| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 20:12
- Nahlásit
Ebony nemethova5
Tak přesně takový je i Frisko. On je z linie kde psi déle zrajou, může být plně dospělý a vyzrálý až ve 4 letech, navíc inbreed. Jak byl malinkatý myslela jsem že je snad úplně blbej. Ale pomalu zraje ve stejného psa jako jeho otec. Taky vrazí do čeho může, včera při tréninku si odřel zadní kolena-úplně sedřel kůži. občas zapomene používat zadní nohy a když trénujeme skok o zeď, jde silou, zatímco Aga u toho přemýšlí a jde na to inteligencí. Ale on dozraje a takhle křivé nohy měl v pěti měsících.
A to jsem se snažila udělat pro něj první poslední. Ti "moji" psi mají nohy rovné i kdyby je člověk krmil šrotem.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 20:17
- Nahlásit
Mucholabka
já mám zkušenost, že psi-samci jsou hrozný telata a ty holky jsou nějak rychlejší ve vývinu a víc u toho přemejšlej...i když, jak píšeš, je to i o liniích, naše droběny jsou úplně stejně natvrdlý, jak Morgan
jo, super fotka! aspoň je vidět, že to je normální
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 20:22
- Nahlásit
Ebonyjezismarja,to taky neni zadnej drobecek,jsem myslela,ze amin bude jak hajan,jenze to bude takovy kopyto obrovsky,ze se zas muchos bude bat jak hajan,pry ma hajan hubu jak krokodyl!ten amin preroste i toho hajana!
Mucholabkano takoveho magora jak je amin jsem taky jeste nemela,ma z litani sedreny lokty a zadni nohy,proste magor!
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 20:24
- Nahlásit
Ebony
Tak tu zkušenost zatím nemám, protože před očima mi vyrůstaly zatím pouze feny.
Ale jak říká kámoš-má radši hloupé psy, protože blbý pes spolíhá a člověka a nemá svoji hlavu-s Aginou (natož Buckou) je někdy horší pořízení když po nich člověk něco chce, ony nad tím musí "popřemýšlet" jestli se to vyplatí. Já ty blbější nemám moc v lásce, nemám je radši, my holky si radši nejdřív pokecáme a pak to taky zvládneme.
Ale proto taky moji psi nebudou mít úspěchy v pullingu, pokud z nich neudělám úplné magory. Protože oni si to vždycky musí rozmyslet
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 20:27
- Nahlásit
nemethova5
No dostat od Hajana po hubě bych nechtěla včera mě nešťastnou náhodou kousla Buca do předloktí (dělala jsem kraviny) a myslela jsem že vypustím duši.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 20:30
- Nahlásit
Mucholabkaproc,on je tak hoooodnej!no pokud mu nevlezes do objektu,to je jasny,ma silny teritorialni pudy,tady v praci chrape s kotatama,no amin by je asi sezral,to bude jina povaha,dost tvrda,uz to pocituju ted,taky ma svou hlavicku.
|
miisha
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 20:31
- Nahlásit
Ebony
i když, jak píšeš, je to i o liniích, naše droběny jsou úplně stejně natvrdlý, jak Morgan
no ja uz se chtela ozvat ze teda pohlavim to urcite nebude.....
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 20:34
- Nahlásit
miisha
Ebony
pohlavím to asi nebude, mám NO fenu 9 měs. je to naprostej magor, ovšem jejní ségra je ještě tak o 200% horší, je to malina v šedým.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 20:37
- Nahlásit
Ebonyjo a rad likviduje snurky od balonku a deky!
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 20:41 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
nemethova5
To zas Frizo by do lidí absolutně nešel, on když i náhodou vezme do huby ruku-netrefí se, tak se tváří provinile. Absolutně nehlídá, je mu u prdele kdo mu šmatlá po zahradě. Je to u něj ještě extrémnější než u Aginy. Ale on by takový měl být. Už věřím že bude super pes, až dospěje a jsem zvědavá co to dá až bude krýt-pokud bude OK. Je na toho psa na kterého je vedená linka ještě víc podobný než jeho otec.
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2010 07:15
- Nahlásit
tak všem moc děkuju za uklidnění - koupila jsem včera Celaskon, podle veta mám dávat cca půl tabletky - protože jedna tableta je na dospělýho člověka, a přidala jsem masový kosti, budu je dávat každej den...
jsem fakt ráda, že to je normální a že si ta moje příšerka nevymyslela nic extra
jo a ještě bych měla jeden dotaz - už je komplet přezubená, až na špičáky, jak dlouho to ještě bude trvat? už nemám vůbec nic na sebe - všechno mi těma zatracenýma špičákama při hraní rozervala...
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 01:44
- Nahlásit
ve čtyřech měsících 24 kg u NO? mohutnost a silná kostra je jedna věc, ale mne to přijde přehnané mám BŠO, v té době jsme měli polovinu, možná i kilo dvě víc, v osmi měsících 23kg.
jinak co se tématu týká - nepřetěžovat, moc neskákat, možno chodit po štěrku či oblázkách. pokud se bude horšit, tak ihned řešit. vyživovat klouby, chrupavku, šlachy... nemusí to být jen exteriérová vada
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 07:23
- Nahlásit
Lemonka
ve čtyřech měsících 24 kg u NO?
Hele přehnaný to neni, já mám 5 měsíčního BŠO a má 26 kg. A rozhodně neni tlustej. Opravdu má silnou kostru.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2010 09:31
- Nahlásit
Lemonkanemusí to být jen exteriérová vada
kdo psal o vadě?
nepřetěžovat, moc neskákat,
bavíme se o pracákovi, nevím jak je to u bílých, ale udržet v klidu hyperaktivního pracáka si nedovedu dost dobře představit.
možno chodit po štěrku či oblázkách
to si právě pleteš s prošlapama
e čtyřech měsících 24 kg u NO? mohutnost a silná kostra je jedna věc, ale mne to přijde přehnané mám BŠO, v té době jsme měli polovinu
no jestli jsi měla ve čtyrech měsících 12ti kilový štěně, tak potěš, to mají tak naše štěňata - kluci v den odběru....
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 07:09
- Nahlásit
Lemonka
mě to přijde normální - teď čubině bylo 5měsíců a váží 29kg a pořád je hubená jak lunt a ne a ne přibrat... Ale je pravda, že je hodně a dobře nasvalená - nevydrží ani 5vteřin v klidu
Ebony
Jinak teda - koupili jsme domů i koberec, přidávali vit C ( a stále přidáváme) a hodně masitých kostí a i dle veta se tlapky lehce srovnaly... sice lehce, ale je to znát, což je naprosto skvělý...
jo a ještě jsem psala chovatelce a ta mi odpověděla, že tohle měla i Dájiny máma a že se jí to kolem 8měsíců srovnalo a nohy má krásný, takže to může být dědičné a může to zmizet???
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2010 02:41
- Nahlásit
Dobrá. Zeptám se jinak. Soudě dle reakcí to asi není přilišná námaha na klouby. Kolik mívají pracovní feny NO v dospělosti? Předpokládám, že standardem se rozhodně řídit nemůžu a kamarád google nyní neporadil. Ptám už se jen spíš pro zajímavost a srovnání.
123helik, snad promineš, že se tu zeptám i na svůj problém, byť to s tématem souvisí.
podobnou věc řeším už hodně dlouho s hodně lidma vč.vet a zlepšení nikde. jediný rozdíl je, že to máme o dost horší a prsty u sebe nemá. viz http://www.facebook.com/photo.php?pid=833239&l=f4a 2d54962&id=1366002023
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2010 06:40
- Nahlásit
Lemonka
tak to já ti neporadím - je to totiž dost různé - třeba moje fena bude prý na pracovní čubinu dost velká - jak jsem psala - v 5ti měsících 29kg a pořád je dost hubená. A většina lidí si myslí, že je tak o dva měsíce starší. Až doroste a trošku ještě zmohutní, tak to nedokážu odhadnout, kolik bude vážit...
ale zase u nás na cvičáku byla na bonitaci vlkošedá fenka a ta vážila ve více než dvou letech 24kg... vypadala jako čtyřměsíční štěně...
k tomu ostatnímu - nevím co z toho mi pomohlo, ale dodržela jsem všechno, co mi tady doporučili - víc masových kostí (krmím BARFem), Biocal plus, Vitamín C... jo a dělala jsi čubině krevní rozbory? díky nim zjistíš, co jí vlastně chybí a nebo přebývá a podle toho se taky můžeš řídit.
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 00:45
- Nahlásit
Tak ono většina štěňat je hubená Jsem na ní za půl roku zvědavá jaká bude. My máme v 16ti měsících 28kg
Přávě že na krvi jsme byli a dobrý. Krmím granulemi, po kostech má srajdu. Dostává kloubní výživu, vitamín C, kolagen. Zkoušela jsem i Artrocan. Bez výsledku. I měla hodně klidový režim.
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2010 07:44 - Změnil/a: 123helik
- Nahlásit
Lemonka
pak asi záleží jakými granulemi krmíš a co přidáváš za kloubní výživu... u nás na cvičáku je hodně propagovaný Bonecan forte a nebo ten Biocal plus. Co já vím, tak artrocan je pro psy s pohybovými problémy, to bych asi nedávala... nevím, nejsem odborník, pořád se učím a studuju a vyptávám
jo - kdybys náhodou měla tip, jak udržet "tohle" v klidu, tak mi dej vědět myslím, že jediný, co by ji udrželo v klidu je hluboká narkóza URL
|
Lemonka
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2010 23:16
- Nahlásit
123helik
Myslím, že ani jedním to není. Ano, možná částečně výživou když byla malý pindík, jelikož když jsem si jí brala ve 12ti týdnech, už to měla dle fotek co jsem zpětně koukala. Ale nebudu pomlouvat, nevím. U mne pak chvíli dostávala RC, moc nesedl, tak jsem dávala Trainer Natural a od osmi měsíců FM. Kloubní výživu dostávala CaniAgil, pak Ortoprim který více méně už nahrazuji jen Apto-Flexem. Altercan nám byl doporučen. A zkoušeli jsme i Biocal Plus.
Možná by stačilo trošku "utáhnout" šlachy , ale skákání na postel a z jí fakt nedokáži zakázat, zvlášť když nejsem doma
Pěkné fotky.) Hold sis vybrala aktivku a i jí v tom podporuješ;) Je fakt, že Jess je celkem flegmouš a jako štěně nebyla nějak moc aktivní.... tedy doma ne, venku to bylo neskutečný šídlo k nezastavení:d
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 09:09
- Nahlásit
Dobrý den,
momentálně mám 9měs. dlouhosrstou kolii, ketrá má taky měkké nadprstí, bohužel, v 6 měs. jsem si nechala udělat rozbor na hladinu vápníku, který byl v pořádku, tudíž veterinář mi řekl, že vápník bych neměla podávat navíc (problém u kolií je, že pokud by dostávaly hodě vápníku navíc, tak by se jim stavěly uši, takže by to v mým případě byl hodně velký risk ho začít dávat víc přes to, že mi to jedna chovatelka, ne kolií, radila), tak jsem začala dávat Alavis 3 (na doporučení veta), další skorovet (studentka) mi poradila, aby pes pokud možno co nejméně skákal a nechodil ze schodů. To všechno jsem se snažila dodržet. Krmím granulema, nejdřív Hills a před měsícem jsem přešla na Artemis. Nohy se mi zdá se trochu zlepšily, když je pes tzv. ve střehu, tak je má úplně rovné bez jakéhokoliv vytáčení do stran ve spodní části, ale pokud stojí řekněme v klidu, tak je to horší ( i když s emi zdá, že se to trochu zlepšilo přeci jenom). Na výstavě (klubovce a speciálce) v dorostu, to mu bylo těch 6 měs., to bylo bráno jako růstová věc, hodnocení měl dobré i známku, nicméně teď v únoru s ním jedeme do Brna, tak jsem zvědavá, to už bude ve třídě mladých a to už nám asi neprojde.
Můj dotaz je, je vůbec ještě nějaká šance, že by se to mohlo někdy srovnat dle vašich zkušeností?
Díky.
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 09:31
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
ahoj,
já jsem tady ten původní dotaz tenkrát zadávala... teď je čubině 9měsíců a tlapky se srovnaly. Ale je fakt, že já krmím syrovým, takže jsem místo přípravku s vápníkem přidávala kosti. Jinak zkus spíš colafit nebo kolagen, ten je přímo na zpevnění chrupavek a držet psa štíhlého...
Já jsem čubinu v pohybu neomezovala - byla by jak jaderný reaktor před výbuchem takže jsem na to neměla odvahu a tlapky se srovnaly postupně samy.
p.s. - Hills je předražený šrot, podívej se na složení...
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 09:39 - Změnil/a: Barbucha z Prahy
- Nahlásit
123helik
Tak to je super, že se jí to srovnalo
díky za odpověď, jo, s tím hillsem to vím, proto jsem začala krmit artemisem
V pohybu jsem ho taky neomezovala,jen skákat jsem moc ho nechtěla nechat a ani jsem ho moc nenechala zbytečně chodit ze schodů.
Jen si říkám, že psovi je teď 9 měs, ty nohy nejsou úplně ok, ale nevím, jestli má cenu to ještě řešit, jestli se to může ještě zlepšit.
Ještě jednou díky za odopověď.
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 10:08
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
tak ještě mrkni na fotky rodičů z doby do 1roku - když jsem to řešila tenkrát já, tak mi chovatelka psala, že je to částečně dědičné... Mamka mojí feny to měla taky a nohy má rovné
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2011 10:09
- Nahlásit
123helik
Ok, díky
|