| Autor |
Zpráva |
Pettr335
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:13 - Změnil/a: Pettr335
- Nahlásit
Ještě jednou se chci zeptat, jak likvidovat psí výkaly. Dva ovčáci toho nadělají hodně. Dáváme to všechno na kompost na konci zahrady. Je to trochu problém, protože to dost smrdí, i když to zahazujeme posekanou trávou atd. Na podzim a z jara
je to horší. Po zimě vždy kompost vyvápním pytlem vápna. Jak to děláte vy a jak by se to mělo likvidovat? Popřípadě ošetřovat proti nemocem z kompostu? Díky.
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:22
- Nahlásit
Někde jsem viděla kompostovač na psí hovínka, speciální i s roztokem na rozklad a pak se s tím dalo hnojit. Myslím, že to bylo na baronovi. Chtěla jsem to koupit, ale naši psi se na zahradě nevykadí, musí chodi na procházku. Je to dobře i špatně. Když někam jedeme, je s nima tchýně sama a spíš by jí vyhovovalo psy vypustit na zahradu. Venku se bojí, že je napadne velký pes a my to nepřežijem až se vrátíme..
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:54
- Nahlásit
Pettr335
Nám psi na zahradě nic nedělají, oba jsou zvyklí chodit ven a tam svou potřebu konat. V případě nutnosti bych, ale asi sypala nashromážděné exkrementy 1x týdně vápnem nebo něčím podobným, co by urychlilo rozpad a zamezilo smradu.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 16:10
- Nahlásit
my hazime bobky do pytle a nechame odvest popelari
|
joli
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 20:36
- Nahlásit
dělám to jako NIKA, když je toho na kompostu moc, tak vezmu igelitku, do té to nahážu, zauzlím a šup s tím do popelnice....
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 20:37
- Nahlásit
My to taky řešíme jako nika00
|
moll
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 07:35
- Nahlásit
my používáme lopatku, kyblík a WC ve sklepě.
|
Ghianika
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 08:02
- Nahlásit
Pettr335
ahoj, jsem na to stejně jako ty (dva ovčouni) a házíme to do žumpy
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 10:58
- Nahlásit
moll
tvůj způsob likvidace ho...je skutečně originální , nebylo by lepší ty pesany rovnou naučit chodit na hajzlík?
jinak my házíme bobky do kompostéru a u třetího pejsy (u přítele) do hnoje a zakopáváme....ani to nesmrdí...(akorát pěstovat se v tý hlíně pak nedá nic )
|
moll
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 11:05
- Nahlásit
Evik
taky jsme dávali na kompost, ale pak jsme se doslechli, že se soused byl ptát na městském úřadě, jestli si může na zahradě vykopat latrínu a používatji, když my dáváme.....
tak jsme změnili technologii likvidace a jen v silných mrazech používáme pytel a odvoz odpadu
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 11:48
- Nahlásit
moll
tak to já doufám, že naši sousedi si nebudou chtít kopat latrínu na zahradě a nepůjdou se kvůli tomu ptát na úřad.....aby nás nevyhmátli, že házíme bobky do kompostu
|
Ivu
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 12:51 - Změnil/a: Ivu
- Nahlásit
Tak to tak čtu a při představě, že bych házela týdení bobany našeho psa do WC - asi by jsme měli brzy problém s odpadem, ale velmi orïginální. Je to problém, sbírám do igeliťáku a šup do popelnice. Nedavno vzhledem k mé indispozici sbírala moje drahá polovička a přišel celý zelený a říkal."...já jsem si ublink.."
Jinak zahradníci pozor!!Psí bobany v kompostu nevhodné pro další pěstování...i když....s velbloudíma se topí.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 13:23
- Nahlásit
Ivu
Jinak zahradníci pozor!!Psí bobany v kompostu nevhodné pro další pěstování...i když....s velbloudíma se topí.
no však já právě psala, že jak hážem bobky do kompostu, že se tam nedá nic vypěstovat....tedy ten náš kompost už jsou převážně bobky a hlíny minimum vždycky to jednou za čas zakopem.......Sušit psí bobky a topit s nima jako s velbloudíma mě ještě nenapadlo, ale znám člověka, kterému kdybych tohle řeknu, tak to jistě vyzkouší....
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 13:53
- Nahlásit
Evik
Strasne sa mi paci, ako si sa rozhodovala a potom rozhodla pocas pisania polky vety
ale znám člověka, kterému kdybych tohle řeknu, tak to jistě vyzkouší...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 14:02
- Nahlásit
pigie
jsem nějak mimo, nechápu..
jinak jsem samozřejmě chtěla napsat "kdybych tohle řekla" a ne "řeknu"....
|
Ivu
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 19:50
- Nahlásit
Eviku
až to projde testem, přejdme z plynu na psí bobany. Ale doporučuji počkat na sluníčko, mazláky by asi v tomhle počasí neusušil.
|
Ivu
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 20:04
- Nahlásit
Pozor
hledala jsem kompostovač psích bobků na netu a dozvěděla jsem se:
Psí výkaly nedávat do kompostu kvůli škrkavkám!!!
no a kdo už je má, ať si koupí Pirvinium v lekárně a použije dle příbalového letáku.
Tak mě napadá Eviku,nemáte v kompostu zoologickou? Moll je alespoň utopí.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 07:11
- Nahlásit
spalování - problém by asi byl s výhřevností. velbloudi spřádají hromadu píce, která projde jen velmi zčásti protrávená. psí bobky nemají podle mě dostatek spalitelného a energeticky využitelného podílu - leda snad ty vzniklé po konzumaci obyčejnějších granulí.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 12:24
- Nahlásit
Ivu
s těma škrkavkama v kompostu je to myšleno jako tak, že ty škrkavky už jsou v těch bobcích, anebo, že se do kompostu stáhnou škrkavky ze širokého a dalekého okolí za psími bobany?
Já psy pravidelně odčervuji, takže žádné vnitřní parazity nemají, takže jestliže máme v kompostu "škrkavkovou zologickou", tak není od mých psů, ale přilezla sama
Tak mě ale napadá, že jestliže se tam v tom hnoji ty škrkavky líhnou atd....tak by je mohli psi chytit......
Asi tedy změníme taky způsob likvidace....Igelitový pytel a šup do popelnice... Topit v záchodě je nemůžu, protože od třech psů bych si ucpala odpad už při jedné denní "dávce"
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 12:32
- Nahlásit
Evik
my topíme (ve vodě, ne v kamnech) dávku po 5 a teď už po 6 velkých pesanech - chce to vypracovanou technologii splachování
|
Ivu
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 12:35
- Nahlásit
A je tu nerudovská otázka - kam s ním?
do kompostu ne,spálit to taky nepůjde,nebo půjde a nevyhřeje, ty pytlíčky co hazíme do popelnice nejsou ekologické pro životní prostředí, když vezmu kam to vysypou.
No je to tady - Molle - likvidace No 1.(přemele to čistička)
Teda s Vámi je sranda. Bavíme se o psím bobku,a co člověk dokáže vymyslet.
|
Ivu
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 12:41
- Nahlásit
Eviku tlučeme se v diskuzi.Já neš to napíšu,tak Ty už jsi tam.
No píšou,že Ti paraziti jsou v těch kakošincích.Já sice 2x do roka odčervuju taky, ale parazit je parazit, moc bych mu nevěřila, je to prevít.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 12:48
- Nahlásit
Ivu
dík za uznání
|
Ivu
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 12:50
- Nahlásit
No tak nad tím přemýšlím,máme sice jednoho hunda,ale asi špatnou technologii sběru-sbíráme 1x týdně,asi budem muset zvýšit frekvenci.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 12:55
- Nahlásit
Ivu
jo jo, aspoň jedno DENNĚ - nás to kromě průměru odpadových trubek naučili i sousedi. jdu po chodníku a sousedka mi přes celou ulici hlásí, že máme na zahradě u jejich plotu zase neuklizený BOBEK. teď máme kolem zahrady koridor tak 2,5 až 3 m, tak baba hlásí, že za koridorem máme.... nechápu, proč si kolem plotu nedají keře a nestarají se o své.
|
Ivu
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:05
- Nahlásit
Vážně????No ta je na odstřel, nebo už má hodně nalítáno. Tak abych si zase i já poztěžovala. Za naším vzrostlým živým plotem má soused suchý záchod,který nyní vydatně používá- no ten zápach v létě. Protože je soused hodný a spíš tak trochu chudák,tak to tolerujeme. Lepší suchý hajzlík, než smrad z náklaďáku našeho souseda-debila,který ho neustále túruje.
No a závěr:Na všem se musí hledat něco pozitivního.Vždyť kvůli té hodné sousedce máš uklizeno.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 13:52
- Nahlásit
to je fakt - aspoň někdo má rozum a ostatní vychovává ke slušnému chování
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 15:00
- Nahlásit
jsem se zasmála, holky ....ta akademická otázka "Kam s ním?" mě dostala.....obávám se, ale že mi doma nedovolí postavit další spešl hajzlík na psí bobany a kdybych se pokusila házet je do našeho WC, tak mě asi doma ukamenují
|
Ivu
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 15:05
- Nahlásit
No Eviku, technologie už je vymyšlená, stačí doladit jen ten sběr.
Teď jsem prošla zahradu a máme dost osázeno, taky na tom pracuji.
|