Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / může pes brambory?
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 26 Říj 2005 11:28
- Nahlásit

Budu stručná, náš pes miluje vařený brambory. Kdyby mohl nežral by nic jinýho, nemluvě o tom, že by je nejradši vyměnil za granule. Jenže jsem slyšela, že pes by brambory jíst neměl, že jsou pro psy nestravitelné. Je to pravda?

haha
# Zasláno: 26 Říj 2005 11:39
- Nahlásit

taky by mě to zajímalo ,já je sice pravidelně psům nedávám ,občas když mi zbudou tak jim je do žrádla přimíchám,někdo říká že pes brambory neumí trávit ,ale zase v práci na psinci kde byli psi na ostrahu se pro ně občas vozili a vařili se jim ,když mu je dáš občas myslím že to nevadí

Martina
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 11:44 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit

něco málo na téma brambory je tady:
http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=2&topic =282

Joker
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 11:44
- Nahlásit

Taky jsem slyšela, že pes nemá enzymy na to, aby brambory strávil. Takže mu sice projdou zaívacím traktem, ale nic si z nich nevezme. Nevím, co je na tom pravdy

Lea
# Zasláno: 26 Říj 2005 11:49
- Nahlásit

Taky mám pocit, že ty vařené brambory prostě nenatráví, to pak znamená, že zbytečně zatěžují trávení. Ale-existují špičková, vysoce nealergizující krmiva (např. FirstMate, ten byl první, teď už jsou i další značky s touto recepturou), která obsahují bramborové úsušky a v této formě jsou již stravitelné. Jdu ještě blíž mrknout na www.firstmate.cz , abych neplácala do prázdna.

Joker
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 11:50
- Nahlásit

Jo a taky jsem slyšela, že bramborovou kaši stráví

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 11:59
- Nahlásit

Občas když mi zbyde vařená brambora, tak ji nastrouhám do krmení pažravce veteránce, u které celý život bojuju s nadváhou. Ona je ten typ, co tloustne i z vody. Ale je zdravá a v dobré kondici přiměřené věku. Ty brambory (výjimečně) a jinak pravidelně syrovou mrkev jí strouhám proto, aby "měla pocit", že toho žrádla má víc

Anonymní
# Zasláno: 26 Říj 2005 12:01
- Nahlásit

Martina

nějak jsem z toho jelen. Někdo říká ano, jiný ne. Takže jsem tam, kde jsem byla...

Martina
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 12:06
- Nahlásit

Anonymní
Přesně tak, to je se vším, podívej se na téma mléčné výrobky,
tam je to to samé. Ale k těm bramborům, já bych je nedávala,
když už nějakou přílohu, tak rýži.

Anonymní
# Zasláno: 26 Říj 2005 12:17
- Nahlásit

Anonymní
Pokud mu ty brambory chutnají, tak mu to klidne dávej v přiměřené míře. Prostě mu něco chybí a ty brambory to obsahují. Dítě, když má nedostatek něčeho, tak si to umí nahradit jinou formou - třeba olupuje omítku a láduje jí do sebe

birma
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 12:19
- Nahlásit

Anonymní
a když mi chutná samotnej moučkovej cukr a mám na něj chuť myslíš že mi chybí?
Tahle teorie podle mě někdy použitelná neni, prostě proto, že ne všechno co je dobré a co někomu chutná jeho organismus potřebuje

Martina
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 12:24
- Nahlásit

birma
ne všechno co je dobré a co někomu chutná jeho organismus potřebuje
Přesně tak. Moje fenka je hroznej hovnožrout. Včera si zrovna pochutnávala na jednom "kobylinci" a neřekla bych, že to její organismus potřebuje. Ani moje nervy to nepotřebují, když se v tom vrtá a neposlechne na přivolání.

Anonymní
# Zasláno: 26 Říj 2005 12:26
- Nahlásit

birma

pokud si dáš třeba jen lžičku tak je to v poho ne, pokud ho spořádáš celé kilo, to už není nedostatek něčeho to už je závislost vtip

Ne teď vážně, pokuď je to pouze v nějakém období, tak si myslím, že je to opravdu nedostatek něčeho a organismus si to žádá a měli by jsme mu to dopřát. Pokuď by to ovšem trvalo dlouhodobě, tak už nám nic nechybí, je to spíš tím, že nám to chutná. Asi takhle nějak

birma
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 12:27
- Nahlásit

Anonymní
tak s timhle se dá souhlasit

Niko
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 12:33
- Nahlásit

Martina
No, ale o tom hovínku... Někde jsem četla, že právě psovi něco chybí, když hovínka pojídá. Bere si z nich to, co pes, který ho vykák měl a pes, který ho sní si to vezme a potřebuje to... uf...to je téma

Joker
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 12:35
- Nahlásit

Niko
No já nevím. Starší psice mi lidská pojídá, kdykoliv může a mrně už to dělá taky. Humus

Verca
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 12:40
- Nahlásit

Martina
JJ, to třeba moje morče taky papá své hovínka. Je to tím, že se jí ve střevě tvoří jeden vitamín, které získá jenom pojídáním svých hovínek. Myslím, že u tvé fenečky to bude podobné, něco jí asi chybí.
A nebo je fakt čunče. (vtip)

Martina
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 12:42
- Nahlásit

Niko
Verca
Taky už jsem tohle slyšela, ale podle mě je to blbost.
Kupuju dobré granule, tak nevím co už by ji mělo chybět. Podle mě je jenom hrozný prase, to bude asi celej problém.

Anonymní
# Zasláno: 26 Říj 2005 18:24
- Nahlásit

Vám se ten firstmate.cz spustí? Já se dostanu jen přes animaci na obsah, ale tam ať kliknu na co kliknu, jen se to znovu seřadí na oranžovém pozadí a nefunguje to...

Kamca
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 18:34
- Nahlásit

Nám dnes vet říkal, že když jí pes hovínka, opravdu mu chybí nějaký minerál (a to krmím převážně granulema - superpremiovky ProPlan). A teprve za nějaký čas, když ho za to jezení hovínek od začátku netrestáme, se z toho stane zlozvyk a pes je jí pak prostě proto, že už je na to tak zvyklý....

Martina
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2005 18:46
- Nahlásit

Anonymní
Normálně to funguje, možná se Ti to dýl načítá, je to oranžový a pak to tam skočí. Chvilku zkus počkat.
Kamca
Tak díky za info. Tak naše teda nežere všechny, který vidí, možná to tak vyznělo, ale občas když zjistí, že je navolno tak se do něj pustí, ale někdy projde okolo a stačí "fuj" a ochází.
Tak uvidíme, určitě za to vždycky dostane.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání