Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Doplněk stravy pro vlkošeda NO
Autor Zpráva
vlkrok
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2012 19:28
- Nahlásit

Dobrý den. Nevíte o nějakém doplňku stravy který dokáže zlepšit černou barvu srsti u vlkošedého psa? Našel jsem jen Roboran H ,ale píšou že je jen pro černé, či černo-bílé psy.Dík

corgi
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2012 19:46
- Nahlásit

vlkrok
Roboran H se vyrábí ve dvou variantách - pro černé/bílé psy a pro barevné psy. Ten určený pro barevné psy obsahuje betakaroten a vlkošed by po něm mohl reznout. Proto by pro něj byla vhodná ta první varianta, pro černé/bílé psy. Jinak obecně se dá říct, že sytost barvy podporuje hodně "tmavě zelená zelenina" (špenát, vodní řasy...), ale je třeba vyzkoušet, jestli po tom pes nezrezne (zkoušet mimo výstavní sezónu.
Jako bonus je samozřejmě možné uchýlit se k tomu, k čemu se uchyluje nemálo chovatelů nejen NO a nechat si psa vykoupat "s barvou", konkrétně ovčákáři si to nechávají dávat na zvýraznění masky, ta vlkošeď taky jistě vyleze. Jde o přírodní pigmenty, které se chytnou jen na srst stejné barvy - tedy ne o nějaké přebarvení. V psím salónu jistě budou vědět

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2012 20:17
- Nahlásit

corgi
Jde o přírodní pigmenty, které se chytnou jen na srst stejné barvy - tedy ne o nějaké přebarvení.
Co to toto?? Slysim prvne, coby nebarvici jedinec. Muzes o tom napsat vic?
vlkrok
ROboran pro cerne/bile psy by mohl zabrat, ale nejak celkove nechapu, proc zlepsovat cernou barvu u vlkoseda??

corgi
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2012 20:23
- Nahlásit

Fifi
Slysim prvne, coby nebarvici jedinec
Takovejch jedinců už moc není, co tak vídám a slýchám na výstavách
Já znám konkrétně toto

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2012 20:28
- Nahlásit

corgi
No jednak uz moc nevystavuju a druhak by me to proste ani nenapadlo, kvuli nejakymu zlepseni barvy ohledne vystavy svyho psa necim patlat. A hele, kdyz se u kniracu treba delaj testy na barvy na vystave, tak tohle projde? To fakt vidim prvne, sem sto let za opicema.

Ebony
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2012 20:32
- Nahlásit

corgi
jenže u ovčáků obecně je rezavá dobrá, takže kdyžtak roboran pro barevně psy

vlkrok
nevím sice, co je zlepšení černé barvy u vlkošeda, tak daleko jsem asi u ovčáků nedošla, ale každopádně má černá souvislost vždy s kvalitou srsti, takže kvalitní žrádlo, možná lososovej olej? nevím, krmím masem a psi mají srst pěknou

Ebony
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2012 20:35
- Nahlásit

corgi
Takovejch jedinců už moc není, co tak vídám a slýchám na výstavách
a slýcháš kde? jezdím na ovčouní výstavy si myslím celkem dost a o barvení jsem jaksi nezaslechla nic, možná by bylo vhodný být konkrétnější, protože tohle závání pavlačí...

vlkrok
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2012 20:51
- Nahlásit

[i]ROboran pro cerne/bile psy by mohl zabrat, ale nejak celkove nechapu, proc zlepsovat cernou barvu u vlkoseda?? [/i]

Líbí se mi prostě tmavší vlkošedi.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2012 20:57
- Nahlásit

vlkrok
Líbí se mi prostě tmavší vlkošedi.

obávám se, že to je dáno geneticky a Roboranem to nedobarvíš

corgi
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2012 20:58
- Nahlásit

Ebony
u ovčáků obecně je rezavá dobrá
Z dotazu mi vyplynulo, že právě jde o zdůraznění černé oproti světlé barvě, takže tam by to proreznutí asi nebylo žádoucí.

Na ovčákáří výstavy teda nejezdím, ale musíš uznat, že výstavní řád FCI je třeba na MVP porušován u každého kruhu - laky, spreje, pudry, křídy...
Konkrétně vím o jedné feně NO z Klatovska připravované na výstavu právě tou kosmetikou z odkazu a majitel si to nemohl vynachválit.

Ebony
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2012 21:16
- Nahlásit

corgiZ dotazu mi vyplynulo, že právě jde o zdůraznění černé oproti světlé barvě, takže tam by to proreznutí asi nebylo žádoucí.

ach jo, pokud bude na výstavě vlkošed se světlou podsadou a stejnej vlkošed s tmavě rezavou podsadou, tak hádej, který bude mít přednost? U ovčáků jsou vždy nejvíc žádoucí tmavě rezavě znaky, u jakékoliv barvy.

Konkrétně vím o jedné feně NO
aha, ale nemálo jich barví

kejtlin
obávám se, že to je dáno geneticky a Roboranem to nedobarvíš
asi tak

corgi
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2012 21:35
- Nahlásit

Ebony
ale nemálo jich barví
Psala jsem "nemálo nejen NO", píše se tu o NO, tak píšu o konkrétní feně NO, kterou osobně znám - mimo NO by bylo těch případů nesčetně By mohla vyprávět spíš majitelka salónu, který tu kosmetiku používá... A mimo tuhle kosmetiku? Třeba jenom ta bílá "křída" na bílé psy? Stačí se projít po výstavě!

danajasa
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2012 23:04
- Nahlásit

vlkrokTodle třá zabralo nám na černýho aby byl fakt černý jak krteček pálení bylo taky pěknější ovčem zázraky jak od barvení nečekej http://zverimex.topfirma.cz/eshop-beaphar-algolith -500g-morske-rasy-pro-psy-kocky-hlodavce-a-kozesin ova-zvirata-115-6077

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2012 09:20
- Nahlásit

vlkrok
Používala jsem na vlkošeda kombinaci mořské řasy a šamponu na černou srst, jako černou srst to zvýrazní že jako černá je černější a lesklejší, ale tmavšího vlkošeda ti to neudělá neb podíl černé ve vlkošedé je dán geneticky a mění se průběžně v ročních obdobních a stářím psa.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání