| Autor |
Zpráva |
123helik
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 07:28
- Nahlásit
ahoj všem,
moje čtyřměsíční ovčanda je cca měsíc a půl krmená BARFem a teď pozoruju, že jí změklo nadprstí... Prsty rozjetý nemá, tlapku má hezky zavřenou, ale to nadprstí fakt povolilo. Můžete mi poradit čím to je?
Ještě totiž kromě žrádla by tu byla jedna varianta - přestěhovali jsme se a v novém bytě máme zatím všude plovoucí podlahy, malé to sice neklouže, ale přece jen to není ideální povrch... mohlo by to být i tím????
díky za případné rady...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 08:17 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
123helik
Plovoucí podlaha deformuje pohyb (úzký krok) - tohle bude něco jiného. Pokud jste si jistí pestrou stravou a trochu hlídáte poměr vápník:fosfor (tzn. necpete jí svalovinou, dáváte dost kostí), můřete vstřebávání vápníku trochu pomoct. Nasadila bych vyšší dávky vit. C, hořčík. Jako zdroj vápníku sušenou nať celeru, majoránku, mák... Přidáváte nějaké vit. a minerály, chondra?
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 09:22
- Nahlásit
123helik
jsi si jistá, že má fakt měkký nadrpstí? dej sem fotku
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 09:22
- Nahlásit
corgi
díky...
malá má 24kg, je štíhlá, v dobré kondici - podle veta. Stravu má, myslím, pestrou dost, hodně se řídím návodem na manwe.eu a taky knížkou BARF pro štěňata a mladé psy. Obden dostává jídlo z masových kostí (cca 0,5kg), denně je jedna dávka krmiva mleté kuře i s mletými kostmi. Samozřejmě vnitřnosti, dršťky, zelenina a ovoce - převážně mrkev, okurky, občas celer, banány, jablíčka, brokolici a další. Obden na kousání a zabavení větší kost - povětšinou telecí nebo vepřovou.
K tomu dostává Roboran a Alavis MSM.
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 09:24
- Nahlásit
kejtlin
až dorazím domů, tak ji vyfotím a dám sem fotku zítra ráno. Jinak - jistá si docela jsem - prostě má měkkou spěnku - nevím jak to popsat líp... má rovné nohy a spodní část šikmo dopředu...
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 09:27
- Nahlásit
123helik
viděla jsem hodně prošlapů, moje kolie má prošlapy-už jsem ji s nima dostala, sice nejsou brutální, ale jsou tam, rotvík u nás na cvičáku má prošlapy jak kráva+otevřenou tlapku, NO na cvičáku ted´ je jí asi 16 měs. taky prošlapy, vím jak prošlap vypadá a někdy majitelé malujopu jen čerta na zed´ , netvrdím, že je tvůj pes nemá, ale třeba se ti to jen zdá.
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 09:30
- Nahlásit
kejtlin
jsem taky neříkala, že má prošlapy jako takový - tlapku má krásně zavřenou, prsty u sebe... ale jak říkám prostě jí povolila ta spěnka - musím to vyfotit, líp to prostě nevysvětlím prostě - tam kde má nejnižší kloub na přední noze, tak od toho místa se jí noha jakoby šikmo stáčí dopředu...
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 09:57
- Nahlásit
V tomto věku začíná měnit zuby a v podstatě nastává překotný rust takže je celkem běžné že psovi povolí uši a mužou se objevit i menší prošlapy .Proto bych zvýšila podíl kostí a chrupavek klidně i na polovinu a víc krmné dávky.Dávala bych kuřecí skelety,krky,masité kosti (křídla,žebra .ap).
Myslím že tu o tom docela podrobně psala Ebony
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 10:01
- Nahlásit
KEISSA
zoubky už má téměř vyměněné - chybí jen špičáky... ale určitě kosti i chrupavky ještě přidám - může je tedy dostávát denně? Povětšinou dávám kuřecí krky, křídla, kachní krky, křídla... občas stehna, telecí, hovězí a vepřové kosti...
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 10:24
- Nahlásit
Psíček
sice možná nepotřebuje, ale jednotvárnou mi nežere
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 11:10
- Nahlásit
Psíček
přece nebudu trápit hlady čtyřměsíční mimino - žere třikrát denně - ráno a večer větší porci, odpoledne jen takovou svačinku... misky jsou pokaždý prázdný, ale dát jí třikrát za sebou to samý, tak už bude znát, že to nežere s takovou chutí...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 13:18
- Nahlásit
123helik
je to vlkošed nebo výstavák?
a vypadá to nějak takhle?
jestli jo, tak je to normální, nelámej si s tím hlavu, dokud má pevný prsty, tak je to v pohodě, to je spíš exteriérová věc...navíc to paradoxně mívají psi, co jsou velmi dobře zaúhlení vpředu
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 14:11
- Nahlásit
je celočerná, z pracovního chovu a přesně tohleto má!!! co to teda sakra je??????
takže je to normální a nemám si s tím lámat hlavu?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 14:44
- Nahlásit
123helik
co to teda sakra je??????
volnější spěnka, ale většinou z toho vyrostou...některý věci neovlivníš a hlavně je to normální, dívej na tátu mýho psa....
a jakej to je krasavec
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 14:59
- Nahlásit
Ebony
to je Voodoo Hartis Bohemia? já znám jeho brách Virgila - jezdí k nám na cvičák... krasavci....
já mám tuhle - ale neumím vložit obrázek, tak vkládám odkaz na stránky
http://www.darcy-monur.wbs.cz/Novinky.html
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 15:14
- Nahlásit
123helik
jo, to je Voodoo a tady je můj krasavec
Freeman ze Zlaťáku
s těma nohama si fakt nedělej starosti, je to opravdu jen vzhledová záležitost...
|
123helik
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 15:18
- Nahlásit
Ebony
taky krasavec to asi nebude o moc starší, než moje čubina, ne? té je 4 a půl měsíce...
původně jsem chtěla vlkošedou fenu, ale když jsem viděla Dáju, tak to byla láska
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 15:18
- Nahlásit
Ebony
A proč to takhle mají? Kuju
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 17:11
- Nahlásit
123helik
na fotce jsou mu 4měsíce, teď už je mu 6.
Lucie Kratochvílová
Nevím Někdo má křívej ocas, naše Julča má dlouhý chlupy a někdo má volnější spěnky Ale pravděpodobně, jak jsem psala výše, souvisí to se zaúhlením předku.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 17:31
- Nahlásit
Ebony
A vyskytuje se to často? Je to docela ošklivý, vypadá to, jako by měl zlomený nohy.. ))
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 18:43
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
asi jo, mně to totiž divný nepřipadá a co jsem koukala na netu, tak je to asi specialita i jiných ovčáků
dokonce i nějaký čévéčka jsem takhle našla
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 18:56
- Nahlásit
Ebony
Heh, a já se tu kdysi trápila, že má pesan prošlapy - takhle šikmý to teda rozhodně nemá
123helik
Ten vit. C je opravdu důležitý. V době přezubování, když měknou uši apod., dávají Amíci závratné dávky céčka. My jsme národ malý, nám budou stačit dávky přiměřené...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 18:58
- Nahlásit
Ebonyno,amin to ma taky,ptala jsem se na cvicaku,taky mi rekli,at si s tim nelamu hlavu,no amin nebude zadny drobecek,uz je velkej jak hajan,to ma teprve osm mesicu.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 19:04
- Nahlásit
nemethova5
no mně to divný nepřijde taky, protože to znám.
Morgan taky nebude malej, je to strašnej kolohnát, ale moc šikovnej
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 19:16
- Nahlásit
Ebonyja nevim prave,u amina to vidim poprvy,neco takoveho,amin je takovej kolohnat,ze na obrane nevi,co delat ze zadnima nohama,pred tydnem vazil 36 kilo,je taky amin moc sikovny,psala mi henrieta,ze begu jede kryt do nemecka.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 19:28
- Nahlásit
nemethova5
to Morgan je taky šmatlák, oni jak rostou, tak ještě s těma jejich hnátama neumí zacházet
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 19:38
- Nahlásit
Ebonyjeste ke vsemu je pistalicko otloukej se!jde po chodbe,prask do zidle,pak prask do bedny,je silenej!pak jde na balkon,malem si rozbije hubu pres prah!
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 19:43
- Nahlásit
Ebonyjeste ke vsemu je pistalicko otloukej se!jde po chodbe,prask do zidle,pak prask do bedny,je silenej!pak jde na balkon,malem si rozbije hubu pres prah!
jo to znám, nohy otlučený, rypák odřenej, jsou to telata, občas si říkám, že si ty haxny jednou zláme!
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 19:48
- Nahlásit
to mel sedm mesicu
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 20:04
- Nahlásit
nemethova5