, v tom pak totiž tkví většinou ten potencionální problém. - Tak to každopádně!

kde slečna tvrdila,že člověk,který se na něco takového má potřebu ptát na internetu si vůbec dalšího psa pořizovat nemá. - Slečno papajapa0, níže psané jste asi nečetla?
Pokud jsi si jistá, že to zvládneš, víš co a proč chceš a máš pro to podmínky, jdi do toho.
Zbytek byla moje úvaha, můj názor, nikoliv útok nebo dokonce zákaz si pořízení dalšího psa. Proč je to tak nepochopitelné? )))))))))))))

papajapa0
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2012 18:31
- Nahlásit

Samozřejmě jsem si vědoma,že přijde puberta a trable sní spojené,už jsem stačila vychovat jednoho pejska,takže vím co všechno obnáší výchova a co všechno mě ještě čeká,máme to všechno ještě před sebou..ale nemyslím si,že by to bylo něco nepřekonatelného vzhledem k tomu,že na to nejsem sama.

Eninka ,
tak alespoň někdo to správně pochopil

Fifi
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2012 18:39
- Nahlásit

papajapa0
takže vím co všechno obnáší výchova a co všechno mě ještě čeká,máme to všechno ještě před sebou..ale nemyslím si,že by to bylo něco nepřekonatelného vzhledem k tomu,že na to nejsem sama.
Takze proste chces jen poplacat po rameni a schvalit, ze to zvladnete? Fajn, pak nechapu, proc ses vubec na neco ptala.

Baico
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2012 18:49
- Nahlásit

papajapa0
Já sama bych do dvou štěňat najednou nešla. I teď kdy mám jednoho psa šestiletého a druhého dvouletého, tudíž jsou oba v produktivním věku a když se jim chci oběma intenzivně věnovat, tak je to dost náročné na čas. Nedovedu si představit ten záhul, kdybych si je pořídila najednou.
Takže já bych klidně počkala, až bude feňule dospělá a vychovaná a pak si pořídila štěně. Bude t o dost jednodušší.

Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání