| Autor |
Zpráva |
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 08:13
- Nahlásit
Zaujala mě rychlá změna chování mého štěníka BŠO. Zprvu klidný, mazlivý, lísavý... pak to začne. Upře pohled. Začne vyluzovat zvuky, které připomínají mládě ledního medvěda. Někdy zaštěká... pak se do nás každopádně pustí. Je nemilosrdný. Chňape po všem. Rukách, nohách, rve z nás oděv, ukrade pantofli. Na naše okřiknutí jeho nespokojené, "ledomedvědí" mručení ještě zesílí. Začal jsem pátrat po příčinách takového chování až jsem objevil děsivou věc...
Na jazyku mého štěníka jsem našel černou skvrnu! Dost velkou. Říkám si... rakovina. Nebo přinejmenším sněť - upadne mu jazyk... shnije můj kámoš, každopádně je jeho štěněčí život ohrožen. Pak jsem si vzpomněl na svá "štěněcí" léta. Také na Karla Čapka, jeho Dášeňku, a měl jsem jasno.
Můj štěník spolkl čertíka. Ten mu zanechal na jazyku nesmazatelnou stopu a občas se probouzí k životu.
Co říkáte vy, zkušené kynoložky a kynologové pigmentovým skvrnám na jazyku? Slyšel jsem různé báchorky, jakože jde o skvrny čistokrevnosti, nebo prý pes, který má takovou skvrnu je hodně ostrý.
Má někdo pejska, který "spolkl čertíka"?
Je ostrý?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 08:19 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Já jsem se zase dočetla kdesi na diskuzi, že u bígla se pozná čistokrevnost ne podle PP, ale podle téhle skvrnky - jedině bígl s flekem na jazyku je stoprocentně čistokrevný. Tak třeba nemáš doma BŠO, ale čistokrevného bígla
Kamarádčina černá labradorka má taky takový flek. Je to nejmírnější, nejhodnější a nejpoddajnější zvířátko, jaké si umím představit, ani jako štěňátko vůbec nezlobila a nehryzala.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 08:25
- Nahlásit
jindra 22
Slyšel jsem různé báchorky, jakože jde o skvrny čistokrevnosti, nebo prý pes, který má takovou skvrnu je hodně ostrý.
Má někdo pejska, který "spolkl čertíka"?
Je ostrý?
Tato babská pověra byla zcela vyvrácena vědeckým zkoumáním, které v letech 2005-2008 uskutečnil tým prof. Jacka Babinskego na veterinární univerzitě v Poznani. Tento profesor zjistil, tak zvané "čertí skvrny" na jazyku a horním patře u psů souvisí s kryptorchismem. Laicky řečeno - ty geny, které způsobí, že psovi nesleze kulka se vrazí do jazyku a udělají tam ten černý flek, chápeš?
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 08:29
- Nahlásit
Biluška
No ty kráso.
jindra 22
Moje thajka má třeba černej skoro celej jazyk. Ale u nás jaxi platí, že čím víc černej, tím víc adidas, essi mi rozumíš.
A s čertem to nemá nic společnýho. I když........
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 08:31
- Nahlásit
Biluška
Laicky řečeno - ty geny, které způsobí, že psovi nesleze kulka se vrazí do jazyku a udělají tam ten černý flek, chápeš?
To teda nebylo moc vtipný, Biluško. Pomysli si, že jsem ti teď řekl něco hodně, hodně ošklivého.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 08:33
- Nahlásit
jindra 22
To teda nebylo moc vtipný, Biluško. Pomysli si, že jsem ti teď řekl něco hodně, hodně ošklivého.
Já ti to taky nevyprávím jako vtip Jindříšku. Kdyby to byl vtip dala bych to do tématu "tak při pátku" . Schválně počkej až přijde Makytrixová, ta studuje veterinu a profesora Babinskego určitě zná, ti to potvrdí
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 08:35 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit
lamalucni
Tak třeba nemáš doma BŠO, ale čistokrevného bígla
Já má spíš pocit, že můj BŠO je říznutej ledním medvědem. Zvuky vydává podobné, žere taky tak nějak a když jsem byl na očkování proti vzteklině, z doktorky vyjelo: "Teda, ty máš ale tlapy". Tak nevím, co si mám o tom myslet.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 08:43
- Nahlásit
Biluška
Schválně počkej až přijde Makytrixová, ta studuje veterinu a profesora Babinskego určitě zná, ti to potvrdí
Tak potom ten pan profesor Babinský bude pěkný ko... Za komunistů u PS měli hafany s pigmentací jazyka. Že by tak důležitá složka minulého režimu chovala krypťáky?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 08:46
- Nahlásit
jindra 22
Ty naděláš. Prostě stejnej případ, no, akorát medvěd. Kontatuj zoo. http://www.novinky.cz/koktejl/157063-muz-koupil-st ene-spice-vyrostla-mu-vzacna-sibirska-liska.html
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 08:47 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit
Biluška
Víš co, Biluško? Zajděte si s Makytrixovou na amarouny, jó?
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 08:51
- Nahlásit
Biluška má samozřejmě pravdu. Jen jí trošku poopravím. Pokud je skvrna na jazyku jedna, je zvýšená pravděpodobnost výskytu jednostranného kryptorchismu. Skvrny musí být minimálně dvě a pak je vče v pořádku. Ještě podotknu, že profesor Babinskego na svém vědeckém výzkumu spolupracoval s Doc. MVDr. Andreasem Goldbergerem, PhD. z university v Mnichově, který je velkou kapacitou na dědičné korelace určitých fenotypových znaků u psů.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 08:53
- Nahlásit
Maya
Ty naděláš. Prostě stejnej případ, no, akorát medvěd. Kontatuj zoo.
Si děláme všichni prču, ale četl jsem kdysi, snad to nebyla kachna, že nějakej borec v Budapešti koupil někde od Rusáků mládě ledního medvěda. Tvrdili mu, že je to husky. Pak šel prý na očkování a veterinář se málem vyvrátil, co to přišlo za pacienta.
Měl prý obrovský problém ho někam umístnit. ZOO jsou plné medvědů. No a po roce začne jít do tuhýho.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 08:56
- Nahlásit
Biluška
tak zvané "čertí skvrny" na jazyku a horním patře u psů souvisí s kryptorchisme
prosim tě, kdo dneska ještě věří Polákům?
jindra 22
Psa bych reklamovala, co má bílej pes co mít černý skvrny!!!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 09:00
- Nahlásit
jindra 22
Víš co, Biluško? Zajděte si s Makytrixovou na amarouny, jó?
nemůžem Jindříšku. Ona je ve škole a já dřu . Možná večer, virtuálně...
Za komunistů u PS měli hafany s pigmentací jazyka. Že by tak důležitá složka minulého režimu chovala krypťáky?
Tys jim koukal do tlamy? Všem? Nebo zase paušalizuješ?
Baico
Nehaž perly sviním, beztak nám nevěří. Radši bude věřit babským povídačkám a vykládat, že má doma křížence ledního medvěda než by si přečetl nějakou studii. To je na něho moc náročné
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 09:03
- Nahlásit
kachna_
Psa bych reklamovala, co má bílej pes co mít černý skvrny!!!
Reklamace se zamítá. Skvrna je v "papuli" takže exteriér nenarušuje.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 09:05
- Nahlásit
Biluška
Tys jim koukal do tlamy? Všem? Nebo zase paušalizuješ?
Jen tomu co mě pokousal, když jsem zdrhal přes čáru. A měl jich tam, hajzl.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 09:06
- Nahlásit
jindra 22
snad to nebyla kachna
nebyla, my máme prosím jen psy a králíky
Skvrna je v "papuli" takže exteriér nenarušuje.
a co když votevře tlamu, no?!
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 09:07
- Nahlásit
Biluška
To je na něho moc náročné
Bez invektiv komunikovat nedovedeš? Slabé...
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 09:10 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit
kachna_
a co když votevře tlamu, no?!
Votevřít tlamu může, ale nesmí zívat a vytahovat to svý jazyčisko.
Mně o exteriér stejně moc nejde. Na zimu na něj nasprejuju černý zebra pruhy, aby se mi neztratil ve sněhu.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 09:15
- Nahlásit
jindra 22
Bez invektiv komunikovat nedovedeš? Slabé...
Dovedu, ale nechci
Jen tomu co mě pokousal, když jsem zdrhal přes čáru. A měl jich tam, hajzl.
Báje a pověsti si nech pro dědky k pivu, tady se drž faktů.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 09:22
- Nahlásit
Biluška
Dovedu, ale nechci
Pak komunikuj s někým, kdo ti tvůj rozmar bude trpět. Já to nejsem...
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 09:26
- Nahlásit
jindra 22
Ale ta poznámka byla určena mě. Jen se potvrdilo přísloví o potrefené huse.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 09:28
- Nahlásit
jindra 22
Za prvý Ti toho nasprejovanýho psa střelí myslivec, páč podroušen si bude myslet, že je v Africe.
Za druhý nech psíka spolknout ještě anděla, ten tu skvrnu zneutralizuje. Na anděly se chodí o svatojánské noci do lesa, takže to pohodlně letos zvládneš.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 09:29
- Nahlásit
jindra 22
To jako, že mi budeš zakazovat tady psát?
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 09:32
- Nahlásit
Baico
Komu, čemu byla určena ta poznámka, Baico? No přece mně a ne mě.
A už mě neoslovujte. Nepřeju si to.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 09:34
- Nahlásit
Biluška
To jako, že mi budeš zakazovat tady psát?
Piš si co chceš. Pokud je ti jedno, jestli někdo odpoví. Já určitě ne...
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 09:35
- Nahlásit
jindra 22
Nepřeju si to.
To je Váš problém. Dnes jsem se totiž rozhodla, že Vás poctím svou vzácnou pozorností.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 09:36
- Nahlásit
jindra 22
ale četl jsem kdysi, snad to nebyla kachna,
hm, kachna bude naštvaná, že jí bez dovolení cituješ.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 09:37
- Nahlásit
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2012 09:38
- Nahlásit
Vlčáčková
S tím myslivcem to máš teda pravdu, Vlčáčková, to jsem nedomyslel. Andělů jsem zatím moc nepotkal. Ale dík za radu.
|