Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Venčení - jen doma!
Autor Zpráva
Kimina
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2005 20:20 - Změnil/a: Kimina
- Nahlásit

Ahoj,

mám 5 měsíční štěndo, které je zvyklé venčit se doma na zahradě, kam má stálý přístup. Když jdeme na procházku ven na vodítku, nikdy se tam nevyvenčí. Vše si nese jako "správný hospodář" domů. Samozřejmě je to jeho věc, ale... Jeli jsme na dovolenou, celkem 5 hodin, spousta zastávek a vyvenčil se až když byl na chalupě na zahradě. Dnes jsme se vraceli, celkem 8 hodin a taky až doma. Chci s ním jezdit na výstavy a to je na celý den. Nevím, jak ho přesvědčit, že to domů nosit nemusí. Asi to není zrovna zdravé. Nejspíš mi poradíte, ať ho pustím na procházce na volno, ale to už bych ho neviděla. Napadá Vás něco jiného? Díky.

Anonymní
# Zasláno: 13 Srp 2005 21:09
- Nahlásit

Na jak dlouhé procházky chodíte? Ono se asi nebude venčit po pár krocích a nebo hned jak ho vypustíte z auta proběhnout se. Myslím si, že pokud budete pryč celý den a bude mít potřebu, tak se prostě vyvenčí. Spíš psi podle mě rozlišují povrch kde se venčí a kde ne - prostě některý pes se nevyvenčí na beton, ale počká si na trávu. Já to spíš vydím jako nedostatečnou délku vycházky. A nebo se venčí v takové době ve které zrovna nechodíte na vycházky. Toto bych prostě jako problém vůbec neřešila, zavání to přehnanou starostlivostí a polidšťováním.

Kimina
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2005 21:35
- Nahlásit

Anonymní
Myslím, že délkou procházek to nebude. Předevčírem jsme byli na výletě: hodina autem, 5 km na Boubín, 5 km zpátky, hodina v restauraci a hodina v autě. Teprve doma přišel "nekonečný vodopád". Druhý pes se za tu dobu venčil několikrát. Přehnaná starostlivost to asi je, ale nerada bych se dočkala "nekonečného vodopádu" nebo "bobíta" ve výstavním kruhu. Stává se to, ale na kráse to psovi zrovna nepřidá! Jinak myslím, že každý milovník psů někdy sklouzne k polidšťování svého psíka. Někdy se mi to stává a nestydím se za to.

haha
# Zasláno: 13 Srp 2005 21:36
- Nahlásit

taky si myslím že když s ním budete venku dostatečně dlouho a bude se mu opravdu chtít tak se vyvenčí, chce to asi protáhnout délku vycházek. Pokud se mu bude opravdu chtít pak mu bude i jedno jestli je na vodítku nebo navolno i to jestli čůrá na trávu nebo na asfalt a prostě se vyčůrá.

Anonymní
# Zasláno: 13 Srp 2005 22:01
- Nahlásit

Kimina
souhlas s anonymem - přehnaná starostlivost. To jako čekáš, že ti poradíme povel, na který se ti pes vyvenčí tam, kde si ty umaneš? Nebo jakou radu čekáš? Vysleduj si, za jak dlouho po jídle se ti pes vyvenčí a uzpůsob dobu krmení nebo dobu vycházky. Ale ještě jsem neslyšel, že by psovi praskl močák nebo střeva, protože se venčil jen na jednom místě.

Kimina
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2005 22:14 - Změnil/a: Kimina
- Nahlásit

Anonymní

Moc díky za radu. Jsi moc milý.

Omlouvám se, příště se nebudu ptát na blbosti.

Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání