Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / krmivo Royal Canin Shih Tzu
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Myssel
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2007 13:17
- Nahlásit

Tahle novinka je na trhu a jelikoz vlastnim dve fenecky Shih-tzu (3 mesicni a 1,6 rocni), rada bych se s Vami poradila. Co rikate vubec na krmivo Royal? Zatim krmime Proplankou pro male rasy. Dekuji za jakykoliv nazor.

Slozeni Royal Canin Shih Tzu granuli je rýže, dehydrované drůbeží maso, živočišné tuky, vysoce stravitelné izolované rostlinné proteiny, hydrolyzované živočišné proteiny, vysoce stravitelné živočišné proteiny, rostlinná vláknina, řepné řízky, rostlinné oleje (sója, brutnák lékařský), rybí tuk, minerály, fructo-oligosacharidy, DL-metionin, polyfosfát sodíku, L-tyrosin, taurin, výtažky ze zeleného čaje a hroznů (bohaté na polyfenoly), L-lysin, hydrolyzovaní korýši (bohatí na glukosamin), výtažek z měsíčku (bohatý na lutein), L-karnitin,hydrolyzovaná chrupavka (zdroj chondroitinu).
Dale co jsem nasla na netu je
* Zářivá srst a zdraví pokožky
Posiluje lesk srsti a udržuje zdravou pokožku
Sirnaté aminokyseliny, vitamín A, zvýšený přijem omega 6, brutnákový olej, EPA-DHA, zinek, biotin.
* Snížení objemu a zápachu stolice
Pomáhá redukovat objem a zápach stolice
Vysoce stravitelné proteiny, rýže, FOS, MOS, řepné řízky, nerozpustné minerály.
* Redukce zubního kamene
Pomáhá omezit tvorbu zubního kamene
Polyfosfáty sodíku "fixují" vápník přítomný ve slinách.

Snadné uchopení a rozmělnění granule v ústech
Na míru vyrobené granule, jejichž velikost, tvar a struktura jsou přizpůsobeny dospělému ši-tzu, který patří k zástupcům krátkolebých plemen.

Dekuji za rady a nazory.

fatdog
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2007 18:11
- Nahlásit

Myssel
říkám, že již nikdy více ....a myslím, že je zcela jedno, obrázek kterýho psa je na pytli

Myssel
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2007 18:25
- Nahlásit

fatdog
Diky. Ja se jen ptala. O Royalu jsem slysela, ale nikdy jsem ho jeste nezkousela a nejak po nem nepatrala.

fatdog
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2007 18:31
- Nahlásit

Radeji ani nepatrej...myslim...hooodne lidi si stezuje...a za ty prachy je to zbytecny riziko ... to jako pro pripad, ze by se ti lidi pletli ....

Myssel
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2007 18:41
- Nahlásit

Aha...no tak patrat radeji nebudu. Jen me proste prekvapilo, ze je to site Sickam na miru. Tak jsem se zacala zajimat. Ale, jak rikas zustanu radeji u vyzkousene proplanky.

fatdog
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2007 18:56
- Nahlásit

Myssel
ja bych to "siti na míru" viděl v tom obrázku na pytli.....stravu přece můžeme "ušít na míru" když tak jedinci, ale ne plemeni .... viděl bych to na marketing

Myssel
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2007 19:04
- Nahlásit

fatdog
To mas sice pravdu, ale vseobecne je znamo, ze tato rasa potrebuje olej na srst, coz krmivo ma. A male granulky, protoze mame male papulky Ovsem marketing to bude...mas recht

fatdog
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2007 19:30
- Nahlásit

Myssel
jistě, ale olej na srst potřebuje více plemen...o malých granulkách ani nemluvě...a to máme rojálek extra i pro jorečky, že jo??
)))

Myssel
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2007 19:39
- Nahlásit

No jo vse je o reklame..Vidis i me to chytlo...oni presne vi, co maji prodavat

fatdog
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2007 20:11
- Nahlásit

Myssel
no spis vi, jak na tu reklamu CO PRODAJ, JE JIM LOGICKY SUMAFUK

Tami
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2007 20:52
- Nahlásit

Já krmím jezevčici Royal. C od té doby co jí mám a jsem velmi spokojená - momentálně krmíme light protože držela dietu, mimo toho, že má pěknou srst, krmivo jí chutná, oceňuji i to, že granulky jsou malé.

Myssel
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2007 21:27
- Nahlásit

Tami
No kazdemu asi sedne neco jineho. Ja s Royalem nemam ani malinkatou zkusenost. Jen me uchvatilo, ze to delaji pro mou rasu. Nam treba vubec nesedla Eukanuba. Starsi mi nechavala zbytky granulek. Od te doby co mame malou, tak si jidlo rychle doji, protoze mala je jak pirana.

kiwikik
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2007 19:30
- Nahlásit

Myssel
taky krmím Royalem pro malá plemena - mám číňana.
Z Acany jsme přešli na Eukanubu - ta nám nechutnala tak teď máme royal a jsem spokojená. Bellisek je všehovšudy velký vybíravec ale tohle spapká, bobky pěkný, srst ok, psík vitální nestěžuju si.

fosilia
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2007 22:07
- Nahlásit

Myssel podla zlozenia krmiva to vyzera na nejake hypermarketove krmivo. V ktorom hypermarkete ho predavaju.
A akosi sa pozabudlo na konzervaciu a bohate na vitaminy BHA.
To uz je to nove krmivo vyrobene pri Krakove v Polsku.

Pudlice
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 10:10
- Nahlásit

Musím se zastat Royalu - krmím nejen já, ale hodně chovatelů špičkových jedinců z našeho Klubu chovatelů pudlů, Royalem pro pudly, a naprostá spokojenost. Nádherná srst, top kondice....

west
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 10:23
- Nahlásit

Sousedka má yorka a taky krmí Royalem, ale on je takovej vybíravec (mají ho důchodci). Ona mu ale spíš dává jen občas granule, protože to prý nechce, ale přesto tyhle jí, tak nevím jestli je jí že jsou mu vzácný nebo mu fakt tak chutnají.
Jinak myslím že tyhle krmiva pro určitý plemena jsou jen reklamní trik jak prodat co nejvíc.
Na druhé straně jsem zase viděla granule, ani nevim jaký to byly kde psaly že granule jsou vhodné jak pro štěňata tak pro dospělé a staré psi všech plemen. To mi přijde jako větší blbost.

venda
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 10:44
- Nahlásit

krmim už čtyři měsíce RC pro štěňata německých ovčáků, protože jsem se doslechla, že RC psum chutná a tloustnou po něm (mám takovou kostřičku), ale ona rozhodně nepřibrala a teď to pomalu přestává žrát, tak asi přejdu na něco jiného, ale jinak srst pěkná, problémy žádné, jen mám kozu zmlsanou

Bela
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 15:54 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

podla mojho nazoru je RC nehorazne predrazene krmivo, ktore je navyse chemicky konzervovane syntetickymi anitoxidantami BHA BHT. proste nic moc . A to delenie podla plemenien je skor marketignovy tah, nez naozaj nieco, co zodpoveda potrebam nejakeho konkretneho plemena...
myslim, ze su to zbytocne vyhodene peniaze, ja by som do tohoto krmiva prachy nedavala, su aj lepsie a lacnejsie krmiva. (alebo prirodzena strava )

fatdog
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 17:23
- Nahlásit

Pudlice
Musím se zastat Royalu - krmím nejen já, ale hodně chovatelů špičkových jedinců z našeho Klubu chovatelů pudlů, Royalem pro pudly, a naprostá spokojenost. Nádherná srst, top kondice....
Je fakt škoda, že u nás se chovatelem může nazývat prakticky kde kdo. To, co píšete, je jako důkaz o kvalitě toho krmiva?
Vedle ve vchodě na mém starém bydlišti bydlel oříšek a byl celých svých dvanáct le kmenej z většiny (dle slov romského majitele "pouze") pečenými kostmi ...sice se mu špatně kadilo, ale jinak byl úžasnej, krásnej, v kondici atd....co kdybyse na to tedy přešli? Ušetříte?

Proč se už v týhle zemi nezatrhne rýžování si kapes na zvířatech? Nechce se Vám blít?

Erin
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 17:30
- Nahlásit

fatdog

Jo rýžování , zvláště co se granulí týče propagují vetové,nu konečně proč ne, když je prodávají.

Erin
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 17:35
- Nahlásit

fatdog

Teď mě napadlo,jak to děláš,že maluješ kvartýr a ještě přispíváš na net

fatdog
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 17:37
- Nahlásit

Erin
maluju kvartýr? kdy? :O

Erin
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 17:42
- Nahlásit

fatdog

Biluše to tu někde bonzla...ale možná to byl zastírací manévr

fatdog
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 17:44
- Nahlásit

Erin
Aháááá, no je pravda, že jsem maloval poměrně dlouho...několik pokojů trvalo několik týdnů a ještě to není...no se neroztrhám že?? ))
Ale potřebuji zasádrovat jeden strop...nechceš přijet? )))

Erin
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 17:48
- Nahlásit

fatdog

Jak ty to děláš))nechci,leda,že by jsi ty přijel na stavbu krovu na zimní zahradu a následně dělal přidavače na fasádu

fatdog
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 17:52
- Nahlásit

Erin
No to neee..přece po mne chudákovi mrzákovi nikdo nemůže chtít, abych dřel na novodobou buržoazii )))))))))))))))))) Navíc tuleňě tuším seženeš i u Wágnera ve Dvoře Králové. A pokud ho nemá, tak ti ho sežene

fatdog
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 17:53
- Nahlásit

Erin
Aáááá jeeeen počkej, tu zimní zahradu Ti jednou znárodníme!!!!!

fosilia
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 18:27
- Nahlásit

Pudlice: Zlozenie krmiva: Chicken meal, corn gluten meal, chicken fat, oatmeal, barley, brown rice, chicken, natural chicken flavor, cellulose, dried beet pulp (sugar removed), soy isolate, dried brewers yeast, anchovy oil, potassium chloride, calcium sulfate, soya oil, fructo-oligosaccharides, DL-methionine, choline chloride, salt, borage oil...

Myslis ze toto zlozenie predstavuje kvalitu? Preco maju psy peknu srst? Vyrobca dodal do krmiva dva olejceky.
Anchovy oil a borage oil. Ako sa dosiahne vysledok? Pes nepouzije enzym D6D. Staci vybehnut do lekarne kupit boragovy olej a dodavat do lacneho krmiva. K tomu kupit sardelovy prirodny olej a opat dodavat do lacaku. Este lepsie je kupit olej z sardine, mackerel a anchovy a vysledok je velmi uspokojivy. Pes bude mat krasnu lesklu srst.

Natural chicken flavor to je fakt strasne prirodne...

Na siedmom mieste v poradi mame konecne svalovinu jasne ze nie je uvedene kolko. Kde je teda masova svalovina. Kolko je ho v podiele v mucke a aka je cistota. Tiez nechapem preco aj sem tlacia sojovy isolat. Vlastne je to jasne ono ciste proteiny a ich hodnota sa touto zlozkou pekne zdvihnu.

Sojovy olej dalsi oblbovak na psov. Sposobuje pocit zasytenia.

Soja a sojovy olej se v krmivu chová velice zajímavým způsobem. Ovlivní nám v deklaraci krmiva dvě položky a to bílkoviny / N-látky/, jejichž obsah přidáním sóji prudce vzrůstá, ale také tuky. Za přispění sóji jako vstupní suroviny lze s menšími náklady vyrobit krmivo, které obsahuje vysoké množství proteinů /30% i více/. Tyto jsou pro psa v méně stravitelné podobě. Druhým zázračným úkazem, který sója dokáže je to, že se nám v krmivu zvedne i množství tuků.

Vies ono odbornici u RC patria medzi spicku a poznaju velmi dobre jednotlive suroviny, zvlast ked naklady na vyrobu musia klesat pri zachovani spravnych nutricnych hodnot. Toto je najvacsie umenie pri vyrobe suchej stravy.

Vyroba v Polsku a nizke naklady na vyrobu maju priniest uz coskoro dobre ekonomicke vysledky.

Zober si lupu a hladaj v zlozeni to co je najdrahsie a to je maso.
Kolko ho mas v krmive? Nevies lebo ta to nezaujima. Dolezite nie je zlozenie ale znacka. Mozno raz pride doba ked mnohi pochopia za co platia a konecne budu ochotni aj citat zlozenie a rozmyslat ci pouzite suroviny zodpovedaju cene produktu.
Hodnotim krmivo na zaklade zlozenia a nie znacky. Citam zlozenie z originalu na obale a nie z prekladu ani z brozury ci www stranok. Tam aj tak vacsina pise basnicke bludy.

fatdog
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 18:35
- Nahlásit

fosilia
koukám, že máš dosti znalostí .)...obdivuji, že to dokážeš takhle vypisovat těm některým oným...ale všechna čest...

Ono Ti lidi si navíc ani neuvědomují, že i kdyby to či ono krmivo bylo to optimální , tedy spíše jeho složení bylo nějak v průměru optimální, tak to pro psy moc dobré nejní...ale děsí mě názory českých FCI pseudochovatelů, které jsme před chvíli mohli číst...jakýpak přehled o chovatelství a tom, co pes může potřebovat asi může mít člověk, který takto přemýšlí...no třeba se pletu a toto je jediná nedokonalost oné chovatelky.....nicméně prezentovala obecně zavedený nesmysl...pes je OK, krmivo tím pádem také....neboli tedy logicky nemocný pes má nutně špatné krmivo.

Já si myslím, že v dnešní době není ani až tak důležité, co všechno krmivo obsahuje (samozřejmě za předpokladu, že to složení není děsné), ale to jaké suroviny výrobce používá...jestli ta kuřata se válela zdechlá dva dny nebo dvy týdny než z nich tu moučku udělali kupříkladu...nebo třeba jaký je zdroj a kvalita obilnin, které se do granulí dávají....ale tohle je marný...lidi mají telku,..., a tam jim vše řeknou...ti, co jsou trochu chytřejší mají místo telky knihy a přes ty už vlak nejede ...

fosilia
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2007 18:42
- Nahlásit

Fatdog chcelo by to povinne aby chovatelia psov navstivili vyrobu
a hlavne tam kde sa vyrabaju napr. hydinove ci rybacie mucky.
Myslim ze BARF by ziskal dalsich zastancov.
Cela kvalita vysledneho produktu zalezi na celkovom podiele zivocisnych zloziek k rastlinnym. Je pravda ze vyrobca neuvedie ci melie zrno doma alebo ho uz nakupuje. U masa je to lahsie. Bud pouziju mucku, mrazene maso alebo cerstve maso.

Já si myslím, že v dnešní době není ani až tak důležité, co všechno krmivo obsahuje (samozřejmě za předpokladu, že to složení není děsné), ale to jaké suroviny výrobce používá...

Vystihol si to presne, dufam ze to pochopili aj ostatni...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání